Sirija

Locked
muhafuca

#15501 Re: Sirija

Post by muhafuca »

cyanm wrote:
cisto radi klarifikacije
jesi li ga jednako uvazavao i dok je podrzavao
Hezbollah kao jednu od rijetkih struja koja se
konkretno bori protiv Izraela

ili ga uvazavas tek sad kad je po pitanju Hezbollaha napravio zaokret od 180 stepeni?
Da i ja odgovorim na ovo, ja ga licno ne pratim i ne slijedim ni prije ni sad, kod njega sam vidio neke greske i ranije, drago mi je da je promjenio misljenje po ovom pitanju, i javno priznao da su ucenjaci iz KSA i drugi bili 'zreliji i znaniji' od njega kada su upozoravali na ove prljave šije rafidije. Mislim da ljudi njega postavljaju i citiraju ovdje jer je on BABO Islamskoj Zajednici u BIH, nije vehabija kako vole ovdje ovi na forumu reci
On ni dan danas nema problema sa Shijama genralno vec je zaokret napravio samo po pitanju Hezbollaha
But the cleric insisted that his call to fight Hezbollah is “not against all Shiites.”

Code: Select all

http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2013/06/02/Top-cleric-Qaradawi-calls-for-Jihad-against-Hezbollah-Assad-in-Syria.html
hanibalija

#15502 Re: Sirija

Post by hanibalija »

Učenjaci !? sta ako su učenjaci?? nisu poslanici, niti bilo sta drugo sto predstavlja Islam kao vjeru, radi se o grupi učenjaka, autoritet kod nas !? u jednoj demokratskoj zemlji u Evropi ?? :lol: :-) ne mijesaj kruske i jabuke, ovaj učenjak nema veze sa islamom, niti napadam Islam niti osjećam netrpeljivost prema istom, jbt kuda ide ovaj svijet, sve sami fanatici vjerski ... :-) :run:[/quote]

Da autoritet je ovdje, a to što je demokratska meni ništa ne znači. Nisam ga volio ni prije, ne volim ga ni sad, već volim što je došao ovdje da nam da na značaju :D Ako me razumiješ....sviđa mi se kad struja ide u mom smjeru :) Plaho je bit Musliman u Bosni :bih:
muhafuca

#15503 Re: Sirija

Post by muhafuca »

hanibalija wrote:
Da autoritet je ovdje, a to što je demokratska meni ništa ne znači. Nisam ga volio ni prije, ne volim ga ni sad, već volim što je došao ovdje da nam da na značaju :D Ako me razumiješ....sviđa mi se kad struja ide u mom smjeru :) Plaho je bit Musliman u Bosni :bih:
Plaho vam je dao na znacaju - vidim svi mi muslimani koji smo do juce podrzavali SAA nakon njegovog govora danas totalno smo promjenili plocu i sad smo svi na tvojoj strani :-) -nidje veze

nego ne odgovori ti na ovo

kad je vec govorio o odlasku u siriju - kad idete (Kardavi i ti) - treba li pomoc financijski
ako zapne - javi ima nas ovdje dovoljno - skupit cemo sve za puta - nemoj da vam to bude izgovor da ne odete
hanibalija

#15504 Re: Sirija

Post by hanibalija »

muhafuca wrote:
hanibalija wrote:
Plaho vam je dao na znacaju - vidim svi mi muslimani koji smo do juce podrzavali SAA nakon njegovog govora danas totalno smo promjenili plocu i sad smo svi na tvojoj strani :-) -nidje veze

nego ne odgovori ti na ovo

kad je vec govorio o odlasku u siriju - kad idete (Kardavi i ti) - treba li pomoc financijski
ako zapne - javi ima nas ovdje dovoljno - skupit cemo sve za puta - nemoj da vam to bude izgovor da ne odete
već bio na "odmoru". ;) Ima se para ima se s čim...a svakako volim samofinansiranje vi ostavite sebi to za kafane i žena :D
muhafuca

#15505 Re: Sirija

Post by muhafuca »

hanibalija wrote:
već bio na "odmoru". ;) Ima se para ima se s čim...a svakako volim samofinansiranje vi ostavite sebi to za kafane i žena :D
ti vec bio u Siriji ? Pa sto si se vratio , nije rat jos gotov dole ?
cyanm

#15506 Re: Sirija

Post by cyanm »

pametnica :shock: :shock:

Ne kontaš ti neke stvari, al nebitno. Evo da ti pojednostavim, snaga ovakvih izjava nije to sto ce neko licno otici u siriju da se bori, to je svakako neznatno. Prava snaga ovakvih i slicnih poziva islamske uleme jeste pritisak koji stvara na vladare koji onda moraju nekako djelovati, ucenjaci su poluga koja odrzava ili rusi vladare u mnogim zemljama bliskog istoka. Ucenjaci su i razlog zbog kojeg ce Asad i pasti, jer osim Butija nije imao niti ima ikog od ucenjaka da ga podrzi. Vrijeme ce pokazati ;)
muhafuca

#15507 Re: Sirija

Post by muhafuca »

cyanm wrote:

Ne kontaš ti neke stvari, al nebitno. Evo da ti pojednostavim, snaga ovakvih izjava nije to sto ce neko licno otici u siriju da se bori, to je svakako neznatno. Prava snaga ovakvih i slicnih poziva islamske uleme jeste pritisak koji stvara na vladare koji onda moraju nekako djelovati, ucenjaci su poluga koja odrzava ili rusi vladare u mnogim zemljama bliskog istoka. Ucenjaci su i razlog zbog kojeg ce Asad i pasti, jer osim Butija nije imao niti ima ikog od ucenjaka da ga podrzi. Vrijeme ce pokazati ;)
pa onda je bio pritisak i dok je isti ucenjak hvalio Hezbollah - ne vidim da je nesto uticaja imao

drugo - nabroj sam sebi zemlje bliskog istoka u kojima Rusi vladare a onda one u kojima USA vladari
pa ce ti samom biti jasno kolko tvoja izjava nema smisla
vinter

#15508 Re: Sirija

Post by vinter »

"hanibalija"
Plaho je bit Musliman u Bosni :bih:
Zasto? Sto nisu kanibalije ko ti? Nek te je sramota djelica BiH zemlje po kojoj hodas!
славянин

#15509 Re: Sirija

Post by славянин »

Najpametnija stvar po nasu drzavu jest sacekat da se otprilike zna ko ce pobjediti, i odma se sprijateljiti sa istima nebi li dobili komad kolaca od ugovora za obnovu zemlje. :mrgreen:
asurbanipal

#15510 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

cyanm wrote:
Učenjaci, kako to gordo zvuči. Nije to ni vidjelo učenjaka. Njihove diplome i certifikati bi se komotno mogle koristiti umjesto toalet papira.
nikad_vise

#15511 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

cyanm wrote: Sta ti pametujes, u Iran pa tamo vazi Ahmedinedzade. Ti i tvoja islamska tradicija, veze ti nemas, ako si uopce i nominalno musliman. Idi malo tavafi oko groba Zejnebinog, duhovno se uzdiži.
Vidi vehabice jest se nazestila :D
Nemoj me dovodit u neugodan polozaj da moram raspravljati sa podrzavaocem ljudozdera :skoljka: :run:
kad vidim ove Arapske hadalje na videu kako prosipaju neku retardiranu ratno-hustacku spiku sa Allahom na ustima,osjetim potrebu da povratim.Tamami Asade radi obraza Bosanskih muslimana :evil: :D
cyanm

#15512 Re: Sirija

Post by cyanm »

nikad_vise wrote:
cyanm wrote: Sta ti pametujes, u Iran pa tamo vazi Ahmedinedzade. Ti i tvoja islamska tradicija, veze ti nemas, ako si uopce i nominalno musliman. Idi malo tavafi oko groba Zejnebinog, duhovno se uzdiži.
Vidi vehabice jest se nazestila :D
Nemoj me dovodit u neugodan polozaj da moram raspravljati sa podrzavaocem ljudozdera :skoljka: :run:
kad vidim ove Arapske hadalje na videu kako prosipaju neku retardiranu ratno-hustacku spiku sa Allahom na ustima,osjetim potrebu da povratim.Tamami Asade radi obraza Bosanskih muslimana :evil: :D
slučajni prolazniče sve je to fino ali:

https://www.youtube.com/watch?v=13Rs1XqZyBo
nikad_vise

#15513 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

Horasio_Sarajlic wrote: Učenjaci !? sta ako su učenjaci?? nisu poslanici, niti bilo sta drugo sto predstavlja Islam kao vjeru, radi se o grupi učenjaka, autoritet kod nas !? u jednoj demokratskoj zemlji u Evropi ?? :lol: :-) ne mijesaj kruske i jabuke, ovaj učenjak nema veze sa islamom, niti napadam Islam niti osjećam netrpeljivost prema istom, jbt kuda ide ovaj svijet, sve sami fanatici vjerski ... :-) :run:
De vrati se 2 stranice nazad da vidis koje je uleme on predvodnik.Ako su oni uhljupi i licemjeri neka od te uleme onda nije ni cudo.Svaki imam i sva ta ulema koja ucestvuje u bilo kakvim politickim igrama oko sirije,koji pozivaju na ubistva i egzekucije,koji iz politickih razloga pozivaju na dzihad je nemoralna i uhljupska.Islam je vjera mira i tolerancije,a spao je na to da milionima Islamskih sljedbenika soli pamet saka zatucanih cuvara koza sa arapskog poluotoka.Ta ista saka izdajnika koja vec 60 godina pusta palestinu da krvari.Sto ne pozivaju na dzihad protiv Izraela koji ih tamami svakodnevno po kojeg al zato pozivaju protiv Sijjita.Koliko je se izofirala katolicka crkva sa onim seks skandalima sa djecicom,nije ni blizu koliko su vjerski ucenjaci izofirali islam sa svojom maloumnoscu i nemoralom.Da ne pricamo o korumpiranosti i slicno.
McMoy

#15514 Re: Sirija

Post by McMoy »

cyanm wrote:

Da nije jadno bilo bi smiješno. Ti tzv. učenjaci ne smiju pišati što neće pitati vladara. A, vladar dobija direktve od Izraela, Amerike i Engleske. Moraju tako jer su zaostali 300-400 godina. (Eno ga nekidan, onaj iz Katara što mu babo demokratski predade vlast, prva žena mu drugo koljeno u rodu, sa njom ima 4 djece... mogu samo zamisliti kakva će mu djeca biti ). Malo nauke, edukacije, a ne urlikanje i pozivi na pokolj.
McMoy

#15515 Re: Sirija

Post by McMoy »

hanibalija wrote:http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=458 dok ateisti i ostali razglabaju po forumima, pozivam svu braću da se odazovu danas na ovo predavanje uvaženog šejha Kardavija. Pametnom i išaret dovoljan !
Pozivam sve normalne građane ove zemlje, patriotski nastrojene Bošnjake, Srbe, Hrvate, Rome, Jevreje i pripadnike ostalih manjina, da udružimo snage i izvršimo pritisak na vlast da se implementira presuda Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci, da se u Parlamentu BiH usvoji izmjena Zakona o JMBG, da pritisnemo vlast da radi svoj posao i donosi Zakone i izmjene Ustava, kako bi se približili i u skorije vrijeme ušli u EU, gdje geografski i kulturološki pripadamo, a da se ostavimo regionalniog rata dirigovanog od strane velikih sila bez kojih se nijedna bitna odluka ne može donijeti u BiH.
G-dinu Kardaviju želim ugodan boravak u Bosni i Hercegovini i što brži povratak u Siriju na prve borbene linije, gdje će, ako već nema ideju kako pomiriti sukobljene strane i raditi na jedinstvu muslimana, onda barem časno svojim primjerom pokazati kako se postaje šehid. Inšallah.
mirsek

#15516 Re: Sirija

Post by mirsek »

Dzaba brate, oni su UCENJACI :D i kako mi rece jedan kuvajcanin svi oni na arapskom poluotoku osim Iraka igraju kako zapad kaze jer on im je SAVEZNIK :D( protiv koga da mi je znati ), mada ne znam kako im je kao iskrenim i uzoritim muslimanima vaznije sta im kaze saveznik ( protiv nekoga) a ne kako je njihovoj braci u Palestini ili na dalekom istoku gdje ih tamane kao muhe.. Al sta ces, ovo je otkrilo pravo lice UCENJAKA i koga slusaju i kome idu na raport.
Kakva vjera, gradi ti hotele na svetim mjestima a pravdaj voznju ferarija, orgije i drogiranje svojih vladara time sto oni eto barem ne ubijaju svoj narod( ne jos, dok ih ameri podrzavaju) .
Pljunem na svakog UCENJAKA koji je izdao fetvu protiv Assada a da nije izdao barem 10 takvih fetvi protiv izrahella i njegovih sponzora..

