Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ljetni_dan wrote:Da ne vežem mnogo postova . Ja nikad nisam čula nekoga da kaže da mu se sviđa "zlobna i loša osoba", svi traže fine, dobre...iskrene, a znam mnoge koji su sa "zlobnim i lažljivim osobama". E sad pitanje je uvijek osnovno u svim problemima zašto ljudi jedno misle, drugo pričaju a treće rade i zašto sami sebe vole da lažu i obmanjuju? Kad bismo više bili zadovoljni sobom i manje tražili od ljudi (partnera) potvrdu svoje vrijednosti, mnogo bi nam bilo bolje.
Zene govore kako su svi muskarci isti, djubrad, a upravo takve i traze sto znaci i vole.
Nemoj generalizovati stvari. Ne govore to sve žene i nisu svi muškarci đubrad, samo većina njih
Princip je isti, sve su ostalo nijanse
ljetni_dan wrote:Da ne vežem mnogo postova . Ja nikad nisam čula nekoga da kaže da mu se sviđa "zlobna i loša osoba", svi traže fine, dobre...iskrene, a znam mnoge koji su sa "zlobnim i lažljivim osobama". E sad pitanje je uvijek osnovno u svim problemima zašto ljudi jedno misle, drugo pričaju a treće rade i zašto sami sebe vole da lažu i obmanjuju? Kad bismo više bili zadovoljni sobom i manje tražili od ljudi (partnera) potvrdu svoje vrijednosti, mnogo bi nam bilo bolje.
Zene govore kako su svi muskarci isti, djubrad, a upravo takve i traze sto znaci i vole.
Nemoj generalizovati stvari. Ne govore to sve žene i nisu svi muškarci đubrad, samo većina njih
Princip je isti, sve su ostalo nijanse
Cijenim zene, vise nego ista. Ipak su one osjetljivije i emotivnije i imaju ulogu majke.
Ali ove danasnje, da se ne lazemo su gore od muskaraca 100 puta.
warna 1444 wrote:Kakav muškarac je za vas idealan,? žao mi je ako je bilo, i da, žao mi je ako je pitanje previše ofirno, znam da od djevojke do djevojke su različita mišljenja, al, volio bih ih pročitati, to svakako
I da, idealan, možda malo previše jaka riječ, recimo sa karakteristikama, koje bi se vama svidjele ?
Pozz ljepšem polu
zavisi sve od godina, onaj koji vam se cini idealnim sa 18, ne mora znaciti da ce biti idealan i sa 28. idealan je onaj kojeg volite, i koji vas voli i u dobru i u zlu. ono sto nije idealno su muskarci koji pricaju o parama i koji sami sebe hvale na svakom cosku, i oni koji u svemu vide samo negativu.
ps. obzirom da se zadnjih dana mnogo o njemu prica, moze se reci da je Roger Federer idealan lik, al opet kako za koga.
neka uboga sirotica se udala za princa zbog ljubavi i onda su zivjeli su sretno do kraja zivota....a ha,kako da ne
svaka zena svjesno ili nesvjesno bira novac kao kriterij..neke vise,neke manje ali biraju..tako je bilo od uvijek i tako ce biti meni to realno ne smeta a ni ne osudjujem sto..svatko je krojac svoje srece
Logično je da će svaka razumna žena birati novac, pusti ti ljubav ako će za tri godine braka završiti na emisije Ispuni mi želju moleći za pomoć. Realno, ne treba pretjerivati, ali i ja da sam žensko tražio bi muškarca koji barem ima solidan i normalan posao, sa nekom solidnom platom. Džaba tebi mister u kući, ako će nogu preko noge, pivu u ruku, dok ti budeš trčala i radila.
Salah ad-Din wrote:Logično je da će svaka razumna žena birati novac, pusti ti ljubav ako će za tri godine braka završiti na emisije Ispuni mi želju moleći za pomoć. Realno, ne treba pretjerivati, ali i ja da sam žensko tražio bi muškarca koji barem ima solidan i normalan posao, sa nekom solidnom platom. Džaba tebi mister u kući, ako će nogu preko noge, pivu u ruku, dok ti budeš trčala i radila.
slazem se sa ovim, htio sam da kazem da mozda nekad i pretjeruju
Salah ad-Din wrote:Logično je da će svaka razumna žena birati novac, pusti ti ljubav ako će za tri godine braka završiti na emisije Ispuni mi želju moleći za pomoć. Realno, ne treba pretjerivati, ali i ja da sam žensko tražio bi muškarca koji barem ima solidan i normalan posao, sa nekom solidnom platom. Džaba tebi mister u kući, ako će nogu preko noge, pivu u ruku, dok ti budeš trčala i radila.
Ipak mislim da danas najgore prolaze zene koje imaju svoj novac i karijeru, jer lakse je jednoj zeni prilagoditi se uspjesnom muskarcu nego obratno.
ljetni_dan wrote:
A kakve su to "karijere" , čemu se teško prilagoditi jednom muškarcu "uspješnoj ženi"?
Možda neki jednostavno ne podnose uspijeh, drugoga, drugračijega, i još žive u patrijarhalnom dobu, pa to predstavlja prepreku i spriječava taj " korak naprijed "
Pa podrazumijeva se da ce traziti nekoga sa solidnom financijskom situacijom, ali kada se kaze da gledaju novac, misli se da ce sve uraditi npr. za nekog bogatasa, ne znam ti kakav je moze imati 90% cura.
