Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
rekli su cak da ne mogu dokazati da su rusi povukli obarac niti da su dopremili sistem niti da su obucili ljude.od 3 dana se znalo da su prorusi oborili avion i to 90% greskom. samo sto su ovdje poceli pacijenti da svrsavaju na to kako fasista putin rusi civilne avione
Ja sam boga mi rekao odmah da su ga greskom oborili separatisti i da ovdje nema neke zavjere.
Ono gdje je Putin amater ispao je sto GRU ili FSB cim su saznali da su ovi zarobili BUK (ili ako su im dopremili, jer za to nema dokaza, sto ne znaci da nisu, s obzirom sta su sve dostavili separatistima) trebali su uspostaviti kontrolu i nadzor nad takvim orudjem.
Bodkin wrote:
cia izjavila da nema dokaza da je rusija dala sistem niti obucila ove sto su oborili
S tim da tvrde da je projektil dosao sa podrucja koje kontrolisu separatisti.
Znaci ovaj izvjestaj se ovako interpretira:
Amerikanci govore istinu kada tvrde da nije Rusija skinula avion.
Amerikanci lazu kada tvrde da su separatisti skinuli avion (sto je sastavni dio istog izvjestaja).
Naravno da nema dokaza. Cak i da je obarac (dugme) povukao Ruski vojnik, kako ce se to dokazati? S tim ako jeste to tako, onda je Putin jos veci amater nego je ispao.
rekli su cak da ne mogu dokazati da su rusi povukli obarac niti da su dopremili sistem niti da su obucili ljude.od 3 dana se znalo da su prorusi oborili avion i to 90% greskom. samo sto su ovdje poceli pacijenti da svrsavaju na to kako fasista putin rusi civilne avione
Ja koliko znam, moja konstatacia je bila da je su avion najvjerovatnje oborili separatisti jer su prvo pucali pa onda pitali ko je, odnosno greskom. Medjutim, rusofili na ovoj temi su horski ponavljali da je tako nesto nemoguce, zavjer, CIA, masoni i ostali kurci palci. Vrati se malu unazad ako te pamcenje ne sluzi bas najbolje.
Ne kontam sad, dakle rusofili tvrde da avion nisu oborili separatisti? Ili da im Rusi nisu dali igracku? Ili da je to zapravo bio hologram, a Pentagon je naravno pogodila krstareca raketa ofarbana u boje American Airlinesa.
jefferson wrote:
Ja sam boga mi rekao odmah da su ga greskom oborili separatisti i da ovdje nema neke zavjere.
Ono gdje je Putin amater ispao je sto GRU ili FSB cim su saznali da su ovi zarobili BUK (ili ako su im dopremili, jer za to nema dokaza, sto ne znaci da nisu, s obzirom sta su sve dostavili separatistima) trebali su uspostaviti kontrolu i nadzor nad takvim orudjem.
detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
Ja koliko znam, moja konstatacia je bila da je su avion najvjerovatnje oborili separatisti jer su prvo pucali pa onda pitali ko je, odnosno greskom. Medjutim, rusofili na ovoj temi su horski ponavljali da je tako nesto nemoguce, zavjer, CIA, masoni i ostali kurci palci. Vrati se malu unazad ako te pamcenje ne sluzi bas najbolje.
a sta, vi ste se nasli prozvanim u ovom pacijenti? ne, ne smatram vas pacijentima i nisam mislio na vas
a i ja sam isto tvrdio da su prorusi sa istoka oboril greskom
jefferson wrote:
detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
a sta, vi ste se nasli prozvanim u ovom pacijenti? ne, ne smatram vas pacijentima i nisam mislio na vas
a i ja sam isto tvrdio da su prorusi sa istoka oboril greskom
Pa sto je onda problem, sto ne upita ove rusofile kao su oni svrsavali na obaranje aviona .
Mnogi forumaši vole povlačiti paralele sa SFRJ. Omiljena disciplina je, naravno, optuživati one koji ne puše zapadnjačku propagandu da su četnici. Ovde je prodefilovalo toliko nesrba koji su optuženi da su - četnici.