E sad, neka mi misao prodje glavom, mozda ameri namjerno prave i forsiraju sukob i mrznju sija i sunita da bi se nagomilana mrznja prema njima zbog podrske izrahellu usmjerila na medjumuslimanski sukob posto oni lagano ulaze u izolacionizam i okrecu se prema Kini i kontroli njene ekspanzije a sa medjumuslimanskim sukobom bi se cuvao izrahell,blokirala ruska ekspanzija na arapskom poluotoku a oni bi prodavali oruzje za naftu arapskim naivcima koji bi im je davali za dzaba samo da ih onaj mrski sija ne pobijedi.
I tako ameri sretni jer lete dolari i nafta na sve strane a drugi ratuju za njih , tu je i izrahell koji se cereka iza zavjese a ne treba zaboraviti ni evropu koja se efikasno oslobadja fundamentalista i potencijalnih samoubica na svom kontinentu koji sa osmijehom odlaze da kupe olovna zrna i to rade vrlo kvalitetno na podrucju Sirije.
McMoy

#15517 Re: Sirija

Post by McMoy »

mirsek wrote:Dzaba brate, oni su UCENJACI :D i kako mi rece jedan kuvajcanin svi oni na arapskom poluotoku osim Iraka igraju kako zapad kaze jer on im je SAVEZNIK :D( protiv koga da mi je znati ), mada ne znam kako im je kao iskrenim i uzoritim muslimanima vaznije sta im kaze saveznik ( protiv nekoga) a ne kako je njihovoj braci u Palestini ili na dalekom istoku gdje ih tamane kao muhe.. Al sta ces, ovo je otkrilo pravo lice UCENJAKA i koga slusaju i kome idu na raport.
Kakva vjera, gradi ti hotele na svetim mjestima a pravdaj voznju ferarija, orgije i drogiranje svojih vladara time sto oni eto barem ne ubijaju svoj narod( ne jos, dok ih ameri podrzavaju) .
Pljunem na svakog UCENJAKA koji je izdao fetvu protiv Assada a da nije izdao barem 10 takvih fetvi protiv izrahella i njegovih sponzora..

E sad, neka mi misao prodje glavom, mozda ameri namjerno prave i forsiraju sukob i mrznju sija i sunita da bi se nagomilana mrznja prema njima zbog podrske izrahellu usmjerila na medjumuslimanski sukob posto oni lagano ulaze u izolacionizam i okrecu se prema Kini i kontroli njene ekspanzije a sa medjumuslimanskim sukobom bi se cuvao izrahell,blokirala ruska ekspanzija na arapskom poluotoku a oni bi prodavali oruzje za naftu arapskim naivcima koji bi im je davali za dzaba samo da ih onaj mrski sija ne pobijedi.
I tako ameri sretni jer lete dolari i nafta na sve strane a drugi ratuju za njih , tu je i izrahell koji se cereka iza zavjese a ne treba zaboraviti ni evropu koja se efikasno oslobadja fundamentalista i potencijalnih samoubica na svom kontinentu koji sa osmijehom odlaze da kupe olovna zrna i to rade vrlo kvalitetno na podrucju Sirije.
:thumbup: :thumbup: Bravo!
Gdje ćeš ti nekima objasniti da velike sile imaju planove za narednih 10, 20 i 50 godina i da njihovi izabrani premijeri i predsjednici uglavnom samo sprovode te planove. Odmah ti ispostave neke teorije zavjera?! Ovo tzv "Arapsko proljeće" je najvjerovatnije samo neko preslagivanje kockica u regiji, a glavne igre se vode sa Kinom, Indijom, Rusijom, EU (sa dvostrukim igračem GB), donekle i Južna Amerika. U cijeloj toj priči ne smije da se bitno poremeti globalni odnos snaga i ne smiju se previše rušiti nekakva ekonomska pravila i dogovori. A ove ostalo su banana državice, koje ako se nađu na putu interesima velikih sila budu pregažene kao kad slon šutne mravinjac, pa šta ostane...
cyanm

#15518 Re: Sirija

Post by cyanm »

Gdje ćeš ti nekima objasniti da velike sile imaju planove za narednih 10, 20 i 50 godina i da njihovi izabrani premijeri i predsjednici uglavnom samo sprovode te planove. Odmah ti ispostave neke teorije zavjera?! Ovo tzv "Arapsko proljeće" je najvjerovatnije samo neko preslagivanje kockica u regiji, a glavne igre se vode sa Kinom, Indijom, Rusijom, EU (sa dvostrukim igračem GB), donekle i Južna Amerika. U cijeloj toj priči ne smije da se bitno poremeti globalni odnos snaga i ne smiju se previše rušiti nekakva ekonomska pravila i dogovori. A ove ostalo su banana državice, koje ako se nađu na putu interesima velikih sila budu pregažene kao kad slon šutne mravinjac, pa šta ostane...
To sve o igrama velikih igrača stoji i niko to ne spori, mali igraju kako veliki sviraju, nema se tu izbora, kad si uvučen u rat moraš se boriti, nema druge, i naš rat ovdje je bio samo dio veće igre, al to ne mjenja ništa. Ali kako god, amerikancima se mora skinuti kapa zbog načina na koji manipuliraju sukobe i kreiraju građanske ratove i sukobe, iako je žalosno to što rade. Mislim da u tom regionu nema ni jedne zemlje gdje oni ne mogu posijati nered ako budu htjeli. Egipat - ništa lakše, baš kako se i sad vidi, Tursku isto mogu lagano podijeliti po šavu sekularisti - islamisti što je bilo vidljivo. Jedine dvije zemlje koje su donekle homogene su Saudijska Arabija i Iran. Obje zemlje su religijski homogene, Iran većina šiti, KSA većina sunije, broj šija je zanemariv da bi se uspješno mogao iskoristiti za neke ozbiljnije probleme. Ali mislim da i Iran i Saudijska Arabija sve više pucaju po šavovima religija-sekularizam iako se to na prvi pogled ne čini. Postoji i opcija dovođenja Irana i Saudijske Arabije u direktan konflikt u budućnosti što bi bio opasan i za kontrolisati težak eksperiment. Amerika je pravi saveznik samo jednoj zemlji tamo, druge samo koristi za svoje interese.
vinter

