Naravno. Kad dva meleona Kurda pjeva PKK pjesme i tako sebe identifikuje sa istima to nema nikakve veze [emoji4]Kikibombona wrote:Mediji igraju presudnu ulogu. Pogledaj na primjeru Palestinaca. Kurdi su propatili 10 puta vise od Palestinaca, bez imalo pretjerivanja. To ce brojke jasno reci. Turci su za jedan dan pobili vise Kurda nego Izraelci Arapa IKADA. A gdje su arapski, perzijski zlocini!? Kurdi su na svojoj kozi osjetili sve moguce zlocine, od genocida do negiranja nacionalnog imena. Nista ih nije masilo. I to u puno vecem obimu nego u slucaju Palestinaca.JThomas wrote:da im ovo rade amerikanci ili izrael pisalo bi vas 30 isto tako, bila bi i posebna tema.
I zasto je palestinska patnja medijski zastupljenija od kurdske? Jednostavno, radi ulozene love! Arapi su ulozili milijarde u kampanju za Palestince. U Kurde nije imao ko uloziti, a oni sami nisu imali. Zato su decenijama patili u tisini. Tek bi ljudi poput Nelsona Mandele ili Muamera Gadafija digli glas. Nema bez para nista.
Sada su se domogli vlasti i para, u Iraku drze svoje resurse u svojim rukama. Osnovane su mnoge jake medijske kuce poput Rudaw i drugih. Imaju pare platiti novinarima CNNa, BBCa i sl. I sada se njihov glas malo vise cuje, mada su daleko od palestinskog nivoa. Recimo, Izraelci ubiju Palestinca kod zida i sl., svi mediji o tome trube. Turci pobiju Kurde na granici, niko na zapadu ne prenese. Izraelci konfiskuju palestinsku imovinu, svi danas bruje o tome. Turci konfiskuju kurdsku imovinu, niko nista. I milion drugih primjera. Al' mijenja se i to polako. Kurdi konacno imaju pare i mogu prenijeti istinu svijetu, platiti da se prezentira i sl.
Turci su ulozili ogorman napor i novac da se kurdski narod poistovjeti sa PKK, da se dehumanizira u ocima svjetske javnosti. Zato nema empatije. Turci pobiju kurdske civile, uniste i konfiskuju imovinu, zabrane jezik, pozatvaraju intelektualnu elitu i sl... ljudi za to okrive PKK. Sve je to radi PKK. Turcima PKK donosi koristi koliko stete. Zbog toga je Turcima puno mrza i opasnija legalna i legitimna stranka HDP, koja na izborima uzme 6 000 000 glasova, koja je omiljena kod zapadnih politicara i medija, nego PKK na kojoj je zvono terorizma. Zato ulazu maksimalan napor da uniste svaku legalnu i legitimnu kurdsku stranku, da kurdski narod osude na PKK. To je za Turke manje zlo.
Al' nece jos dugo, vrijeme im istice...
Republika Turska
- insomnia78
#15501 Re: RE: Re: Republika Turska
- AstorH
#15502 Re: Republika Turska
Ma kakvo trolanje. Ponosan sam sto sam Kristov vojnik.Black swan wrote: ako ne trolas
nema se sto dodati
To cu svjedociti bilo kada i bilo di!
- insomnia78
#15503 Re: Republika Turska
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
- Challenger__
#15504 Re: Republika Turska
Vojniče. Ako nije tajna, iz kog dijela BiH si?AstorH wrote:Ma kakvo trolanje. Ponosan sam sto sam Kristov vojnik.
- Kikibombona
#15505 Re: Republika Turska
Britain ‘putting arms sales to Turkey above human rights’mavi wrote:Turska / Dokument koji će naljutiti Erdogana: Ko stoji iza pokušaja puča
22. 01. 2017. u 16:11:00 Radiosarajevo.ba
Šest mjeseci nakon pokušaja puča protiv Recepa Tayyipa Erdogana, u javnost je izašao tajni dokument koji će sigurno naljutiti turskog predsjednika.
