Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rampage

#15526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rampage »

Malo nam je separatista u gotovo svim sferama života, tako da nam još treba i separatistička politika firme Telemach...
kakaljin

#15527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Magarece_godine wrote:
kakaljin wrote:
Nije problem zatamljivanje sadrzaja koji je neka domaca tv kuca otkupila prava, vec za sadrzaj koji nije niko otkupio prava za BiH.
Nema veze drugar ako niko nije kupio u BiH. Ti paketi su u stalnoj ponudi domaćim emiterima, pa ih upravo zato zatamnjuju na Hr i Sr kanalima. Recimo ovako; Hrvatske teleevizije kupuju program isključivo za teritoriju Hrvatske. Ako su recimo kupili XY seriju, a u BiH je niko nije kupio, vlasnik prava za emitovanje XY serije će tražiti od HR televizije da istu zatamni na prostoru BiH, kako bi XY seriju mogao prodati i nekome u BiH ...

Eh sada, drugi je par cipela što se sadržaji zatamnjuju selektivno u dijelovima BiH ....
Pa o tome se non stop prica da se selektivno radi, a prica se da nisu odkupljena prava za teritoriju BiH u cijelini, a telemach je dijeli ovako. Ali takodjer godinama neke sportske sadrzaje imamo na HRT-u i serije koje nikada niko nije otkupio niti namjerava a redovno se zatamljuje na dijelovima teritorije BiH. O ovome se nebi ni pricalo da je telemach dosljedan u svojim saopstenima i da postuje zahtjeve o zatamljivanju kako i pise u tom saopstenju "NA TERITORIJI BIH".

Normalno niko nema pravo uticati na nekoga da nesto gleda bez problema ako hvata svojom kucnom antenom neki signal. To nema pravo niko da ospori ali kroz kablovski sistem je druga stvar.
doff

#15528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ne znam više kako da ti objasnim. U BiH postoje nacionalne strukture, podjele i to teritorijalne prema nacionalnoj pripadnosti. One nisu fizičke ali kroz pravni poredak i političku organizaciju jesu. Jesil ikad vidio karte nacionalne strukture stanovništva BiH? Fino su obojene, detaljan prikaz sa naglaskom gdje je koji narod dominantan. Šta misliš zašto one postoje, zbog čega su pravljene. Jel to samo 'nako, reda radi il ima neku "svrhu"?

Mene više brine što hrvati i bošnjaci u RS, odnosno srbi u FBiH, ne mogu pratiti entitetske Javne servire osim ako imaju pristup kablovskoj/IPTV infrastrukturi.

Dosta stvari u BiH je nelogično, al'...Kablovski operateri ne rade ništa mimo zakona, takva smo zemlja, (ne)uređena.
Telemach

#15529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@zeljko_mo

Poštovani,

Imate mogućnost registrirati se na portalu Moj Telemach, koji se nalazi na našoj oficijelnoj internet stranici, gdje možete provjeriti Vaše trenutno zaduženje/pretplatu. Za registraciju Vam je potreban ID i broj Vašeg Ugovora.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
dječak sa šibicama

#15530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Jel samo meni ne otvara FB na tmach mrezi?

Povezivanje... povezivanje... po pola sata, ne otvara se nista.
zigana

#15531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

@kakljin
imam sasvim dovoljno i previse. ono sto placam to i dobijem i ja sam licno zadovoljan sa telemachom. A tebi sto treba jedno 1000 kanala od kojih gledas samo 15 to je tvoj problem. Vidim da se petljas u sve rasparave tako od mene imas mahanje.
Image
hipija

#15532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ja pokusao bezuspjesno da se logujem na mojtelemach.

Unio sve sto treba potvrdio registraciju u inbox i kada se logujem javlja mi nespjesno logovanje zbog "pogresnog"
korisnickog imena ili lozinke. Odaberem ja onda opciju da sam zaboravio sifru, da bih onda dobio obavjest da korisnicko ime koje koristim ne postoji.

Ne znam da li treba sacekati neko vrijeme buduci da sam se tek registrirao ili je jednostavno do njih jer mislim da ne grijesim u korisnickom imenu i pass kao ni u broju ugovora i ID.
Telemach

#15533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@hipija

Poštovani,

Zamolit ćemo Vas da nam dostavite korisničke podatke, u privatnoj poruci, kako bismo mogli provjeriti Vaše navode, te riješiti problem.

Srdačan pozdrav,
doff

#15534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Potvrdu registracije dobiješ na mail. Potrebno je da završiš registraciju klikom na link koji su ti poslali

LP
hipija

#15535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Tako sam i uradio ali kad se trebam ulogovati ne ide

@kolega telemach poslao sam podatke u pp
doff

#15536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

hipija wrote:Tako sam i uradio ali kad se trebam ulogovati ne ide

@kolega telemach poslao sam podatke u pp
Jesil dobio povratni (2 mail) u ovom obliku:
Uspešna registracija

Poštovani korisniče,

Uspešno ste se registrovali. Ukoliko ste se prijavili za uslugu D3 GO, nalog će biti aktivan za 10 min.