AKo je paralela tako očita, možemo li reći da su ovde neke antičetničke snage počinile Majdan od koga je sve počelo? Ko predstavlja pokret pučista u Kijevu koji su oborili legitimnog predsednika Janukoviča? Jesu li Alija i Franjo osvojili vlast kao ekipa sa Majdana?
Martinez_ wrote:Mnogi forumaši vole povlačiti paralele sa SFRJ. Omiljena disciplina je, naravno, optuživati one koji ne puše zapadnjačku propagandu da su četnici. Ovde je prodefilovalo toliko nesrba koji su optuženi da su - četnici.
AKo je paralela tako očita, možemo li reći da su ovde neke antičetničke snage počinile Majdan od koga je sve počelo? Ko predstavlja pokret pučista u Kijevu koji su oborili legitimnog predsednika Janukoviča? Jesu li Alija i Franjo osvojili vlast kao ekipa sa Majdana?
Legalno na izborima pa cetaljima nije bilo dosta .
A paralele su vise nego ocite samo zmotane u oblandu, eto ovo se nama ne svidja.
Je li svrgavanje Milosevica u Srbiji bio legitiman cin .
Martinez_ wrote:Mnogi forumaši vole povlačiti paralele sa SFRJ. Omiljena disciplina je, naravno, optuživati one koji ne puše zapadnjačku propagandu da su četnici. Ovde je prodefilovalo toliko nesrba koji su optuženi da su - četnici.
Ne radi se o pušenju zapadnjačke propagande, već o sljepilu da se uvidi ono što je jasno ko dan a to je da Ukrajinci hoće da su veći Rusi od Rusa, da su uber pravoslavci, a da pri tome budu najveći hizmećari zapada. Ne želim da vjerujem u onu izreku ali u njihovom slučaju izgleda da je istina ona - jednom nacista uvijek nacista.
Po Franji pljuj kolko hoćeš, a Aliju ostavi na miru! On je dokazano milion puta bio isuviše čist za prljave politike.
Ne radi se o pušenju zapadnjačke propagande, već o sljepilu da se uvidi ono što je jasno ko dan a to je da Ukrajinci hoće da su veći Rusi od Rusa, da su uber pravoslavci, a da pri tome budu najveći hizmećari zapada. Ne želim da vjerujem u onu izreku ali u njihovom slučaju izgleda da je istina ona - jednom nacista uvijek nacista.
Po Franji pljuj kolko hoćeš, a Aliju ostavi na miru! On je dokazano milion puta bio isuviše čist za prljave politike.
Niko ništa ne pljuje pročitaj sa razumevanjem. Ko je u Jugoslaviji bio Desni sektor i ko je izvršio puč a la Majdan?
Alfons Kauders wrote:
Jedan kuriozitet vezan za Su-25 - za vrijeme rata u Afganistanu Sovjeti su testirali masu aviona u CAS ulozi, ukljucujuci drugu generaciju Suhoj lovaca bombardera, MiG-27, pa cak i Yak-38. Naravno Su-25 je bio ubjedljivo najbolji u svakoj prilici, jer je jedini od njih dizajniran upravo za tu namjenu. Mislim da se program zvao Romb.
Izgubljeno je dosta aviona, ukljucujuci i nemali broj Su-25, s tim da nijedan pilot nije poginuo u avionu. Ili su padali s avionom, ili su ih ubijali mudzahedini na zemlji. Kokpit je tako dobro oklopljen da je skoro nemoguce nastradati u njemu - legure titanijuma i ostalih pizdarija, debljine 20-30mm. Testirali su "kadu" gadjajuci je topom 23mm, bez problema. Staklo je tako tesko da ima nekoliko pirotehnickih patrona da ga skinu u slucaju katapultiranja. Cak i pored njih, Su-25 nema zero-zero sjedalo - staklo je tako tesko da se avion mora kretati kako bi bi ga pilot izbjegao u slucaju katapultiranja.
Strasna masina i po meni najbolji avion koji su Sovjeti napravili od sezdesetih do danas, mozda uz izuzetak Tu-160, ali to je vec egzotika. Su-25 je Lada Niva.
