Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
karanana

#1551 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

afannedim wrote:Počela sr..a i sa ARENASPORT, plačam ih 10KM kao dodatni paket i sad zatamljena ARENA3 zbog prijenosa utakmice na BHT-u, ako nastave ovako odjavljujem arene
meni nije zatamnjeno, gledam na areni jer je na bht-u slika negledljiva. nek ih je sram i stid, tek kad imas alternativu istog sportskog dogadjaja vidis razliku izmedju one mrlje na bht-u i kristalno ciste slike na areni, a ni ne govorim o areni hd.
clarion_

#1552 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

karanana wrote:
afannedim wrote:Počela sr..a i sa ARENASPORT, plačam ih 10KM kao dodatni paket i sad zatamljena ARENA3 zbog prijenosa utakmice na BHT-u, ako nastave ovako odjavljujem arene
meni nije zatamnjeno, gledam na areni jer je na bht-u slika negledljiva. nek ih je sram i stid, tek kad imas alternativu istog sportskog dogadjaja vidis razliku izmedju one mrlje na bht-u i kristalno ciste slike na areni, a ni ne govorim o areni hd.
Bogami zatamniše... pošteno nema šta
karanana

#1553 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

meni jos radi, mozda dok dodje zatamnjenje do mene. ili dok ne procitaju da se hvalim ovdje pa me ne udunu.
afannedim

#1554 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

clarion_ wrote:
niti je arena 10 KM trenutno niti je zatamnjena zbog BHT-a jer ja gledam tekmu na tom kanalu.
Plačat ćeš je od jula isti k...c al da je zatamne bruka.
bankok

#1555 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Fakat su mi sad zivce izvukli sa ovim zatamljivanjem,taman sam se fino namjestio i gledao tekmu na Arena 3
prebacim nesto bezveze na drugi kanal vratim se a ono zatamljeno posrase mi se u ceif posteno.
Sad moram gledat na ovom degenerickom BHT-u i slusat ovog Kemala kako mi zavija,fakat mi dodje da sve skresem
u tri p...de,koji mi djavo pustas Arene ako mi ne das da gledam na njima najznacajniji sporstki dogadjaj
Ligu Prvaka,mile mi majke da sam na necijem mijestu ko placa dodatno Arene sad bi se spremio i otisao nekom usi iscupat u Logosoftu prvo pa onda dalje.
Ne volim psovat ovako javno i galamit ali sad su mi fakat zivku izvukli da bi razbio i televizor i ove njihove aparatice tu i sve,ovo je vrh vrhova od bezobrazluka,jebala ih i Federalna i BHT i Rak i sve.
Ugasite odmah ove Arene ne trebaju nam ZAMRACENE :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
karanana

#1556 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ja licno mislim da arene ne podlijezu ili barem ne bi trebale da podlijezu onom pravilu zatamnjivanja jer su ljudi legalno kupili ove utakmice i ljudi se legalno emituju na teritoriji BiH. znaci nisu jedna od televizija striktno vezane za jednu drzavu i jedno trziste. to sto bht na sadaku dobije tekmu i imaju karinu kvalitetu slike to nije moj problem.
nek ovi iz logosofta to malo provjere mada u ovoj rasulo drzavi im vjerovatno niko ne zna ni reci sta treba a sta ne treba zatamnjivati.
afannedim

#1557 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

bankok wrote:Fakat su mi sad zivce izvukli sa ovim zatamljivanjem,taman sam se fino namjestio i gledao tekmu na Arena 3
prebacim nesto bezveze na drugi kanal vratim se a ono zatamljeno posrase mi se u ceif posteno.
Sad moram gledat na ovom degenerickom BHT-u i slusat ovog Kemala kako mi zavija,fakat mi dodje da sve skresem
u tri p...de,koji mi djavo pustas Arene ako mi ne das da gledam na njima najznacajniji sporstki dogadjaj
Ligu Prvaka,mile mi majke da sam na necijem mijestu ko placa dodatno Arene sad bi se spremio i otisao nekom usi iscupat u Logosoftu prvo pa onda dalje.
Ne volim psovat ovako javno i galamit ali sad su mi fakat zivku izvukli da bi razbio i televizor i ove njihove aparatice tu i sve,ovo je vrh vrhova od bezobrazluka,jebala ih i Federalna i BHT i Rak i sve.
Ugasite odmah ove Arene ne trebaju nam ZAMRACENE :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Gledaj ko i ja na SAT1 j..o Velida Spahu
novi.dan.nova.nafaka

#1558 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

afannedim wrote:Gledaj ko i ja na SAT1 j..o Velida Spahu
SAT1 - slika odlična, ekstra... :thumbup:
Oni naši kanali, BHT i FTV užasna slika - totalno negledljiva meni.
karanana

#1559 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

iduce hefte i sat1 taman.
i na kraju krajeva ako ce vako kenjat sa arenama, zasto bi sat1 bio drugaciji?
maxim2000

#1560 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by maxim2000 »

A meni je i HRT 2 ostao upaljen i tamo se moze utakmica gledati a Arena 3 je zatamljena. Ludilo!!! :evil: :evil: :evil:
The Realist

#1561 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Logično da je bilo zatamnjeno, svugdje je bilo (i na HS-u). Ako su prodali BHT-u ovu utakmicu, onda je logično da moraju zatamniti (ne da BHT, jer je dao novac za to). Čudi me da onda nisu pustili drugu.

