BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Baudelaire
#1552 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma jest klinac. Portugal nam nije problem je napisano kao da sa Estonijom igramo.
-
zlajapravaraja
#1553 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ibisevic, Dzeko i Lulic dali prilicno vazne golove ovaj vikend
A i inace su skoro svi klubovi nasih standardnih reprezentativaca pobijedili ovaj vikend: MCity, Hoffenheim, Roma, Lazio, CSKA, Glasgow Rangers, Maccabi - ako nista drugo, doprinosi gradjenju pobjednickog mentaliteta
Begovic nazalost izgubio kod Arsenala, a Pandza 2:2 u Beerschotu. Pjanic ustvari uopste nije bio u timu (valjda kartoni...?), kao ni nas odbrambeni dragulj Mravac (ne znam zasto), te kapiten koji je odsjedio svoje kartone bas u remiju protiv Barce.
Sutra jos igraju Ibricic i Zahirovic jedan protiv drugog, kao i Misimovicev Dynamo, koji bi u slucaju pobjede protiv Rubina kod kuce zaostajao za vodecim Zenitom samo 3 boda dva kola prije kraja...
Oba susreta prenose pojedine online-kladionice, btw.
Od kandidata za stopera, Jahicev APOEL pobijedio, a Cocalic igrao svih 90 minuta protiv Olympiakosa, ali je zijanio.
A i inace su skoro svi klubovi nasih standardnih reprezentativaca pobijedili ovaj vikend: MCity, Hoffenheim, Roma, Lazio, CSKA, Glasgow Rangers, Maccabi - ako nista drugo, doprinosi gradjenju pobjednickog mentaliteta
Begovic nazalost izgubio kod Arsenala, a Pandza 2:2 u Beerschotu. Pjanic ustvari uopste nije bio u timu (valjda kartoni...?), kao ni nas odbrambeni dragulj Mravac (ne znam zasto), te kapiten koji je odsjedio svoje kartone bas u remiju protiv Barce.
Sutra jos igraju Ibricic i Zahirovic jedan protiv drugog, kao i Misimovicev Dynamo, koji bi u slucaju pobjede protiv Rubina kod kuce zaostajao za vodecim Zenitom samo 3 boda dva kola prije kraja...
Oba susreta prenose pojedine online-kladionice, btw.
Od kandidata za stopera, Jahicev APOEL pobijedio, a Cocalic igrao svih 90 minuta protiv Olympiakosa, ali je zijanio.
- BHF_Manijak
#1554 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Izgleda da im je Jahic sad negdje na beku igro kako sam skonto!
- Romanista 101%
#1555 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pjanic nije igrao zbog lakse povrede a ne zbog kartona.
- denimb
#1556 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Uffff...kada pravi spot neko ko ne zna
- star(i)mo
#1557 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ne znam je li ovo vec bilo na onoj drugoj temi. Kako bi bilo dobro ovo ponoviti i u Portugalu...
11.10.2011. Pariz
Trg Porte de Pantin.

Kao što je i najavljeno po internet portalima BHFanaticos je zauzeo i postavio svoju bajtu ispred Caffé de la Musique. Već od podne počeli su pristizati članovi i simpatizeri iz čitave Evrope. Uvijek u svom dobro poznatom stilu i dobro poznatom ambijentu : cooliranje, zajebancija, pjesma, navijanje. Ono što mi je upalo u oko od samog dolaska na trg (negdje oko 12h30) je nebrojeni broj baklji, petardi, dimnih, i ostalih pirotehničkih rekvizita koji su zapaljeni u toku dana. Jednostavno terasa ispred Caffé de la Musique je više bila zavijena u dim nego što je bila bez dima.
Par novih pjesama se probalo, uvježbavale stare već dobro poznate, uglavnom vrijeme za polazak oko 17h00 se lagano približavalo. Onaj stari dobri osjećaj uz raju BHF i lagani adrenalin pred tekmu.
