On je dio svega toga, nema potrebe proglasavat ga svecem, prije jeftinim manipulantom sa kratkim rokom trajanja...Lud i ponosan wrote:Fasciniran sam energijom Pedje K. i snagom da sjedi sa olosem u istoj prostoriji, da ne spominjem bilo kakvu komunikaciju sa najvecim sljamom ovog drustva.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- nosara
#15501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- Panini
#15502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nesto i nisam gotivio ovog Pedju Kojovica al brate svaka mu cast za ovaj potez kako je jednim tvitom raskrinkao i upoznao javnost. Lijepo je gledati premijera i kiflarosa konakovica kako pokusavaju da slazu i umanje stetu.
-
convict
#15503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 15/02/2014 01:04, edited 1 time in total.
- nosara
#15504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nesto ne vidim da je nemiran i nasekiran, naprotiv... Pa nije varilac u brodogradilistu, sam je birao politiku... I dobro se uklopio...Lud i ponosan wrote:Moguce, samo ne mogu i dalje da pronadjem motiv za takav vid manipulacije. Mislim da bi puno vise zaradjivao van politike, da ne spominjem dusevni mir i distancu od ovih olosa i kompletne situacije koju kreiraju.nosara wrote:
On je dio svega toga, nema potrebe proglasavat ga svecem, prije jeftinim manipulantom sa kratkim rokom trajanja...
-
udrch
#15505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
da, ali nemam napismeno..večeras mi bio rođak na sijelu..supruga, profesorica engleskog jezika u srednjoj školi je danas pismeno obaviještena od strane suda da se rasprava po njenoj tužbi odgađa za 6 mjeseci dok Vlada i Sindikat ne usaglase stavove..a Sindikat je valjda danas pristao na plan Vlade..dok su podružnice u školama tokom prošle sedmice se izjasnile da je prijedlog vlade prihvatljiv..slucajni prolaznik wrote:udrch wrote:Peđa je danas namjerno slagao...zakon obustavlja tužbe koje su posljedica nezakonitog smanjenja iz 2009. godine...nosara wrote:Ako je istina da su se na ime sudskih presuda izdvajala ta sredstva, samo na drugi nacin, onda je pedja, opet, slagao, ili da se izrazim preciznije, krivo interpretirao istinu...
Bi li nam pokazao bilo kakav dokaz ove tvrdnje naznacene boldiranim dijelom?
evo ovdje imaš najavu da će sutra biti potpisan sporazum..
http://ssooioks.org/bos/index.php?optio ... 5&Itemid=1
sporazum predviđa da se za 2012. isplati razlika od 4,5 miliona na nivou čitavog sindikata..tako da se tužbe za 2012. obustavljaju..za 2013. će se isplatiti prema novom obračunu sa novim koeficijentom definiranim ovim zakonom..
za prijašnje godine već je svakako kasno, jer su te presude u izvršnoj fazi ili već isplaćene..
ja sam negdje naletio na kompletan sporazum prije par dana, ali ne mogu ga sad naći..
prati ovu stranicu sindikata, vjerovatno će sutra nakon potpisivanja biti kompletan sporazum sa čitavim tekstom objavljen na stranici..
-
udrch
#15506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ja osim što je izrekao neistinu nisam nakon toga vidio nikakvu energiju..Lud i ponosan wrote:Fasciniran sam energijom Pedje K. i snagom da sjedi sa olosem u istoj prostoriji, da ne spominjem bilo kakvu komunikaciju sa najvecim sljamom ovog drustva.
Zavrsio bih kao Brano Jakupovic.
poslanici su ga argumentovano popljuvali, a on nije iskoristio ni mogućnost replike, a kamoli da je uzeo riječ da pojasni svoj stav..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja razumijem da si ti stranacki bojovnik
, i da se trebas prema svemu sto dolazi od tvojih
odnositi zastitnicki, ALI..
Ovo je citat Pedjinog objavljenog statusa na Twitteru:
"Vlada KS je tokom pregovora sa sindikatima državnih službenika pristala da poveća platnu osnovicu sa 263 km na 282 km. Sindikat će, za uzvrat, odustati od milionskih tužbi protiv KS.Ta odluka Vlade KS je dovela do toga da se plaće profesionalnih poslanika u SKS povećaju od 600 km pa naviše - u zavisnosti od radnog staža svakog poslanika. Paušali poslanicima (880 km - prosjećna FBiH plata) su smanjeni za oko 300 km. Po meni, ovo je (još jedan) moralno neodbranjiv potez Vlade KS."
