Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kamen spoticanja

#1551 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by kamen spoticanja »

N.N. wrote:
kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:Eno pitari već kombinuju kako bi dobili 3 boda za zelenim stolom, zato što su igrali Simić i Barać :lol: Pa jebem mu život, zar je problem obrazovati se malo...
ja sam bio siguran da ce se kola slomiti na nama :-)
ne zbog baraca i simica nego zbog toga sto ce ovu dreku iz fk sarajeva,savez kompenzirat tako sto ce im za zelenim stolom dati 3 nezasluzena boda iz zenice
Sta ce im bolan dati ?
Dobit ce racku a ne tri boda :D

Sto nije u rukometu sve ponistavano kada su protjerani Celikovci, Ivancev i co.
Pa i kod kosarkasica je isto tako bilo.

Uostalom, resetovati cijelo prvenstvo jer su svi ili vecina igrali od pocetka.

p.s. a treba vidjeti sta bi bilo sa Slavijom, Borcem Prijedorom i td. jer je njima pola igraca iz Srbije.
Sve bez dozvola naravno.

Ali i tu je qurac, ajde udari na klubove iz RS-a ;-)
bolan kod nas se stvari rjesavaju ad hoc i samo tamo gdje gori...ostalo se ne talasa
e sad posto ovi malezijci drame ko da je proradio vulkan na trebevicu,logicno ponasanje naseg saveza ce biti da gase vatru tamo gdje ce se namjanje sekirat...a to je u ovom trenutku 3 boda iz zadnjeg kola...i onda ce selimovic zaboraviti sve sto je htio kazat a Alija Porca se nece zalit plaho,jer su usrali s baracem i misicem ko zadnji amateri
N.N.

#1552 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by N.N. »

Ajde vidjet cemo, pa cemo se citirati :-D
ultima_palabra

#1553 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

Ma nema to veze, isti je prekršaj kod svih igrača, samo kod ove dvojice ponovljen.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1554 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Pitar sa Kariba »

JThomas wrote:
lerdi wrote:Propust u kompletnoj priči je napravila Služba za strance a ne klubska administracija zbog toga je ovako brzo sve i završeno. Igrači su imali radne dozvole. Radna dozvola strancu koji je profesionalni sportista izdaje se na osnovu valjanog ugovora sa klubom iz BiH, a taj ugovor je valjan samu u slučaju kada taj isti stranac ima odobreno privremno boravište u zemlji. To piše u zakonu koji sam po sebi i više nego komplikovan. Dakle izdavanje radne dozvole samo po sebi povlači i to da je strancu odobren privremeni boravak u zemlji. Ipak pošto je kod nas sve komplikovano tako ni ovo nije iznimka pa kad dobiješ radnu dozvolu ti eksplicitno moraš tražiti i privremeni boravak iako ti je on već morao biti odobren jer drugačije nisi mogao ni dobiti radnu dozvolu. U slučaju dva igrača Čelika se radi o tome da oni nisu imali radnih dozvola što znači da nisu smijeli biti ni registrovani u NS za ovo proljeće. Pitanje je koliko je takvih slučajeva uopšte kod nas.

Ali koga briga bitno je ismijavati se i žmiriti na očiti javašluk u kompletnom NS i takmičenjima pod njegovim okriljem. Večeras u 18.30 pred ekrane i da gledamo naše zmajeve. Jebo ovo jer ionako takmičenje u PL nije bitno. Prati ga poneki bolesnik dok se naši zmajevi prate svugdje na svijetu i tu su pare.
zašto je služba za strance napravila propust, kad i sam priznaješ da se mora posebno tražiti privremeni boravak? pa ne donose oni zakone.

to je stvarno nevjerovatno kako vi gledate na stvari, kontrola je bila nakon utakmice koju ste pošteno izgubili, čelik najeba mnogo gore od vas, a opet je sve urota protiv vas.
Ma kod nas su zakoni qurac, ovo je izvađeno iz "Procedure za izdavanje radne dozvole FZzZ"