17.00.h
Formirali smo korteo na trgu i lagano krenuli prema stadionu. 5 km hodanja uz navijanje i zajebanciju, otprilike sat vremena nas je dijelilo od Stade de France. Osjećao se pozitivan naboj među svima nama, osjećalo se da smo spremni da večeras napravimo nešto što će se pamtiti.
Prvih nekoliko stotina metara je proteklo uz štimung i sređivanje prvih redova kortea i lagano razvlačenje kolone kako bi ostali navijači sa trga mogli da nam se prikopčaju i uvrste u kolonu.
Meni je zapalo nezahvalno mjesto da budem vodič do stadiona iako nikada nisam bio tu i nikada nisam prošao putem koji vodi prema stadionu. Ali eto u zadnjih mjesec dana sam se sprijateljio sa onim žutim čovječuljkom na google street da sam se osjećao sposobnim da odradim to što se traži od mene.
Put je vodio preko jednog pješačkog mostića na jednom od brojnih Pariških kanala.
I onda momenat kada sam se popeo na most, koji je bio izdignut nekih desetak metara iznad kanala,
i okrenuo se prema korteu.
Jednostavno sledila mi se krv u venama. Noge su mi se odsjekle. Da sam imao tri para očiju otvorio bi ih široko da dobro upijem i da memorišem ono što je ispred mene stajalo.
PRIZOR VELIČANSTVEN.
Korteo dug, predug, širok, preširok, nekih možda 400 – 500 metara i u pozadini trg na kojem je još bilo raje koja se nije prikopčala korteu. U meni se mijenjao osjećaj straha i ponosa, osjećaj radosti i zabrinutosti, smjenjivao se topli i hladni znoj niz leđa.
Prema meni je tekla rijeka ljudi, rijeka Bosanaca i Hercegovaca, prema meni je nadolazio CUNAMI navijača Bosne i Hercegovine koji se spremao da proguta sjeverni dio Pariza. Ispred mene je stajao odgovor koliko ljudi poštuju i cijene BHFanaticose i koliko se njih odazvalo na naš poziv da se nađemo na Porte de Pantin i da zajedno krenemo do stadiona.
Ispred mene je stajalo preko 7-8 hiljada navijača BIH!
Veličina trga na kojem smo proveli dan je jednostavno sakrila broj ljudi koji se tu nalazio.
Osjećao sam se neuništiv, nepobjediv, a sa druge strane bilo me je strah jer jednostavno nismo imali pravo na grešku. Svaka greška na izabranom putu mogla je izazvati katastrofu, bojao sam se da ne upadnemo u neku slijepu ulicu, zatvorenu radovima ili nečim sličnim i to bi bilo kraj i korteu i koloni i ovom danu koji je tako lijepo započeo. Sve ove slike su mi prošle kroz glavu u nekih par sekundi. I onda mi na um pade ona izreka od gospodina Obame : YES, WE CAN.
Da Mi to možemo jer Mi smo Bosanci i Hercegovci
Da Mi to možemo i moramo jer Mi smo BHFanaticos
Da jer večeras Pariz i Francuska moraju pasti.
Prva tri kilometra su prošla bez većih problema iako nismo imali nikakve policijske pratnje ni obezbjeđenja. Prelazili smo ceste i raskrsnice obezbjeđujući sami saobraćaj i korteo.
Nakon 3 km hodanja susreo sam jednu policijsku patrolu ( Gendarmerie ), zaustavim ih i kažem da iza mene ide par hiljada navijača BIH i da nam treba obezbjeđenje do stadiona. Žena ( policajka ) me pogleda i ono zacuđeno reče: ''Kako to par hiljada?'' Izađe iz auta i približi se kanalu pored kojeg smo išli. Kad je ugledala kolonu koja se razvukla duž kanala reče: ''Oh mon Dieu, mais c'est quoi ça? Oh Bože, šta je ovo? Vratila se brzo do auta i radio vezom počela u panici da kontaktira centralu tražeći da pošalju CRS i specijalne jedinice na nekakav most, nisam razumio ime.
