SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
strong69

#15501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by strong69 »

muha_sa wrote:Niko od učesnika nesreće kod Ilijaša nije bio pod utjecajem alkohola, Audi se kretao dozvoljenom brzinom

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170925128
Ovdje je dozvoljena brzina 90 km/h bas na ovom suzenju prije naplatnih kucica ako sam dobro procijenio mjesto tragedije? Izgleda zaista nemoguce, s obzirom kako auto izgleda, da se kretao dozvoljenom brzinom. Uzasno. A i momci ne izgledaju da su iz nekog loseg miljea i zaista je nekad bolje sacekati jutro pa komentarisati bez obzira na sve...
Last edited by strong69 on 26/09/2017 07:19, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Šta ima, kretao se dozvoljenom brzinom :-)
MOSALJOZE

#15503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Kao po navici forumski strućnjaci debelo pretjeraju u svojim zapažanjima.
zateznistub

#15504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Kako ih nije stid napisati ovu LAŽ
Tomahawk11
Globalni moderator

#15505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

zateznistub wrote:Kako ih nije stid napisati ovu LAŽ
Nije ih stid, nije jer je neko odmah požurio da reaguje, da se službeno očituje kako se auto kretalo DOZVOLJENOM BRZINOM, jer je to najbitnije, poginuli suvozač....njega svakako nema, hajmo mi ovo sve fino zataškati, mir, mir, niko nije kriv :roll:
hladan.preminger

#15506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

Naši autoputevi generalno nisu za brze vožnje zbog svoje konstrukcije. Al to ovi mlađi vozači ne kontaju. Svi kontaju autoput, odmah Njemačka, bez ograničenja, vozi koliko god hoćeš. I onda se ovo desi. U njemačkoj na autobahnu najviše saobraćajnih nesreća prave neiskusni vozači koji se prvi put nađu na takvoj vrsti ceste i krenu testirati svoje sposobnosti.

Prošle sedmice sam išao za Sarajevo i namjerno okrenem preko banjaluke da vidim taj dio autoputa prnjavor-doboj. Autoput je sav u krivinama, i nimalo nije za vožnje preko 130-140 km/h. Neke dionice sam vozio 160-180 km/h i nije nimalo prijatno niti sigurno pa sam smanjio brzinu.
Ovaj "naš" dio od Zenice do Sarajeva je bolji što se tiče krivina, ali opet je malo ravnih djelova, pun je neravnina i lokvi vode kada pada kiša. Opet je maximalna brzina gdje sam se osjećao sigurno bila 150km/h, mada se na par dionica nabralo 200 km/h.
I onda kontam, koji sam ja idiot, mala greška moja ili drugog vozača i morat će me kupiti za dženaze. Smanjih na 130 km/h i polako. Na tim brzinama se greške kod običnih vožača ne popravljaju.

Od Novske do Beograda ima 300km i nema ni 1/3 krivina koliko na naših 70km od Sa do Ze.

Eh sad opet imaš likova gjde ti voziš 150 km/h, a baja te preleti kao da stojiš nekim autom za koje znaš da je na granici kontrole na toj brzini.

Veznao za konkretan slučaj, jutro je pametnije od noći. Međutim sumnjam se A8 može onako satrati sa brzinom u granicama ograničenja kako kažu iz mup-a.
Haris.ba

#15507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ko se imalo razumije kako naši vještaci rade, šanse da je do sabaha izračunato da se automobil kretao u granicama zakona je meni fantastika. A ostali neka vjeruju. Malecnu mogućnost ostavljam da je vještak u pravu.

I odmah tekst na klixu prije radnog vremena. I auto se kretalo u granicama zakona?
JThomas

#15508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

što kažeš, ne da je u pravu, nego da je uopšte uradio...

i kaže, brzinom dozvoljenom na autoputu. a jel tu bilo posebno ograničenje ne kaže...
Johnny071

#15509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Johnny071 »

ogranicenje kod nas na auto putu je 120kmh, ako se a8 moze otvorit ko konzerva na toj brzini onda jebiga :D pocelo zataskavanje :skoljka:
Dope_Man

#15510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dope_Man »

Ne znam tacno mjesto, al prije vecine mostova se spusta na 110. Ako A8, auto dizajnirano da bude u rangu S klase, ovako moze da se raspadne vozeci po ogranicenju, onda sta ocekivati od Golfova, Focusa, Megana i ostalih koje obicna raja voza..

Naravno, jasno je svima da je prica o voznji u granicama dozvoljenog cista ubleha. A valjda ima i pokoji snimak sa kamera na APu, gdje bi se lako moglo vidjeti kako je isao.
nepass1

#15511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

pa valjda ima ocevidaca pa kad bude sudjenje valjda ce reci ja vozio 120 oni proletili kraj mene kao da stojim.
ubi momak suvozaca na magistrali, vozio preko 100 na 40 ogranicenju (naseljeno mjesto). zakucao se u betonski stub. bio 1g u zatvoru i 1g na uslovnoj. ukupno osudjen na 2g.
fidoremilienko

#15512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by fidoremilienko »

.
JThomas

#15513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Johnny071 wrote:ogranicenje kod nas na auto putu je 120kmh, ako se a8 moze otvorit ko konzerva na toj brzini onda jebiga :D pocelo zataskavanje :skoljka:
130 je generalno. ali na mostovima je posebno tipično 110, negdje i 90...
Hendrix

#15514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hendrix »

Ofirno je kako su odmah rekli da je vozeno dozvoljenom brzinom, moguce da su likovi jednostavno bili pehovi i naletili pod losim uglom, na losem mjestu sa vecom brzinom i jbg desi se bizarna tragedija...ali ocigledno je da je neko odma poletio da napise da je sve po zakonu bilo.