Ne vidim sta je tu Pedja slagao?
Ono najbitnije, na sta bih ja stavio naglasak, a djeluje da je i Pedja ovaj status pisao osvrcuci se na to je zapravo:
Da li zaista mislis da nije moglo da se u te pregovore, u taj zakon na kraju, uvrstiti neki amandman, dio ugovora ili sta god vec, da se izbjegne ovaj gest povecanja poslanicke plate za 700-800 KM???
Ne mislis li da bas zbog toga sto to nisu uradili i na taj nacin uoblicili svoja primanja, zapravo sve to govori o egoisticnom i jako subjektivnom pristupu parlamentaraca, a i Vlade, u okruzenju gdje je socijalna i finansijska situacija vecine stanovnistva jako teska i slozena.?? Znaci, klasicni vid socijalne neosjetljivosti i nemanje osjecaja, a ni potrebe, da ovu krizu preuzmu barem djelomicno i na svoja pleca.
Molim te, ako uopste imas namjeru da odgovoris, zamolio bih te da to pokusas uraditi ne kao simpatizer/clan bilo koje stranke, ne kao neko ko brani "svoje", nego kao covjek i socijalno bice koji treba biti odgovoran i svjestan tezine zivota u ovom kantonu .
"Vlada KS je tokom pregovora sa sindikatima državnih službenika pristala da poveća platnu osnovicu sa 263 km na 282 km. Sindikat će, za uzvrat, odustati od milionskih tužbi protiv KS.Ta odluka Vlade KS je dovela do toga da se plaće profesionalnih poslanika u SKS povećaju od 600 km pa naviše - u zavisnosti od radnog staža svakog poslanika. Paušali poslanicima (880 km - prosjećna FBiH plata) su smanjeni za oko 300 km. Po meni, ovo je (još jedan) moralno neodbranjiv potez Vlade KS."
Ono najbitnije, na sta bih ja stavio naglasak, a djeluje da je i Pedja ovaj status pisao osvrcuci se na to je zapravo:
Da li zaista mislis da nije moglo da se u te pregovore, u taj zakon na kraju, uvrstiti neki amandman, dio ugovora ili sta god vec, da se izbjegne ovaj gest povecanja poslanicke plate za 700-800 KM???
Ne mislis li da bas zbog toga sto to nisu uradili i na taj nacin uoblicili svoja primanja, zapravo sve to govori o egoisticnom i jako subjektivnom pristupu parlamentaraca, a i Vlade, u okruzenju gdje je socijalna i finansijska situacija vecine stanovnistva jako teska i slozena.?? Znaci, klasicni vid socijalne neosjetljivosti i nemanje osjecaja, a ni potrebe, da ovu krizu preuzmu barem djelomicno i na svoja pleca.
Molim te, ako uopste imas namjeru da odgovoris, zamolio bih te da to pokusas uraditi ne kao simpatizer/clan bilo koje stranke, ne kao neko ko brani "svoje", nego kao covjek i socijalno bice koji treba biti odgovoran i svjestan tezine zivota u ovom kantonu .
- slucajni prolaznik
#15508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
udrch wrote:Peđa je danas namjerno slagao...zakon obustavlja tužbe koje su posljedica nezakonitog smanjenja iz 2009. godine....večeras mi bio rođak na sijelu..supruga, profesorica engleskog jezika u srednjoj školi je danas pismeno obaviještena od strane suda da se rasprava po njenoj tužbi odgađa za 6 mjeseci dok Vlada i Sindikat ne usaglase stavove..a Sindikat je valjda danas pristao na plan Vlade..dok su podružnice u školama tokom prošle sedmice se izjasnile da je prijedlog vlade prihvatljiv..
sporazum predviđa da se za 2012. isplati razlika od 4,5 miliona na nivou čitavog sindikata..tako da se tužbe za 2012. obustavljaju..za 2013. će se isplatiti prema novom obračunu sa novim koeficijentom definiranim ovim zakonom..
za prijašnje godine već je svakako kasno, jer su te presude u izvršnoj fazi ili već isplaćene....
