Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
hipija
#15501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Mislim da se nismo bas najbolje razumjeli. Ja nisam trazio kompletan pink paket od nekih 30-40 kanal koliko ih vec ima i za koje Pink trazi euro po korisniku, vec samo one koji vec duze vrijeme idu u total tv odnosno koji se vec nalaze u D3 kablovskoj ponudi Telemacha u susjednim zemljama.
To bi vise bilo ujednacavanje ponude u zemljama regije gdje posluje TotalTv, jer u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji u TotalTv odnosno Telemachu, uredno idu Pink Film, Pink Action, Pink Movies i Pink Comedy dok kod nas ne ide ni u TotalTv niti u Telemach.
Ti kanali kao i ovi koji se vec nalaze u D3 ponudi Telemacha BiH nisu uslovljeni tim jednim eurom vec su rezultat visegodisnjeg ugovora i saradnje TotalTv i Pink Company.
Sto znaci da bi recimo 4 pinkova filmska kanala komotno mogla ici u prosireni D3 paket i da se ne podize cijena tog paketa.
Ideja sa Cinemania i Nova.rs takodje nije losa, iako ce kako stvari stoje prije doci Grand 2 nego bilo koji od navedenih kanala.
Mislim da se nismo bas najbolje razumjeli. Ja nisam trazio kompletan pink paket od nekih 30-40 kanal koliko ih vec ima i za koje Pink trazi euro po korisniku, vec samo one koji vec duze vrijeme idu u total tv odnosno koji se vec nalaze u D3 kablovskoj ponudi Telemacha u susjednim zemljama.
To bi vise bilo ujednacavanje ponude u zemljama regije gdje posluje TotalTv, jer u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji u TotalTv odnosno Telemachu, uredno idu Pink Film, Pink Action, Pink Movies i Pink Comedy dok kod nas ne ide ni u TotalTv niti u Telemach.
Ti kanali kao i ovi koji se vec nalaze u D3 ponudi Telemacha BiH nisu uslovljeni tim jednim eurom vec su rezultat visegodisnjeg ugovora i saradnje TotalTv i Pink Company.
Sto znaci da bi recimo 4 pinkova filmska kanala komotno mogla ici u prosireni D3 paket i da se ne podize cijena tog paketa.
Ideja sa Cinemania i Nova.rs takodje nije losa, iako ce kako stvari stoje prije doci Grand 2 nego bilo koji od navedenih kanala.
-
hipija
#15502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@zigana
Nema posebnih paketa gdje su pinkovi. Jedan od uslova Pink kompanije je da svi kanali idu u osnovnu ponudu sa cijenom od 1 euro.
Nema posebnih paketa gdje su pinkovi. Jedan od uslova Pink kompanije je da svi kanali idu u osnovnu ponudu sa cijenom od 1 euro.
-
kakaljin
#15503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tiger 033 wrote:Pratim
Svi mi pratimo i cekamo od korisnika telemach da da argumente i dokaze na sve ove stvari. i svi cemo docekati onda heppy end ovoga filma
Dok nema argumenata i dokaza svi smatramo da telemach nesmatra sve korisnike ravnopravne i vrsi samovoljno ove stvari.
- Tiger 033
#15504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I sam znas koliko sam JA pisao o HRT 2kakaljin wrote:Svi mi pratimo i cekamo od korisnika telemach da da argumente i dokaze na sve ove stvari
UPRAVA!
- Haris033
#15505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već par dana nemam MTV kanale, FashionTV, 24Kitchen...
Do mene, ili je to i kod drugih slucaj?
Last edited by Haris033 on 25/08/2014 21:10, edited 1 time in total.
-
Kralj Tvrtko I.
#15506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li se nekako zamjeniti daljinski upravljac od resivera?
- Telemach
#15507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Reglan
Poštovani,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite precizne korisničke podatke, u privatnoj poruci, kako bismo mogli provjeriti kvalitetu signala na Vašoj adresi.
Izvinjavamo se ukoliko nemate brzinu određenu izabranim paketom.
Srdačan pozdrav,
Poštovani,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite precizne korisničke podatke, u privatnoj poruci, kako bismo mogli provjeriti kvalitetu signala na Vašoj adresi.
Izvinjavamo se ukoliko nemate brzinu određenu izabranim paketom.