Pokazala mi je jedan mali pješački mostić preko kanala i rekla da prevedemo korteo preko, na drugu stranu i da će nas policija čekati sa druge strane kanala.
Prelazeći preko mosta desio se jedan od najljepših prizora tog dana: Bakljada istovremeno na mostu te sa jedne i druge strane kanala. VELIČANSTVENO.
Nakon prelaska preko mosta i nakon što smo ponovo poredali prve redove kortea pred nas su stigli policajci, CRS, specijaci, kornjače. Pojedini naoružani čak i automatskim puškama. Izgledali su toliko zbunjeno pa čak i poplašeno, izgledali su mi jednostavno smiješno.
Otišao sam do jednog drota i pitao ko je njihov šef. Pokazao mi je na jednog od njih, te sam mu prišao i rekao da nema potrebe za tolikom intervencijom i demonstracijom sile. Zamolio sam ga da ne reaguju ako bi se zapalila koja baklja i da Nas ostavi da kontrolišemo situaciju u korteu i da nam samo obezbjede put i saobraćaj do stadiona.
Pogledao me ono žestoko drsko i isto tako upitao: ''QUI VOUS? 'KO VI?''
Pokazao sam mu na BHF dux koji je bio na meni i rekao: ''Pogledajte ove momke i djevojke u prvim redovima koji su obučeni ovako kao i ja, ima nas oko 400 – 500, to je BHFANATICOS.
Ultras navijači Bosne i Hercegovine. Ovo je bilo ono kao u stilu DAS IST VALTER! heheh
Prešli smo već 3 km sa ovolikom rijekom ljudi iza nas i nije bilo problema do sada. Ne vidim razloga da bude problema sad. Pogledao je niz ulicu uz koju je još nadolazila kolona ljudi, jednostavno broja i kraja nije bilo i opet me sad malo začuđeno upitao:
''Odakle vi u stvari idete pješaka?'' Rekao sam da smo krenuli sa Porte de Pantin oko 17h00.
Okrenuo se prema jednom od svojih kolega i rekao mu onako ironično:
''On c'est fait avoir comme des enfants! Prevarili su nas kao djecu.'' Nakon toga se okrenuo prema meni i rekao mi da nas uopšte nisu očekivali sa ove strane jer je za njih bilo nepojmljivo da krenemo pješaka sa tog trga prema stadionu. Malo je falilo da se zasmijem ono grohotom direktno u facu. Ljudi su obezbjedili i osigurali sve metro stanice od Porte de Pantin do Stade de France a mi krenuli pješaka i faktički došli im iza leđa.
Rekao mi je da zaustavimo kolonu i da ćemo sačekati nekoliko vremena. U stvari oni nisu bili spremni i čekali smo da prebace CRS i specijalne jedinice na put odakle dolazimo.
GOLEMO, Žestoko GOLEMO.
Do stadiona bi izdvojio još dvije scene:
Prva kada smo zaustavili korteo pod auto putem i kada smo odradili dobro poznatu HAJMO NA NOGE. Neponovljiva scena i osjećaj.
Druga je dolazak pred stadion opet kroz neku vrstu tunela ispod nekakvog mosta i spajanje sa navijačima koji su već bili tu pred stadionom. Tu sam se još jednom uvjerio da je BHF ime, da je BHF ponos svih navijača BIH. Broj fotoaparata i video kamera koji su bili okrenuti prema nama, te komentari ljudi koji su bili pred stadionom mi potvrđuju gore navedeno. EVO FANATICOSA DOLAZE bio je jedan od hiljadu komentara na platou pred stadionom.
Pokazali smo Francuzima šta je Patriotizam i kako se voli svoja država, pokazali smo kako se čuva Obraz Nacije, pokazali smo im tu noć na Tribini kako se navija, pokazali smo koliki Otpor može da pruži jedan mali narod kao Bosanci i Hercegovci, pokazali smo da našem Prijateljstvu nema kraja od Amerike do Australije.
P.O.T.O.P
Ovaj dan je drhtao i potopljen je Pariz. KOJI GRAD JE SLJEDEĆI?