Pa nije Logosoft kriv za zatamnjivanje, nego zakon.
karanana

#1562 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

jebo lud zbunjenog (bez uvrede za naseg forumasha), meni sve "otkljucano" i hrt2 i arena 3 i arena 3 hd
The Realist

#1563 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

karanana wrote:ja licno mislim da arene ne podlijezu ili barem ne bi trebale da podlijezu onom pravilu zatamnjivanja jer su ljudi legalno kupili ove utakmice i ljudi se legalno emituju na teritoriji BiH. znaci nisu jedna od televizija striktno vezane za jednu drzavu i jedno trziste. to sto bht na sadaku dobije tekmu i imaju karinu kvalitetu slike to nije moj problem.
nek ovi iz logosofta to malo provjere mada u ovoj rasulo drzavi im vjerovatno niko ne zna ni reci sta treba a sta ne treba zatamnjivati.
Ja mislim da Arene to prodaju dalje našim distributerima, ili se utakmice prodaju pojedinačno, ali vjerujem da su morali zatamniti.
afannedim

#1564 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ja ne vjerujem da su morali nisu nikad do veceras nek fino stave info da od sad moraju i da odjavim ARENE
iceman2010

#1565 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Ne znam kako su regulisana ta autorska prava, ali do sada niko nije zatamnjivao Arene ili neki drugi sportski kanal. Na Moja TV nije bilo zatamnjeno, a evo vidim ni kod nekih korisnika LoL-a. Valjda ce neko iz LoL-a odgovoriti o cemu se zapravo radi.
bankok

#1566 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Ma ja samo znam da je ovo bezobrazluk i da su zatamnili po necijem nahodjenju,otkud to da se pola utakmice moze gledat a pola ne moze providno ko najlon, i sto neko vec kaze Arene se legalno distribuiraju na svim podrucjima
tako da nas kao konzumente tog kanala koji placamo distributeru zaboli racka za Federalnu,BHT i ostale oni nek
okace na usi svoja prava,ne znam samo odakle im pravo da tijeraju ljude da nesto gledaju na njihovim
žuto-smedjim-ljubicasto-sivim kanalima koji se po kvaliteti mogu porediti sa 50-tim godinama.
Logosoft je prilikom same najave uvodjenja Arene jasno naveo da se na njima mogu pratiti svi najbitniji sportski
dogadjaji i posebno naveo i Ligu Prvaka e pa haloo kome suplju vise prodajete,ne mozete jedno pisat a drugo raditi
gospodo draga,ako se isto moze gledat na Kanalu 1 zasto ne moze i na Areni objasnit to ljudima pogotovo onim
koji tu Arenu dodatno placaju,onaj ko placa njega nije briga za nikakva prava tamo neke Federalne i BHT-a on
hoce da gleda kvalitetniji signal itd i to vam je platio a placamo i mi ostali.
Ja da sam na njihovom mijestu automatski bi odjavio Arene,jer cim su jednom zatamnili uvijek ce,a mogu samo
zamisliti sta ce biti kad pocne Europsko prvenstvo ako i jednu utakmicu odgledaju u zivom prenosu to ce biti dernek,
jer nedo bog da nasa raja gleda tako sto negdje drugo osim na nasim dragim "kretenskim" televizijama,kad treba
raju zajebavat oni se cvrsto drze pravila i zakona fakat su mi zivku izvukli uhhh :x :x :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

#1567 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Dobro je da nisam sportski tip; da se ne žalite ovdje toliko, ne bih ni znao da su bile nekakve važne utakmice.
8-) :run:
The Realist

#1568 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

afannedim wrote:Ja ne vjerujem da su morali nisu nikad do veceras nek fino stave info da od sad moraju i da odjavim ARENE
Samo što mislim da su Arene prenosile utakmice koje nije prenosila FTV/BHT, iako nisam sto posto siguran za grupnu fazu, ali mislim da je ovako bilo.

Oni su možda otkupili prava za Balkan, ali to znači da oni mogu ovdje da ta prava prodaju dalje, ali ako prodaju, ne smiju oni pustiti tu utakmicu u svom prenosu (ne na području za koje je prodata utakmica).
karanana

#1569 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

The Realist wrote:
afannedim wrote:Ja ne vjerujem da su morali nisu nikad do veceras nek fino stave info da od sad moraju i da odjavim ARENE
Samo što mislim da su Arene prenosile utakmice koje nije prenosila FTV/BHT, iako nisam sto posto siguran za grupnu fazu, ali mislim da je ovako bilo.