Hvala na kvalitetnom odgovoru, mada je istina drugacija: ovaj zakon ne obustavlja tuzbe, vec njegova implementacija predstavlja razlog za povlacenje tuzbe.
A da li je Skupstina KS danas dala saglasnost na zakljucenje ovog Sporazuma o korekciji isplate place za 2012. godinu, ili je samo izglasala usaglasavanje kantonalnog zakona o izjednacavanju osnovice placa za sve budzetske korisnike sa federalnim zakonom, jer se Sporazumom Vlada KS obavezuje na retroaktivnu isplatu novca?
Da li je ovaj novac predvidjen Budzetom Vlade KS? (Ovo je ujedno i pitanje za Kojovica)
I logicno je da se tuzba povuce, ali ce zakljucenim Sporazumom biti isplacen ista kolicina novca kao da je tuzba aktivna, osim sto se Sporazumom biti ustedjena kamata i sudski troskovi, mada je i to usteda.
A ko je krivac i zasto Skupstina KS nije ranije, "na vrijeme" uskladila kantonalni zakon sa federalnim?
-
Krushna mrva
#15509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
gospodine udrch
predstavite se raji
vi ste clan SDA? Jeste li vi jedan od tih opcinskih nacelnika-forumasa iz SDA?
predstavite se raji
- slucajni prolaznik
#15510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Krushna mrva wrote:gospodine udrch
predstavite se raji
Koliko sam ja uspio zakljuciti, on je ratna izbjeglica iz okoline Zvornika, iz vremena srebrenicke golgote, sada stalno nastanjen u Sarajevu, cime prkosi implementaciji Aneksa 7 Daytona. Nije nacelnik, ali jeste trgovac kompjutorima i opremom za kompjutore
- novi.dan.nova.nafaka
#15511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakvi paćenici lutaju forumskim bespućima...slucajni prolaznik wrote:Koliko sam ja uspio zakljuciti, on je ratna izbjeglica iz okoline Zvornika, iz vremena srebrenicke golgote, sada stalno nastanjen u Sarajevu, cime prkosi implementaciji Aneksa 7 Daytona.
Da bi kompromitovao nekoga ti se služiš dovođenjem u pitanje osnovna ljudska prava, poput slobode kretanja (boravka na određenom mjestu) !??!
-
udrch
#15512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa puno toga, osim ovog statusa on je sve i komentarisao, prozivao i prekuče osnovanu partiju za dil, iako je ovaj zakon usvojen ranije..-LIBERO- wrote:Ja razumijem da si ti stranacki bojovnik, i da se trebas prema svemu sto dolazi od tvojih
odnositi zastitnicki, ALI..
Ne mislis li da bas zbog toga sto to nisu uradili i na taj nacin uoblicili svoja primanja, zapravo sve to govori o egoisticnom i jako subjektivnom pristupu parlamentaraca, a i Vlade, u okruzenju gdje je socijalna i finansijska situacija vecine stanovnistva jako teska i slozena.?? Znaci, klasicni vid socijalne neosjetljivosti i nemanje osjecaja, a ni potrebe, da ovu krizu preuzmu barem djelomicno i na svoja pleca.![]()
recimo po meni je zaboravio spomenuti dvije bitne stvari koje su mu kolege juče spočitali na skupštini:
- nije spomenuo da je njegov kolega iz NS-a takođe profesionalni poslanik koji je primio istu tu platu i nije se bunio
- nije spomenuo da se na njega ovo povećanje nije odnosilo iz razloga, jer je on na većoj plati na federalnom nivou..
generalno što se mene tiče, poslanička plata od 2154 KM nije uopšte za mene upitna..po meni su upitna druga primanja koja oni sa strane namaknu..da je ova plata u neku ruku i mala govori sastav kantonalne skupštine koja baš i nije respektabilna..
