Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
desperate housewife

#1551 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by desperate housewife »

O'zone wrote:AH! kad je riječ o smeću, juče slikao raskrnica kod Triglav osiguranja

Image

Upravo sam na to mislila.
valterbranisarajevo

#1552 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Sada sam slušao na radiju..u Mostaru jaje 1 KM a svijeća 5 KM. Banda koja nas je pljačkala u ratu opet u akciji. Kako li će sada oprati ovaj novac odnosno koliko će novih "veleljepnih objekata" ukrašavati naše gradove...Gdje je onaj šef inspekcije Tirak, koji stalno govori: " kontolisaćemo pekare da ne dođe do nelegalnog poskupljenja". Neka mi pokažu pekaru koju su oni kontrolisali ja ću od svojih para na njoj postaviti spomen ploču i na njoj pohvaliti "rad" državnih institucija..

U normalnim državama bi poslije ovakvog haosa, pola direktora i načelnika bilo smijenjeno... :oops:

Još kada bi nam odgovorili šta su uradili sa 17 miliona KM koje su par dana prije ovog haosa podignute sa računa Civilne zaštitite a što su Lijanović i Alija Tihić potvrdili jučer na konferenciji za štampu... :oops:
Last edited by valterbranisarajevo on 10/02/2012 14:48, edited 1 time in total.
Not My Idea

#1553 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Not My Idea »

bas mi jucer buduci zet govori- u Mostaru skuplja svijeca nego luster.
mislim ne znam il se smijat il plakat :-?
raskopusa

#1554 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by raskopusa »

desperate housewife wrote:
O'zone wrote:AH! kad je riječ o smeću, juče slikao raskrnica kod Triglav osiguranja

Image

Upravo sam na to mislila.
dobro osigurali smece,nema sta :lol:
raskopusa

#1555 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by raskopusa »

Not My Idea wrote:bas mi jucer buduci zet govori- u Mostaru skuplja svijeca nego luster.
mislim ne znam il se smijat il plakat :-?
svi cemo mi plakati. u merkatoru skocile cijene povrca, nista ne mozes naci ispod 5 maruna.oderase nas zive.jos kad dodju racuni za grijanje.....ima da nam ova zima prisjedne na nos.dobro cemo mi sve ovo osjetiti. :sad:
maximilijana

#1556 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

poznanik wrote:
maximilijana wrote:pa hajduk veljkovom ne mogu proci od auta :D a ne do bog da "elita" koja tamo zivi uhvati lopate :) jedva cekam kad budu cistli svoje ljubimce kak ce snijeg nabacat na ono malo trotoara :D
Pustite djecu nek' se sankaju :D

Image

a ja se cudim sto je sve poledilo..sad cu im soli posuti :P i sve izlopatat :D
nista ovo..niz drvarsku nek ovako probaju :D
hypko_nurko

#1557 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by hypko_nurko »

Nisrin wrote:
OMG kad se ovo desilo? Pojedinim vozacima i jeste red da se vrate u skolu...
prije godinu dvije tri
poznanik

#1558 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

maximilijana wrote:...a ja se cudim sto je sve poledilo..sad cu im soli posuti :P i sve izlopatat :D

Ništa sol, samo lug :oops:

Image
poznanik

#1559 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

O'zone wrote:AH! kad je riječ o smeću...
Ulica 1. stambene zone :oops:

Image
poznanik

#1560 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

valterbranisarajevo wrote:Sada sam slušao na radiju..u Mostaru jaje 1 KM a svijeća 5 KM. Banda koja nas je pljačkala u ratu opet u akciji...

Lopata za snijeg, u Sarajevu, plastična, obična - 15 KM :x

Image
O'zone
Globalni moderator

#1561 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by O'zone »

poznanik wrote:
valterbranisarajevo wrote:Sada sam slušao na radiju..u Mostaru jaje 1 KM a svijeća 5 KM. Banda koja nas je pljačkala u ratu opet u akciji...