Hogra
11.10.2011. Pariz
Trg Porte de Pantin.

Kao što je i najavljeno po internet portalima BHFanaticos je zauzeo i postavio svoju bajtu ispred Caffé de la Musique. Već od podne počeli su pristizati članovi i simpatizeri iz čitave Evrope. Uvijek u svom dobro poznatom stilu i dobro poznatom ambijentu : cooliranje, zajebancija, pjesma, navijanje. Ono što mi je upalo u oko od samog dolaska na trg (negdje oko 12h30) je nebrojeni broj baklji, petardi, dimnih, i ostalih pirotehničkih rekvizita koji su zapaljeni u toku dana. Jednostavno terasa ispred Caffé de la Musique je više bila zavijena u dim nego što je bila bez dima.
Par novih pjesama se probalo, uvježbavale stare već dobro poznate, uglavnom vrijeme za polazak oko 17h00 se lagano približavalo. Onaj stari dobri osjećaj uz raju BHF i lagani adrenalin pred tekmu.
17.00.h
Formirali smo korteo na trgu i lagano krenuli prema stadionu. 5 km hodanja uz navijanje i zajebanciju, otprilike sat vremena nas je dijelilo od Stade de France. Osjećao se pozitivan naboj među svima nama, osjećalo se da smo spremni da večeras napravimo nešto što će se pamtiti.
Prvih nekoliko stotina metara je proteklo uz štimung i sređivanje prvih redova kortea i lagano razvlačenje kolone kako bi ostali navijači sa trga mogli da nam se prikopčaju i uvrste u kolonu.
Meni je zapalo nezahvalno mjesto da budem vodič do stadiona iako nikada nisam bio tu i nikada nisam prošao putem koji vodi prema stadionu. Ali eto u zadnjih mjesec dana sam se sprijateljio sa onim žutim čovječuljkom na google street da sam se osjećao sposobnim da odradim to što se traži od mene.
Put je vodio preko jednog pješačkog mostića na jednom od brojnih Pariških kanala.
I onda momenat kada sam se popeo na most, koji je bio izdignut nekih desetak metara iznad kanala,
Jednostavno sledila mi se krv u venama. Noge su mi se odsjekle. Da sam imao tri para očiju otvorio bi ih široko da dobro upijem i da memorišem ono što je ispred mene stajalo.
PRIZOR VELIČANSTVEN.
Korteo dug, predug, širok, preširok, nekih možda 400 – 500 metara i u pozadini trg na kojem je još bilo raje koja se nije prikopčala korteu. U meni se mijenjao osjećaj straha i ponosa, osjećaj radosti i zabrinutosti, smjenjivao se topli i hladni znoj niz leđa.
Prema meni je tekla rijeka ljudi, rijeka Bosanaca i Hercegovaca, prema meni je nadolazio CUNAMI navijača Bosne i Hercegovine koji se spremao da proguta sjeverni dio Pariza. Ispred mene je stajao odgovor koliko ljudi poštuju i cijene BHFanaticose i koliko se njih odazvalo na naš poziv da se nađemo na Porte de Pantin i da zajedno krenemo do stadiona.
Veličina trga na kojem smo proveli dan je jednostavno sakrila broj ljudi koji se tu nalazio.
Osjećao sam se neuništiv, nepobjediv, a sa druge strane bilo me je strah jer jednostavno nismo imali pravo na grešku. Svaka greška na izabranom putu mogla je izazvati katastrofu, bojao sam se da ne upadnemo u neku slijepu ulicu, zatvorenu radovima ili nečim sličnim i to bi bilo kraj i korteu i koloni i ovom danu koji je tako lijepo započeo. Sve ove slike su mi prošle kroz glavu u nekih par sekundi. I onda mi na um pade ona izreka od gospodina Obame : YES, WE CAN.
Prva tri kilometra su prošla bez većih problema iako nismo imali nikakve policijske pratnje ni obezbjeđenja. Prelazili smo ceste i raskrsnice obezbjeđujući sami saobraćaj i korteo.
