Android OS
Moderator: Benq
- Qler
#15501 Re: Android OS
http://pocketnow.com/2014/10/21/here-maps-for-android-3
http://360.here.com/2014/10/21/here-for-all-android/
Evo ih i zvanicno za Andorid, nema vise samo za Samsung..
Ovo ce isto znaciti dosta prelazaka sa WP-a na andorid, jer znam ljudi koji su na Nokia-i ostali vise manje samo zbog mapa...
Ovo ce isto znaciti dosta prelazaka sa WP-a na andorid, jer znam ljudi koji su na Nokia-i ostali vise manje samo zbog mapa...
-
ixon
#15502 Re: Одг: Android OS
Probao sam ovu mapu,samo mi reci da li moze za rutu da se stavi pretraga ulice po broju?Qler wrote:http://pocketnow.com/2014/10/21/here-maps-for-android-3
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
- Qler
#15503 Re: Android OS
Moze, ali mislim da nema u BiH sve brojeve.. Ili neki nisu tacni..
Dok Hr. npr. dovede te pred vrata, samo sto ne pozvoni
Dok Hr. npr. dovede te pred vrata, samo sto ne pozvoni
-
ixon
#15504 Re: Android OS
Reci mi kako da dodjem do toga da ukucam i broj ulice,to nisam mogao da nadjem?
- skafiskafsnjak
#15505 Re: Android OS
Kuleru , jel se posebno mape skidaju ? 
PS: iGo brisem automatski, HERE maps su premocne
PS: iGo brisem automatski, HERE maps su premocne
Last edited by skafiskafsnjak on 22/10/2014 11:23, edited 1 time in total.
- Qler
#15506 Re: Android OS
Kad pokrenes Here, gore gdje je Search, sa desne strane imas ovaj simbol kao dvije strelice, klikni na to i imas for to.. u to napises npr. Zmaja od Bosne 123 i to je to... Probaj neku adresu u Hr, npr. Split, ulica i broj...
A imas u aplikaciji download maps i tu je sve jasno..
A imas u aplikaciji download maps i tu je sve jasno..
- skafiskafsnjak
#15507 Re: Android OS
Skontao sam , skinem mape pa da mogu offline koristiti .
VRH
VRH
- agent_zero
#15508 Re: Android OS
Koji đavo nisu stavili na google play, bez obzira što je beta?
Nemam usb pri ruci, a hoću da isprobam.
Nemam usb pri ruci, a hoću da isprobam.
-
quarterback
#15509 Re: Android OS
evo skidam app, kako skinuti mape da rade offline?skafiskafsnjak wrote:Skontao sam , skinem mape pa da mogu offline koristiti .
VRH
hvala
(ipak mislim da je iGO car svih navigacija ali vidjecemo)
- skafiskafsnjak
#15510 Re: Android OS
E Drug, kad skines HERE brises iGo, kao sto sam i jaquarterback wrote:evo skidam app, kako skinuti mape da rade offline?skafiskafsnjak wrote:Skontao sam , skinem mape pa da mogu offline koristiti .
VRH
hvala
(ipak mislim da je iGO car svih navigacija ali vidjecemo)
A kad instaliras app, imas u opcijama da downloadujes mape, da rade u offline modu
- Qler
#15511 Re: Android OS
heheh jes' mi shega ovo
ja ih koristim od N82
dzaba 
-
quarterback
#15512 Re: Android OS
hvala drug, skinuo, pogledao, upravo klikam na uninstall
dakle smijesno je da mi put od sarajeva do banja luke vodi preko teslica kad ima 2x blizi put preko skender vakufa a nigdje u here nisam nasao da mu mogu reci na koji nacin zelim da se ruta odabere, najkraca, najlaksa, najljepsa i sl
poi?
speedcams?
vidim da ima speed warning ali nema recimo ovo
- speed warning na koju toleranciju u gradu i van grada?