-
udrch
#15513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kao što vidim sve znaš, samo onako šaraš po forumu..slucajni prolaznik wrote:udrch wrote:Peđa je danas namjerno slagao...zakon obustavlja tužbe koje su posljedica nezakonitog smanjenja iz 2009. godine....večeras mi bio rođak na sijelu..supruga, profesorica engleskog jezika u srednjoj školi je danas pismeno obaviještena od strane suda da se rasprava po njenoj tužbi odgađa za 6 mjeseci dok Vlada i Sindikat ne usaglase stavove..a Sindikat je valjda danas pristao na plan Vlade..dok su podružnice u školama tokom prošle sedmice se izjasnile da je prijedlog vlade prihvatljiv..
za prijašnje godine već je svakako kasno, jer su te presude u izvršnoj fazi ili već isplaćene....
Hvala na kvalitetnom odgovoru, mada je istina drugacija: ovaj zakon ne obustavlja tuzbe, vec njegova implementacija predstavlja razlog za povlacenje tuzbe.
A da li je Skupstina KS danas dala saglasnost na zakljucenje ovog Sporazuma o korekciji isplate place za 2012. godinu, ili je samo izglasala usaglasavanje kantonalnog zakona o izjednacavanju osnovice placa za sve budzetske korisnike sa federalnim zakonom, jer se Sporazumom Vlada KS obavezuje na retroaktivnu isplatu novca?
Da li je ovaj novac predvidjen Budzetom Vlade KS? (Ovo je ujedno i pitanje za Kojovica)
I logicno je da se tuzba povuce, ali ce zakljucenim Sporazumom biti isplacen ista kolicina novca kao da je tuzba aktivna, osim sto se Sporazumom biti ustedjena kamata i sudski troskovi, mada je i to usteda.
A ko je krivac i zasto Skupstina KS nije ranije, "na vrijeme" uskladila kantonalni zakon sa federalnim?
znači Zakon je ustvari usklađen sa federalnim i na taj način je prestao postojati razlog za daljne utuživanje..
odlukom iz 2009. godine je plata smanjena za 10%, a topli obrok je koliko znam prepolovljen..
znači da cifra koja se isplaćuje tužbom i ova koja će se sad isplaćivati nisu ni blizu, a tu su još dodatno kamate, advokatski i sudski troškovi, plus bespotrebno opterećivnaje sudstva sa hiljadama predmeta..dodatno sad će Vlada biti ta koja će kontrolisati isplatu budžetskih sedstava, a ne Sud..
razlika je ogromna i ovo je jedan od vrlo dobrih poteza..
-
VjecitiStudent
#15514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sve lijepo i krasno, no zar nije mogao ići i mali amandmančić na zakon koji bi poslaničke plate ostavio na istom nivou?udrch wrote:Peđa je danas namjerno slagao, vjerovatno iz političkih razloga ili mu je muka što je juče formiran DF, pa su vjerovatno ostali bez i ovo malo glasača što su imali..
istina je da vlada nije donijela nikakvu odluku, već predložila Zakon koji je usvojen u Skupštini prije dvije sjednice, a juče je Zakon dobio i zadnje prihvaćanje od sindikata kojih se tiče, a tiče se svih budžetskih korisnika..
zakon obustavlja tužbe koje su posljedica nezakonitog smanjenja iz 2009. godine, a nezakonit je samo iz razloga što nije Zakon usvojen na vrijeme, jer su se sindikati tad složili da se ide u smanjenje, ali su čekajući već tri godine prvo Sudstvo, a kasnije policija i namještenici, a sad i Prosvjeta tužili i u toku su izvršenja pravosnažnih presuda..
gledao sam jednu presudu iz prosvjete, visina odštete je preko 8 hiljada KM sa zateznim kamatama, ako je uposlenik sa punom radnom normom, sudski troškovi po jednoj tužbi su 1800 KM plus PDV samo za advokata..
ova vlada nije kriva zbog te situacije, ali je uradila lavovski posao, ovim Zakonom je obustavila daljne tužbe i čak su sindikati pristali da se povuku i sve tužbe koje nisu postale pravosnažne..
deficit budžeta iz 2012. godine od 120 miliona je najvećim dijelom upravo iz razloga ovih tužbi..preko 60 miliona je prema nekim informacijama isplaćeno prošle godine..
NS je završena priča prema mom mišljenju..
Pa nije valjda Ustavom betoniran odnos između osnovica i poslaničkih plata pa da ga kantonalna zakonodavna vlast ne može jednim redom teksta izmijeniti?
