Demokratska fronta Željko Komšić
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» HM 2011
2 hefte
već sam te upozoravao...
» HM 2011
2 hefte
već sam te upozoravao...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisu mi simpaticni, kamoli sta vise, al se mora priznati da su jako kvalitetno kao opozicija, radili u federalnom parlamentu.__Phoenix__ wrote:Kako treba raditi opoziciono je objasnio SBB u federalnom parlametnu prethodne 4 godine.
-
frfy
#15503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro jutro ...

Ljubav je opet procvjetala ...
Slijedi koalicija SDA-DF-SDP - opet sve isto ...
... a onda nakon 4 godine Suljagić i Co će biti u ovom filmu ...

Ljubav je opet procvjetala ...
Slijedi koalicija SDA-DF-SDP - opet sve isto ...
Slijedi koalicija SDA-DF-SDPhttp://--- NO LINKS ---/bih-index/item ... anku?.html
Tajni sastanci: Socijaldemokrati se ujedinjuju u jednu stranku?
U sjeni brojanja glasova s prekjučerašnjih izbora i čekanja konačnih rezultata koji će biti priopćeni 12. studenoga, sprema se preokret, slobodno bi se moglo reći golemo iznenađenje, na glavnoj bh. političkoj sceni.
Tajni sastanci: Socijaldemokrati se ujedinjuju u jednu stranku?
Ukratko, radi se o ujedinjenju stranaka iz Federacije koje u svojim programima kao ideju vodilju imaju socijaldemokraciju! To ni u kom slučaju ne bi značilo žrtvovanje sadašnjih stranaka te i takve orijentacije i prijevaru njihovih članova nego jedino i isključivo stvaranje jedne moćne i čvrste socijaldemokratske stranke.
Rascjepkani i rastrzani
O tome nitko iz socijaldemokratskih stranaka još uvijek ne želi javno govoriti s obzirom da je cijeli projekt "pipav posao", još uvijek se međusobno osluškuju mišljenja i glasovi, a razgovori i pregovori se vode iza zatvorenih vrata i, za svaki slučaj, u rukavicama.
Kako doznajemo iz svojih izvora, nedavno je na sarajevskom izletištu Barice, slobodno se može reći u tajnosti, održan zanimljiv sastanak. S jedne strane stola sjedili su predstavnici SDP-a Damir Hadžić, potpredsjednik, i Dževad Bećirević, predsjednik Županijskog odbora SDP-a Sarajevo. S druge bili su Miro Lazović, predsjednik Unije socijaldemokrata BiH, i Emir Zlatar, glavni tajnik te stranke. Razgovaralo se sasvim otvoreno i izravno, o koaliciji u prvoj fazi, a u drugoj ujedinjenju te dvije stranke u jednu.
Povod je namjera da se ojača socijaldemokracija u BiH uz jednoglasnu ocjenu da ljevica rascjepkana u nekoliko stranaka, ali i rastrzana osobnim interesima i taštinama, ne može "daleko dobaciti". Takva situacija najviše šteti ideji socijaldemokracije koja je nužna BiH i ozdravljenju države.
Prema našim izvorima, na Baricama nije bilo konkretnog rezultata, ali je dogovoreno da se pregovori nastave. Navodno je iz Unije socijaldemokrata traženo da se Zlatko Lagumdžija povuče s mjesta predsjednika SDP-a i da se nakon toga održi kongres te dvije ujedinjene stranke na kojem bi se izabralo rukovodstvo – predsjednik, potpredsjednici, predsjedništvo i glavni odbor. Ujedinjena stranka nosila bi ime SDP i s te strane nije bilo nikakvih zamjerki i primjedaba.
Raspoloženje članstva
Kako smo jučer doznali, rezultati prekjučerašnjih izbora na kojima je SDP doživio ozbiljan poraz dodaju gas i vjetar u leđa cijeloj ideji. Idućeg tjedna razgovori bi mogli biti nastavljeni, naravno, u sasvim novim okolnostima stvorenim izbornim rezultatima. Naime, veliki gubitak povjerenja birača u SDP mogao bi u konačnici izblijedjeti važnost socijaldemokracije u BiH pa je remontiranje te stranke, ali i uopće ljevice, nužno i vremena za gubljenje nema, još manje za njegovu kupnju i taktiziranje iza kojeg stoje osobni interesi i čuvanje stranačkih fotelja.