Rješenje o izdavanju radne dozvole dostavlja se:
• Poslodavcu,
• Ministarstvu sigurnosti BiH/nadležnoj organizacionoj jedinici Službe za poslove sa strancima,
• Federalnom zavodu za zapošljavanje,
• Poreznoj upravi,
• Inspekciji rada.
Služba za poslove sa strancima obavijestit će Službu i dostaviti primjerak odluke o odobrenom privremenom boravku po osnovu izdate radne dozvole u roku od tri (3) dana od dana donošenja rješenja o odobrenju boravka.
kamen spoticanja

#1555 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by kamen spoticanja »

N.N. wrote:Ajde vidjet cemo, pa cemo se citirati :-D
strasno bih volio da sam u krivu
lerdi

#1556 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

ultima_palabra wrote:Ma nema to veze, isti je prekršaj kod svih igrača, samo kod ove dvojice ponovljen.
Nije kod sviju isti prekršaj jer ovi nisu imali ni radne dozvole. Nemoj da izmišljaš.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1557 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JOINT_1921 »

Kakva crna 3 boda, prije ce Zelji ponoviti utakmicu jer nam Ramic radi greske saveza nije mogao poceti utakmicu jer se spisak igraca dostavlja najmanje 1h prije pocetka utakmice...
lerdi

#1558 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

JThomas wrote:
lerdi wrote:
Pa u zakoni i ne piše da se mora posebno tražiti boravište.
Jel to teško shvatiti? Sve što piše je da ugovor nije valjan sve dok stranac nema regulisan privremeni boravak, a dozvola se izdaje na osnovu valjanog ugovora. Kad bi ljudi radili posao kako treba desilo bi se slijedeće:
* Naši došli po dozvole sa ugovorima
* Ovi pogledali i uvidjeli da za te osobe nema odobreno boravište
* Oni vratili papire i rekli našim da prvo regulišu boravak pa da onda traže dozvolu koju im bez toga ne mogu izdati
Ali to se naravno nije desilo, već su se izdale dozvole, uzele pare i sad vjerovatno hoće još da uzmu pare i za ove boravišne dozvole. I šta je tu propust administracije? Što su morali razmišljati za ove koji im izdaju dokumenta? Znaš i sam kakvo je stanje kod nas kad su ove stvari u pitanju i nemoj da se praviš naivan molim te. ;)
piše, piše.
Gdje piše? Ja fakat nisam našao.
JThomas

#1559 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JThomas »

Pitar sa Kariba wrote:
Ma kod nas su zakoni qurac, ovo je izvađeno iz "Procedure za izdavanje radne dozvole FZzZ"

Rješenje o izdavanju radne dozvole dostavlja se:
• Poslodavcu,
• Ministarstvu sigurnosti BiH/nadležnoj organizacionoj jedinici Službe za poslove sa strancima,
• Federalnom zavodu za zapošljavanje,
• Poreznoj upravi,
• Inspekciji rada.
Služba za poslove sa strancima obavijestit će Službu i dostaviti primjerak odluke o odobrenom privremenom boravku po osnovu izdate radne dozvole u roku od tri (3) dana od dana donošenja rješenja o odobrenju boravka.
dobro, sa saveza smo očito prešli na zakonodavna tijela, i ona su u uroti protiv vas. čeliku će protjerati dva bitna igrača, vama neće biti ništa, sve je bilo poslije utakmice - ali i dalje je sve protiv vas i sami ste protiv svih.

zakon o kretanju i boravku stranaca je tu vrlo jasan, nakon pribavljene radne dozvole se pribavlja boravišna (odobrenje za privremeni boravak) kako to ide zna svako ko je ikad išta radio oko zapošljavanja stranaca - za fudbalere nema nikakav poseban tretman u odnosu na druge. ironija jedna, imajući u vidu koliko se kurčite superiornom organizacijom i pravnim timom.
JThomas

#1560 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JThomas »

lerdi wrote:
zakon o kretanju i boravku stranaca i azilu, član 82.
andr0id

#1561 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by andr0id »

http://www.avaz.ba/sport/fudbal/simic-i ... ani-iz-bih

Ah ti boga.. sta je ovo? Protjerase 6 igraca iz bosne.. celik sarajevo.. puuuu sad cemo se tek raspasti haha..