Nakon 3 km hodanja susreo sam jednu policijsku patrolu ( Gendarmerie ), zaustavim ih i kažem da iza mene ide par hiljada navijača BIH i da nam treba obezbjeđenje do stadiona. Žena ( policajka ) me pogleda i ono zacuđeno reče: ''Kako to par hiljada?'' Izađe iz auta i približi se kanalu pored kojeg smo išli. Kad je ugledala kolonu koja se razvukla duž kanala reče: ''Oh mon Dieu, mais c'est quoi ça? Oh Bože, šta je ovo? Vratila se brzo do auta i radio vezom počela u panici da kontaktira centralu tražeći da pošalju CRS i specijalne jedinice na nekakav most, nisam razumio ime.
Pokazala mi je jedan mali pješački mostić preko kanala i rekla da prevedemo korteo preko, na drugu stranu i da će nas policija čekati sa druge strane kanala.
Prelazeći preko mosta desio se jedan od najljepših prizora tog dana: Bakljada istovremeno na mostu te sa jedne i druge strane kanala. VELIČANSTVENO.
Nakon prelaska preko mosta i nakon što smo ponovo poredali prve redove kortea pred nas su stigli policajci, CRS, specijaci, kornjače. Pojedini naoružani čak i automatskim puškama. Izgledali su toliko zbunjeno pa čak i poplašeno, izgledali su mi jednostavno smiješno.
Otišao sam do jednog drota i pitao ko je njihov šef. Pokazao mi je na jednog od njih, te sam mu prišao i rekao da nema potrebe za tolikom intervencijom i demonstracijom sile. Zamolio sam ga da ne reaguju ako bi se zapalila koja baklja i da Nas ostavi da kontrolišemo situaciju u korteu i da nam samo obezbjede put i saobraćaj do stadiona.
Pokazao sam mu na BHF dux koji je bio na meni i rekao: ''Pogledajte ove momke i djevojke u prvim redovima koji su obučeni ovako kao i ja, ima nas oko 400 – 500, to je BHFANATICOS.
Ultras navijači Bosne i Hercegovine. Ovo je bilo ono kao u stilu DAS IST VALTER! heheh
Prešli smo već 3 km sa ovolikom rijekom ljudi iza nas i nije bilo problema do sada. Ne vidim razloga da bude problema sad. Pogledao je niz ulicu uz koju je još nadolazila kolona ljudi, jednostavno broja i kraja nije bilo i opet me sad malo začuđeno upitao:
''Odakle vi u stvari idete pješaka?'' Rekao sam da smo krenuli sa Porte de Pantin oko 17h00.
''On c'est fait avoir comme des enfants! Prevarili su nas kao djecu.'' Nakon toga se okrenuo prema meni i rekao mi da nas uopšte nisu očekivali sa ove strane jer je za njih bilo nepojmljivo da krenemo pješaka sa tog trga prema stadionu. Malo je falilo da se zasmijem ono grohotom direktno u facu. Ljudi su obezbjedili i osigurali sve metro stanice od Porte de Pantin do Stade de France a mi krenuli pješaka i faktički došli im iza leđa.
Rekao mi je da zaustavimo kolonu i da ćemo sačekati nekoliko vremena. U stvari oni nisu bili spremni i čekali smo da prebace CRS i specijalne jedinice na put odakle dolazimo.
GOLEMO, Žestoko GOLEMO.
Prva kada smo zaustavili korteo pod auto putem i kada smo odradili dobro poznatu HAJMO NA NOGE. Neponovljiva scena i osjećaj.
Druga je dolazak pred stadion opet kroz neku vrstu tunela ispod nekakvog mosta i spajanje sa navijačima koji su već bili tu pred stadionom. Tu sam se još jednom uvjerio da je BHF ime, da je BHF ponos svih navijača BIH. Broj fotoaparata i video kamera koji su bili okrenuti prema nama, te komentari ljudi koji su bili pred stadionom mi potvrđuju gore navedeno. EVO FANATICOSA DOLAZE bio je jedan od hiljadu komentara na platou pred stadionom.