Lopata za snijeg, u Sarajevu, plastična, obična - 15 KM :x

Image
Koliko čuh u Robotu je 9 KM
kurty

#1562 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kurty »

Lopate... U mom mjestu, u petak, su bile 10, u subotu ujutro 12, a u subotu oko 13h su skocile na 16km... Sad su opet cener, ali malesne... Ja krenuo da kupim lopatu, i komsija mi nije dao... Uglavnom, njegovom lopatom napravili prtine, pa ja skovao ono nesta metar sirine da se moze snijeg gurati i onda ja i komsija naguramo na kamaru, pa je ja izlopatam, pa opet tako...

Uglavnom, da ispricam jednu smijesnu situaciju... U petak sam ni kriv ni duzan cijeli hanumin sokak izlopatao... U petak ujutro morao ja do Viteza i kad sam se vracao sa autom, da reko malo avlije i ispred avlije izlopatam... U petak navece morali do Vogosce i kad smo se vracali, pred sokakok ja izadjem iz auta, a ahunma predje na vozacevo mjesto... reko bolje aj guram :D ... i na pocetku sokaka malo jaci gas i jbg... Hanumu posaljem u kucu, a ja skoro sat lopatao i kad sam sav sokak ocistio, krenem kuci... Mokar ko cep, lice u nekom polozaju ostalo i zaledilo se, kapuljaca od dukserice ukocena... Kad staje neki djip i covjek iz djipa mase... Znam covjeka (vlasnik Ame pumpe u Vogosci i onih kamiona...), al ne znam ga toliko dobro da mi on stane... I ja lagano do suvozacevih vrata, otvaram ih i stidljivo mu govorim "M'scini da ste Vi pogrijesili"... Kad ono iznenadjeno "jesam...Mislio sam da je neko drugi, al kad sam stao reci dokle ides da te vozim, gdje god to bilo"... Srecom usput je bilo, pa nije morao skretati sa svoje putanje... I razbacimo neku pricu, kad on govori "ma mislio sam da je xy osoba, jedino je on budala da po ovakvom vremenu nesta mudruje vani"... I pogleda on u mene, a ja "Evo i ja sam budala onda"..
dječak sa šibicama

#1563 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

Nisrin wrote:

OMG kad se ovo desilo? Pojedinim vozacima i jeste red da se vrate u skolu...
Ima par godina, nije do vozaca, otkazao mu upravljacki sistem, volan, kocnice, sve zivo.
Reglan

#1564 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Reglan »

http://fcsarajevo.ba/info.php?n=360 :sax:

hajmo se opet malo lopate prihvatiti. :)
slobodni armirach

#1565 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by slobodni armirach »

kurty wrote: U petak sam ni kriv ni duzan cijeli hanumin sokak izlopatao...
:lol: :lol: :lol:

Treba organizovat neki Rijaliti šou 'Idealan Zet' :D
maximilijana

#1566 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

poznanik wrote:
O'zone wrote:AH! kad je riječ o smeću...
Ulica 1. stambene zone :oops:

Image

ah...predivno :D
kurty

#1567 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kurty »

slobodni armirach wrote:

ma jerane... Svi se krili iza zaluzina... Ja zavrsio i sad treba samo auto jos prevuci, kad svi na vrata "zete, sto ne zoves, trebal pomoci..."

p.s. ako se to bude organizovalo, pravimo akciju na forumu... Utalimo se i kupimo jednu masinu za ciscenje snijega... i damo je nasem kanditadu, a kasnije nagradu dijelimo :lol: :lol:

p.p.s. pod pojmom "masina" mislim na nesto u cemu se sjedi, grije, a masina sama cisti, a ne na lopatu vecih dimenzija :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1568 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by KatarinaKosaca »

U hajduk Veljkovoj je slična situacija uvijek, sa snijegom ili bez njega. Zato što u okolini ima jako malo kontejnera. Ulica M.p. Sokolovića, cijela ulica uopće nema kontejnera. U Petr5arkijinoj i Nikole Kašikovića i ovdje na cijeli taj kvart.
slobodni armirach

#1569 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by slobodni armirach »

kurty wrote:
slobodni armirach wrote:

ma jerane... Svi se krili iza zaluzina... Ja zavrsio i sad treba samo auto jos prevuci, kad svi na vrata "zete, sto ne zoves, trebal pomoci..."

p.s. ako se to bude organizovalo, pravimo akciju na forumu... Utalimo se i kupimo jednu masinu za ciscenje snijega... i damo je nasem kanditadu, a kasnije nagradu dijelimo :lol: :lol:

p.p.s. pod pojmom "masina" mislim na nesto u cemu se sjedi, grije, a masina sama cisti, a ne na lopatu vecih dimenzija :lol:
:thumbup:
more jarane
onaj kombajn za snijeg
kurty

#1570 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kurty »

slobodni armirach wrote: :thumbup:
more jarane
onaj kombajn za snijeg

al da baca bar 15 metara...