Srdačan pozdrav,
-
tap3ah75
#15508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U ugovoru, cini mi se, pise da ako nije fizicki ostecen da ce besplatno zamijeniti a ako ostetis da se za novce moze kupiti drugi.Kralj Tvrtko I. wrote:Moze li se nekako zamjeniti daljinski upravljac od resivera?
- Telemach
#15509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Kralj Tvrtko I.
Poštovani,
Neispravan daljinski upravljač možete zamijeniti u našem Korisničkom servisu. Zamolit ćemo Vas za informaciju o tome koje usluge koristite na adresi, kako bismo mogli provjeriti da li imamo na stanju odgovarajući zamjenski daljinski upravljač. Bilo bi poželjno i da nam u privatnoj poruci dostavite korisničke podatke, kako bi Vas mogli uputiti u najbliži Korisnički servis.
Srdačan pozdrav,
Poštovani,
Neispravan daljinski upravljač možete zamijeniti u našem Korisničkom servisu. Zamolit ćemo Vas za informaciju o tome koje usluge koristite na adresi, kako bismo mogli provjeriti da li imamo na stanju odgovarajući zamjenski daljinski upravljač. Bilo bi poželjno i da nam u privatnoj poruci dostavite korisničke podatke, kako bi Vas mogli uputiti u najbliži Korisnički servis.
Srdačan pozdrav,
- zlo zlo
#15510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tvrleeee kud si opet guro daljanski?
i ovi ludi što ti ga svaki put mjenjaju

- mayab
#15511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Posto Telemach nije odgovorio, a pisao je neke druge odgovore, da ponovimmayab wrote:Zasto je veceras prekinuto emitiranje RTL-a od 20 sati, upravo kad je pocela serija "Vatre ivanjske"?
Takodje, vec nekoliko dana i u popodnevnim satima dolazi do nestajanja RTL-a?
Mislim na hrvatski kanal RTL!
- Telemach
#15512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Haris033
Poštovani,
Imate mogućnost dostaviti nam Vaše korisniče podatke, u privatnoj poruci, kako bismo mogli detaljno provjeriti Vaše navode, te riješiti problem. Također, pozivom našem Kontakt centru, na broj 1360, za tehničku podršku korisnicima, možete dobiti detaljne upute za reset digitalnog resivera.
Izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik usluga kompanije Telemach.
Srdačan pozdrav,
Poštovani,
Imate mogućnost dostaviti nam Vaše korisniče podatke, u privatnoj poruci, kako bismo mogli detaljno provjeriti Vaše navode, te riješiti problem. Također, pozivom našem Kontakt centru, na broj 1360, za tehničku podršku korisnicima, možete dobiti detaljne upute za reset digitalnog resivera.
Izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik usluga kompanije Telemach.
Srdačan pozdrav,
- Telemach
#15513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@hipija
Poštovani,
Kompanija Telemach BiH Vam je zahvalna na sugestijama i primjedbama.
Ukoliko bude postojala mogućnost, nastojat ćemo udovoljiti željama naših korisnika.
Za sada, nažalost, nemao novih informacija o uvođenju dodatnih Pink kanala.
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma.
Srdačan pozdrav,
Poštovani,
Ukoliko bude postojala mogućnost, nastojat ćemo udovoljiti željama naših korisnika.
Srdačan pozdrav,
-
kakaljin
#15514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:@hipija
Poštovani,
Srdačan pozdrav,
Svi poslovni ljudi znaju koje su mogucnosti za udovoljavanju zeljama korisnika je da da se konkretno za slucaj pinka posalje ponuda tv kuci pink za ubacivanje svih kanala u ponudu kablovske televizije i da se potpise ugovor sa tom tv kucom i puste se ti kanali na zahtjev korisnika isto onako kao su uradili ostali operateri. Konkretno BHT i HS.
Takodjer da se jednako postuju svi korisnici i da je ista programska sema u svim gradovima gdje je zastupljen telemach. Nadam se da cete ovo uraditi do pocetka slijedeceg mjeseca jer u poslovnom svijetu je "vrijeme je novac" tako da je u vasem interesu da imate sto vise zadovoljnih korisnika. Da telemach hoce ovo da uradi mogao bi to odmah uraditi nista ga ne sprecava, sem sam sebe.