- ultima_palabra
#15515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa vidjeli priliku da neopaženo uvećaju i svoje plate... Peđa im je pokvario plan, pa je bila kuka i motika na njega što je prekršio poslanički pakt o šutnjiVjecitiStudent wrote:Sve lijepo i krasno, no zar nije mogao ići i mali amandmančić na zakon koji bi poslaničke plate ostavio na istom nivou?
Pa nije valjda Ustavom betoniran odnos između osnovica i poslaničkih plata pa da ga kantonalna zakonodavna vlast ne može jednim redom teksta izmijeniti?
Naravno da je bilo i politikantstva u onom tweetu, ali opozicija i jeste tu da kritikuje, pa neka se pozicija brani.
-
udrch
#15516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@Krushna mrvaslucajni prolaznik wrote:Krushna mrva wrote:gospodine udrch
predstavite se raji
Koliko sam ja uspio zakljuciti, on je ratna izbjeglica iz okoline Zvornika, iz vremena srebrenicke golgote, sada stalno nastanjen u Sarajevu, cime prkosi implementaciji Aneksa 7 Daytona. Nije nacelnik, ali jeste trgovac kompjutorima i opremom za kompjutoreMozda je clan SDA klike, ne znam, ali sam siguran da je ujedno i veliki simpatizer DF
zašto bih se ja predstavljao nekom Niki Nikogoviću..sve i da jesam načelnik neke opštine, vijećnik, poslanik..posebno nekom trolu kojem je ovo Bog zna koji nick..
@slucajni prolaznik
ti si samo zaključio ono što se zna o meni, a ovo ostalo si ubo ko prstom u ......
ja sam Anex 7 implementirao kada ti još nisi ni znao šta je to..
nisam član SDA, ali od 2011. godine će biti jedina moja opcija sve dok budem živ..
čim budem u prilici obezbjediću i člansku kartu da mogu vama dvojici revizora da pokažem kada vršite kontrolu po forumu, doduše pod uslovom ako se ne bude plaćala neka članarina..
-
udrch
#15517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vječiti, pa vjerovatno jeste, ali to nam Pedja nije rekao..bilo bi dobro saznati da li je on predložio jedan takav amandman ili je opet bio suzdržan..ultima_palabra wrote:Pa vidjeli priliku da neopaženo uvećaju i svoje plate... Peđa im je pokvario plan, pa je bila kuka i motika na njega što je prekršio poslanički pakt o šutnjiVjecitiStudent wrote:Sve lijepo i krasno, no zar nije mogao ići i mali amandmančić na zakon koji bi poslaničke plate ostavio na istom nivou?
Pa nije valjda Ustavom betoniran odnos između osnovica i poslaničkih plata pa da ga kantonalna zakonodavna vlast ne može jednim redom teksta izmijeniti?![]()
Naravno da je bilo i politikantstva u onom tweetu, ali opozicija i jeste tu da kritikuje, pa neka se pozicija brani.
primanja profesionalnih poslanika koliko znam jesu zakonom određena, tačno se zna osnovica..
Ultima vjerovatno si u pravu, osim što po meni nije bilo u redu što je prozvao DF kao stranku koja nije ni postojala, a nije svoje udruženje NS..
i naravno nije u redu zbog ove vlade koja je nakon tri mjeseca riješila ono što je gušilo budžet kantona zadnje tri godine..
-
VjecitiStudent
#15518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A da ostavimo malo tweetera Pedju po strani, da se malo bavimo suštinom?udrch wrote: Vječiti, pa vjerovatno jeste, ali to nam Pedja nije rekao..bilo bi dobro saznati da li je on predložio jedan takav amandman ili je opet bio suzdržan..
primanja profesionalnih poslanika koliko znam jesu zakonom određena, tačno se zna osnovica..
Ultima vjerovatno si u pravu, osim što po meni nije bilo u redu što je prozvao DF kao stranku koja nije ni postojala, a nije svoje udruženje NS..
i naravno nije u redu zbog ove vlade koja je nakon tri mjeseca riješila ono što je gušilo budžet kantona zadnje tri godine..
Da li je skupština mogla riješiti problem budžetskih korisnika i istovremeno zadržati plate poslanika na istom nivou?
Naravno da jeste!
Ne zaboravimo nikada da su oni ZAKONODAVNA VLAST, da imaju sva ustavna ovlaštenja da mijenjaju zakone.