S druge strane, već odavno se u krugovima socijaldemokrata govori da neće nikakvo iznenađenje biti ako se nakon izbora u jednu stranku budu ujedinili Demokratska fronta Željka Komšića i SDP i zbog činjenice da im programi i sve za što se zalažu stoje na osnovama socijaldemokracije. U takvoj stranci svakako ima mjesta za Uniju socijaldemokrata koju predvode Miro Lazović i Ivo Komšić. Njih dvojica su bili u vrhu SDP-a, ali su svojevremeno zbog neslaganja s Lagumdžijom napustili tu stranku i osnovali Socijaldemokratsku uniju koja je prije izvjesnog vremena promijenila ime u Uniju socijaldemokrata. Nije nevažno da su Željko Komšić, Miro Lazović i Ivo Komšić bili i ostali u dobrim odnosima.
Prema neslužbenim informacijama do kojih smo došli, dobar dio članstva SDP-a je pri stavu da bi ujedinjenje SDP-a i DF-a, uključujući i ulazak Unije socijaldemokrata u jednu zajedničku stranku, dobro došlo Bosni i Hercegovini i da bi donijelo krupne promjene na političkoj sceni BiH.
Ako do toga i zaista dođe, a računajući prema raspoloženju u sve tri stranke, predsjednik ujedinjene stranke socijaldemokrata svakako bi bio Željko Komšić. Stranka bi u startu imala vrhunsku infrastrukturu i osiguranu jaku prisutnost u svim dijelovima zemlje, a s ogromnim članstvom, programima i stavovima koje zastupa, predstavljala bi nepremostivu prepreku nacionalizmu. Treba dodati da bi se u ujedinjenoj socijaldemokratskoj partiji po svoj prilici našla i Naša stranka koja je svoja vrata širom otvorila Komšiću istog trenutka kada je napustio SDP te mu nudila i mjesto predsjednika.
Demokratska fronta za samo nešto više od godinu dana koliko postoji napravila je dobar rezultat na prekjučerašnjim izborima, što njezinom predsjedniku Željku Komšiću osigurava najbolju startnu poziciju u svim budućim razgovorima o ujedinjenju socijaldemokrata i socijaldemokratskih stranaka.
Piše: M. Osmović
... a onda nakon 4 godine Suljagić i Co će biti u ovom filmu ...
- kandelabar
#15504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
trebaju promjeniti onog glasnogovornika DF-a ucestvovao je i u debati na FTV momak oteže kad priča kao da nešto nazor daje intervju imam osjećaj da sjedi na wc šolji i ima tvrdu stolicu stvarno ruzno nadjite nekog ko je vedriji jer odlučno u promjene sa onakvim likom nikako ne djeluje..Stim da je pomenuti Damir BEcirevic bio dobro uhljebljen prije toga od strane SDP-a..Ne znam sta je sa onim Mahirom Mesalicem i on mi ne lezi onako na prvu nikako..
- kamen spoticanja
#15505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Chavez Presidente wrote:Podžić: Nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vlast
"Sifet Podžić, generalni sekretar Demokratske fronte - Željko Komšić, rekao je jučer za naš list da su u DF-u itekako zadovoljni ostvarenim rezultatima. On je dodao da je uspjeh tim veći jer je riječ o stranci koja je u politici tek nešto više od godinu dana.
- Mi smo mlada stranka, tako da smo izuzetno zadovoljni onime što smo postigli skoro na svim nivoima vlasti, a pogotovo ako se uzme u obzir infrastruktura koju smo imali. Ovo je za nas dobar rezultat i jako dobra osnova da nastavimo ono što smo zacrtali - rekao je Podžić.
Iako se DF pozicionirao među tri vodeće stranke u Federaciji, a druga je stranka na nivou države, Podžić kaže da je rano govoriti o mogućim koalicijama.
