Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#15501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

2.0t 220ks, 4x4, saltac
amar1994

#15502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

nije ni to lose :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#15503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Ja najvolim :mrgreen: dizele zbog obrtnog, manje se salta, a potrošnja mi je da izvinete, tek na drugom mjestu. :mrgreen:
amar1994

#15504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

uglavnom je ovo razlog :izet:

Image
zdruzdjo

#15505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Jutros sam prvi put u xy godina prosao autom dva puta obalom kulina bana od pozorista do estrade od 7:40 do 8:00. Aaaaaaaaa
Pa treba ovim nasim vrlim gradskim ocima na celu sa ovim "Gaf Hairlijom" predloziti da se dio ulice od pozorista do drvenije zove "Aleja 4 Zmigavca". Svakako gluposti smisljaju svakodnevno.
Pa covjece nema sile da ces izaci sa oznacenog parkinga od auta sa stealth mod-om sto djecu u skolu dovode. Ako je tramvaj tu onda retrovizorom malkice po reklamama na tramvaju moras grebati. Jer brate kad upalis zmigavce onda moras moci vrata sirooom otvoriti da se more iznici, a i ovi stali brate na parkinge. Ionda lagano djete za rukicu ali da je djete sa desne strane tj do ceste da ga fino mozes pokupiti autom.Joooooo zlo i naopako.
Ima toga kod svake skole, ali ovo je vrh sto sam vidio. Cengic vila skola je ista gdje ja djete dovodim ali bas ne parkira se da neko ne moze izaci sa parkinga.
konektovan

#15506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

amar1994 wrote:uglavnom je ovo razlog :izet:

Image
Ih, da mi jedna ovakva. :mrgreen:
amar1994

#15507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:uglavnom je ovo razlog :izet:

Image
Ih, da mi jedna ovakva. :mrgreen:
ne bi ti povlacio do 5000 :lol: :lol: :lol:
Travnički Noćni Šetač

#15508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Slabo vas nerviraju vozaci u zadnje vrijeme pa da vas malo ja iznerviram...

konektovan

#15509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Jucer od Zenice do Doboja, kamara preticanja na punoj, kolone vozila, svi negdje zure, nevjerovatno. :-)
sarajevo-x.com

#15511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Trebali su svi trčati da joj pomognu, šta sve neće uraditi za malo pažnje :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

dobro je da nije sta drugo pritisla
basicm

#15513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Pritisla ga kobila uz trajvan
hellhammer

#15514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

Travnički Noćni Šetač wrote:Slabo vas nerviraju vozaci u zadnje vrijeme pa da vas malo ja iznerviram...

Dosti stvari na videu su bezazlene, prvo golf koji je kasno skontao dal treba lijevo ili desno pa je ostao zaglavljen na sredini, drugo udes na putu, sta si stio tim pokazati? Da te ugrozava? U nekim stvarima pretjerujete, kao onaj vozac sto pise da vozi lijevom trakom na autoputu u magli ugrozavajuci sve zive a ovamo ga sve zivo smeta. Pjesak pretcava cestu na crvenom. Pokazujes kamion koji pretice na dozvoljenom mjestu a ne sporaca koji svojom voznjom iznudjuje takvo preticanje, nikad nije bilo sve crno-bijelo niti ce biti, svi mi ponekad nacinimo neku gresku u saobracaju samo to ovdje na forumu nece niko priznati, svi uzorni
Idemedosumom

#15515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Idemedosumom »

Tako je! Nemoj nam crivare dirati :-D
Averus

#15516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

Četvrtak ujutro, "momak" od tridesetak godina sjedi u Peugeot 308, kolona se već stvorila kao i svaki dan, a on hladno 25km/h. Već sam navikao na ovakve, pa sam ga samo obišao, da bih pri obilaženju vidio kako gospodin napucenih usana (koje se cakle kao da je sadolinom premazao) hladno puca jebene selfije dok vozi :lol:

Pa jbt :jbt:
Travnički Noćni Šetač

#15517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

hellhammer wrote: Dosti stvari na videu su bezazlene, prvo golf koji je kasno skontao dal treba lijevo ili desno pa je ostao zaglavljen na sredini, drugo udes na putu, sta si stio tim pokazati? Da te ugrozava? U nekim stvarima pretjerujete, kao onaj vozac sto pise da vozi lijevom trakom na autoputu u magli ugrozavajuci sve zive a ovamo ga sve zivo smeta. Pjesak pretcava cestu na crvenom. Pokazujes kamion koji pretice na dozvoljenom mjestu a ne sporaca koji svojom voznjom iznudjuje takvo preticanje, nikad nije bilo sve crno-bijelo niti ce biti, svi mi ponekad nacinimo neku gresku u saobracaju samo to ovdje na forumu nece niko priznati, svi uzorni
Mislim da si malo pogrešno shvatio...
Prvo nigdje ne piše ( ni u naslovu ni u opisu) da pokazujem stvari koje mene ugrožavaju, već pokazujem situacije koje se pojave u saobraćaju...
Dalje...
...
Golf nije kasno skontao već je radio polukružno na mjestu gdje to ne može da radi, pa je posljedično zaglavio i saobraćajnu traku kojom ne želi da vozi...
...
Pješak pretrčava cestu na crvenom... da to je izuzetno opasno koliko god neko mislio da nije... naročito na ovoj raskrnsici gdje se to dešava svakodnevno, a u pitanju je preopterećeni magistralni put...
...
Što se tiče kamiona koji pretiče strelica pokazuje na pojavu potencijalno opasne situacije: ako bolje pogledaš ( a piše i u opisu) iako je dozvoljeno preticanje niti je kamion dao žmigavac za preticanje pa je crveno vozilo iza njega došlo u opasnost, niti je crveno vozilo izvršilo pravilno preticanje ( bez obzira što je dozvoljeno) jer je vozio pola na jednoj traci pola na drugoj bez dovoljnog rastojanja od vozila koje pretiče i od vozila iza kojeg ide, a pokazao sam i sporaća koji uzgred vozi iznad 40 km/h i NE PRAVI prekršaj, iako očigledno usporava promet...
...
Sa prikazom dva udesa... pogledaj situaciju ... ravno, pregledno , ograničenja brzine a udes se desi... šta sam želio pokazati? da bez obzira kakva je preglednost, jasnoća, lijepo vrijeme i slično, vozačka glupost očigledno uvijek može napraviti udes...
...
Naravno da nije sve crno bijelo... ja samo pokazujem situaciju na cesti... ne osudjujem nikoga i ne branim nikoga... ali svi mi za volanom da malo pogledamo oko sebe, ovakvih potencijalno opasnih ili frustrirajućih situacija bi bilo mnogo manje...
...
Mada se jednostavno može i preskočiti gledanje mog amaterskog videa...
mnjonja

#15518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mnjonja »

Nervira me sto ako neces da ti se svaka stoka ubacuje moras vozit ko papak a nabijat se ovom ispred
Bilo kakvo normalno odstojanje se tumaci kao bujrum de se ubaci
Nervira me i na silu ubacivanje
Ono papansko, ubaci se pola i onda stane
Zavrsi ba papak sto si zapoceo, sta stajes sad fol da te pustim a izletio s pola auta
Travnički Noćni Šetač

#15519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Neko nervira mene a nekoga ja nerviram....

Dope_Man

#15520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Averus wrote:Četvrtak ujutro, "momak" od tridesetak godina sjedi u Peugeot 308, kolona se već stvorila kao i svaki dan, a on hladno 25km/h. Već sam navikao na ovakve, pa sam ga samo obišao, da bih pri obilaženju vidio kako gospodin napucenih usana (koje se cakle kao da je sadolinom premazao) hladno puca jebene selfije dok vozi :lol:

Mislim da sam vec ranije spominjao slicnog kloca kojeg znam a koji svako jutro baci 5-6 storija iz voznje.. valjda to djeluje fensi, poslovno, pichke se loze na to bruda moj.. a lik voza kompanijinog Up-a vozeci neke papire lijevo-desno, al bitno je bacit story u voznji. Ako ne bacis valjda oduzmu od plate jer se racuna da nisi ni dosao na posao bez storija. :-)
vješalica

#15521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

Malo o zloupotrebi rotacije i sirene od strane medicinskih ustanova

Svako ali svako jutro oko pola 9 papkaros upali sirenu i rotaciju da se sklone svi jer doticni tegli neke uzorke u lab.
Rotacija i sirena se koristi valjda kad je u pitanju neciji zivot i veoma hitna stvar a ne svako jutro jer je preofirno i suglupo vjerovati da ama bas u isto vrijeme svaki dan ima neko ko se bori za zivot i vozi u nekom sanitetskom vozilu iz DZa
To samo prosjecni bosnjica moze osmisliti
konektovan

#15522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

vješalica wrote:Malo o zloupotrebi rotacije i sirene od strane medicinskih ustanova

Svako ali svako jutro oko pola 9 papkaros upali sirenu i rotaciju da se sklone svi jer doticni tegli neke uzorke u lab.
Rotacija i sirena se koristi valjda kad je u pitanju neciji zivot i veoma hitna stvar a ne svako jutro jer je preofirno i suglupo vjerovati da ama bas u isto vrijeme svaki dan ima neko ko se bori za zivot i vozi u nekom sanitetskom vozilu iz DZa
To samo prosjecni bosnjica moze osmisliti
Tako je kako je, zloupotreba na sve strane. Cesto vidim kombi vozila domova zdravlja, sa upaljenim rotacijama i sirenama, nigdje nikog unutra, izuzev vozaca.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Travnički Noćni Šetač wrote:Slabo vas nerviraju vozaci u zadnje vrijeme pa da vas malo ja iznerviram...

Malo mi je nejasno, snimas druge, zalis se na njih a i ti radis slicne prekrsaje?

Image
Travnički Noćni Šetač

#15524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ja se ne žalim nego pokazujem situacije koje sretnem na cesti a koje su neobične ili ometaju saobraćaj ili su opasne...
..
A već rekoh u prošlom postu da i ja malo nerviram druge... Niko nije bezgrešan i ne trudim se uopšte prikazati tako...
...
Mada na ovom screenshotu koji si postavio baš i ne vidim prekršaj iako vidim na šta si mislio... Na originalnom snimku prije ulaska u raskrsnicu obilazim pješaka koji hoda cestom... ako si na to mislio... no izrezao sam snimak kao i svaki drugi da ne traje predugo...
...
No kao što rekoh ... svi mi griješimo nisam ni ja izuzetak naravno... iako obilaženje pješaka i preticanje preko pune linije nikako ne bih stavio ni pod "slične prekršaje" kako navodiš...
530i

#15525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Dope_Man wrote:
Averus wrote:Četvrtak ujutro, "momak" od tridesetak godina sjedi u Peugeot 308, kolona se već stvorila kao i svaki dan, a on hladno 25km/h. Već sam navikao na ovakve, pa sam ga samo obišao, da bih pri obilaženju vidio kako gospodin napucenih usana (koje se cakle kao da je sadolinom premazao) hladno puca jebene selfije dok vozi :lol:

Mislim da sam vec ranije spominjao slicnog kloca kojeg znam a koji svako jutro baci 5-6 storija iz voznje.. valjda to djeluje fensi, poslovno, pichke se loze na to bruda moj.. a lik voza kompanijinog Up-a vozeci neke papire lijevo-desno, al bitno je bacit story u voznji. Ako ne bacis valjda oduzmu od plate jer se racuna da nisi ni dosao na posao bez storija. :-)
Neki dan tip se uvaljuje sa Audijem 80 B4...hajde pustim ga, kasnije vidim drži mobitel u ruci, skontam baca selfije, storije šta li...doduše kolona je bila i stajalo se, ali opet je do degenerično ponašanje.
Post Reply