Sinoc cekam komsiju da idemo malo dizat zeljezo, kad ide "kombajn" i cisti dio trotuara... I stali da vidimo hocel nam zatrpati sad puteve i ono sto smo nas dvojica ocistili... Kad lula kulturno iz "kombajna", "momci, de se malo maknite"... Kako kulturno zavrce onaj sulunar i kako pazi na prtine po avlijama... Svaka mu cast
maximilijana

#1571 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

KatarinaKosaca wrote:U hajduk Veljkovoj je slična situacija uvijek, sa snijegom ili bez njega. Zato što u okolini ima jako malo kontejnera. Ulica M.p. Sokolovića, cijela ulica uopće nema kontejnera. U Petr5arkijinoj i Nikole Kašikovića i ovdje na cijeli taj kvart.

m.p.sokolovica ima kontejnere tamo kod skole SSK...bar je bilo?
ev u vuka karadzica ocistili smece :thumbup: :thumbup: jeste da je grtalica sinoc prosla..
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1572 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by KatarinaKosaca »

maximilijana wrote:
KatarinaKosaca wrote:U hajduk Veljkovoj je slična situacija uvijek, sa snijegom ili bez njega. Zato što u okolini ima jako malo kontejnera. Ulica M.p. Sokolovića, cijela ulica uopće nema kontejnera. U Petr5arkijinoj i Nikole Kašikovića i ovdje na cijeli taj kvart.

m.p.sokolovica ima kontejnere tamo kod skole SSK...bar je bilo?
ev u vuka karadzica ocistili smece :thumbup: :thumbup: jeste da je grtalica sinoc prosla..
Nema. To su kontejneri od Nikole Kašikovića koji jesu sa bočne strane ŠKC, ali cijeli kvart je na 3 mjesta kontejnera, tako da ova slika koji su postala je slična i bez snijega u svako doba godine.
maximilijana

#1573 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

a mislila sam na kontejnere tamo kod KŠC i SSK..prema dalmatinskoj i zutim zgradama?
a jutros vidjeh da RAD ide prema muzickoj..a di su zavrsili ne znam
Agnese

#1574 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Agnese »

valterbranisarajevo wrote:Sada sam slušao na radiju..u Mostaru jaje 1 KM a svijeća 5 KM. Banda koja nas je pljačkala u ratu opet u akciji. Kako li će sada oprati ovaj novac odnosno koliko će novih "veleljepnih objekata" ukrašavati naše gradove...Gdje je onaj šef inspekcije Tirak, koji stalno govori: " kontolisaćemo pekare da ne dođe do nelegalnog poskupljenja". Neka mi pokažu pekaru koju su oni kontrolisali ja ću od svojih para na njoj postaviti spomen ploču i na njoj pohvaliti "rad" državnih institucija..

U normalnim državama bi poslije ovakvog haosa, pola direktora i načelnika bilo smijenjeno... :oops:

Još kada bi nam odgovorili šta su uradili sa 17 miliona KM koje su par dana prije ovog haosa podignute sa računa Civilne zaštitite a što su Lijanović i Alija Tihić potvrdili jučer na konferenciji za štampu... :oops:
Na temi Za GUINNESS 2.000.000 komentara:) nam se sinoc javila drugarica koja je iz Mostara. Cetiri dana su bili zatrpani i bez struje :cry: i istina je da je jedno jaje 1KM i da je svijeca 5KM, trgovci jedva docekali da mogu loviti u mutnom. I da rekla je da je opljackana neka prodavnica i da su ljudi pazi sad uzeli samo brasno i ulje, luksuz nisu ni takli :cry: :cry: :cry:
Post Reply