Pogledaj njegovu zamjenu SU-34, 'naći Bože
Ljepsi avion moje oci nisu vidjele
Renta wrote:Čekajte malo, sada se rusofili pozivaju na priopćenje CIA?!?
A još jučer su drvlje i kamenje bacali na istu! Jel to preko noći CIA postala vjerodostojna?!?
Smijurija.
Pa evo Chelly nam vec kaze da nije ni na strani ruske ni americke politike
Jedan dan je CIA relevantan izvor, drugi dan je CIA samo CIA. Nekima je CNN vjerodostojan kada su pitanja o javljanju iz BiH ali kad se javljaju sa drugih podrucja onda su znas vec CNN .
Alfons Kauders wrote:
Jedan kuriozitet vezan za Su-25 - za vrijeme rata u Afganistanu Sovjeti su testirali masu aviona u CAS ulozi, ukljucujuci drugu generaciju Suhoj lovaca bombardera, MiG-27, pa cak i Yak-38. Naravno Su-25 je bio ubjedljivo najbolji u svakoj prilici, jer je jedini od njih dizajniran upravo za tu namjenu. Mislim da se program zvao Romb.
Izgubljeno je dosta aviona, ukljucujuci i nemali broj Su-25, s tim da nijedan pilot nije poginuo u avionu. Ili su padali s avionom, ili su ih ubijali mudzahedini na zemlji. Kokpit je tako dobro oklopljen da je skoro nemoguce nastradati u njemu - legure titanijuma i ostalih pizdarija, debljine 20-30mm. Testirali su "kadu" gadjajuci je topom 23mm, bez problema. Staklo je tako tesko da ima nekoliko pirotehnickih patrona da ga skinu u slucaju katapultiranja. Cak i pored njih, Su-25 nema zero-zero sjedalo - staklo je tako tesko da se avion mora kretati kako bi bi ga pilot izbjegao u slucaju katapultiranja.
Strasna masina i po meni najbolji avion koji su Sovjeti napravili od sezdesetih do danas, mozda uz izuzetak Tu-160, ali to je vec egzotika. Su-25 je Lada Niva.
Pogledaj njegovu zamjenu SU-34, 'naći Bože
Ljepsi avion moje oci nisu vidjele
Tebe boli sto Ukrajinci hoce da budu hizmecari Zapada ali te ne boli da budu hizmecari Rusima. Tebi su Ukrajinci fasisti ali ti nisu fasisti oni koje vodi covjek koji se je u BiH borio na strani srpskih fasistickih falangi .
Jesi li i ti jedan od onih osvijestenih koji su spoznali svijet i kojima je Putin predmet mladalackih mastarija i seksualnih fantazija .
Niko ništa ne pljuje pročitaj sa razumevanjem. Ko je u Jugoslaviji bio Desni sektor i ko je izvršio puč a la Majdan?
detroit-mercy wrote:Jedan dan je CIA relevantan izvor, drugi dan je CIA samo CIA. Nekima je CNN vjerodostojan kada su pitanja o javljanju iz BiH ali kad se javljaju sa drugih podrucja onda su znas vec CNN .
Ne lupaj, živ bio. Ovo što smo vidjeli danas je potpuni otklon od prvobitne histerije. Dovoljan da se pod znak pitanja stavi i ono malo kredibiliteta koje imaju likovi koji reprezentuju američku vanjsku politiku: od konjske face Kerrya do klempavog kretena Obame. Ne možeš jedan dan graditi histeriju sa jednom tezom, a onda se demantovati bogobojaznom korekcijom.
Ovaj, hajmo ga nazvati PR performans (u kome se Rusija abolira) nije nikakav dokaz za istinitost njihove tvrdnje (da su ti i ti pucali). Više liči na pokušaj trgovine (mi kažemo da vi niste krivi, a vi ne iznosite dokaze da je naša hunta kriva, please, thank You) radi prevencije još veće bruke i sramote.
Gdje je korist od ovog saopštenja? Samo u jednoj stvari: skidanja RF sa liste potencijalnih direktnih ili indirektnih krivaca, izvršilaca i saučesnika.
Spisak osumnjičenih je sada skraćen za jedan subjekt.