-
zigana
#15515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali ti brate smaras sa BHT i HS kabl . operaterima. ak ti se nesvidja telemach lijepo predji na te operatere koje stalno hvalis. prelazis u dosadu. I molim te kad budes ili ako budes odgovarao na ovo sto sam napisao, molim te nemoj zaboraviti pomenuti BHT i HS.kakaljin wrote:Telemach wrote:@hipija
Poštovani,
Srdačan pozdrav,
Svi poslovni ljudi znaju koje su mogucnosti za udovoljavanju zeljama korisnika je da da se konkretno za slucaj pinka posalje ponuda tv kuci pink za ubacivanje svih kanala u ponudu kablovske televizije i da se potpise ugovor sa tom tv kucom i puste se ti kanali na zahtjev korisnika isto onako kao su uradili ostali operateri. Konkretno BHT i HS.
Takodjer da se jednako postuju svi korisnici i da je ista programska sema u svim gradovima gdje je zastupljen telemach. Nadam se da cete ovo uraditi do pocetka slijedeceg mjeseca jer u poslovnom svijetu je "vrijeme je novac" tako da je u vasem interesu da imate sto vise zadovoljnih korisnika. Da telemach hoce ovo da uradi mogao bi to odmah uraditi nista ga ne sprecava, sem sam sebe.
-
zigana
#15516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam, mozda grijesim.hipija wrote:@zigana
-
kakaljin
#15517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zigana wrote:Ali ti brate smaras sa BHT i HS kabl . operaterima. ak ti se nesvidja telemach lijepo predji na te operatere koje stalno hvalis. prelazis u dosadu. I molim te kad budes ili ako budes odgovarao na ovo sto sam napisao, molim te nemoj zaboraviti pomenuti BHT i HS.kakaljin wrote:Telemach wrote:@hipija
Poštovani,
Srdačan pozdrav,
Molim te da prvo da procitas sta se do sada pisalo pa onda odgovaraj jer izgleda da je tebi svejedno sto nemas punu uslugu a redovno je placas. Sto se operater pravda necim sto korisnike pravi ovcama za sisanje i misli da je samo on upravu.
-
doff
#15518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto hrvati u BiH nemaju svoj javni servis, spas su našli u toj famoznoj evropskoj regulativi za dijelove gdje su većina...
Kakaljin, pročitaj ugovor koji si potpisao kod bilo kog operatera vezano za cenzuru programa, da li će račun biti umanjen itd. Pošto si stavio svoj potpis i prihvatio njihove uslove poslovanja, kukanje ti nema svrhu.

Kakaljin, pročitaj ugovor koji si potpisao kod bilo kog operatera vezano za cenzuru programa, da li će račun biti umanjen itd. Pošto si stavio svoj potpis i prihvatio njihove uslove poslovanja, kukanje ti nema svrhu.

-
kakaljin
#15519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa jeli vidis ovdje sta pise da se nece zabranjivati, a koliko vidim da se zabranjuje. I nigdje ne pise koliko je to prekogranicno emitovanje ulazi duboko u teritoriju. Pogotovo kada se vrsi emitovanje kroz kablovski sistem i on ide i u Sarajevu, jer fatanje sobnom antenom ti niko na svijetu ne moze zabraniti. A kakva je to razlika izmedju istog naroda koji zivi na granici i u centralnom dijelu drzave, jesu li to neki podobni a neki nisu, ako se vodi upotrebom odredjenog jezika jer i taj u centralnom dijelu drzave govori istim jezikom kao taj na granici. Znaci da telemach opet dijeli isti narod.doff wrote:Pošto hrvati u BiH nemaju svoj javni servis, spas su našli u toj famoznoj evropskoj regulativi za dijelove gdje su većina...
A sto se tice racuna on je jednak za sve na cijelom terotoriju koje pokriva telemach, ali svi korisnici ne dobijaju istu uslugu, u tome je problem
PS: postavi kompletan tekst da vidimo
Last edited by kakaljin on 26/08/2014 12:22, edited 1 time in total.