- Stav DF-a je da nećemo ulaziti u vlast pod svaku cijenu. Imat ćemo svoje uslove, a oni su jak ekonomski program i zapošljavanje. Vjerujemo da je to sada najvažnije za državu. No, osim ekonomije, borit ćemo se protiv korupcije i kriminala. One stranke koje budu pratile naš program, s njima ćemo i razgovarati - rekao je Podžić
Ustvrdio je da će se Predsjedništvo stranke u narednim danima detaljnije odrediti povodom rezultata ostvarenih na izborima, ali i eventualnim razgovorima o temi formiranja vlasti."
![]()
Oo sifete sifete
Samo svidja mi se kako centrala DFa svojim clanovima relativizira i medi koaliciju s zelenim
Vidi se ta crvena japija ispod narančaste kože
-
The BEN10
#15506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro, malo predstave za stoku sitnog zuba, malo naružiti SDA, a onda se koalicija sklapa. Ostati u opoziciji njima ne donosi ništa dobroga...kamen spoticanja wrote:Oo sifete sifeteChavez Presidente wrote:Podžić: Nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vlast
- Stav DF-a je da nećemo ulaziti u vlast pod svaku cijenu. Imat ćemo svoje uslove, a oni su jak ekonomski program i zapošljavanje. Vjerujemo da je to sada najvažnije za državu. No, osim ekonomije, borit ćemo se protiv korupcije i kriminala. One stranke koje budu pratile naš program, s njima ćemo i razgovarati - rekao je Podžić
Ustvrdio je da će se Predsjedništvo stranke u narednim danima detaljnije odrediti povodom rezultata ostvarenih na izborima, ali i eventualnim razgovorima o temi formiranja vlasti."
Samo svidja mi se kako centrala DFa svojim clanovima relativizira i medi koaliciju s zelenim
- kamen spoticanja
#15507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva ba opozicija...godinama sanjaju upravne odbore, podijelili su zeca koji hos uvijek nije bio ni u šumi a dobili su priliku da budu najpoželjniji koalicioni partner zelenim i plavim...The BEN10 wrote:Pa dobro, malo predstave za stoku sitnog zuba, malo naružiti SDA, a onda se koalicija sklapa. Ostati u opoziciji njima ne donosi ništa dobroga...kamen spoticanja wrote:Oo sifete sifeteChavez Presidente wrote:Podžić: Nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vlast
Cak im raja iz crvene centrale pokusava zametnuti kavgu unutar glavnog odbora jer znaju da je tu njihova sansa
- joint union
#15508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo ga, odgovoriojoint union wrote:Upravo. Kako god Komsica etiketirali, ne mislim da ce na taj nacin izvrsiti politicko samoubistvo.zateznistub wrote:Slazem se! Ako DF napravi koaliciju sa SDA od mene im je noga za sva vremena isto onako kako sam nogirao i sam SDP zbog koalicije sa meni smrtnim neprijateljima.joint union wrote:
Pa pazi zatezni, mogu i pile i lisica napraviti koaliciju, no zna se sta ce biti kad lija ogladni.
DF ako udje u koaliciju sa SDA jedini koji ce biti sretan je Zlaja.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-n ... /141015067
- Maystor
#15509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić: Nećemo u vlasti po svaku cijenu, nisam politički samoubica
Piše: E. G.
Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte, ponovi je ono što su zvaničnici te stranke već izjavljivali u medijima, a to je da, prema njihovim riječima DF neće biti dio vlasti po svaku cijenu.
Željko Komšić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U DF-u smatraju da razgovore o formiranju vlasti moraju povesti izborni pobjednici, a u Federaciji su to SDA i HDZ.
Komšić je čestitao izbornim pobjednicima u BiH uz napomenu da njihov rezultat treba poštovati.
"Mi pošujemo to što su oni dobili na način da poštujemo i one birače što su glasali za njih, a to će sigurno i u buduće biti naša vodilja u budućem političkom djelovanju i eventualnim koalicionim razgovorima i pregovorima", kazao je Komšić.
Poštovati rezultat izbornih pobjednika
Dodao je da na ovaj način želi eliminirati mogućnost pravljenja "matematičkih koalicija" da bi se na taj način izbjegla volja glasača stranaka koje su izborni pobjednici. Odnosno, može se zaključiti da u DF-u ne priželjkuju formiranje vlasti u kojoj neće biti SDA i HDZ-a, kada je Federacija u pitanju.