Također, Vlada u sadašnjem sastavu jeste na vlasti tek zadnja tri mjeseca.
Međutim, SDA je na vlasti u Kantonu od 2002. godine, uz mali četveromjesečni prekid prošle godine, imali su oni milion prilika za ispravljanje greške sa budžetskim korisnicima!
-
udrch
#15519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
gore sam napisao sve odgovore koje želiš, i pitao da li je Pedja predložio takav amandman kao jedini visoko morlani poslanik među njimaVjecitiStudent wrote:A da ostavimo malo tweetera Pedju po strani, da se malo bavimo suštinom?udrch wrote: Vječiti, pa vjerovatno jeste, ali to nam Pedja nije rekao..bilo bi dobro saznati da li je on predložio jedan takav amandman ili je opet bio suzdržan..
Da li je skupština mogla riješiti problem budžetskih korisnika i istovremeno zadržati plate poslanika na istom nivou?
Naravno da jeste!
Ne zaboravimo nikada da su oni ZAKONODAVNA VLAST, da imaju sva ustavna ovlaštenja da mijenjaju zakone.
i sam znaš kako je njihova plata povećana:
donešen je zakon koji je odredio i regulisao novu osnovicu..prema toj osnovici recimo u prosvjeti se plaća nastavniku povećava za 70 KM, a njima kao zaštićenoj vrsti zbog toga što se sve množi sa 3,4 puta ispadne toliko koliko ispadne, malo manje nego je Pedja rekao, ali ipak je značajno povećano..
vjerovatno jedini način da do toga ne dođe, kao što i sam zaključuješ, bio je da neko od poslanika predloži jedan takav amandman na zakon..kao što smo i vidjeli niko to nije uradio, pa ni Pedja, ali ni njegov strančki kolega..
opet ponavljam, problem u ovoj državi nisu zakonski određene plate..problem su ostale beneficije koje oni svi imaju, ne samo poslanici, nego svi koji su na budžetu..ovo se trebalo davno uvesti u red, a ostale komunističke benefite ukidati jedan po jedan..mi smo napustili komunizam, a zadržali sve navike..od državnih beneficija do nerada..
evo ti GRAS..vlasnik naređuje da pokrenu minimum procesa rada, njih zaboli..zato što znaju kada im dadnu otkaz da će Sud nakon godinu-dvije riješiti predmet u njihovu korist, narediti da im se sve isplati za vrijeme dok su ležali i vrate ih na posao..
- veljaca
#15520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca wrote:Albin Zuhric wrote:veljaca,
Mislim da ste djelomicno u pravu, odnosno slozio bih se s vama da se desilo da je Pedja trazio ukidanje Doma naroda a onda glasao protiv ili se povukao kada taj trenutak dodje. Ili da je NS sama dovoljno jaka da napravi ovaj potez pa odustanemo. Cinjenica je da je to u nasem programu, i nasem vidjenju uredjenja. Ja sam apsolutno uvjeren da bi Pedja postupio isto da je profesionalno angazovan u SKS i da je danas njemu povecana plata.
Posto si/ste se i vi ukljucili ( a imate pravo ) da vas pitam:
- Koliko je realno ukidanje Doma Naroda ? Niko ne spori pravo traziti njegovo ukidanje, ali koliko je to po tebi/vama realno ?
- Sta mislis/mislite o mome prijedlogu da svi mi u BiH imamo platu 100.000 € ?
Hvala na odgovorima !
Veljaca,
s.r.
Albine Zuhric,Albin Zuhric wrote:veljaca,
1. Koliko je realno zaista ne znam. Iskreno, ne mislim da je realno u bliskoj buducnosti, sto ne znaci da je nemoguce ili da nije dobro rjesenje. Radi se ponovo o politickoj volji.
2. Vasa ideja uopste nije realna ili moguca, ali bitna razlika izmedju dvije ideje je da vasa (plate of 100.000) nije dobra.
Hvala vam i zdravo.
- Kao jedan od onih koji se bavi politikom - odgovori ti nisu bas na nivou ....
U drugom odgovoru jednu dobru ideju da i mi obicni ( a od kojih se i ti finasniras kao politicar i ostali na budzetu ) imamo platu od 100.000 € kazes da nije dobra .... Zasto ? Jer bi se onda vi politicari morali puno vise baviti narodom nego sami sobom ...