-
febo_acm
#15520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja očekujem da nam uskoro pred vrata stavljaju kutije zelene, crvene i plave boje i tako da nam po domaćinstvima regulišu kanale 
Na ove zelene kutije mogu da puste razne Al Jazeere i ostale kanale iz arapskih zemalja. Plave kutije će imati sve moguće HRT-ove i razne kanala iz Vatikana. Crvene kutije će imati mnogo kanala iz Rusije i sličnih zemalja. Ovim bi se riješio problem i svi bi sretni bili
Na ove zelene kutije mogu da puste razne Al Jazeere i ostale kanale iz arapskih zemalja. Plave kutije će imati sve moguće HRT-ove i razne kanala iz Vatikana. Crvene kutije će imati mnogo kanala iz Rusije i sličnih zemalja. Ovim bi se riješio problem i svi bi sretni bili
- avaks
#15521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo bi o5 kod komšije trava zelenija nego kod mene
Ja utakmice na HRTu gledam preko D3Go jer to ne zatamnjuju (na digitali je zatamnjeno iako živim na području gdje je većina Hrvatskog stanovništva)
Izgleda da većine/manjine nisu u pitanju ipak
Ja utakmice na HRTu gledam preko D3Go jer to ne zatamnjuju (na digitali je zatamnjeno iako živim na području gdje je većina Hrvatskog stanovništva)
Izgleda da većine/manjine nisu u pitanju ipak
-
doff
#15522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje ti živiš, dijaspora il BiH? Jel ti ne znaš il ne shvataš ovu nakaradno uređenu državu? BiH nije građanski uređena nego višenacionalno i dok je god tako, ovako će nam bit i to je regularno, ništa mimo zakona. Ti imaš svoju viziju i filozofiju, al' vladajući nemaju i vjeruj da njima ovo odgovara, za ovo se bore, da se bore za suprotno do sad bi se izborili. Jedno pričaju a drugo rade.kakaljin wrote:
Pa jeli vidis ovdje sta pise da se nece zabranjivati, a koliko vidim da se zabranjuje. I nigdje ne pise koliko je to prekogranicno emitovanje ulazi duboko u teritoriju. Pogotovo kada se vrsi emitovanje kroz kablovski sistem i on ide i u Sarajevu, jer fatanje sobnom antenom ti niko na svijetu ne moze zabraniti. A kakva je to razlika izmedju istog naroda koji zivi na granici i u centralnom dijelu drzave, jesu li to neki podobni a neki nisu, ako se vodi upotrebom odredjenog jezika jer i taj u centralnom dijelu drzave govori istim jezikom kao taj na granici. Znaci da telemach opet dijeli isti narod.
A sto se tice racuna on je jednak za sve na cijelom terotoriju koje pokriva telemach, ali svi korisnici ne dobijaju istu uslugu, u tome je problem
Postavio sam ti dio te regulative na koju se pozivaju, nema potrebe da dalje čitaš jer se na isto svodi. Ako ne vjeruješ proguglaj, nađi je i čitaj - opširna je. Bit se svodi na ova dva pasusa. Al' ti i dalje ne shvataš zašto negdje ima a negdje nema, a ja ti opet kažem da je BiH višenacionalna i to je pravi razlog. Dok se drugačije ne uredi, ovako će bit.
Kad hrvati traže Javni servis na svom jeziku, hampa se digne što, kako, zašto...? Kad im se omogući da prate hrvatske programe 24h onda ide priča da su ostali zakinuti što nemaju isti tretman... Jesul' hrvati BiH zakinuti što im se ne da Javni servis na hrvatskom jeziku? Iskreno ni ja nisam za tu varijantu jer mi je jasna pozadina svega, ali ako toliko insistiraju, treba im dati, il prestat kukat što mogu pratiti HRT bez cenzure.
I da, tebi nije toliko bitan HRT i cenzurisan program, jer ti taj isti možeš pratiti na domaćoj tv. Stvar je u tvojoj toleranciji i (ne)uvažavanju drugog i njihovih prava. Ja sam davno shvatio ovaj "problem" i prestao sam se nervirat. Da se ja pitam, ništa ovo ovako ne bi izgledalo, ali se ne pitam ni ja ni ti... Zna se ko vedri i oblači.