"Nama vlast sama po sebi nije cilj. Pobjeda na izborima je nepotpuna pobjeda ako ono što slijedi nakon toga nisi realizirao, odnosno nisi uradio ono što si obećavao narodu. Vlast možemo biti ako se možemo dogovoriti u vezi s realiziranjem nekih stvari bitnih za ovu zemlju, ali da se realiziraju odmah, prije nego što se izaberu vlade. Izborni pobjednici su u startu u prednosti i oni trebaju povesti priču o formiranju nove vlasti.
Nama vlast nije nužna, nećemo to po svaku cijenu ni zbog naših birača, ni zbog nas samih. Izborni pobjednici vuku prve poteze, ali ako je to priča kao i do sada, tebi Elektroprivreda, meni Telecom, onda hvala, mi u tome nećemo učestvovati. Ako hoćete odmah na prvoj sjednici državnog parlamenta da riješimo sistem koordinacije sa EU, onda uredu", kazao je Komšić.
Ako je stvar u tome da nekome fali glasova u parlamentu da formira vlast, dobit će ih kažu u ovoj stranci, ali DF neće trčati u vlast. Predsjednik DF-a je poručio i zastupnicima, odnosno članovima te stranke da je odmah mogu napustiti, ako im se ovakav način djelovanja ne sviđa.
"Neću prodati obraz radi komada vlasti"
"Uđemo li u vlast bez neke suštine, ne za četiri godine, nego za dvije godine na lokalnim izborima nas neće biti. Ja ipak nisam toliki politički samoubica da bi ulazio u takve dilove. I ponavljam, neću ulaziti ni u kakve matematičke koalicije koje neće poštovati izraženu volju naroda na izborima. To smo gledali protekle četiri godine i ja ne vidim razloga da se na to vraćamo. Izborni pobjednici se znaju, kapa dolje. Neću prodati obraz radi komada vlasti", rekao je Komšić.
Na pitanje novinara da prokomentira najave Dragana Čovića za fomiranjem hrvatske izborne jedinice za naredne izbore, Komšić je rekao da takvo što DF nikada neće podržati.
"Neka mu je da ko god hoće, od nas za to podršku nikada neće dobiti", rekao je.
Na pitanje o eventualnom ujedinjavanju političke ljevice u BiH, Komšić je kazao da kod nas u ljevici ima mnogo egomanijaka za koje ne zna da li će preći preko svog ega i tako postaviti stvari.
"Duboko se nadam da će se to kad-tad desiti. Nikad neću biti protiv toga, ali samo me nemojte molim vas u ime bilo koje ideje tjerati da idem sa banditima i reketašima. Nisam iz tog filma egotripova. Od toga sam bježao", kazao je.
Piše: E. G.
Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte, ponovi je ono što su zvaničnici te stranke već izjavljivali u medijima, a to je da, prema njihovim riječima DF neće biti dio vlasti po svaku cijenu.
Željko Komšić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U DF-u smatraju da razgovore o formiranju vlasti moraju povesti izborni pobjednici, a u Federaciji su to SDA i HDZ.
Komšić je čestitao izbornim pobjednicima u BiH uz napomenu da njihov rezultat treba poštovati.
"Mi pošujemo to što su oni dobili na način da poštujemo i one birače što su glasali za njih, a to će sigurno i u buduće biti naša vodilja u budućem političkom djelovanju i eventualnim koalicionim razgovorima i pregovorima", kazao je Komšić.
Poštovati rezultat izbornih pobjednika
Dodao je da na ovaj način želi eliminirati mogućnost pravljenja "matematičkih koalicija" da bi se na taj način izbjegla volja glasača stranaka koje su izborni pobjednici. Odnosno, može se zaključiti da u DF-u ne priželjkuju formiranje vlasti u kojoj neće biti SDA i HDZ-a, kada je Federacija u pitanju.
