Izvinjavamse ali nije istina, od 44km autoceste završene 2014 turci su bili glavni izvođač na manje od 45% ukupnih km i od toga su oni uradili manje od polovine ostalo domaće firme. I to je sve sto su turci radili prije trećeg lot kod Zenice.Alfons Kauders wrote:
Veći dio posla su odradili Turci, a ove domaće gledam kako "rade" na Karauli i Vranduku, i ne bih im dodijelio ugovor da mi asfaltiraju dvorište, kamoli šta drugo. To su stranačke firme, najobičnija mafija.
Politika je definitivno najodgovornija, ali ne mogu naći ništa dobro za reći o firmama koje tradicionalno fulaju rokove, i to ne za par dana, već mjeseci i godina.
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
tec
#15501 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- Alfons Kauders
#15502 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja sam laik, možda i jesu? Ali neka onda kaže koje dionice će njegovi mafijaški pajdaši otvoriti do 2021.Laertes wrote:Saće tebi SoWhat reći da su ti zaključci besmisleni.Alfons Kauders wrote:
Za 36 mjeseci će neke stvari biti jasnije. Za to vrijeme, JPAC neće završiti ni Počitelj, kamoli potez do Mostar Jug. Za Zenicu nisam siguran, ali ni tu ne očekujem da će sve završiti i pustiti u promet za 36 mjeseci. Ovaj dio oko Doboja, moguće je da to neće uraditi tako brzo, a i zašto bi? JPAC do Doboja ovim tempom neće doći za 15 godina, pa nema žurbe...
JPAC će za dvije godine imati sedam i kusur godina bez otvaranja ijedne dionice autoputa. Ako griješim, neka me neko ispravi...
Svi znamo da neće nijednu, svi znamo da će JPAC 2021 ili 2022 napuniti 7 ili 8 godina bez puštanja u promet ijednog kilometra, ali malo se pravimo ludi...
-
muzicar_iz_parka
#15503 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Najbolje dati Amerikancima, npr u Srbiji su prije koji dan pogodili da prave 110 km tzv moravskog koridora sa Bechtelom.
https://mobile.twitter.com/usambserbia/ ... 4639886336
Što se tiče autoputa oko Doboja, predpostavljam da će se to tempirati pred slijedeće izbore 2022 godine, tako to uobičajno rade.
https://mobile.twitter.com/usambserbia/ ... 4639886336
Što se tiče autoputa oko Doboja, predpostavljam da će se to tempirati pred slijedeće izbore 2022 godine, tako to uobičajno rade.
- Alfons Kauders
#15504 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
To što su oni uradili je jedini dio autoputa koji ja koristim, pa je moguće da potcjenjujem doprinos domaće građevinske mafije u izgradnji drugih dionica.tec wrote:Izvinjavamse ali nije istina, od 44km autoceste završene 2014 turci su bili glavni izvođač na manje od 45% ukupnih km i od toga su oni uradili manje od polovine ostalo domaće firme. I to je sve sto su turci radili prije trećeg lot kod Zenice.Alfons Kauders wrote:
Veći dio posla su odradili Turci, a ove domaće gledam kako "rade" na Karauli i Vranduku, i ne bih im dodijelio ugovor da mi asfaltiraju dvorište, kamoli šta drugo. To su stranačke firme, najobičnija mafija.
Politika je definitivno najodgovornija, ali ne mogu naći ništa dobro za reći o firmama koje tradicionalno fulaju rokove, i to ne za par dana, već mjeseci i godina.
Kako bilo, uradili su što su uradili i ja se vozim po tome, a po 3D animacijama koje JPAC pravi zadnjih pet godina se ne mogu voziti. Svake godine nova zaduženja, grantovi, tenderi... I uvijek ista priča - kašnjenja, oboreni tenderi, penali na kredite i slično. Sve da bi se ugradile stranačke firme i njihovi politički pokrovitelji. Zato Počitelj kasni koliko kasni, zato je tender za Tarčin - Konjic nestao s radara, zato se rekonstrukcija magistrala radi kao da su je planirala djeca u obdaništu itd.