Pokazali smo Francuzima šta je Patriotizam i kako se voli svoja država, pokazali smo kako se čuva Obraz Nacije, pokazali smo im tu noć na Tribini kako se navija, pokazali smo koliki Otpor može da pruži jedan mali narod kao Bosanci i Hercegovci, pokazali smo da našem Prijateljstvu nema kraja od Amerike do Australije.
P.O.T.O.P
Hogra
- Comrad
#1558 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Potpis!PAKA1 wrote:TO KRALJU TAKO SE PRIČABHF_Manijak wrote:Ma to smo mi nafurali ba, cuj mora igrati, ko kaze, gdje pise?! Pa jebo te "mora" lafo i Messi igrati na SP pa Argentina jedva na guzove prodje, da su protiv Perua kiksali prosle kvalifikcije tj da ih nije sadaka sacuvala zadnjih minutu, ne bi Messi Juzne Afrike ocima vidio, manite se te seljacke price!
NE kazem da nema uticaja marketinga, jaci-slabiji lobi, ali da neko mora nesto po svaku cijenu, ma mora al u qrcu! Ko je bolji taj ce i proci i vozdra! Ko je nama branio da one sanse u Lisabonu pretvorimo u golove?! Ko nam je branio da u Zenici krenemo junacki a ne lafo cekamo rezultat nakav, nismo suta na gol imali kako treba...Cuj mora igrati, e jebem ti razmisljanje! Pa nista, najbolje da skinemo gace prije tekme, prije nego istrcimo na BP, koji cemo qrac igrati i zamarati igrace kad ionako Ronaldo mora igrati!
Jel tako bilo i za Rooneya, Lamparda, Gerrarda, Ferdinanda, pa ih Hrvati izbacise nasred Wembleya, ko da su to amaterski igraci i nemaju milionske ugovore sa vodecim svjetskim firmama, jeste, Ronaldo ima mnogo jace ugovore, ali nisu ni ovi Mravac ili Pandza!
- quasar
#1559 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Svaka im cast. Ovakve stvari nas dizu i u nasim i u tudjim ocima. Da je bio i najmanji incident francuska stampa bi to 10x uvecala i stavila kao dokaz da smo divljaci i da nas treba ograditi visokom ogradom.star(i)mo wrote:Ne znam je li ovo vec bilo na onoj drugoj temi. Kako bi bilo dobro ovo ponoviti i u Portugalu...![]()
...
Hogra
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1560 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Da vidimo ko ga je sve smjerio ovaj vikend?! Dzeko, Lulic, Ibisevic....nek ponove protiv Portugala i bice dosta 
-
bauhaus
#1561 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Star(i)m0 svaka cast! Bilo je predivno procitati ovo.
Koje dresove nosimo u Lisboa? Plave ili bijele?
Koje dresove nosimo u Lisboa? Plave ili bijele?
- Gandalf
#1562 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ronaldo je dosadio ljudima
Našim bojaznima da će Portugalci u duelu protiv BiH vjerovatno biti povlašteni, u prilog ide i to da je Evropsko prvenstvo vjerovatno nezamislivo bez najskupljeg fudbalera svijeta.
- Ronaldo? Pa možda je više i dosadio ljudima. Zašto ljudi ne bi vidjeli neka nova imena na Euru, poput Džeke? Te priče o parama i velikim kompanijama nemaju veze. Ako mi budemo igrali dobro, ne vjerujem da nas može zadesiti neka nepravda. Oči cijelog svijeta bit će uperene u ove utakmice - kaže Pape.
Našim bojaznima da će Portugalci u duelu protiv BiH vjerovatno biti povlašteni, u prilog ide i to da je Evropsko prvenstvo vjerovatno nezamislivo bez najskupljeg fudbalera svijeta.