"Nama vlast sama po sebi nije cilj. Pobjeda na izborima je nepotpuna pobjeda ako ono što slijedi nakon toga nisi realizirao, odnosno nisi uradio ono što si obećavao narodu. Vlast možemo biti ako se možemo dogovoriti u vezi s realiziranjem nekih stvari bitnih za ovu zemlju, ali da se realiziraju odmah, prije nego što se izaberu vlade. Izborni pobjednici su u startu u prednosti i oni trebaju povesti priču o formiranju nove vlasti.
Nama vlast nije nužna, nećemo to po svaku cijenu ni zbog naših birača, ni zbog nas samih. Izborni pobjednici vuku prve poteze, ali ako je to priča kao i do sada, tebi Elektroprivreda, meni Telecom, onda hvala, mi u tome nećemo učestvovati. Ako hoćete odmah na prvoj sjednici državnog parlamenta da riješimo sistem koordinacije sa EU, onda uredu", kazao je Komšić.
Ako je stvar u tome da nekome fali glasova u parlamentu da formira vlast, dobit će ih kažu u ovoj stranci, ali DF neće trčati u vlast. Predsjednik DF-a je poručio i zastupnicima, odnosno članovima te stranke da je odmah mogu napustiti, ako im se ovakav način djelovanja ne sviđa.
"Neću prodati obraz radi komada vlasti"
"Uđemo li u vlast bez neke suštine, ne za četiri godine, nego za dvije godine na lokalnim izborima nas neće biti. Ja ipak nisam toliki politički samoubica da bi ulazio u takve dilove. I ponavljam, neću ulaziti ni u kakve matematičke koalicije koje neće poštovati izraženu volju naroda na izborima. To smo gledali protekle četiri godine i ja ne vidim razloga da se na to vraćamo. Izborni pobjednici se znaju, kapa dolje. Neću prodati obraz radi komada vlasti", rekao je Komšić.
Na pitanje novinara da prokomentira najave Dragana Čovića za fomiranjem hrvatske izborne jedinice za naredne izbore, Komšić je rekao da takvo što DF nikada neće podržati.
"Neka mu je da ko god hoće, od nas za to podršku nikada neće dobiti", rekao je.
Na pitanje o eventualnom ujedinjavanju političke ljevice u BiH, Komšić je kazao da kod nas u ljevici ima mnogo egomanijaka za koje ne zna da li će preći preko svog ega i tako postaviti stvari.
"Duboko se nadam da će se to kad-tad desiti. Nikad neću biti protiv toga, ali samo me nemojte molim vas u ime bilo koje ideje tjerati da idem sa banditima i reketašima. Nisam iz tog filma egotripova. Od toga sam bježao", kazao je.
- kamen spoticanja
#15510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
- Maystor
#15511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle, nema ništa od koalicije sa SBB-om, nema matematičkih koalicija.
Zaključak: DF će biti ili opozicija ili satelit SDA. Ovo drugo je kraj stranke, ne samo da bi bilo rekorderi po brzini rasta već još više po brzini pada.
Zaključak: DF će biti ili opozicija ili satelit SDA. Ovo drugo je kraj stranke, ne samo da bi bilo rekorderi po brzini rasta već još više po brzini pada.
- ultima_palabra
#15512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje kaže?kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
- Red Wolf
#15513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije prihvatljiv ni jedan ni drugi al sa nekim moras nazalost,meni licno sda nije prihvatljiva ni pod razno ni u kakvoj kombinaciji,ako budu koalirali sa njima onda su isto smece,nema nikakvog izgovora da bi sa njima usli u vlast,sto se tice ovih drugih tu je vec stvar dosta sarenija,sem im vodje u njih ostali nemaju neku losu reputaciju,tako da po mom misljenju u KS moze DF+SBB+NS,ako bude falilo tu je sefer,opet ponavljam sa sda ni pod raznoJoseMujica wrote:meni jedino nije jasno kako vam Don Neonko nije prihvatljiv a Tornjak jeste? fakat ako bi neko iz DF bio fin da mi ovo pojasni
- Maystor
#15514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma pusti gaultima_palabra wrote:Gdje kaže?kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
- biske
#15515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OFFMaystor wrote:ma pusti gaultima_palabra wrote:Gdje kaže?kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
majstore, boss ipak dva mandata u ks...
