Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1551 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

Nokija wrote:
plain vanilla wrote:sta ce u NS? ta je meni stranka presmijesna, nigdje je, a na forumu kotira kao da ce uzeti izbore :D

jel to ona stranka sa reziserima i onim vodenim cirom?
to je ona stranka sto nije nacisto jel RS genocidna tvorevina
i sad kao da Komsic predje tamo :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1552 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by -LIBERO- »

Vidi ovih SDP panicara :D

'ta ce oni, vidi im glave....e to je taj princim vrjednovanja. Al' hvala Bogu dragom, zato je Zlajin SDP jako principijelan. Principijelnost im je zapravo drugo ime :lol:
Alfons Kauders

#1553 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

Jay Gatsby wrote:
Alfons Kauders wrote:
mozes, jasta... i tu se vidi besmislenost koncepta konstitutivnosti... sejdic i finci su se hladno mogli prijaviti kao pripadnici nekog drugog plemena i ucestvovati na izborima... imas alaima, izjasnjava se ko musliman... abdiceva mala se izjasnjava kao hrvatica... igor radojicic tvrdi da je crnogorac... vlajki je ko fol hrvat, mada je jevrej ko finci...

na kraju krajeva, sto vise traje ova zajebancija oko sejdica i fincija, to se sve vise uvidja... a ja bih ipak bio najsretniji da imamo politicara s mudima, da fino napisu pismo ECHRu i kazu da necemo implementirati njihovu odluku... zato jer imamo oktroirani ustav koji je rezultat rata i skrojen je mimo svih demokratskih procedura... pa nek se jebu lagano i nek nas istjeraju iz vijeca evrope

ps

koliko se ja sjecam ustavnog, ne moze biti opet kandidat bez obzira na promjenu dresa... teoretski bi mogao, ali bi opet jedan mandat morao pauzirati na klupi... ali s obzirom da nasi novinari nemaju zavrsenu ni srednju ne cudi me da nisu proguglali
Ovaj je nesuđeni šampion:

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće, najbolje pokazuje lista nezavisnih kandidata koji su se prijavili za predstojeće izbore u Kalesiji. Dosadašnji član i vijećnik Socijaldemokratske unije (SDU), koji se izjašnjavao kao Bošnjak, Mehmed Suljkanović, od prije nekoliko dana “postao” je Turčin, prenosi RTV Slon.

Tako se Suljkanović izjasnio jer mu je dosta lakše ispred nacionalnih manjina ući u Općinsko vijeće. Na ovaj način ukoliko uđe u vijeće Suljkanović će u Kalesiji (općina koja nema ni jednog Turskog državljana) predstavljati Turke, odnosno samog sebe.
vidis njeg sam zaboravio... :D

i to je bit svega - radi se o relativnim ogranicenjma... ne stoji u ustavu da crnci ne mogu glasat, ili zene... ili robovi...

svako se moze prijavit ko jebeni eskim i predstavljat manjine, sve po zakonu, cisto ko suza :bih:
plain vanilla

#1554 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:Vidi ovih SDP panicara :D

'ta ce oni, vidi im glave....e to je taj princim vrjednovanja. Al' hvala Bogu dragom, zato je Zlajin SDP jako principijelan. Principijelnost im je zapravo drugo ime :lol:
Ma SDP je odron, ali to opet ne znaci da NS valja :D
Alfons Kauders

#1555 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

ti si cini mi se NSovac... clan? :D

onda si u istoj stranci s vise SDPovaca nego ja, jer ja nikad nisam bio clan nijedne stranke i ne namjeravam... a bujrum prelistaj par stotina stranica pedjine teme i iskopaj zasto nisam glasao za NS... toliko o mojoj principijelnosti :wink:
Alfons Kauders

#1556 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:

u harisu je spas :D
Geronimo_

#1557 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Geronimo_ »

Željko :thumbup:

Bio si i ostao čovjek. Jedini si koji me nije razočarao od nakupine gnjida na vlasti.
plain vanilla

#1558 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:

ma za Hareta su zene glasale, bio im lijep
sad ostario, i te je glasove izgubio :mrgreen:
azdralovic

#1559 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by azdralovic »

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:
sve je to istina, ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga.

doduse, mozda su mislili da ce se predomisliti, vidjet cemo narednih dana (ostajem naivna :-) )
takvih je vrlo malo, zapravo nije ih malo koliko su nebitni u stranackim krugovima... ne sporim da ima takvih idealista, ali sam davno postao mrtvi skeptik - jer se takvi "idealisti" prvom prilikom guraju za uhlljebljenje...

da se razumijemo, ovo vazi za sve stranke, ne samo sdp

to je nasa verzija americkog sna... da se uclanis u stranku nekad na faksu, pojavis se na kojekakvim skupovima s vremena na vrijeme, malo volontiras uz izbore i kontas da ces to sve dobro naplatiti kad "tvoji" budu na vlasti...

ali davno je reko carlin...