- Ronaldo? Pa možda je više i dosadio ljudima. Zašto ljudi ne bi vidjeli neka nova imena na Euru, poput Džeke? Te priče o parama i velikim kompanijama nemaju veze. Ako mi budemo igrali dobro, ne vjerujem da nas može zadesiti neka nepravda. Oči cijelog svijeta bit će uperene u ove utakmice - kaže Pape.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1563 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ovo raduje i ulijeva nadu
niti jedan uspijeh ne dolazi preko noći već se gradi strpljivo i slaganjem bezbroj malih kockica....trenutno nam kockice postaju kocketine u fudbalskom svijetu
Zmajevi ulijevaju nadu
Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 24.10.11. 10:15.
Nakon ovog vikenda u evropskih ligama, najzadovoljniji može biti selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić.
Naime, udarni napadački dvojac fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko i Vedad Ibišević, postigao je ukupno tri gola za Manchester City, odnosno Hoffenheim.
Ibišević je svojim golom u susretu protiv Borussije iz Moenchengladbacha na najbolji mogući način najavio povratak nakon povrede. Vedi ovaj pogodak mnogo znači, s obzirom na to da je više od 300 minuta igre u Bundesligi prije njega bio bez gola.
Džeko je ušao u igru u 70. minuti u derbiju protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu, te je za svega nešto više od 20 minuta provedenih na terenu postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.
Veoma uspješan vikend imao je i Senad Lulić. Njegov je Lazio na gostovanju kod Bologne slavio sa 2:0, a Lulić je bio strijelac drugog gola za nebeskoplave.
Raduje dobar učinak zvijezda reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer će u susretima baraža protiv Portugala Pape na raspolaganju morati imati svoje najjače adute, tako da dobra forma itetako ohrabruje.
- Comrad
#1564 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
To Pape.Gandalf wrote:Ronaldo je dosadio ljudima
-
mekaba
#1565 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Zao mi sto nisam bio sa vama.Jbg kasno stigao na trg.Vec svi otisli. Prosto je nevjerovatno da nikakvih incidenata nije bilostar(i)mo wrote:Ne znam je li ovo vec bilo na onoj drugoj temi. Kako bi bilo dobro ovo ponoviti i u Portugalu...![]()
11.10.2011. Pariz
Trg Porte de Pantin.
17.00.h
PRIZOR VELIČANSTVEN.
GOLEMO, Žestoko GOLEMO.
P.O.T.O.P
Hogra
-
bob sap
#1566 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
denimb wrote:
Uffff...kada pravi spot neko ko ne zna...Ko zna zasto je to dobro
samo da se zna da nisam ja pravio, vec sam naso na jednom forumu pa sam ovdje postavio
- ReD aka Socijalista
#1567 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
U Zenici čine sve kako bi pripremi Bilino polje za Portugal

U iščekivanju definitivne odluke o mjestu odigravanja utakmice baraža protiv nogometne selekcije Portugala, Čelik čini sve da teren Bilinog polja pripremi za ovu važnu utakmicu.
- Već od 17. oktobra naš tim ne trenira, a neće ni igrati niti trenirati do utakmice sa Portugalcima. Proteklih dana bušili smo rupe u travnjaku, posijali smo travu i nasuli humus, a nasut ćemo i pijesak. Nadamo se i ljepšem vremenu, koje najavljuju, kako bi nova trava nikla. Do utakmice bismo je, onda, i ošišali i samo ravnali teren valjkom - ističe direktor Čelika Alija Porča.
On najavljuje da će danas u 11 sati u klupskim prostorijama biti održan i sastanak s ljudima iz Nogometnog saveza BiH u vezi s organizacijom ove utakmice.
- ReD aka Socijalista
#1568 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Delegacija NSBiH obišla teren na stadionu u Zenici

Lose, jako lose. Moraju cuda napraviti za ovo.

Lose, jako lose. Moraju cuda napraviti za ovo.
-
bosnovizija
#1569 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
UEFA: BiH – Portugal 11. novembra na Bilinom polju!
Na zvaničnoj stranici Evropske fudbalske federacije piše da će prvi meč baraža za EP biti odigran u Zenici
Čini se da žalba nije urodila plodom
Piše: SportCentar
24.10.2011 u 19:14 sati.
