Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#1551 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

cpu_fan wrote:Najgori su ovi pljuvaći što veze nemaju sa građevinom a od alata najteže što su digli je kompjuterski miš i oni počnu pametovati kako je novogradnja zlo. Ma AP je najveći zločin u gradnji na ovim prostorima.
AP prezivjelo, bez ikakvih posljedica, crnogorskih 7 rihtera, onakav rat, nove "sugradjane"... A kad je pravljeno, vodilo se racuna o svim aspektima modernog zivota tog vremena... SVIM aspektima...

Sad izgleda ko kurac sa onim nacickanim poslovnim zgradama na nekadasnjim zelenim povrsinama, a jedva odolijeva ljudskom papanluku i nebrizi novih "sarajlija"...

Ove nove zgrade tek treba da se zaljuljaju (kad-tad) a sto se tice infrastrukture, tu su, 90%, vec u slobodnom padu, jer se gradi papanski, bez smisla, nerezonski, taman po mjeri novih "sarajlija"... Za ovo...

Image

...bi kod partizana projektant proplakao... :-)
VjecitiStudent

#1552 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote: Image
Ovdje taman ima mjesta za visoku garažu :D
mali_balon

#1553 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_balon »

VjecitiStudent wrote:
nosara wrote: Image
Ovdje taman ima mjesta za visoku garažu :D
Ovdje pravo zanimljivo izaci malo na blakon :D i mahalanje :izet: :D
nosara

#1554 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

Ja ne bih ovdje kupi stan da je 100 maraka kvadrat... Ovo je ispod svake razine... Jebes plocice u kupatilu, to mozes promijeniti svake godine... :-)

I jos u tom predgradju (haman selo) nemaju gdje parkirat jer je investitor kupio zemljiste u promil... :lol:
VjecitiStudent

#1555 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

mali_balon wrote:
VjecitiStudent wrote: Ovdje taman ima mjesta za visoku garažu :D
Ovdje pravo zanimljivo izaci malo na blakon :D i mahalanje :izet: :D
Još kad kone počnu da prave mostove između balkona :D
rimac

#1556 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by rimac »

Tibra pravi srednje kvalitetne stanove. Bez rasprave.

Tibra pravi glupost praveći veliki broj spratova i ne ostavljajući razmak između zgrada, praveći zelene površine i površine za igrališta, odmor.... To još čudnije što cijena zemljišta koje oni dolje plaćaju je smiješna, nije ni dvadeseti dio onog što bi trebali plaćati za zemljšte na kojem grade dvadeset spratova. Ne razumijem njihovu logiku.
VjecitiStudent

#1557 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

rimac wrote:Tibra pravi srednje kvalitetne stanove. Bez rasprave.

Tibra pravi glupost praveći veliki broj spratova i ne ostavljajući razmak između zgrada, praveći zelene površine i površine za igrališta, odmor.... To još čudnije što cijena zemljišta koje oni dolje plaćaju je smiješna, nije ni dvadeseti dio onog što bi trebali plaćati za zemljšte na kojem grade dvadeset spratova. Ne razumijem njihovu logiku.
Privatniku je samo do profita, a posao i odgovornost općine i kantona je da prave urbanističke planove i u skladu s njima izdaju dozvole.
P308

#1558 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by P308 »

Dobro je respo napisao, porediti AP koje je staro 40 godina sa naseljem koje je izgradjeno u u 21. stoljecu :-)
nosara wrote:
cpu_fan wrote:Najgori su ovi pljuvaći što veze nemaju sa građevinom a od alata najteže što su digli je kompjuterski miš i oni počnu pametovati kako je novogradnja zlo. Ma AP je najveći zločin u gradnji na ovim prostorima.
AP prezivjelo, bez ikakvih posljedica, crnogorskih 7 rihtera, onakav rat, nove "sugradjane"... A kad je pravljeno, vodilo se racuna o svim aspektima modernog zivota tog vremena... SVIM aspektima...

Sad izgleda ko kurac sa onim nacickanim poslovnim zgradama na nekadasnjim zelenim povrsinama, a jedva odolijeva ljudskom papanluku i nebrizi novih "sarajlija"...

Ove nove zgrade tek treba da se zaljuljaju (kad-tad) a sto se tice infrastrukture, tu su, 90%, vec u slobodnom padu, jer se gradi papanski, bez smisla, nerezonski, taman po mjeri novih "sarajlija"... Za ovo...