-
zeljko_mo
#15523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel moguće u telemachu provjeriti stanje računa
npr. da odem na njihovu stranicu i ukucam broj ugovora a oni meni stanje računa???
ako postoji molio bi link
npr. da odem na njihovu stranicu i ukucam broj ugovora a oni meni stanje računa???
ako postoji molio bi link
-
kakaljin
#15524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo crvenim:doff wrote:Gdje ti živiš, dijaspora il BiH? Jel ti ne znaš il ne shvataš ovu nakaradno uređenu državu? BiH nije građanski uređena nego višenacionalno i dok je god tako, ovako će nam bit i to je regularno, ništa mimo zakona. Ti imaš svoju viziju i filozofiju, al' vladajući nemaju i vjeruj da njima ovo odgovara, za ovo se bore, da se bore za suprotno do sad bi se izborili. Jedno pričaju a drugo rade.kakaljin wrote:
Pa jeli vidis ovdje sta pise da se nece zabranjivati, a koliko vidim da se zabranjuje. I nigdje ne pise koliko je to prekogranicno emitovanje ulazi duboko u teritoriju. Pogotovo kada se vrsi emitovanje kroz kablovski sistem i on ide i u Sarajevu, jer fatanje sobnom antenom ti niko na svijetu ne moze zabraniti. A kakva je to razlika izmedju istog naroda koji zivi na granici i u centralnom dijelu drzave, jesu li to neki podobni a neki nisu, ako se vodi upotrebom odredjenog jezika jer i taj u centralnom dijelu drzave govori istim jezikom kao taj na granici. Znaci da telemach opet dijeli isti narod.
Postavio sam ti dio te regulative na koju se pozivaju, nema potrebe da dalje čitaš jer se na isto svodi. Ako ne vjeruješ proguglaj, nađi je i čitaj - opširna je. Bit se svodi na ova dva pasusa. Al' ti i dalje ne shvataš zašto negdje ima a negdje nema, a ja ti opet kažem da je BiH višenacionalna i to je pravi razlog. Dok se drugačije ne uredi, ovako će bit.
Kad hrvati traže Javni servis na svom jeziku, hampa se digne što, kako, zašto...? Kad im se omogući da prate hrvatske programe 24h onda ide priča da su ostali zakinuti što nemaju isti tretman... Jesul' hrvati BiH zakinuti što im se ne da Javni servis na hrvatskom jeziku? Iskreno ni ja nisam za tu varijantu jer mi je jasna pozadina svega, ali ako toliko insistiraju, treba im dati, il prestat kukat što mogu pratiti HRT bez cenzure.
I da, tebi nije toliko bitan HRT i cenzurisan program, jer ti taj isti možeš pratiti na domaćoj tv. Stvar je u tvojoj toleranciji i (ne)uvažavanju drugog i njihovih prava. Ja sam davno shvatio ovaj "problem" i prestao sam se nervirat. Da se ja pitam, ništa ovo ovako ne bi izgledalo, ali se ne pitam ni ja ni ti... Zna se ko vedri i oblači.
Nije problem zatamljivanje sadrzaja koji je neka domaca tv kuca otkupila prava, vec za sadrzaj koji nije niko otkupio prava za BiH.
Sve to stoji sto si rekao, ali sa ovim podebljanim si pogresno shvatio sta ja hocu, tj hocu da kazem kako eto pripadnici jednog naroda nisu jednaki po tom pitanju bez obzira gdje se nalaze. Zasto to telemach dijeli te korisnike. Ja se i zalazem da su svi jednaki i da svi imaju ista prava da gledaju sta zele i da im niko ne uskracuje to pravo. Zasto sam ja drugaciji u Sarajevu u odnosu onoga u Mostaru ili nekoga u Vitezu i Busovaci. A telemach to radi i uskracuje i dijeli.
Ova tema moze otici u drugom smjeru, ali nadam se da ce telemach ispostovati sve korisnike jednako i da ce oceti da vodi racuna o svojim korisnicima na isti nacin.
- Magarece_godine
#15525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema veze drugar ako niko nije kupio u BiH. Ti paketi su u stalnoj ponudi domaćim emiterima, pa ih upravo zato zatamnjuju na Hr i Sr kanalima. Recimo ovako; Hrvatske teleevizije kupuju program isključivo za teritoriju Hrvatske. Ako su recimo kupili XY seriju, a u BiH je niko nije kupio, vlasnik prava za emitovanje XY serije će tražiti od HR televizije da istu zatamni na prostoru BiH, kako bi XY seriju mogao prodati i nekome u BiH ...kakaljin wrote:
Nije problem zatamljivanje sadrzaja koji je neka domaca tv kuca otkupila prava, vec za sadrzaj koji nije niko otkupio prava za BiH.
Eh sada, drugi je par cipela što se sadržaji zatamnjuju selektivno u dijelovima BiH ....