Oni su možda otkupili prava za Balkan, ali to znači da oni mogu ovdje da ta prava prodaju dalje, ali ako prodaju, ne smiju oni pustiti tu utakmicu u svom prenosu (ne na području za koje je prodata utakmica).
mislim da si u pravu za grupnu fazu. mislim da to rade i sa kupom UEFA, ono sto obn prenosi najcesce ne bude na areni. isto tako radi i sportklub kada bht prenosi jednu utakmicu engleske lige, nema je na sportklubu.

ali sta je onda bilo sa drugom tekmom veceras? nigdje je nije bilo. bila je na PTC-u ali ne prebacih da vidim jeli zatamnjeno, vjerovatno jeste.
The Realist

#1570 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Pa, iz nekog razloga nisu prenosili i nije mi jasno radi čega.

Možda zato što su RTS-u prodali prava za nju, onda nisu u Srbiji to mogli prenositi, a samo jedan kanal je bio namijenjen za CL i onda je to mogla biti ova Basel vs. Bayern utakmica, a kako su nama prodali to, nisu mogli u BiH pustiti, ali u Srbiji jesu.

Ponavljam, ne znam pravi razlog, ali znam da je ovo način na koji se radi sa TV pravima.
bankok

#1571 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Kako se ne placaju Arene kad se placaju 10 km,koja suplja covjece
a i ostali placaju nista nije besplatno,nista.
Sto neko rece nek onda napisu u objavi da ce se neki sportski prenosi zatamnjivat i to najbitniji i najzanimljiviji,
pitam se samo koliko bi ljudi platilo tih 10 km a pogotovo 70 km za HD ,80 km da glledas crnu sliku ma daj molim te,
plus preplata redovna,suplju oni valjaju nama a ne raja koja to sve uredno placa.
The Realist

#1572 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Naravno da je zatamnjivanje opravdano.

Ako ja od "tebe" kupim prava za prenos utakmice, naravno da ti nećeš na istom području prenositi istu. Zašto onda otkupljujem prava?

Ne moram od tebe, mogu otkupiti od vlasnika prava, ali kako oni regionalno prodaju to (u nekim slučajevima), onda ih kupujem od vlasnika za region.

Ovo je sasvim logičan slijed događaja i razumijem da oni koji dodatno plaćaju HD (ako ima takvih, jer ne znam kako to kod Logosofta funkcioniše), budu frustrirani, ali nešto drugo za očekivati je ludost.
neo7

#1573 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Do sada se nije nista zatamnjivalo, niti ce, osim vec pomenutih slucajeva. Odnosno, sve zavisi od autorskim prava.
Ovo nije tacno, barem kada je rijec o Telecomu. Znam da sam se sa starim svadjao da prebaci na arene kada je bila grupna faza LP jer su mi na zivce isli ovi debili sa FTV-a i BHT-a. Znaci, paralelno ista utakmica ide na Arenama i na nasem domacem kanalu bez zatamnjivanja.
bankok

#1574 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Lud i ponosan wrote:
bankok wrote:Kako se ne placaju Arene kad se placaju 10 km,koja suplja covjece
a i ostali placaju nista nije besplatno,nista.
Sto neko rece nek onda napisu u objavi da ce se neki sportski prenosi zatamnjivat i to najbitniji i najzanimljiviji,
pitam se samo koliko bi ljudi platilo tih 10 km a pogotovo 70 km za HD ,80 km da glledas crnu sliku ma daj molim te,
plus preplata redovna,suplju oni valjaju nama a ne raja koja to sve uredno placa.
Od 1. januara ne placas nista. Nisi dobro informisan.

I rekoh ti, http://www.rak.ba i žali se. Mislim da si dosao na pogrešnu adresu. Slažem se apsolutno da je zatamnjivanje iritantno i bespotrebno, u funkciji aparata za vegetiranje, ali ove domace TV bolesnike nece niko spasiti.
Sve to treba pogasiti.
Ja tebi opet velim,nista nije besplatno placas preko pretplate sve
a sve i da nije od 1 januara "besplatno" opet bi veceras bilo zamraceno a mozda i u buduce,
tih 10 km nebi promijenilo nista ili mozda i bi a onda bi to znacilo da se moze al eto posto je kao besplatno zamraci
jarane,tako da tih 10 km ne igra nikakvu ulogu u tome.
I ovdje se niko ne zali nego se pise i razmijenjuju misljenja a i sve da se zali ima se na to pravo ;-)
The Realist

#1575 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

neo7 wrote:
Do sada se nije nista zatamnjivalo, niti ce, osim vec pomenutih slucajeva. Odnosno, sve zavisi od autorskim prava.
Ovo nije tacno, barem kada je rijec o Telecomu. Znam da sam se sa starim svadjao da prebaci na arene kada je bila grupna faza LP jer su mi na zivce isli ovi debili sa FTV-a i BHT-a. Znaci, paralelno ista utakmica ide na Arenama i na nasem domacem kanalu bez zatamnjivanja.
Koliko se sjećam, skoro nijednu nisu zajedno prenosili, osim u multiprenosu. Možda jedna utakmica, ali nisam siguran :? .

Sve ovisi o dogovoru.
Post Reply