Reprezentacija Portugala u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Bosne i Hercegovine 11. novembra gostovat će na zeničkom Bilinom polju!
Iako su se Portugalci Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) žalili na loš teren stadiona u Zenici, čini se da u Nyonu nisu previše ozbiljno shvatili našeg protivnika.
Naime, na zvaničnoj stranici UEFA-e objavljeno je da će prvi meč baraža biti odigran na Bilinom polju i to 11. novembra sa početkom u 20 sati!
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=27112
Na zvaničnoj stranici Evropske fudbalske federacije piše da će prvi meč baraža za EP biti odigran u Zenici
Čini se da žalba nije urodila plodom
Piše: SportCentar
24.10.2011 u 19:14 sati.
Reprezentacija Portugala u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Bosne i Hercegovine 11. novembra gostovat će na zeničkom Bilinom polju!
Iako su se Portugalci Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) žalili na loš teren stadiona u Zenici, čini se da u Nyonu nisu previše ozbiljno shvatili našeg protivnika.
Naime, na zvaničnoj stranici UEFA-e objavljeno je da će prvi meč baraža biti odigran na Bilinom polju i to 11. novembra sa početkom u 20 sati!
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=27112
- BHF_Manijak
#1570 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Iako ima jos dvije i po sedmice do baraza, ipak ovo jako lose izgleda, zemlja, gola zemlja... 
- skafiskafsnjak
#1571 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Eno, odluceno da se igra na Bilinom Polju

Kad pocinje prodaja ?
Kad pocinje prodaja ?
- quasar
#1572 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma nema popravke u oktobru i novembru: niti ima busenja da valja, nit se prima. Vegetacija sad ide na pocinak. Nema sunca, nema toplote. Dobro ce biti sve samo da nema rupa.BHF_Manijak wrote:Iako ima jos dvije i po sedmice do baraza, ipak ovo jako lose izgleda, zemlja, gola zemlja...
- samo_ti
#1573 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa naravno da je lose, ali smo mi krivi za to i tako nam je...koliko se zadnjih godina samo provlacilo to oko zamjene te trave, ja koliko znam pare su i osigurane ( bile ), a u sta je to utroseno, pokradeno, necemo saznati ...ha ja ... a sto je najgore ni poslije baraza se nista nece uraditi jer ce se opet naci neki strucnjak koji ce izjaviti da je trava kao na Poljudu i da se treba samo izvaljati...nasa lopovska posla 
- BHF_Manijak
#1574 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa zar se ne moze ubaciti komad rolovane trave, ne mogu da vjerujem da nema nijedan centar u BH za uzgoj trave za terene, nego klasicno busenje, pusti samo nek nikne!quasar wrote:Ma nema popravke u oktobru i novembru: niti ima busenja da valja, nit se prima. Vegetacija sad ide na pocinak. Nema sunca, nema toplote. Dobro ce biti sve samo da nema rupa.BHF_Manijak wrote:Iako ima jos dvije i po sedmice do baraza, ipak ovo jako lose izgleda, zemlja, gola zemlja...
- quasar
#1575 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma ima trave, ogule livadu sad pa sad, natovare i prebace, samo je problem sto je malo nezgodno doba godine za to da bi se primilo. Tu onda treba voda i sunce.BHF_Manijak wrote:Pa zar se ne moze ubaciti komad rolovane trave, ne mogu da vjerujem da nema nijedan centar u BH za uzgoj trave za terene, nego klasicno busenje, pusti samo nek nikne!quasar wrote:Ma nema popravke u oktobru i novembru: niti ima busenja da valja, nit se prima. Vegetacija sad ide na pocinak. Nema sunca, nema toplote. Dobro ce biti sve samo da nema rupa.BHF_Manijak wrote:Iako ima jos dvije i po sedmice do baraza, ipak ovo jako lose izgleda, zemlja, gola zemlja...
Mislim, tako ce i uraditi, pred utakmicu zakrpiti sto bude dobro pa nek se prima na proljece...