Izvještaj EU centra za analizu obavještajne službe (INTCEN) u Brusselsu pokazuje da je predsjednik Erdogan od prvog dana imao jasne dokaze da islamski propovjednik Fethullah Gülen nije bio uključen u pokušaj državnog udara.
U izvještaju se navodi da je "iza puča stajala grupa oficira ", prenosi Observer EU. Oficiri koji su izveli puč jesu bili sljedbenici Kemala Ataturka, Fethullaha Gülena, čak i Erdoganove stranke AKP, ali nema govora da je sâm Gülen igrao bilo kakvu ulogu.
Također, evropski obavještajci tvrde da je jedan od motiva pučista bila informacija da Erdogan planirao veliku čistku u oružanim snagama za august 2016.
Na kraju je ispalo da su pučisti u neku ruku pomogli Erdoganu jer je dobio opravdanje za planirano uklanjanje svih onih koji se protive njegovoj politici u Siriji i prema Radničkoj partiji Kurdistana (PKK).
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... are_btn_tw
The EU report said that the MIT, Turkey’s intelligence service, had begun compiling lists of “troublesome individuals” years ago. It said the lists also contained the names of “civil activists” who took part in anti-Erdoğan protests in Taksim Gezi Park, Istanbul, in 2013. “The huge wave of arrests in the days following the coup attempt was already previously prepared. The coup was just a catalyst for the crackdown prepared in advance,” the intelligence report, obtained by the Times, said.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15507 Re: Republika Turska
katolikus=univerzalno sveopceChallenger__ wrote:Vojniče. Ako nije tajna, iz kog dijela BiH si?AstorH wrote:Ma kakvo trolanje. Ponosan sam sto sam Kristov vojnik.
dakle svejedno je odakle je jel iz citluka ili filipina
i ovo vojnik nije u borbenom smislu
naravno ako ne trola
- AstorH
#15508 Re: Republika Turska
Međugorje.Challenger__ wrote:Vojniče. Ako nije tajna, iz kog dijela BiH si?AstorH wrote:Ma kakvo trolanje. Ponosan sam sto sam Kristov vojnik.
Ali..
Od toga mislim da je važnije biti Kristov sljedbenik.
Jer nas Gospodin je rekao .. slijedite me.
- insomnia78
#15509 Re: Republika Turska
Lijepo samo kakve to veze ima sa Turskom
- Challenger__
#15510 Re: Republika Turska
katolikOs.Black swan wrote:katolikus
Nema potrebe za objašnjenjem, razumijem šta govori.
- Challenger__
#15511 Re: Republika Turska
Zahvaljujem na odgovoru.AstorH wrote:Međugorje.
Ako nije previše privatno, vjeruješ li u ukazanje (Gospe) ili ne?
- AstorH
#15512 Re: Republika Turska
Challenger__ wrote:Zahvaljujem na odgovoru.AstorH wrote:Međugorje.
Ako nije previše privatno, vjeruješ li u ukazanje (Gospe) ili ne?
Ne!
- Challenger__
#15513 Re: Republika Turska
Zanimljivo tim prije što si iz Međugorja ili, pak, upravo zato. Baš zanimljivo...AstorH wrote:Ne!
Last edited by Challenger__ on 23/01/2017 00:33, edited 1 time in total.
- cyprus
#15514 Re: Republika Turska
Gospe sinjska, ako si u stanju...
- Kikibombona
#15515 Re: Republika Turska
...uzmi Stipu a vrati nam Franju!cyprus wrote:Gospe sinjska, ako si u stanju...
Hrvati su lukavi, podrzavaju Gospu Medjugorsku, dok naivni Bosnjo pljuje po Semiru Osmanagicu.
Ne zna Bosnjo bez krampa i lopate!
-
belfy
#15516 Re: Republika Turska
ja radi ovakvih tvojih komentara zaista imam osjecaj da bi ti volio dostici prosjek "Bosnje"...Kikibombona wrote:...uzmi Stipu a vrati nam Franju!cyprus wrote:Gospe sinjska, ako si u stanju...![]()
Hrvati su lukavi, podrzavaju Gospu Medjugorsku, dok naivni Bosnjo pljuje po Semiru Osmanagicu.