#15519 Re: Sirija

Post by vinter »

"nikad_vise"

:thumbup: :thumbup: :bih:
Herr Flick

#15520 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Syria Militants with Gas Masks & Grenades..FSA unit with gas masks fire canisters carrying unidentified gas in Deir el-Zour

https://www.facebook.com/photo.php?v=32 ... =2&theater --Video--

Image
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#15521 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

mirsek wrote:Dzaba brate, oni su UCENJACI :D i kako mi rece jedan kuvajcanin svi oni na arapskom poluotoku osim Iraka igraju kako zapad kaze jer on im je SAVEZNIK :D( protiv koga da mi je znati ), mada ne znam kako im je kao iskrenim i uzoritim muslimanima vaznije sta im kaze saveznik ( protiv nekoga) a ne kako je njihovoj braci u Palestini ili na dalekom istoku gdje ih tamane kao muhe.. Al sta ces, ovo je otkrilo pravo lice UCENJAKA i koga slusaju i kome idu na raport.

:thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#15522 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

hanibalija wrote:evo predavanja od danas...http://www.youtube.com/watch?v=9bjADD-xrD4 napominjem da je gostovanje dr. Kardavija organizovala IZ BiH. Hvala svima koji nas podržavaju ;) Baš je ljepo kad imaš svoju državu :)
Bas bi bilo "ljepo" da ti obnovis osnovnu skolu, a onda jos malo skolovanja da naucis nesto korisno raditi i zaradjivati, a ne da se uzdas u saku dolara od sponzora tih bradatih "ucenjaka". :D
Herr Flick

#15523 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

:bih: :bih:
basar

#15524 Re: Sirija

Post by basar »

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Horasio_Sarajlic

#15525 Re: Sirija

Post by Horasio_Sarajlic »

nikad_vise wrote:
Horasio_Sarajlic wrote: Učenjaci !? sta ako su učenjaci?? nisu poslanici, niti bilo sta drugo sto predstavlja Islam kao vjeru, radi se o grupi učenjaka, autoritet kod nas !? u jednoj demokratskoj zemlji u Evropi ?? :lol: :-) ne mijesaj kruske i jabuke, ovaj učenjak nema veze sa islamom, niti napadam Islam niti osjećam netrpeljivost prema istom, jbt kuda ide ovaj svijet, sve sami fanatici vjerski ... :-) :run:
De vrati se 2 stranice nazad da vidis koje je uleme on predvodnik.Ako su oni uhljupi i licemjeri neka od te uleme onda nije ni cudo.Svaki imam i sva ta ulema koja ucestvuje u bilo kakvim politickim igrama oko sirije,koji pozivaju na ubistva i egzekucije,koji iz politickih razloga pozivaju na dzihad je nemoralna i uhljupska.Islam je vjera mira i tolerancije,a spao je na to da milionima Islamskih sljedbenika soli pamet saka zatucanih cuvara koza sa arapskog poluotoka.Ta ista saka izdajnika koja vec 60 godina pusta palestinu da krvari.Sto ne pozivaju na dzihad protiv Izraela koji ih tamami svakodnevno po kojeg al zato pozivaju protiv Sijjita.Koliko je se izofirala katolicka crkva sa onim seks skandalima sa djecicom,nije ni blizu koliko su vjerski ucenjaci izofirali islam sa svojom maloumnoscu i nemoralom.Da ne pricamo o korumpiranosti i slicno.
:thumbup: svaka cast, vrlo jednostavno objasnjeno, cak da mogu razumjeti i ovi fanatici :)
Locked