Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
klavirdžija wrote:Ako nam je "poznatim umjetnicima" glavni argument to što im mama predaje u srednjoj, nije ni čudo da nam listu priznatih muzičara kojima plaćamo zdravstveno predvode Deen i Dvadesetorica.
Ukusi su razliciti!
Nekom je umjetnost samo ako neko zna nacrtati kucu kako ona stvarno izgleda nego kako je umjetnik vidi. To nije nista novo.
Npr. i u muzici, neko voli sevdalinke, neko rock, neko pop, neko klasicnu muziku...a neko Dj Krmka, Vesnu Rivas...
charrrmed wrote:
Memo nije nikakav kvazi umjetnik, on dolazi iz porodice koja se godinama bavi tim, pa je i sam naslijedio taj talenat. Kao primjer navodim njegovu majku koja je profesorica u Srednjoj skoli primijenjenih umjetnosti.
Ova zadnja recenica, glavna Memina referenca na prijemnom na ALU.
Ne govorim ja nista napamet
Vrijednost svakog umjetnika se mjeri njegovim dostignucima, i to je to. Memino glavno dostignuce su rijaliti sovovi, i sto se uslikavao sa Dzekom. Mislim daj ba ljudi, nemojte od Meme praviti Berbera, kad to nije.
Izvini, zivimo u Bosni i Hercegovini, gdje nam ljudi koji se ne razumiju u mjetnost, poput tebe i tebi slicnih daju za pravo suditi. U nasoj zemlji to nije cijenjen posao, i naravno da vecina ljudi nije profitirala ili stvorila ime od toga. Masa nasih mladih umjetnika odlazi u inostranstvo i niza uspjehe.
A sad kao majka mu je profesorica u umjetnickoj skoli i to automatski znaci da je zbog toga primljen? Mislim, to dovoljno govori o tebi, tako da raspravu vjerovatno trebamo zaustaviti ovdje.
charrrmed wrote:
Izvini, zivimo u Bosni i Hercegovini, gdje nam ljudi koji se ne razumiju u mjetnost, poput tebe i tebi slicnih daju za pravo suditi. U nasoj zemlji to nije cijenjen posao, i naravno da vecina ljudi nije profitirala ili stvorila ime od toga. Masa nasih mladih umjetnika odlazi u inostranstvo i niza uspjehe.
A sad kao majka mu je profesorica u umjetnickoj skoli i to automatski znaci da je zbog toga primljen? Mislim, to dovoljno govori o tebi, tako da raspravu vjerovatno trebamo zaustaviti ovdje.
Ma pojma frajer nema, napamet priča. Popiša se lik hladno po 14 doktora koji predaju na našoj ALU, a veze nema šta ta ista Akademija predstavlja u svijetu.
gnjev wrote:Paralela ako si pratio VB Sasa Curicic bivsi fudbaler partizana cini mi se . Oslikava je sve osim sportistu . Na kraju je pobjedio . Na youtubeu ima klip kad go do pasa i drogiran po zimi regulise saobracaj u Beogradu .
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
Sasa Curcic je covjek koji je radio zurke sa Denisom Rodmanom po New Yorku, u vrijeme kad je igrao u Engleskoj, cugao sa najvecim pijanicama negleskog nogometa, jedan kvalitetan komad budale
dječak sa šibicama wrote:
Naravno da necemo nastaviti raspravu, koliko blesav moras biti pa uz ovu cinjenicu, vjerovati da je Memo primljen na ALU jer je talentovan, a ne sto mu je mama u "tim krugovima".
Umjetnost kod nas nije cijenjena jer su istaknuti "umjetnici" i mecene Amra Zulfikaropasic i slicni "amidzini sinovi", nule od kvaliteta..
Daj ono... ne prodajite meni suplju.
Ja inace jako cijenim tvoje misljenje, ali ovo je stvarno nevjerovatno. Iskreno ne znam ko ti daje za pravo ovako komentarisati i tvrditi a uopce nisi upoznat sa nekim stvarima, ali OK, svakom njegovo.
charrrmed wrote:
Ma pojma frajer nema, napamet priča. Popiša se lik hladno po 14 doktora koji predaju na našoj ALU, a veze nema šta ta ista Akademija predstavlja u svijetu.
Ne znam zašto, ali mi ovo boldirano zazvuča kao replika nekog sa International University of Novi Travnik and Busovatscha, ili kako se već zovu.
charrrmed wrote:
Ambrozija wrote:
Naravno da necemo nastaviti raspravu, koliko blesav moras biti pa uz ovu cinjenicu, vjerovati da je Memo primljen na ALU jer je talentovan, a ne sto mu je mama u "tim krugovima".
Umjetnost kod nas nije cijenjena jer su istaknuti "umjetnici" i mecene Amra Zulfikaropasic i slicni "amidzini sinovi", nule od kvaliteta..
Ja inace jako cijenim tvoje misljenje, ali ovo je stvarno nevjerovatno. Iskreno ne znam ko ti daje za pravo ovako komentarisati i tvrditi a uopce nisi upoznat sa nekim stvarima, ali OK, svakom njegovo.
nevezano za njega al zar ti nije poznato da danas u bosni svi sve znaju...zato nam i jest drzava u kurcu
dječak sa šibicama wrote:Memo je klasicni izdanak posljeratnog Sarajeva, polukvalitetni umjetnici, muzicari, glumci, krajnji doseg im je Kozija cuprija.
To nisu uvrede, to su cinjenice. Mislim, kad se kaze akademski slikar, ocekujes nekog Berbera, neki nivo, a ne lika koji se ponasa ko zanatlija sa carsije.
Nas je, pa cu glasati za njega, u odnosu na vecinu farmera mi je simpatican i drag, ali pricati neke bajke nema smisla.
Šta fali zanatlijama s čaršije?
Zašto bi njihovo ponašanje bilo etalon neprihvatljivog ponašanja?
Ma postujemo sve tudje a svoje ne daj Boze!
I kako da nas drugi postuje kada svoje pljujemo na svakom koraku...
nevezano za njega al zar ti nije poznato da danas u bosni svi sve znaju...zato nam i jest drzava u kurcu
Kakve veze ima koju je skolu zavrsio, kako sam potencira prosao je ulicnu skolu, a jedna starleta ga razvali.
Trebao joj je par kako sam kaze cokova baciti i kuja bi usutila, ne bi ga smjela pogledat do kraja farme.