Služba za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, koja je u subotu kontrolirala urednost prijave boravka stranih državljana koji nastupaju za zenički Čelik i Sarajevo, donijet će dva rješenja o protjerivanju na period od jedne godine te sedam rješenja o prekidu bezviznog boravka u našoj državi.

Odluka je donesena nakon što su u protekla dva dana saslušani fudbaleri ova dva kluba i trener Sarajeva Robert Jarni.

- Zbog ponovljenog prekršaja za dva igrača Čelika, koja ni prošle godine nisu imala prijavljen boravak, bit će izdata rješenja o otkazu prava na bezvizni boravak sa mjerom protjerivanja te zabranom ulaska na period od jedne godine - ističe portparol Službe za poslove sa strancima Sanja Škuletić-Malagić.

Dodaje da će šest igrača i trener Sarajeva te jedan igrač Čelika već u toku sedmice, također, morati napustiti BiH.

- Tokom provjera za jednog igrača Sarajeva utvrđeno je da je državljanin BiH, dok će ostalih šest lica koja su bila kontrolirana dobiti rješenje o otkazu prava na bezvizni boravak. Takva je situacija i s jednim igračem Čelika. Oni moraju ove sedmice napustiti državu te se nesmetano vratiti i početi proces reguliranja boravka u BiH.

Uz to će za četiri strana lica iz FK Sarajevo biti izdati prekršajni nalozi zbog neposjedovanja ličnih dokumenata i neprijavljivanja boravka u BiH - kaže Škuletić-Malagić.

Saznajemo da će protjerani, bez prava ulaska u BiH narednu godinu, biti čelikovci Stipe Barać (Hrvatska) i Nikola Simić (Srbija). Privremeno će državu morati napustiti i odmah se mogu vratiti Čelikov Petar Bašić (Hrvatska), te igrači Sarajeva Miloš Stojčev, Ivan Tatomirović i Irfan Vušljanin (Srbija), Krste Velkoski (Makedonija), Mario Tadejević i trener Robert Jarni (Hrvatska).

Lakičević izbjegao kaznu

Prekršajne naloge zbog neposjedovanja dokumenata i prijave boravka dobit će Vušljanin, Velkoski, Tadejević i Jarni.

Čelikov Slobodan Lakičević (Crna Gora), s obzirom na to da zbog povrede nije igrao, ovog puta nije mogao biti sankcioniran, a što ne znači da neće kada istrči na teren. Provjerom je utvrđeno da je Mato Jajalo i državljanin BiH
sabansaulic1

#1562 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by sabansaulic1 »

sta se prvo mora dobiti: boravisna ili radna dozvola.
andr0id

#1563 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by andr0id »

A ovdje komentarisete.. ja uleti ma premijer ligu haha
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1564 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Pitar sa Kariba »

Možda zakone pišu plavom bojom pa mi ne vidimo od alergije. Nejse, nama 3 bobe sve po zakonu. :izet:
lerdi

#1565 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

JThomas wrote:
lerdi wrote:
zakon o kretanju i boravku stranaca i azilu, član 82.
Pa ovaj član je sam po sebi apsurdan. Kako će se uopšte izdati radna dozvola ako u članu 79. tog istog zakona piše da se radna dozvola izdaje:
"e) profesionalnim sportistima ili sportskim radnicima koji na osnovu valjano zaključenog ugovora rade u BiH;"
a u članu 81. piše:
"(1) Ugovor o radu ili drugi odgovarajući ugovor sa strancem poslodavac ne može zakljuĉiti prije nego što je strancu odobren privremeni boravak."

Ti kažeš da je zakonom sve tačno precizirano jel tako? E pa ja tebe pitam kako će se dati strancu radna dozvola ako ugovor na osnovu kojeg mu se daje ta ista radna dozvola nije valjan jer nema odobren privremeni boravak. Valjda je služba morala ukazati na to prilikom traženja radne dozvole. Dakle predaš ugovor od Jarnija u svrhu dobijanja radne dozvole, a oni ti vrate i kažu da se vratiš tek kad predaš za privremeni boravak.