Djeca voze luksuzna auta sa velikom snagom, jbg sta ocekivat, i nevazno jesu krimosi ili zlatna djeca.
bumerangss

#15515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

el_bake007 wrote:Kakvo crno bijesno auto , auto je imalo 230k na satu i teško 2 tone, to uopšte nije toliko brzo auto niti pogodno za ludovanje( quattro koji ne dozvoljava "proklizavanje zadnjih točkova" odnosno driftanje niti bilo kakve vratolomije). Camryi u americi dolaze sa više konjskih snaga od tog nesretnog A8. Ne ide ni meni u glavu kako je došlo do toga da se auto prepolovi pogotovo zato što je u pitanju A8 niti zašto je uopšte došlo do toga ali vjerovatno je udar u beton bio pod takvim uglom i toliko se nesretnih kombinacija potrefilo + se na slici vidi da je sjedište suvozača isčupano što znači da i ako je imao pojas, on je zakazao? I da je išao brzinom od 130 km/h ako je potrefio betonski stub u visini auta sa suvozačeve strane dovoljno je da prožvaka automobil. Forumski stručnjaci su već okrivili roditelje,auto,utvrdili da je sklopljeno od 2 A4 :lol: i vareno u garaži na Jarčedolima.
Ma ti si rodjeni neotkriveni talenat za sudskog saobracajnog viještaka :D
Logovan

#15516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Ono dozvoljena brzina bila?

Pa na šta bi onda auto ličilo da nije dozvoljena?
SmokingMan

#15517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Absurd je da se auto moglo ovako sjebati pod okolnostima koje su vještaci naveli,nema šanse.
julisiz es grant

#15518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Hajlac wrote:
splinter wrote:@Hajlac
11 godina dobio ili tako nešto.
To na koliko je neko -teoretski- osudjen kod nas nista ne znaci jer znamo vec od ranije kako slicni znaju vikendima ici kuci pa praviti pucnjave/obracune po gradskim ulicama i slicno.

Pitanje svih pitanja je da li svo ovo vrijeme ZASLUZENO sjedi u zatvorskoj celiji ili je malo unutra malo vani i slicna prica :evil:
Izlazak za vikend dobija se tek nakon određenog preležanog vremena i samo uz uslove dobrog vladanja u zatvoru.
To je tako u većini evropskih zemalja. Jebiga, prvo pitaš jeli snosio ikakve sankcije, a kad ti se kaže da je osuđen (i to na 12 godina, što jeste zasluženo visoka kazna za ovakvo djelo), onda počneš pričati o uslovima robijanja. Hebiga, šta onda treba, uzet pištolj i roknut ga?
JThomas

#15519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nije imao kafanu u centru grada pa dobio 12...
Hajlac

#15520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

julisiz es grant wrote:
Hajlac wrote:
To na koliko je neko -teoretski- osudjen kod nas nista ne znaci jer znamo vec od ranije kako slicni znaju vikendima ici kuci pa praviti pucnjave/obracune po gradskim ulicama i slicno.

Pitanje svih pitanja je da li svo ovo vrijeme ZASLUZENO sjedi u zatvorskoj celiji ili je malo unutra malo vani i slicna prica :evil:
Izlazak za vikend dobija se tek nakon određenog preležanog vremena i samo uz uslove dobrog vladanja u zatvoru.
To je tako u većini evropskih zemalja. Jebiga, prvo pitaš jeli snosio ikakve sankcije, a kad ti se kaže da je osuđen (i to na 12 godina, što jeste zasluženo visoka kazna za ovakvo djelo), onda počneš pričati o uslovima robijanja. Hebiga, šta onda treba, uzet pištolj i roknut ga?
Pusti pricu - ovdje na "bolovanje" odabrani izlaze iz zatvora, godinama nakon pravosnaznih presuda hodaju slobodno "cekajuci odlezavanje kazne" i slicno :evil:
Ne pitam bez razloga da li doticni SVE OVE GODINE SJEDI zatvorskoj celiji ili dolazi u istu kao u dopisnu skolu.
uglavnomja

#15521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

mislim 13
JThomas

#15522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

otežavajuće okolnosti slabo imovno stanje i nedostatak veza u politici i pravosuđu...
Thorgerson

#15523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Mozda je pukao bas u ovaj zid, na pocetku mosta. Tacno se vide da se dijelovi bas odatle pocinju rasipati dalje prema onome otkinutom dijelu automobila. Drugi dio automobila je vjerovatno negdje desno na slici.

Da je vozio max dozvoljenom eto 130 km/h mislim da je to sasvim dovoljno, ako naletis na ovakav zidic, da ti prepolovi auto. Jos ako je ga je nekako okrenulo i tacno nabilo na ovaj zid, tj. bocno da je udario - sto je vjerovatno slucaj, mislim da je itekako moguce da se bilo koje auto ovako prepolovi.

Dakle, ocito je da je morao na nesto naletiti sto je prepolovilo auto. Nije se sigurno prevrnuo i auto eto tek tako puklo na dva dijela. :-)

Image
elk

#15524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by elk »

Cudo i ove komentare ne brisu. Ko mu je tacno mater? Mislim cime bavi,kakav je to uticaj,koja stranka i to? Za nas neupucene.
Haris.ba

#15525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Vidi se na jednoj slici mjesto udara. Nekoliko metara prije toga zida u bankinu. I sasvim je moguće da je bočno odbačen od bankine, te udario u ivicu ograde mosta, koja je podigla auto.

Ali, odmah ujutro vijesti na portalu da je se vozilo u granicama zakona. A odmah vijesti juče da niko nije pio. Da nam je sve ovako ažurno - bili bi Švica.
Post Reply