E sada opet ponavljam, poenta moga posta je da se iznose REALNE stvari, i zato sam ( a zao mi je sto to nisi shvatio - znam da je cijenjeni Pedja
Hvala vam i zdravo.
Veljaca,
s.r.
-
VjecitiStudent
#15521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
udrch wrote:gore sam napisao sve odgovore koje želiš, i pitao da li je Pedja predložio takav amandman kao jedini visoko morlani poslanik među njimaVjecitiStudent wrote: A da ostavimo malo tweetera Pedju po strani, da se malo bavimo suštinom?
Naravno da jeste!
Ne zaboravimo nikada da su oni ZAKONODAVNA VLAST, da imaju sva ustavna ovlaštenja da mijenjaju zakone....
i sam znaš kako je njihova plata povećana:
donešen je zakon koji je odredio i regulisao novu osnovicu..prema toj osnovici recimo u prosvjeti se plaća nastavniku povećava za 70 KM, a njima kao zaštićenoj vrsti zbog toga što se sve množi sa 3,4 puta ispadne toliko koliko ispadne, malo manje nego je Pedja rekao, ali ipak je značajno povećano..
vjerovatno jedini način da do toga ne dođe, kao što i sam zaključuješ, bio je da neko od poslanika predloži jedan takav amandman na zakon..kao što smo i vidjeli niko to nije uradio, pa ni Pedja, ali ni njegov strančki kolega..
opet ponavljam, problem u ovoj državi nisu zakonski određene plate..problem su ostale beneficije koje oni svi imaju, ne samo poslanici, nego svi koji su na budžetu..ovo se trebalo davno uvesti u red, a ostale komunističke benefite ukidati jedan po jedan..mi smo napustili komunizam, a zadržali sve navike..od državnih beneficija do nerada..
evo ti GRAS..vlasnik naređuje da pokrenu minimum procesa rada, njih zaboli..zato što znaju kada im dadnu otkaz da će Sud nakon godinu-dvije riješiti predmet u njihovu korist, narediti da im se sve isplati za vrijeme dok su ležali i vrate ih na posao..
Pedja je bio šupak što ih je pustio da odrade svoje i onda dočekao na opozicioni volej, oni su šupci što su problem sa budžetskim korisnicima iskoristili za povećanje vlastitih plata.
Javnost će lako skontati ko je veći šupak u cijeloj priči.
-
sneki712
#15522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina wrote:-LIBERO- wrote:Pedja i Tarik....puna podrska, svaka cast....ako nista drugo, barem ste vas dvojica digli glas protiv tih nemoralnim povecanja primanja.
Grad, i kanton, se raspada po savovima, a ova nemoralna bagra dize sebi prihod. :x
Da puknes od muke.![]()
![]()
je li moguce da vecina raje ne zeli dobro svojoj djeci.Ili ja ne razumijem ovaj jezik. Ili zivite u Raju, blago vama, neka vas .........[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/url]
Uploaded with ImageShack.us
-
Katamaran_Sa
#15523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koji odgojslucajni prolaznik wrote:Krushna mrva wrote:gospodine udrch
predstavite se raji
Koliko sam ja uspio zakljuciti, on je ratna izbjeglica iz okoline Zvornika, iz vremena srebrenicke golgote, sada stalno nastanjen u Sarajevu, cime prkosi implementaciji Aneksa 7 Daytona. Nije nacelnik, ali jeste trgovac kompjutorima i opremom za kompjutoreMozda je clan SDA klike, ne znam, ali sam siguran da je ujedno i veliki simpatizer DF
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Eso Radeljaš je bog
i najpošteniji čovjek u skupšćini...tačno se zna koliko ta ruka vrijedi....ostalo je ko da si u šopingu u Egiptu: svak svakoga folira i za sve se moraš cjenkati
-
sneki712
#15525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica wrote:Eso Radeljaš je bogi najpošteniji čovjek u skupšćini...tačno se zna koliko ta ruka vrijedi....ostalo je ko da si u šopingu u Egiptu: svak svakoga folira i za sve se moraš cjenkati
hhahahah svaka ti je na mjestu