Svake godine nas zaduže nekoliko stotina miliona eura da nahrane svoje mafijaške firme, a ne izgrade ništa. I ostajem pri svome - dabogda se ruka osušila svakom ko dodijeli tender toj nesposobnoj, kriminalnoj bagri. Bolje je da sve rade Turci, Kinezi, Azerbejdžanci ili Marsovci. Samo da ne rade naši kriminalci, jer su u svakoj kombinaciji najskuplja opcija.
-
zux1
#15505 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Može li neki link od ovih Landsat satelitskih snimki? Tražio sam ih i nisam uspio naći.
Last edited by zux1 on 30/08/2019 18:08, edited 1 time in total.
-
zux1
#15506 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pokušao sam naći, ali nisam pronašao kako se gledaju ovi Landsat snimci koje ste gore spomenuli.So What! wrote:So What! wrote:Samo za par oglasa je uslov, za većinu ostalih poslova, od jezika je potrebno znati samo engleski kao na primjer za Lab Engineeramk ultra wrote:Kitajeci traže ljude
Osnovni uslov znanje kineskogPostoji mogućnost da ih tjeraju da to skrše do lokalnih izbora sljedeće godine, ali evo @Naslovnica ima drugačije mišljenje, koje ću također uvažiti jer je ipak bio direktno uključen u gradnju ove dionice.Concord wrote:Znaci da se nesto desilo. Ti si evo drugi-treci koji prijavljuje intenzivne radove.Nivelacija wrote:Gledam upravo pod reflektorima rade zenicku obilaznicu..i to vrvi od radnika
Malo sam se i ja zabrojao, Landsat snimci isto ne prikazuju ništa, ali ko zna, možda su ušli u gradilište na mjestima koja ne vidimo.zux1 wrote:Bome ako je ugovor potpisan sredinom juna i rok za pocetak radova bio 52 dana, onda je taj rok vec prosao i vec su trebali biti na gradilistu.
No veca je enigma sto Hering i Azvirt jos nisu poceli? Oni su potpisali ugovor 15.05.
Što se tiče Heringa i Azvirta, njima se i ne žuri, praviće dionicu od nigdje za nigdje.
Može li neki link?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#15507 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Volio bih da imamo bar jednog sposobnog novinara da sve raspisane tendere a koji su jednostavno nestali popise sa svim dokazima i predoci direktoru i pita za odgovor.
- BarbaDue
-
kakaljin
#15509 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Treba mi info kako doci do karte kuda treba ici Autoput kod Doboja. Malo detaljnija karta
- So What!
#15510 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
https://eos.com/landviewer/?lat=44.2342 ... ,Blue&antizux1 wrote:Može li neki link od ovih Landsat satelitskih snimki? Tražio sam ih i nisam uspio naći.
Moraš se sam oregistrovati na stranicu i imaš pregled od 10 besplatnih snimaka dnevno.
Evo je, ne može biti detaljnija:kakaljin wrote:Treba mi info kako doci do karte kuda treba ici Autoput kod Doboja. Malo detaljnija karta

- geralt
#15511 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jel se meni cini, ili ce i ovaj dio Johovac - Medakovo biti neupotrebljiv dok se ne spoji sa ostalim dionicama? Mislim, koristice ljudima iz Tesnja i Jelaha, ali ne vidim kako ce se neko ko s juga putuje na M17 ukljuciti na Medakovo. Jedino ako ce praviti neki novi pristupni put.
- Haris.ba
#15512 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Isplatilo bi se uključiti na Tešanjku (ili petlju pored rijeke) da se zaobiđe prolazak kroz Doboj i ona sela sjeverno od Doboja. Ali, dole Medakovo i dalje, ništa bez gotove trase barem do Žepča (gledajući sa sjevera prema jugu).geralt wrote:Jel se meni cini, ili ce i ovaj dio Johovac - Medakovo biti neupotrebljiv dok se ne spoji sa ostalim dionicama? Mislim, koristice ljudima iz Tesnja i Jelaha, ali ne vidim kako ce se neko ko s juga putuje na M17 ukljuciti na Medakovo. Jedino ako ce praviti neki novi pristupni put.