- speed warning ali samo kod overspeedinga
- speed warning audio / video ili oboje?
ovo je samo vrh ledenog brijega opcija koje ovome nedostaju nakon par minuta klikanja
izvinite ali iGO je i dalje NEPRIKOSNOVEN
edit
ili recimo ovo, igo racuna potrosnju goriva u gradu i van grada (na osnovu unesenih podataka) i kada mu zadas neku rutu recimo izbaci realnu potrosnju baziranu na tome kuda vozis, potom recimo skinovi koji ti govore ako skrenes sa neke rute koliko je novi put duzi, koliko dodatno vremena treba, ide dotle da kada stanes na u gizvi imas automatski stopericu koja govori koliko imas kasnjenje radi stajanja... potom pravi 3d teren, baziran na osnovu DEM fajlova i sl...
tacno vecina vih opcija i nije potrebna ali samo govori o tome koliko je aplikacija detaljno razradjena a ne da ima 10 opcija u settingsu, pa igo je imao bolja podesavanja prije 10 godina dok sam ga koristio na prvim smartphonima koji su bili windows mobile 2003
dakle smijesno je da mi put od sarajeva do banja luke vodi preko teslica kad ima 2x blizi put preko skender vakufa a nigdje u here nisam nasao da mu mogu reci na koji nacin zelim da se ruta odabere, najkraca, najlaksa, najljepsa i sl
poi?
speedcams?
vidim da ima speed warning ali nema recimo ovo
- speed warning na koju toleranciju u gradu i van grada?
- speed warning ali samo kod overspeedinga
- speed warning audio / video ili oboje?
ovo je samo vrh ledenog brijega opcija koje ovome nedostaju nakon par minuta klikanja
izvinite ali iGO je i dalje NEPRIKOSNOVEN
edit
ili recimo ovo, igo racuna potrosnju goriva u gradu i van grada (na osnovu unesenih podataka) i kada mu zadas neku rutu recimo izbaci realnu potrosnju baziranu na tome kuda vozis, potom recimo skinovi koji ti govore ako skrenes sa neke rute koliko je novi put duzi, koliko dodatno vremena treba, ide dotle da kada stanes na u gizvi imas automatski stopericu koja govori koliko imas kasnjenje radi stajanja... potom pravi 3d teren, baziran na osnovu DEM fajlova i sl...
tacno vecina vih opcija i nije potrebna ali samo govori o tome koliko je aplikacija detaljno razradjena a ne da ima 10 opcija u settingsu, pa igo je imao bolja podesavanja prije 10 godina dok sam ga koristio na prvim smartphonima koji su bili windows mobile 2003
Last edited by quarterback on 22/10/2014 12:01, edited 1 time in total.
- Qler
#15513 Re: Android OS
Na symbianu ima da odredis rutu, na WP a i na andoridu ide da on kao uci, ako prodjes nekom rutom ti par puta, on je zapamti i nju ti onda predlaze. Za ogranicenja imas kad je do 80km/h i preko 80km/h nakon kojeg prekoracenja da upozori.
POI imas, samo trebas upaliti sta da ti pokazuje, od resotrana, pumpi, bankomata, bolnica, policije.....
speedcams nema, koliko ja znam...
Ah, i jos imas tamo da iskljucis npr upaved roads, motorway, paytols, i slicno... procackaj malo misa mu
POI imas, samo trebas upaliti sta da ti pokazuje, od resotrana, pumpi, bankomata, bolnica, policije.....
Ah, i jos imas tamo da iskljucis npr upaved roads, motorway, paytols, i slicno... procackaj malo misa mu
-
quarterback
#15514 Re: Android OS
da, odlicna je navigacija za ljude koji ne traze "previse" od navigacijeQler wrote:Na symbianu ima da odredis rutu, na WP a i na andoridu ide da on kao uci, ako prodjes nekom rutom ti par puta, on je zapamti i nju ti onda predlaze. Za ogranicenja imas kad je do 80km/h i preko 80km/h nakon kojeg prekoracenja da upozori.