Ali posto smo sada ravnopravni, sada i muskarci gledaju takodjer da je i zena u solidnoj financijskoj situaciji.
ljetni_dan wrote:Jedino može predstavljati prepreku kada žena koja ima svoja primanja i koja su možda trenutno veća od primanja partnera - počne izigravati muškarca u vezi i svoje nedostatke kompenzira kroz to..., svako bi se pametan povukao od takve. Obrnuti slučajevi su rijetki, tj. muškarac rijetko omalovažava partnericu ako su joj primanja manja, i bitnije su mu neke druge stvari (npr. izgled itd.).
Partnerima kojima je stalo jedno do drugog - ne smeta uspjeh drugog, već se raduje, naravno pod uslovom da ovaj "uspješniji" ne guši time.
Pa o tome pišem, patrijarhalno ustaljeno mišljenje je da muškarac treba da donese hranu na stol mnogima je poniženje i predstavlja automatsko povlačenje od takve ženske osobe ukoliko ona ima veća primanja, smatra se manje vrijednim, i da ne ispunjava svoje osnovne obaveze
ma ima dosta takvih porodica kod nas gdje jedno radi, a drugo ne ili jedno ima vecu platu i problem nastane jer sve gledaju kroz novac, poznajem ja i par takvih bosangerosa koji zaradjuju vise od zena pa im svaku onu svoju marku prigovore kao da oni nit jedu nit trose struju, vodu i sta ja znam u toj kuci, balkanska bolest
mislim da uspjesnom muskarcu ne smeta uspjesnija partnerica il radna kolegica... naprotiv imponuje im i ne gledaju je kao potencijalnu prijetnju, i nema ljubomore. zeni bi moglo zasmetati ako se muskarac previse istice, jer uspjesnost znaci i da si pozeljniji u drustvu, tj. medju zenskim svijetom. ovo je vec alarmantna situacija. sigurno je da zene teze podnose uspjesnost druge zene u bilo kojoj sferi zivota. sto? pa ima strah od neuspjeha u poslu, u ulozi majke, u porodici itd. zato tezi napretku, dokazivanju i zbog toga danas imamo pojavu preambicioznih zena. nije ni ovo dobro....
ljetni_dan wrote:Jeste se teško prilagoditi i muškarcu i ženi koji imaju neke solidne prosječne poslove (u našoj dragoj BiH gdje je stanje kakvo jeste...), a umislili su da su inovatori i Bogom dani, te da neko treba trpiti njihovo tersanje.
ljetni_dan wrote:Jedino može predstavljati prepreku kada žena koja ima svoja primanja i koja su možda trenutno veća od primanja partnera - "počne izigravati muškarca u vezi" ...
Obrnuti slučajevi su rijetki, tj. muškarac rijetko omalovažava partnericu ako su joj primanja manja...
Partnerima kojima je stalo jedno do drugog - ne smeta uspjeh drugog, već se raduje, naravno pod uslovom da ovaj "uspješniji" ne guši time.
Radar71 wrote:Koliko po zenskom misljenju muskarac treba biti stariji/mladji od vas?
Što se mene tiče ne volim mlađe muškarce,a pogodno je da je stariji do 4 godine,jer sve više je previše,i sami znate da se djevojčice brže razvijaju i fizički i mentalno u pubertetu tako da smo gotovo uvjek mentalno ispred muških 4 godine,pa tako dobiješ neku ravnotežu-bar je to moja teorija
Radar71 wrote:Koliko po zenskom misljenju muskarac treba biti stariji/mladji od vas?
Što se mene tiče ne volim mlađe muškarce,a pogodno je da je stariji do 4 godine,jer sve više je previše,i sami znate da se djevojčice brže razvijaju i fizički i mentalno u pubertetu tako da smo gotovo uvjek mentalno ispred muških 4 godine,pa tako dobiješ neku ravnotežu-bar je to moja teorija
jest jest vole danasnje teenagerke punoljetne k*ronje da ih vozaju u autu
jest jest vole danasnje teenagerke punoljetne k*ronje da ih vozaju u autu
Nemoj plakati, bit ces i ti kuronja kad kupis auto
Ja sam uvijek za svoju generaciju, eventualno godina gore-dole mladji ili stariji. Ali takve sve rjedje i rjedje susrecem, uglavnom sam okruzena mladjima, pa su mi zadnjih par momaka bili sve mladji. Jedan cak i 5 god mladji od mene . Ne mogu reci da volim i namjerno biram mladje, ali izmedju 10-12+ god starijeg od sebe ( jer je veca vjerovatnoca da cu na takvog da naletim ) i izmedju DO 5 god mladjeg, radije cu onda mladje. Ne volim starije muskarce, za mene su jednostavno preozbiljni i u nekom svijetu, u koji se licno ne bih mogla uklopiti. Sve cesce upoznajem zenske osobe, koje preferiraju i po 10 godina starije. Mislim da su godine ipak samo broj i da je najbitnije sta je kome u glavi. Koliko je neko zreo, nije mjerilo njegov datum rodjenja, nego njegovo ponasanje, rezoni, prica, iskustvo. Al da me neko pita koja je po meni idealna razlika, rekla bih 3 do 5 godina stariji muskarac od zene. Ne vise od toga.