- So What!
#15513 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dobro si zaključio, u slučaju da se izgradi do Medakova, i bude mirovalo dalje, JP ACFBiH će morati sugerisati vozačima da ne idu od Karuša do Medakova, ako nisu planirali u Tešanj, jer taj dio koji se naslanja na grad Tešanj i Industrijsku zonu Bukva, dalje ne vodi nigdje, što znači da bi se vozači morali vraćati i gubiti vrijeme.geralt wrote:Jel se meni cini, ili ce i ovaj dio Johovac - Medakovo biti neupotrebljiv dok se ne spoji sa ostalim dionicama? Mislim, koristice ljudima iz Tesnja i Jelaha, ali ne vidim kako ce se neko ko s juga putuje na M17 ukljuciti na Medakovo. Jedino ako ce praviti neki novi pristupni put.
-
zux1
#15514 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Evo objasnjenja zasto jos nije krenula izgradnja dionice Pocitelj - Zvirovici.
https://ero.tel/gospodarstvo/zakljucak- ... -pocitelj/
-
detroit-mercy
#15515 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
osiguranja radnika i menađera koji trebaju sudjelovati u projektu
Meni brate ovo bode oci da ga jebes
pa jebem te nepismena i ko te stavi da pises clanke za portale 
Meni brate ovo bode oci da ga jebes
-
elk
#15516 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Travnicko-kiseljacka skola
-
Nivelacija
#15517 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Zenicka obilaznica.
- So What!
-
melac
#15519 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da li ovaj most izvodi firma Pont?Nivelacija wrote:
Zenicka obilaznica.
-
Tempo
- ZeModerator
#15520 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
So What! wrote:
spojen jedan pravac. drugi jedva da su poceli.
-
Tempo
- ZeModerator
#15521 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
zux1 wrote:Evo objasnjenja zasto jos nije krenula izgradnja dionice Pocitelj - Zvirovici.
haj taman da mi neko objasni. jel ovo znaci da ce se ici od pocitelja do bijace all the way autoputem?
-
Naslovnica
#15522 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije ni taj prvi spojen, nedostaje oko 2m, ne znam zašto lažu narod?!
Biće za koji dan spojen.
Biće za koji dan spojen.
-
Q_Line
#15523 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da, spoj sa petljom Počitelj će se praviti direktno sa M-17, kada se ide jugu s lijeve strane uz brdo s dvije klasične kolovozne trake, cca. jedno 1 kilometar do petlje i onda odatle oko 23 kilometra do Bijače (11,7 km autoputa koji će se tek graditi i oko 11 km postojećeg od petlje Zvirovići do granice).Tempo wrote:zux1 wrote:Evo objasnjenja zasto jos nije krenula izgradnja dionice Pocitelj - Zvirovici.
haj taman da mi neko objasni. jel ovo znaci da ce se ici od pocitelja do bijace all the way autoputem?
-
Nivelacija
#15524 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ko laze narod? Covjek youtuber snima onako pa naletio ovdje i snimio kao laik..glupo je njemu prigovarati da su autoceste objavile OK, tvoja kritika bi bila na mjestu.Naslovnica wrote:Nije ni taj prvi spojen, nedostaje oko 2m, ne znam zašto lažu narod?!
Biće za koji dan spojen.
-
Tempo
- ZeModerator
#15525 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nivelacija wrote:Ko laze narod? Covjek youtuber snima onako pa naletio ovdje i snimio kao laik..glupo je njemu prigovarati da su autoceste objavile OK, tvoja kritika bi bila na mjestu.Naslovnica wrote:Nije ni taj prvi spojen, nedostaje oko 2m, ne znam zašto lažu narod?!
Biće za koji dan spojen.
sljam. siri lazne vijesti.