"The reason they call it the American Dream is because you have to be asleep to believe it."

ukratko - idealizam prestaje tamo gdje pocinju rezije, kirija, pelene, kredit...
sve to stoji, ali ja u Tuzli npr znam dosta ljudi koji su clanovi SDP-a
vecina njih su neaktivni, ali ima i aktivnih..to je ono na lokalnom nivou, mjesna zajednica i opcina..
i tako vec dugi niz godina..malo se aktiviraju pred izbore, i onda opet peMzija

dakle obicni ljudi...oni koji vole Komsica

jer i da istupe iz SDP-a, ne gube nista kao sto nista nisu ni imali..ali, dobijes nego unutarnje zadovoljstvo ..ne znam

ima dana, vidjet cemo razvoj dogadjaja

moje simpatije jesu na strani Komsica, ali ne vjerujem bas u njegove politicke sposobnosti
Na primjeru iz moje sredine se pokazalo da takvi obicno ciljaju na neko opstinsko vijece ili neki organizacioni odbor gradu ;)

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Alfons Kauders

#1560 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote: ma za Hareta su zene glasale, bio im lijep
ko prizna pola mu se prasta :D i onda jos kazu da treba vise zena u politici... :D
madner

#1561 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by madner »

Da je bilo vise zena u politici Hare bi lipso. :D
Geronimo_

#1562 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Geronimo_ »

madner wrote:Da je bilo vise zena u politici Hare bi lipso. :D
Vrati avatar,stoji ti.
plain vanilla

#1563 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
ko prizna pola mu se prasta :D i onda jos kazu da treba vise zena u politici... :D
ma nisam ba ja, gdje cu ja glasat za Hareta :D

ja samo u zivotu samo za dvije stranke glasala :oops:
Alfons Kauders

#1564 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Da je bilo vise zena u politici Hare bi lipso. :D
putuj selma... :D

a fakat kad vidis kakve su nam zene u politici, nimalo ne cudi sto niko ne glasa za njih...

jebote sama majkicka je dovoljna da sjebe natalitet jedno 20%
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1565 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by -LIBERO- »

Alfons Kauders wrote:

onda si u istoj stranci s vise SDPovaca nego ja, jer ja nikad nisam bio clan nijedne stranke i ne namjeravam... a bujrum prelistaj par stotina stranica pedjine teme i iskopaj zasto nisam glasao za NS... toliko o mojoj principijelnosti :wink:
Nisam ni ja clan, nego glasac..razlika je velika ;-)

Moj komentar se nije odnosio na tebe, nego na drugaricu Vanilu i par drugih forumasa, kojima je glavni razlog i princim 'ta ce oni, vidi im glava.

I da, ne kazem da je NS nesto neprikosnoveno i wauuu, ali definitivno su za 99% politicke scene principijelnost i to sa velikim P.

Ali ok, tema je ZK..ja se ispricavam na ovom ofu.

p.s @Madner se razocarao i definitivno u svoj avatar :mrgreen:
Alfons Kauders

#1566 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:
ma nisam ba ja, gdje cu ja glasat za Hareta :D

ja samo u zivotu samo za dvije stranke glasala :oops:
s obzirom na tvoje godine... :D pretpostavljam za Spahu 1920 i SDP 2010... :D
pemanapemani

#1567 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by pemanapemani »

plain vanilla wrote:
Nokija wrote:
plain vanilla wrote:sta ce u NS? ta je meni stranka presmijesna, nigdje je, a na forumu kotira kao da ce uzeti izbore :D

jel to ona stranka sa reziserima i onim vodenim cirom?
to je ona stranka sto nije nacisto jel RS genocidna tvorevina
i sad kao da Komsic predje tamo :-)
Izvini, ali lažeš.

Ti si se uhvatila jednog teksta bivšeg predsjednika NS Bojana Bajića u kojem on opet kaže da je jedan od stupova RS-a genocid, a ti si spočitala NS da neće da priznaju da je manji entitet genocidan. :-)

Uostalom, kada je bilo izjašnjavanje da li je manji entitet genocidan? Kada se neko iz vrha SDP-a izjasnio da je RS genocidna (možda Komšić, ali ni to ne bih tvrdio 100%, ja se ne sjećam)?