Last edited by quarterback on 22/10/2014 11:54, edited 1 time in total.
- supercali
#15515 Re: Android OS
Fina aplikacija samo sto vidim da nisu mape nove bar sto se tice bih
- spree
#15516 Re: Android OS
Navigon je meni duplo bolji. Ima vise ruta i sve su neke normalne, dok na ovom cudu dobijem nidje veze prijedlog rute. Od posla do kuce imam 2 km i cestu koja vodi ravno, a on mi dao zaobilaznu manju cestu sto izadje 2,5 km. Nek stoji na mobu valjda se nekada unaprijedi. Do tada navigon ftw.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Qler
#15517 Re: Android OS
Pa eto osim speedcams sta ti fali? Imas dzaba voice guded turn-by-turn navigaciju, sa preciznim mapama, offline, POI, upozorenja na speedlimit, vise ruta da izaberes (tri ponudjene od Sa do BL sa evo gledam via R-413, via E661/E-761 M-5/M16 i via M-4)quarterback wrote:da, odlicna je navigacija za ljude koji ne traze "previse" od navigacijeQler wrote:Na symbianu ima da odredis rutu, na WP a i na andoridu ide da on kao uci, ako prodjes nekom rutom ti par puta, on je zapamti i nju ti onda predlaze. Za ogranicenja imas kad je do 80km/h i preko 80km/h nakon kojeg prekoracenja da upozori.
Sta si jos naveo da fali? Mislim, ovo je jos beta...
- supercali
#15518 Re: Android OS
Meni najbolja navigacija je osmand po pitanju azurnosti karti i svega ostalog a kako koja verzija sve bolji je i sto se tice ostalih opcija i stvari
A na mobitelu vjerujte imam vise navigacija preko navigona sygica igo sada here i jos par manje zvucnih
A na mobitelu vjerujte imam vise navigacija preko navigona sygica igo sada here i jos par manje zvucnih
-
quarterback
#15519 Re: Android OS
procitaj edit mog posta gore, da ti krenem nabrajati sta mi fali trebalo bi mi sat vremena, ovo je pocetnicki pokusaj navigacije, jedino sto ovdje valja je to sto se lako instalira (ne moras crackovati) i mape su lako dostupne (za igo ih moras naci na netu i skinuti) i to je pocetak i kraj za sta je ovo dobro, neka ne zamjere svi kojima se app svidja, postujem svaciji izbor ali ja znam svojQler wrote:Pa eto osim speedcams sta ti fali? Imas dzaba voice guded turn-by-turn navigaciju, sa preciznim mapama, offline, POI, upozorenja na speedlimit, vise ruta da izaberes (tri ponudjene od Sa do BL sa evo gledam via R-413, via E661/E-761 M-5/M16 i via M-4)quarterback wrote:da, odlicna je navigacija za ljude koji ne traze "previse" od navigacijeQler wrote:Na symbianu ima da odredis rutu, na WP a i na andoridu ide da on kao uci, ako prodjes nekom rutom ti par puta, on je zapamti i nju ti onda predlaze. Za ogranicenja imas kad je do 80km/h i preko 80km/h nakon kojeg prekoracenja da upozori.
Last edited by quarterback on 22/10/2014 12:05, edited 1 time in total.
-
ThePigo
#15520 Free Game-The Pigo
Pozdrav ljudi,
Želim Vam predstaviti igricu koju smo moji prijatelji i ja napravili. Igra se zove The Pigo, besplatna je za sve korisnike Android OS kao i iOS verzija.
Radi se o maloj slatkoj zalutaloj pirani, koja se hrani malim ribicama, izbjegava prepreke i veće ribe od sebe, dok ne pojede crviće koji ubrzavaju Pigu ( mora izbjegavati sve prepreke i ribe ) ili usporavaju ( tada može jesti i veće ribe ). Igra nije lagana i predstavlja malo drugačiju verziju Flappy Bird.