Mislim ti si prvi rekao da je zakonom tačno precizirano, a evo vidimo da se u tom istom zakone ne zna ko pije a ko plača. Uz to dodaj malo javašluka u radu institucija i dobijemo to što smo dobili.
ultima_palabra

#1566 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

lerdi wrote:
ultima_palabra wrote:Ma nema to veze, isti je prekršaj kod svih igrača, samo kod ove dvojice ponovljen.
Nije kod sviju isti prekršaj jer ovi nisu imali ni radne dozvole. Nemoj da izmišljaš.
Zbog ponovljenog prekršaja za dva igrača Čelika, koja ni prošle godine nisu imala prijavljen boravak, bit će izdata rješenja o otkazu prava na bezvizni boravak sa mjerom protjerivanja te zabranom ulaska na period od jedne godine - ističe portparol Službe za poslove sa strancima Sanja Škuletić-Malagić.
Ne znam ko izmišlja.
lerdi

#1567 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

ultima_palabra wrote:
lerdi wrote:
Zbog ponovljenog prekršaja za dva igrača Čelika, koja ni prošle godine nisu imala prijavljen boravak, bit će izdata rješenja o otkazu prava na bezvizni boravak sa mjerom protjerivanja te zabranom ulaska na period od jedne godine - ističe portparol Službe za poslove sa strancima Sanja Škuletić-Malagić.
Ne znam ko izmišlja.
Ti prijatelju
Nikola Simić državljanin Srbije i Stipe Barać državljanin Hrvatske, zbog neposjedovanja radne i boravišne dozvole moraju napustiti našu zemlju. Inače ovi igrači su već jedanput uhvaćeni bez ovih dozvola te su dobili opemnu od nadležnih institucija.
ultima_palabra

#1568 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

U članku koji sam ja čitao to ne piše. Kako su mogli biti registrovani 2 godine zaredom bez radne dozvole?
ganjeta

#1569 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ganjeta »

todd_smith wrote:
ganjeta wrote:
todd_smith wrote:A i Celiku dolazili da provjere imaju li grb u prostorijama kluba? I Celik morao platiti kazne u punom iznosu odmah?
Ti sinoć malo lagijo za igrače Borca u majama Mladića, pa se osladilo, i večeras bi malo?! :?

To za grb je istina :zzzz: , kao što je istina da je inspekcija uletila prije tekme, u toku, na poluvremenu, na kraju i u busu. I još navede kako su samo svemircima tražili papire, a hladno prešuti da se to tražilo i za igrače Čelika :lol: .

Kakvi lažovi :sad: .
Bilo na kraju utakmice, moj lapsus.

To za igrace Borca idi potrazi, od 23 igraca najmanje ih je 5-6 imalo te majice.

Za grb jeste istina.

Niko nije naveo Zelju u inspekcijama, ne znam zasto se tu palite. Ocigledno je da su iz Saveza dolazili i navalili kontajuci da ce naci nesto, pa pritisnuti da izvuku kakve pare. Sto je vise nego ocigledno kada nam govore "imate da kupite igrace, imate i da platite unaprijed puni iznos kazne", ali ustvari sta ja tebi imam pricati nisi nista od ovoga procitao nego si udario "citiraj" i poceo lupati po tastaturi svoj odgovor.

Dobro, znamo svi da ste istraumirani zadnjih godina. Znamo i zbog čega, sve ok. Ali čemu potreba da 3. dan za redom lažeš o nekakvim majicama. Znači ne trolaš, nego LAŽEŠ!!!

Mada, kad malo bolje skontam što nebi ti lagao kad može vaš direktor i presjednik? I to javno u medijima, o Bože kakvi lažovi, strašno :-) .

I nemaš ti šta meni pričati, kad si ti jedan obični inetrnet "navijač", a koliko sam upratio i dijasporac :wink: . Pregledanih tekmi uživo ko ti na netu :wink: .Ja ovu ligu pratim od 96. godine, hodam po tekmama, BiH obišao uzduž i poprijeko i onda ti dođeš kontaš možeš lagati :skoljka: .