Čitavo vrijeme se govori da je NS skupina idiota, udruženje šahista, minorna politička organizacija koja nema uticaja ni na nivou mjesne zajednice itd., a svako malo ih se spomene.

Stvarno ne razumijem šta želiš postići sa ovim?
Alfons Kauders

#1568 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

-LIBERO- wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nisam ni ja clan, nego glasac..razlika je velika ;-)

Moj komentar se nije odnosio na tebe, nego na drugaricu Vanilu i par drugih forumasa, kojima je glavni razlog i princim 'ta ce oni, vidi im glava.

I da, ne kazem da je NS nesto neprikosnoveno i wauuu, ali definitivno su za 99% politicke scene principijelnost i to sa velikim P.

pa moram branit zemljakinju jebo ga ti... :D

a vec sam bezbroj puta rekao gdje principijelnost i ideali umiru... da se ns uvalila u vlast, pitao bih te gdje su nestali... :wink:
plain vanilla

#1569 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote: Nisam ni ja clan, nego glasac..razlika je velika ;-)

kakve ba glave, ali ne priznajem stranke jednog lica..smijesno mi
Alfons Kauders wrote: s obzirom na tvoje godine... :D pretpostavljam za Spahu 1920 i SDP 2010... :D
e da nisi tuzlOk :lol:
za UBSD, naravno i za SDP

sad cu da glasam za Dzasmina :mrgreen:
mO k3

#1570 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:

:thumbup:

moram sagnute glave reci "da hare nam je spas"...zato sljedece izbore hare od mene ima 16 glasova iz moje kuce :)
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1571 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote: kakve ba glave, ali ne priznajem stranke jednog lica..smijesno mi
Figurativno je to drugarice, figurativno..... :D
Znaci ne priznajes ni SDP ??? :D
Alfons Kauders

#1572 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

pemanapemani wrote:
Izvini, ali lažeš.

Ti si se uhvatila jednog teksta bivšeg predsjednika NS Bojana Bajića u kojem on opet kaže da je jedan od stupova RS-a genocid, a ti si spočitala NS da neće da priznaju da je manji entitet genocidan. :-)

Uostalom, kada je bilo izjašnjavanje da li je manji entitet genocidan? Kada se neko iz vrha SDP-a izjasnio da je RS genocidna (možda Komšić, ali ni to ne bih tvrdio 100%, ja se ne sjećam)?

Čitavo vrijeme se govori da je NS skupina idiota, udruženje šahista, minorna politička organizacija koja nema uticaja ni na nivou mjesne zajednice itd., a svako malo ih se spomene.

Stvarno ne razumijem šta želiš postići sa ovim?
za ostale ne mogu govoriti ali ja sam prekrizio NS kada pojedini clanovi pomenutog udruzenja sahista nisu htjeli javno nazvati gamad koja je spalila postu i pucala po demonstrantima pravim imenom - teroristima... a sve u cilju podilazenja glasacima u rs, za cije je potrebe i stranka odradila prikladne plakate, pa onda dobila u cijeloj RS manje glasova nego na potezu od bulevara do slavinovica u tuzli...

meni dosta, to je totalno odsustvo muda i principijelnosti na koju se nerijetko poziva, ... a koja bi se istopila ko grudva u dzehenemu s prvim ministarskim imenovanjem
plain vanilla

#1573 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:
plain vanilla wrote: kakve ba glave, ali ne priznajem stranke jednog lica..smijesno mi
Figurativno je to drugarice, figurativno..... :D
Znaci ne priznajes ni SDP ??? :D
pa rekoh da je i SDP odron
stvarno nemam ideju za koga glasati

jedini koji nisu izgubili nase povjerenje su oni koji nisu dobili priliku za to
Alfons Kauders

#1574 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote: Nisam ni ja clan, nego glasac..razlika je velika ;-)

kakve ba glave, ali ne priznajem stranke jednog lica..smijesno mi
Alfons Kauders wrote: s obzirom na tvoje godine... :D pretpostavljam za Spahu 1920 i SDP 2010... :D
e da nisi tuzlOk :lol:
za UBSD, naravno i za SDP

sad cu da glasam za Dzasmina :mrgreen:
ma znam, al moram malo podjebavat... :D

zar je tony fontana opet kandidat? treci mandat... sta konta, da je ruzvelt?
kiky

#1575 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by kiky »

čuo sam da željko hoče u hsp ...
:D
Post Reply