Image

:shock: Grozno! Cini mi se da nije ovoliko lose uzivo :D
graditelj

#1559 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by graditelj »

nosara wrote:Ja ne bih ovdje kupi stan da je 100 maraka kvadrat... Ovo je ispod svake razine... Jebes plocice u kupatilu, to mozes promijeniti svake godine... :-)

I jos u tom predgradju (haman selo) nemaju gdje parkirat jer je investitor kupio zemljiste u promil... :lol:
Svaka čast tebi i ostalim partizanima, koji mogu i imaju love kupiti gdje im je volja. Moderni neki partizani i socijalisti.
StupskaBitanga

#1560 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Tibra asocira na zgrade u indijskim filmovima
trotroan

#1561 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by trotroan »

P308 wrote:Dobro je respo napisao, porediti AP koje je staro 40 godina sa naseljem koje je izgradjeno u u 21. stoljecu :-)
nosara wrote:

Image

:shock: Grozno! Cini mi se da nije ovoliko lose uzivo :D
nažalost jeste, još kad pogledaš odozdo vidiš samo beton, sve to izgleda malo depresivno.... tih dana kad sam ja tamo bio bilo je oblačno pa je sve izgledalo još gore, pomislio sam kako će neko možda skočiti s vrha zgrade jer mi je tako nekako to izgledalo.....možda što živim i radim na mjestu gdje stalno vidim zelenilo, svjetlo, djecu kako se sretno igraju, širok prostor itd. pa mi sve to u Tibri tako turobno izgleda.....
nosara

#1562 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

graditelj wrote:
nosara wrote:Ja ne bih ovdje kupi stan da je 100 maraka kvadrat... Ovo je ispod svake razine... Jebes plocice u kupatilu, to mozes promijeniti svake godine... :-)

Svaka čast tebi i ostalim partizanima, koji mogu i imaju love kupiti gdje im je volja. Moderni neki partizani i socijalisti.
Ne kontam...?

Kupovinom stanova u ovakvim zgradama ohrabrujete ulagace da spustaju kriterije... Ovo na slici su sve, defakto, podrumski stanovi, izuzev ovih na samom vrhu... Da se zadrzimo na tome, da ne sirimo pricu o infrastrukturi koje nema...
gidra

#1563 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

nosara wrote:
graditelj wrote:

Ne kontam...?

Kupovinom stanova u ovakvim zgradama ohrabrujete ulagace da spustaju kriterije... Ovo na slici su sve, defakto, podrumski stanovi, izuzev ovih na samom vrhu... Da se zadrzimo na tome, da ne sirimo pricu o infrastrukturi koje nema...
Pa nisu svi stanovi koji su u ovoj "rupi" npr. pogledaj slike na prethodnim stranicama od forumaša bilic, kod njega je baš ekstra pogled. Ovi stanovi sa ove slike koliko ja imam informaciju su išli puno ispod 1.5k KM.
Ja kada pričam o Tibri mislim na stanove sa otvorenim pogledom a ne ove tunelske da se razumijemo :D .
maxell_sarajevo

#1564 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

uskrsno_respo wrote:
maxell_sarajevo wrote:
@Respo
Vecinom pises gluposti, znam da ti je tesko zivjeti u stanu od 40m2 koji je pun vlage i kome je kuhinja odmah pored ulaznih vrata :-) ali ne brini manje vise svi stanovi na Cengic Vili imaju taj problem.
meni uopste nije tesko zivjeti jer mi ne treba veci ne patim od tih gluposti bar me ti znas
kad mi bude trebalo imam opciju za veci stan u blizini i to je to ;)

sto se tice svih tih "problema" rijesio sam ih i prozori i vlaga i kupatilo bukvalno sve renovirali

jbg nisam ja kriv sto si se odselio odavde
a vjerovatno ste prodali stan ako je bio vas pa za razliku kupili u tibri pa vam ostalo da opremite stan

to dovoljno govori koliko je c vila "bolja" bez obzira sto su zgrade stare 50 i vise godina
ok doduse tu ulogu igra i lokacija
Lokacija gdje sam zivio je bila fenomenalna, sve blizu, a otisao sam samo zbog petog sprata (nema lifta), krova koji prokisnjava i vlage koje se nisam mogao rijesiti, eno jedan nas poznanik je stavio stiropor sa unutrasnje strane da pokusa da je eliminise.
Parama od stana na c.vili u Tibri sam dobio 10m2 veci stan u koji nisam imao nikakvih ulaganja, osim kuhinje.
Tibra mi sluzi samo da prespavam jer svo slobodno vrijeme sam na c.vili :D
Pozz
graditelj

#1565 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by graditelj »

nosara wrote:
Ne kontam...?