Tanak si k'o rizla, smisli neku laž u koju će možda, ali pazi, možda, neko povjerovati.
Baltazar_khan

#1570 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Baltazar_khan »

tode ni ja se vala ne sjećam da su slavili u mladićevim majicama. mislim da je ganjeta u pravu :oops: bilo bi to u medijima to bi skandal bio.
sabansaulic1

#1571 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by sabansaulic1 »

sabansaulic1 wrote:sta se prvo mora dobiti: boravisna ili radna dozvola.
ako ima kakav pravnik ovdje.
lerdi

#1572 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

ultima_palabra wrote:U članku koji sam ja čitao to ne piše. Kako su mogli biti registrovani 2 godine zaredom bez radne dozvole?
Kako su mogli dobiti radnu dozvolu bez boravišne? Pitanja je mnogo i za mnoge, a odgovor je samo jedan. Javašluk u radu onih koji bi trebali da kontrolišu ove stvari. Od NS pa do ministarstva i služe za poslove sa strancima.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1573 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JOINT_1921 »

by 1985 / Wed Mar 05, 2014 10:00 am

Ne bih puno u detalje jer dosta dusmana ima prilaz ovom forumu nazalost.
Sto se zeljeznicara tice oni vec dugo vremena imaju uhodane veze I kanale sredjivanja tekmi.Nacina ima puno,ali kad
imas prave ljude I metode se lako pronadju.Zanimljivo je da sve kulminira samo kad je mali zvaljo u zeljeznici.
Prvo je bio Brkovic I njegove cuvene kozne torbe u prvom mandatu.Primjer Banovica I Bihaca.Onda u drugom je opet
ista ekipa zvaljo,zujo,brkovic nastavila,ali su jos bili pojacani babom.Poslije pucanja tikve na Brkovicevo mjesto
dolazi "provjereni Fudbalski radnik" iz Visokog-Pekic.Nas din-dusman,sjeti ce se stariji slucaja Hota I frka sa Pekicem.
Premazan ,iskusan jos provjereno mrzi bordo klub.Kush ljepse.Itd....
:lol: :-) :run:
LSD

#1574 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

JOINT_1921 wrote:
by 1985 / Wed Mar 05, 2014 10:00 am

Ne bih puno u detalje jer dosta dusmana ima prilaz ovom forumu nazalost.
Sto se zeljeznicara tice oni vec dugo vremena imaju uhodane veze I kanale sredjivanja tekmi.Nacina ima puno,ali kad
imas prave ljude I metode se lako pronadju.Zanimljivo je da sve kulminira samo kad je mali zvaljo u zeljeznici.
Prvo je bio Brkovic I njegove cuvene kozne torbe u prvom mandatu.Primjer Banovica I Bihaca.Onda u drugom je opet
ista ekipa zvaljo,zujo,brkovic nastavila,ali su jos bili pojacani babom.Poslije pucanja tikve na Brkovicevo mjesto
dolazi "provjereni Fudbalski radnik" iz Visokog-Pekic.Nas din-dusman,sjeti ce se stariji slucaja Hota I frka sa Pekicem.
Premazan ,iskusan jos provjereno mrzi bordo klub.Kush ljepse.Itd....
:lol: :-) :run:
:pisnuo: :pisnuo: al' Nas din-dusman :pisnuo:
LSD

#1575 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

Baltazar_khan wrote:tode ni ja se vala ne sjećam da su slavili u mladićevim majicama. mislim da je ganjeta u pravu :oops: bilo bi to u medijima to bi skandal bio.
ma sve i da jeste bilo tih slika zlocinca (što je opet notorna laž), kakve veze ima to sa manijacima i nekakvom njihovom brukom, kako muči plasira onaj Todor :shock: :? zašto ste toliko bolesni pa da bruku igraca Borca trpate na kontu bruke manijaka :? pa jel to tebi normalno covjece božiji :shock:
manijaci trebaju da se stide i crvene što ovi nosaju slike zlocinca :lol: :lol: ili su možda trebali sa puškama i bombama upasti u teren i oplesti po tropšrstašima, samo da bi pitari rekli E svaka cast :lol: :lol:

ma bježi ba
Post Reply