Za više informacija posjetite website: http://www.thepigo.com/
Link za Google Store: https://play.google.com/store/apps/deta ... go.android
Link za iOS: https://itunes.apple.com/us/app/the-pig ... ?ls=1&mt=8
Team Pigo!
Želim Vam predstaviti igricu koju smo moji prijatelji i ja napravili. Igra se zove The Pigo, besplatna je za sve korisnike Android OS kao i iOS verzija.
Radi se o maloj slatkoj zalutaloj pirani, koja se hrani malim ribicama, izbjegava prepreke i veće ribe od sebe, dok ne pojede crviće koji ubrzavaju Pigu ( mora izbjegavati sve prepreke i ribe ) ili usporavaju ( tada može jesti i veće ribe ). Igra nije lagana i predstavlja malo drugačiju verziju Flappy Bird.
Team Pigo!
-
quarterback
#15521 Re: Android OS
pa eto gore si mi napisao da here gleda da li je brzina ispod 80 i preko 80Qler wrote:Pa eto osim speedcams sta ti fali? Imas dzaba voice guded turn-by-turn navigaciju, sa preciznim mapama, offline, POI, upozorenja na speedlimit, vise ruta da izaberes (tri ponudjene od Sa do BL sa evo gledam via R-413, via E661/E-761 M-5/M16 i via M-4)
iGo ima podatke za odredjeni dio ceste koje je ogranicenje, ako je 40 pise ti 40 i slicno (a ima i voice pa ti recimo kaze - ogranicenje 40, ako vec neces da ti se pojavi samo ikonica), a ne ispod 80 i preko 80
recimo ja uvijek gledam da vozim u okviru dozvoljene brzine + 10 na sat, i sto bi mi onda navigacija svirala da sam iznad dozvoljene brzine ako vozim 85 a ogranicenje je 80, u iGO recimo mozes da mu kazes jeste ogranicenje to koje je ali mi ne sviraj sve dok ne predjem 10 na sat preko ogranicenja + sto mu toleranciju mozes zadati i za grad i van grada...
a speedcams su meni osnova svake navigacije, ne treba mi navigacija da mi kaze kuda da vozim do bihaca ali mi treba da me upozori na sva moguca mjesta gdje su ikada bile patrole i gdje su postavljeni fiksni radari jer se mogu zapricati ili zamisliti pa jednostavno ne skontati da sam tu negdje
(trebam li reci da igo poznaje 4 ili 5 razlicitih upozorenja samo za policiju (+ako se nekome da paliti upozorenja kao blizina skole, prelazak preko pruge, crna tacka i sl ima ih bar jos 20...), dakle za policiju: mobilne patrole, klasicni fiksni radari, kamere za crvena svjetla, radari koji reaguju na prosjecnu brzinu na dionicama autoputa i dr... i svaki taj radar moze imati svoj razlicit zvuk alarma... nemoj da ulazimo dalje u detalje... suvisno je i probati porediti)
bespredmetno je svako poredjenje ovoga sa drugim razradjenim navigacijama
- supercali
#15522 Re: Android OS
speedcams je zabranjeno recimo koristiti u francuskoj
-
quarterback
#15523 Re: Android OS
upozori te kada ga krenes upaliti da je zabranjen u nekim zemljama, a do tebe je odluka
- supercali
#15524 Re: Android OS
naravno da je na tebi odluka al ide i kazna ako te policija uhvati
-
rangoj
#15525 Re: Android OS
Svaka čast momci!!!ThePigo wrote:Pozdrav ljudi,
Team Pigo!
Mene nerviraju Flapy bird igre, jer mi živci popust nakon par propadanja, ali je grafika odlična!
Samo nastavite sa novim projektima!!!
google Hammerhead