Da, ohrbrujemo korumpirane političare da izdaju dozvole, i gladne kapitalističke investitore (iz tamo nekog Kiseljaka) da prave rupe od stanova po Sarajevu u kojima ćemo mi nove sarajlije da provedemo ostatak života.
A sve to je dio zavjere da sjebemo autohtone Sarajlije, da oborimo cijene njihovih viskoko kvalitetnih stanova na elitnim lokacijama, i da nemogu da lagodno žive od rentanja kojekakvih memljivih podruma.
nosara

#1566 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

graditelj wrote:
nosara wrote:
Ne kontam...?

Da, ohrbrujemo korumpirane političare da izdaju dozvole, i gladne kapitalističke investitore (iz tamo nekog Kiseljaka) da prave rupe od stanova po Sarajevu u kojima ćemo mi nove sarajlije da provedemo ostatak života.
A sve to je dio zavjere da sjebemo autohtone Sarajlije, da oborimo cijene njihovih viskoko kvalitetnih stanova na elitnim lokacijama, i da nemogu da lagodno žive od rentanja kojekakvih memljivih podruma.
Ma ako vam je ovo dobro, samo bujrum... Dapace... :wink:
graditelj

#1567 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by graditelj »

Ah to ti je taj naš mentalitet, koji smo donijeli sa sobom u velegrad i kojeg se nemožemo osloboditi, znaš. Sve u korist svoje štete, samo da komšiji crkne krava i tako te varijante...
nosara

#1568 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

graditelj wrote:Ah to ti je taj naš mentalitet, koji smo donijeli sa sobom u velegrad i kojeg se nemožemo osloboditi, znaš. Sve u korist svoje štete, samo da komšiji crkne krava i tako te varijante...
Sve je to ljudski...
Svicko

#1569 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Kakva ljubomora čovječe, generalizovanje, pametovanje, blaćenje... neviđeno. :)

A što je još gore, opšta neinformisanost. :thumbup:
Ma bravo ljudi.
VjecitiStudent

#1570 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

Problem nije definitivno do stanara koji stanuju u Tibri, problem je djelomično do same Tibre, jer 'ohrabrila' je općinu Ilidža da joj izda dozvolu za gradnju kakve više nigdje u Evropi nema, najveći dio problema je napravila općina Ilidža koja će na svom tlu imati ruglo za sljedećih 100+ godina.
bilic

#1571 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: OVA TEMA SE TREBA ZVAT TIBRA ...
Kolko serete . :izet: :izet: :izet: :izet: .. Ima li kakve novogradnje jos igdje u gradu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1572 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

bilic wrote::izet: :izet: :izet: :izet: :izet: OVA TEMA SE TREBA ZVAT TIBRA ...
Kolko serete . :izet: :izet: :izet: :izet: .. Ima li kakve novogradnje jos igdje u gradu
Šta se može kad ovi iz IMportane-a ne pišu. A ni ovi što će useliti u Dvor :D
Svicko

#1573 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Ali fakat pojedose se likovi sto je neko drugi kupio povoljno nov i kvalitetan stan, ne znaju sta bi od muke. Jos i ne mogu da vjeruju sta se sve dobije za milju i po/m2! Cak smo neki dobili i dobre poglede.

Medjutim, dosli ljudi da nam malo pomognu da otvorimo oci i shvatimo da je to sto mi imamo nula i nekvalitetno naspram njihovog, jer nas zapravo vole i brinu se za nas. Neka, hvala vam, gospodo, sami cemo nekako, kao i do sada. :thumbup:
Naslovnica

#1574 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Naslovnica »

Samo da se razumijemo, ja nisam govorio ništa o kvalitetu stanova vezano za ugrađene materijale, to ne znam jer nisam ulazio u bilo koji stan. SIguran sam da su materijali kvalitetniji i zgrade sigurnije i kvalitetnije od AP (u kojem ja živim).
Ja sam samo govorio o urbicidu koji je tamo napravljen (i koji se i dalje pravi), o tome da nema parkinga, zelene površine, ničega, o tome da likovi zauzimaju i ono malo slobodnih parking mjesta za svoje kafiće...
Za Tibru je AP "mjesto ugodnog življenja", kada se pogledaju sadržaji (škola, obdanišde, dom zdravlja, prodavnice, banke...), parking, zelene površine, pa i kanalizacija ;-) 8-)
VjecitiStudent

#1575 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

Dolina odjeka :D
Post Reply