Vaši podaci su:

e-mail: xxx
password: xxx
hipija

#15537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

@doff

Bilo je do drugog maila.

Ja sam nakon prvog pokusao da se ulogujem i nije islo.

Ipak je do mene :lol:

Hvala drug na pomoci a i kolegi telemach
kakaljin

#15538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

zigana wrote:@kakljin
imam sasvim dovoljno i previse. ono sto placam to i dobijem i ja sam licno zadovoljan sa telemachom. A tebi sto treba jedno 1000 kanala od kojih gledas samo 15 to je tvoj problem. Vidim da se petljas u sve rasparave tako od mene imas mahanje.
Image
Dok ovako zadovoljnih ima i u ostalim stvarima zato nam je i drzava ovakva kakva jeste neuredjena.

Jeli sve kanale iz ponude telemacha dobijes 24/7/365 bez ikavih problema i mozes ih gledati normalno. Za istu cijenu kao i svi korisnici telemacha.

Svako hoce da gleda ono sto zeli, cak bi neki i platili da gledaju dodatne kanale. Svugdje vani imas opciju plati pa klati kako bi nas narod rekao. Ali jok kod nas nemozes da gledas kako treba i ono sto placas.
doff

#15539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Tebi kakaljin je teško objasnit neke stvari, ne živiš u realnosti. Što prije shvatiš neke stvari, lakše će ti bit. Uglavnom, pročitaj ugovor koji si potpisao u kojem stoji da tvoj operater ne utiče na zatamnjivanje sadržaja nit će ti odbit od cijene koju plaćaš, a onda pročitaj i ovu regulativu u kojoj je rečeno da se program ne mora zatamnjivati tamo gdje je već rečeno. Demokrajtija je takva, većina odlučuje. Hrvati u Sarajevu, Zenici... su uskraćeni za gledanje određenog sadržaja jer su u tom području manjina, a u BiH odlučuje većina. Ne znam jel' to tol'ko teško za shvatit.

Koliko sam shvati ti koristiš mojatv i oni zatamnjuju program HRT-a, al ga zatamnjuju jer se moja tv gleda gdje je većinsko bošnjačko stanovništvo i to je potvrda onoga što ti govorim.

Ja da se pitam, ne bi tako ništa bilo al se ne pitam...
Reglan

#15540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Image

Kakav je ovo net Telemach, umjesto 15 MB ja imam 2 :lol: :run:
zigana

#15541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

@kakljin
promjenis operatera, uzmes BHT ili HS posto njih stalno pominjes i rjesis se muka. haj zdravo. je li tebi sad jasno.
kakaljin

#15542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

promjenis operatera, uzmes BHT ili HS posto njih stalno pominjes i rjesis se muka. haj zdravo. je li tebi sad jasno.
Bi kada nebi telemach drzao monopol na podrucije gdje se nalazi i kada bi prestao drzati monopol na sport klub.

A ti i dalje nastavi placati nesto sto nemas kao ostali korisnici koji placaju istu uslugu za istu cijenu i imaju punu uslugu. I nemoj se buniti.
zigana

#15543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

kakaljin wrote:
Bi kada nebi telemach drzao monopol na podrucije gdje se nalazi i kada bi prestao drzati monopol na sport klub.

A ti i dalje nastavi placati nesto sto nemas kao ostali korisnici koji placaju istu uslugu za istu cijenu i imaju punu uslugu. I nemoj se buniti.
A ne znam kad sam ja rekao da sam ne zadovoljan. i dok je telemacha ja ne mislim mijenjati i prezadovoljan sam s njima halal svaki dinar.
A ti popi jedan sok i dodji sebi.
semirsar

#15544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Image
zigana wrote:
kakaljin wrote:

A ne znam kad sam ja rekao da sam ne zadovoljan. i dok je telemacha ja ne mislim mijenjati i prezadovoljan sam s njima halal svaki dinar.
A ti popi jedan sok i dodji sebi.
Super, zadovoljan si, bas mi je drago zbog tebe.
Zasto se onda nakon posta o zdravlju i ignorisanju uopste javljas na ovu temu o zatamnjivanju?
Evo ni ja nisam zadovoljan s nekim stvarima, zelis li i meni zabraniti da pisem o necemu sto mi smeta?
Tvoj dinar, tvoje pravo da ga halalis, a sta cu ja, kakaljin ili neko drugi, to je ipak do svakog od nas da radi sto misli kako treba. Samim tim sto placam i koristim neku uslugu sticem pravo da istu komentarisem na nacin koji zelim i mislim da treba, u cilju poboljsanja usluge pa tako i povecanja mog zadovoljstva istom.
zigana