- joint union
#15516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam, to bi bila zezancija prava. Mislim, jasno je da je politika qrva, no poslije "rata" izmedju Komsica i HDZ-a oko izbora clana Predsjednistva, te izlaska ZK iz SDP-a opet zbog HDZ-a (zvanicna verzija, nezvanicno ko zna), ta vjestacka koalicija bi bila na cisto materijalnoj bazi. Ako ce se to desiti, navijam da se desi sto prije, cisto iz razloga da biraci spale iluzije.kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
Takodje, misljenja sam da ako DF udje u koaliciju sa SDA da ce morati zrtvovati kraljicu (ES).
- kamen spoticanja
#15517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U recenici u kojoj spominje telekom i ep...ultima_palabra wrote:Gdje kaže?kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
Ili mislis da je bas trebao kazat "eto idemo u koaliciju s zelenim"
- ultima_palabra
#15518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da projiciraš... kao što si projicirao i da je DF projekat Lagumdžije da zadrži glasove.kamen spoticanja wrote:U recenici u kojoj spominje telekom i ep...ultima_palabra wrote:Gdje kaže?kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
- biske
#15519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovaj ultima ima terabajt memorije u glavi.
nategnuta je doktorova priča, mada je istina da su i novinari tako protumačili...
nategnuta je doktorova priča, mada je istina da su i novinari tako protumačili...
- joint union
#15520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel' ovo?kamen spoticanja wrote:U recenici u kojoj spominje telekom i ep...ultima_palabra wrote:Gdje kaže?kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
"ako je to priča kao i do sada, tebi Elektroprivreda, meni Telecom, onda hvala, mi u tome nećemo učestvovati"
-
JedanMova
#15521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A nije ti palo na pamet da su to dvije zlatne koke u FBiH oko kojih se uvijek lomi kad je formiranje vlasti u pitanju?kamen spoticanja wrote:U recenici u kojoj spominje telekom i ep...ultima_palabra wrote:Gdje kaže?kamen spoticanja wrote:Pa lik jasno kaze da ce s SDA i HDZ ciniti vladajuću koaliciju
Spotices se stalno o to neko kamenje
- kamen spoticanja
#15522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ultima ti bas vjeruješ da je komsic narodni tribun s jednim licem
Ovaj dio s lagumdzijinim projektom moguće i da sam fulao, a vrlo moguce i da nisam...budemo vidjeli
No da se glasacko tijeli crvenih prelilo medju mandarine, ne mozes poreći
Ovaj dio s lagumdzijinim projektom moguće i da sam fulao, a vrlo moguce i da nisam...budemo vidjeli
- O'zone
- Globalni moderator
#15523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek je rekao da će dati ruku ako nekome usfali za formiranje vlasti ali da neće trčati da budu u vlasti
Znači ako DF zastupnici dignu ruku za formiranje vlade SDA-HDZ+neko ne mora da znači da su sa njima u koaliciji nego da su podržali takvo formiranje vlade jer je to glas građana (kakv god da je). Bolje je i ta opcija nego da se čeka na formiranje vlasti godinu dana zato što se ne može obezbjediti većina ili što neko egotripuje da on mora biti u toj vlasti.Ako je stvar u tome da nekome fali glasova u parlamentu da formira vlast, dobit će ih kažu u ovoj stranci, ali DF neće trčati u vlast. Predsjednik DF-a je poručio i zastupnicima, odnosno članovima te stranke da je odmah mogu napustiti, ako im se ovakav način djelovanja ne sviđa.
- kamen spoticanja
#15524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A tebi nije na um palo da ce bosnjacki koalicioni partner svakako dobio udio u telekomu i ep i da je ova komsicevo pilanje naopako samo pokusaj "cuvanja obraza" ?
- ultima_palabra
#15525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjerujem... samo sumnjam u njegove organizacione sposobnosti, a i poštenje ljudi oko njega.kamen spoticanja wrote:Ultima ti bas vjeruješ da je komsic narodni tribun s jednim licem
Naravno da se prelilo, na to se i ciljalo... samo sumnjam da je Zlatku baš drago zbog toga