Ne zna Bosnjo bez krampa i lopate!
- cyprus
#15517 Re: Republika Turska
De, ne zajebavajKikibombona wrote:...uzmi Stipu a vrati nam Franju!cyprus wrote:Gospe sinjska, ako si u stanju...![]()
Ne zna Bosnjo bez krampa i lopate!![]()
- Kikibombona
#15518 Re: Republika Turska
Veoma mi je stalo do tvojih osjecaja.belfy wrote:ja radi ovakvih tvojih komentara zaista imam osjecaj da bi ti volio dostici prosjek "Bosnje"...
Ako imas nesto reci, kazi otvoreno, ne ovako uvijeno. Zaista nemam blage veze ko si i kakav si, niti me u konacnici zanima. Tek sam zapazio da mi se drugi ili treci put obracas licno. Ne kontam fakat. Nisam te zapazio kao forumasa, ne sjecam se da sam negdje procitao neki tvoj komentar, da sam sa tobom ikada razmijenio komentar ili nesto slicno.
I da dodam, da neko ne shvati pogresno, da nekog ne uvrijedim nedaj boze...
Komentar iznad je bio zajebancija. U meni ima pomalo Bosnjaka, Srbina i Hrvata, ali se izjasnjavam kao Bosanac, mada nemam izrazen osjecaj pripadnosti prema bilo cemu osim dragim ljudima. Od onih sam koji se vole zezati na svoj racun. U raji, politicku situaciju u BiH, bitku tri plemenske politike, okrecemo na zajebanciju. Kako drugacije sazvakati sranje? Kod nas postoje stereotipi da su Bosnjaci naivni i glupi, Hrvati lukavi i podmukli, Srbi zadrti i oholi i sl. Ko god tako zaista misli, smatram da je sovinista i u principu bolestan covjek. Nemam pojma na sta je Belfy tacno ciljao sa onim komentarom, ali eto, cisto da objasnim komentar radi ostalih posjetioca teme. Ne mislim da su Hrvati prevaranti - ne mislim da su Bosnjaci naivcine ili nepopravljive postenjacine, sto bi se moglo iscitati iz mog saljivog komentara o odnosu spram Gospi i piramidama.
- Chisum
#15519 Re: Republika Turska
AstorH wrote:Zadnja drzava na svijetu ciji bi gradjanin bio.
Primitivizam, fanatizam i represija.
Sloboda govora level nula.
Diktaotor na celu drzave.
I njegovi podanici.
Turcizam i islam ustvari i ne mogu da daju drugacije rezultate osim fanatizma, represije i robovanja.
Boze hvala ti sto sam Kristov sljedbenik jer samo tako sam slobodan i nepodlozan.
Samo tako sam dostojan biti covjek, biti i zvati se djetetom Bozijim u slobodi koju si mi dao.
U slobodi koja nema nametanja, koja nema torture, pritiska i bolesne politicke represije.
Biti Kristov je biti slobodan.
Biti krscanin je biti slobodan.
I samo krscanin moze uzivati u potpunoj slobodi jer je dijete Zivoga Boga.
Ne dijete politicara. Ne dijete zakona, ne dijete bolesne religije, nego dijete Bozije rodjeno i stvoreno u slobodi.
Hvala ti Boze sto sam krscanin. Hvala ti sto si mi dao tu ljepotu i slobodu Bozjeg djeteta, sto jesam i sto mogu zvati se tako.
Zvati se tvojim je biti slobodan. Zvati se tvojim je najveca sloboda koju si nam dao. Biti Tvoj je biti sobodan.
Slava Tebi Kriste!

Taj rad, a?
- insomnia78
#15520 Re: Republika Turska
Eno ga [emoji23][emoji23][emoji23]
- Putnik ali stvarno
#15521 Re: Republika Turska
Jel ovo Djulizar ?
- ElRe
#15522 Re: Republika Turska
Zločinac koji je napao vlast u Turskoj je uhapsen
http://aa.com.tr/ba/turska/turska-ubije ... ulu/732709