Kefir ili..... ??medvjed23 wrote:ja nadrobio kukuruze (bez fotografije)
Ja nadrobim kukuruzne cipsove, natopim kefirom i ostavim preko noci. Isti ukus, drugo pakovanje.
Moderator: anex
Kefir ili..... ??medvjed23 wrote:ja nadrobio kukuruze (bez fotografije)
medvjed23 wrote:kiselo mlijeko, čekaj da izguglam je l to kefir.. meščini da jeste..
ja sam teška seljačina, bar kad je hrana u pitanju..
ovo je s cveklomarzuhal wrote:MLJAC!nagibSA wrote:
Cheesecake

Ja sam se morske ribe najela za 5 zivota pa Dalmaciji, ali dok se nisam dokopala mekousne pastrmke iz Zrmanje isto kao da ribu nikad nisam jela. Od brudeta, do ribe s roštilja, kuhane, pečene na tavama...svega se najedoh ali nista te ne baci na koljena. Inace kukuruzno brasno je bolje od prezle za tavu.... To u dalmaciji naučih. Ma nema do riječnih riba.MarlboroGold wrote:Sve zavisi od pripreme i onoga koji ribu priprema. Treba znati koje su za roštilja, a koje za tavu (sa prezlom), rernu ili lonac (paprikaš).Mis mekinjas wrote:
Ja nikad ne bih izabrala morsku kraj riječne ribe.
Morska riba je precijenjena.
U BiH rijetko ko zna procijeniti na koji način se morske ribe pripremaju i često budu neukusne. Preferirao sam riječne dok nisam probao morsku na par lokacija - pretežno u dalmaciji.
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.banjaluka078 wrote:Krofnama smo zatvorili sezonu ugljikohidrata.
'nako. Jedno bi džem, drugo bi eurokrem, treće bi nešto po svom...i onda dobiju 'nako...i ne bune se nimalo.omar little wrote:
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.
staub secer, jadannebiomedvjed23 wrote:moje bogato iskustvo kaže da su filovane.. imaju gore neki šećer, brašno, nešta, pa nema prostora za mazanje.. dakle, džem il eurokrem su unutra..
ne bi se ni ja bunila. izdasne, mekane, svjeze, njam njam.banjaluka078 wrote:'nako. Jedno bi džem, drugo bi eurokrem, treće bi nešto po svom...i onda dobiju 'nako...i ne bune se nimalo.omar little wrote:
jesul filovane ili nako? dzem? <3 nase krofne su zakon, donuts su mi odvratne.
uz dodatak kiselog vrhnja (ili milerama, koji je jos masniji od vrhnja) sve se moze postici.moonca wrote:To je onda varijacija na cheesecake - nisam probala.
Ali, pravi je dobar jer ima masnoce koji daje specifican nezaboravan ukus- tesko se moze to postici sa mladim sirom.
no, vjerujem da je i taj ukusan- bez dileme.
Ako misliš na pitu od kolostruma, oli ti po naški grušavu - volim je i japustopoljina wrote:...volim i pitu od grusal'ne, ako ko zna sta je![]()
Kako ta pita izgleda?Vipera berus wrote:Ako misliš na pitu od kolostruma, oli ti po naški grušavu - volim je i japustopoljina wrote:moonca wrote:...volim i pitu od grusal'ne, ako ko zna sta je![]()
![]()

Sto jest' - jest'Mis mekinjas wrote: Od morske ribe ne mozes napraviti fish paprikaš a ni riblju čorbu.![]()
Omi, ja sam ti gladanomar little wrote:eo ti meso.avocado-5 yr cheddar cheese-tomato-egg sandwich. puta dva. sa lubenicom.