#15545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

@semirsar
sta ce te vi pojma nemam. A ja cu se javljati kad ja hocu, i ne znam odkud to da ja nekome zabranjujem da se javlja, ti ako si nervozan popi jednu veselicu, a bolje je i tebi kazem promijeni operatera i rijesi sebi problem. Sto se mene tice Telemach nemjenjaj nista. Ako vi mislite da ce oni mijenjati stvari zbog takvih kao sto si ti i jos par njih cisto sumjnam. Uzivaj opusti se i nemoj ti sebi sta napraviti. Sve nesta zalbe na telemac, ja kad sam bio korisnik BH telekoma cekao sam da mi izadju na reklamaciju i po 10 dana.Internet konekcija losa i pucala stalno. Sta sam uradio uzeo drugog operatera u ovom slucaju telemach i rijesio svoj problem. I ne znam sto vi ne uraditie isto, ako imate tu mogucnost. haj zdravo :run:
kakavdanakneiskustvu

#15546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Rampage wrote:Kakav dokaz? Da ne zatamnjuju u mjestima u kojima su Hrvati većina?

kako kad,a u sarajevu,zenici obavezno svaki prenos fudbala zatamne
semirsar

#15547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

zigana wrote:@semirsar
sta ce te vi pojma nemam. A ja cu se javljati kad ja hocu, i ne znam odkud to da ja nekome zabranjujem da se javlja, ti ako si nervozan popi jednu veselicu, a bolje je i tebi kazem promijeni operatera i rijesi sebi problem. Sto se mene tice Telemach nemjenjaj nista. Ako vi mislite da ce oni mijenjati stvari zbog takvih kao sto si ti i jos par njih cisto sumjnam. Uzivaj opusti se i nemoj ti sebi sta napraviti. Sve nesta zalbe na telemac, ja kad sam bio korisnik BH telekoma cekao sam da mi izadju na reklamaciju i po 10 dana.Internet konekcija losa i pucala stalno. Sta sam uradio uzeo drugog operatera u ovom slucaju telemach i rijesio svoj problem. I ne znam sto vi ne uraditie isto, ako imate tu mogucnost. haj zdravo :run:
Ja Jopet kazem SUPER, ti zadovoljan, ne sporim tvoje zadovoljstvo, pa se cudim sto ti osporavas necije tudje NEzadovoljstvo, dajes sebi previse prava da odredjujes sta i kako treba neko da pise na ovom forumu, i jos pominjes "nake" sokove i veselice za nervoze. More bit da su tebi potrebniji ti antineurotici cim ti bodu oci postovi koji kvare rejting tvog omiljenog operatera. Sto se tice mog zadovoljstva, Ja jesam zadovoljan, imam operatera koji mi pruza sve sto mi treba za novac koji mu redovno uplacujem za uslugu, takodje imam i punu podrsku u svako doba, mada u ovih nekoliko godina mi je samo par puta bila potrebna. Takodje imam i T-mach s D3 prosirenim paketom s kojim sam ipak zadovoljan... ali, nisam i necu biti zadovoljan ponasanjem uprave T-macha u odnosu na korisnike i diobom na podobne i nepodobne da prate odredjeni program, a pritom im nije mrsko traziti punu nadoknadu za "uslugu".
Javljaj se ti i dalje, pisi sto 'oces, ali ocekuj da ti neko i odgovori na post, a sto se tice toga da l' cu il' necu sebi stogod lose ucinit' :lol: :lol: :lol: ne umisljaj sebi da ste ti i T-mach neki kalibar vrijedni toga :kiss:
kakavdanakneiskustvu

#15548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

doff wrote:Pošto hrvati u BiH nemaju svoj javni servis, spas su našli u toj famoznoj evropskoj regulativi za dijelove gdje su većina...
Kakaljin, pročitaj ugovor koji si potpisao kod bilo kog operatera vezano za cenzuru programa, da li će račun biti umanjen itd. Pošto si stavio svoj potpis i prihvatio njihove uslove poslovanja, kukanje ti nema svrhu.

Image

a što Telemach onda ipak zatamnjuje sport na HRT 2 nekim korisnicima?
Telemach

#15549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Reglan

Poštovani,

Zamolit ćemo Vas da nam dostavite korisničke podatke, u privatnoj poruci, kako bismo provjerili kvalitetu signala na Vašoj adresi, te ukoliko bude neophodno otvorili nalog za reklamaciju.
Izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik usluga kompanije Telemach.

Srdačan pozdrav,
semirsar

#15550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote:
doff wrote:Pošto hrvati u BiH nemaju svoj javni servis, spas su našli u toj famoznoj evropskoj regulativi za dijelove gdje su većina...
Kakaljin, pročitaj ugovor koji si potpisao kod bilo kog operatera vezano za cenzuru programa, da li će račun biti umanjen itd. Pošto si stavio svoj potpis i prihvatio njihove uslove poslovanja, kukanje ti nema svrhu.

Image

a što Telemach onda ipak zatamnjuje sport na HRT 2 nekim korisnicima?
Nova floskula iliti opravdanje je to sto su u raj'voSa, Zenici i drugdje, hrvati manjina pa samim tim i nepodobni da gledaju Hrvatske kanale iliti šport, kuzis, ispotiha im se sugerira da se presele u "podobna" okruzenja i time potvrde svoju pripadnost odredjenom etnicitetu i samim tim iskazu opravdanu potrebu za trecim entitetom... ma nije politicka, ne nije... nikako, odoh ja Jopet u Off, odoh dalje odavle do daljnjeg. :thumbup:
Locked