Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
giovanni galli

#1551 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by giovanni galli »

mislim da u svakoj toj kuci ima 5 i vise osoba, roditelji, i gore djete sa zenom i dvoje njihove djece ili cak vise. a tu okolo su i braca sestre, naravno to su vecinom nevesinjci gacani i tako dalje..
Blagaj

#1552 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

Slabo ti te trećine idu. Otkuda dođe do troje ljudi :lol: (znam i ja smilove lijepiti)

Nego, otkuda ti dođe do 70% a ni jednoga solitera i dvije ulice (Fejćeva i Titova - treće ni za lijeka).
Daj mi izvor ili povuci tu dezinformaciju (opet smile) :-)

P.S.
Zato sam i napisao k'o. Kontaš - zarez znači da nedostaje slovo. Uči, uči (opet smile) :lol:
Blagaj

#1553 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

giovanni galli wrote:Ma daj. Hoćeš reći da na potezu Opina i Kočina ima otprilike 5 000 stambenih objekata??
Uostalom, izgleda da ne znaš baš cjelokupnu demografsku strukturu Kočina :)

ne znam sliku zato i pitam, ali bih rekao da ima 5 000 objekata na tom podrucju. naravno moja procjena odokativno, moguce da fulam, jer mi tako rekose ljudi tamo, koji traze da im naprave skolu i dom zdravlja, da ne vode djecu na tekiju i sehovinu, opet kazem dozvoljavam da sam fulao. mozda zna hercegovac nesto vise, i mozda su ovo njegova iznenadjenja zbog kojih je ovako siguran u neke stvari o kojima govori?
5000 objekata je previše.
Da je svaki po metar dug eto ti ga pet kilometara.
Ako ima 18 000 ljudi, to ti ga je 2500 -3000 osnovaca. Po tom broju trebalo bi im 4-5 osnovnih škola i jedna opšta bolnica, a ne dom zdravlja.
hercegovac_pravi

#1554 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hercegovac_pravi »

giovanni galli wrote:Ma daj. Hoćeš reći da na potezu Opina i Kočina ima otprilike 5 000 stambenih objekata??
Uostalom, izgleda da ne znaš baš cjelokupnu demografsku strukturu Kočina :)

ne znam sliku zato i pitam, ali bih rekao da ima 5 000 objekata na tom podrucju. naravno moja procjena odokativno, moguce da fulam, jer mi tako rekose ljudi tamo, koji traze da im naprave skolu i dom zdravlja, da ne vode djecu na tekiju i sehovinu, opet kazem dozvoljavam da sam fulao. mozda zna hercegovac nesto vise, i mozda su ovo njegova iznenadjenja zbog kojih je ovako siguran u neke stvari o kojima govori?
Siguran sam u potpunosti da je teza o "stolnom" gradu apsolutni promašaj. Ono što je HDZ uradio, totalan je promašaj ako su već mislili praviti "stolni" grad. Totalno pogrešan odabir političkog momenta. Katastrofalan. Ali oni druge opcije nisu imali.

Zašto sam siguran u ono što govorim? Iz 2 razloga. Prvi je taj što je OHR u potpunosti pročitao igru HDZ-a oko uvođenja dodatne izborne jedinice. To je osnovica na kojoj se gradila teza HDZ-a o stolnom gradu.

Drugi razlog je što demografska slika Mostara nije ni približno onakva kakvom je HDZ-ovci žele predstaviti. To je ujedno i razlog zašto takve "procjene" sakrivaju ko zmija noge. Jer u njihove "procjene" ulaze i ljudi koji u Mostar nisu kročili ima 15 godina, koji su mrtvi već 5-6 godina, studenti iz srednje Bosne koji su tu u prolazu, prognanici iz srednje Bosne kojih je već pola napustilo Ortiješ..itd..itd. Ovo su sve stvari za koje nije potrebna nikakva procjena. Sve se vidi golim okom. Uostalom neka "zabrinuti Bošnjak" postavi rezultate "procjena"... :dance:
Najpouzdaniji i najzvaničniji podatci koji postoje i svima su dostupni, sadržani su u rezultatima posljednjih izbora (lokalnih) održanih u Mostaru. Svima su dostupni i svakome bih savjetova da detaljno pregleda dvije karakteristike koje se neminovno nameću iz analize tih podataka. Izlazna stopa i broj registrovanih glasača. Iz tog se veoma lahko može zaključiti da je broj Hrvata i Bošnjaka u Mostaru od prilike u 2%. To je toliko marginalan broj da ulazi u okvir greške koja se može tolerisati.

Ali tvrditi kako se u posljednjih 5 godina desio egzodus Bošnjaka iz Mostara u tolikoj mjeri da je to nagnalo HDZ da potegne priču o Statut je zaista djetinjasto prosipanje šuplje priče.
Blagaj

#1555 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

Riješili smo demografsko pitanje.
Sad nam razotkrij i zablude o hrvatskoj ekonomskoj nadmoći u Mostaru.
Ono o njihovom dikelanju u Opuzenu smo već apsolvirali.
Imaš li još neke pouzdane pokazatelje?
hercegovac_pravi

#1556 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Blagaj wrote:Slabo ti te trećine idu. Otkuda dođe do troje ljudi :lol: (znam i ja smilove lijepiti)

Nego, otkuda ti dođe do 70% a ni jednoga solitera i dvije ulice (Fejćeva i Titova - treće ni za lijeka).
Daj mi izvor ili povuci tu dezinformaciju (opet smile) :-)

P.S.
Zato sam i napisao k'o. Kontaš - zarez znači da nedostaje slovo. Uči, uči (opet smile) :lol:
Pa od koga ćemo učit ako ne od vas..inferiorni su uvjek učili od superiornih. Vego, kako vas da nazovemo ? Čini mi se da je epitet "nebeski" već zauzet :mrgreen:

Još nisi ljudima objasnio zašto si lagao o "istraživanjima"? koja se motivacija krije iza takve laži?
hercegovac_pravi

#1557 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Blagaj wrote:Riješili smo demografsko pitanje.
Sad nam razotkrij i zablude o hrvatskoj ekonomskoj nadmoći u Mostaru.
Ono o njihovom dikelanju u Opuzenu smo već apsolvirali.
Imaš li još neke pouzdane pokazatelje?
Imam rezultate psolejdnjih lokalnih izbora. šta ti imaš osim "istraživanja"...pardon procjena..

Objani bola ljudima zašto si lagao o "istraživanju"..Koja je motivacija takve laži?
Blagaj

#1558 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

Nisam lagao, samo sam objašnjavao HDZ-ovu filozofiju. A mogu ti reći, unatoč tvoje priče, izgleda da su dobro ''premjerili'', pa se ti ljuti koliko hoćeš.
Nego ti meni reci zašto stalno lažeš o nekakvih 70% ''kontrole'' grada jer to nema veze sa stvarnošću.
Koji su to izvori u tebe?
I zašto muntaš s pričom o nekakvim OHR-ovim prijedlozima podjele gradskih područja kada o tome ne znaš ama bap ništa. Nego onako, rafalaš bezze, pa ko se uhvati na priču, uhvati.
SDA je u gadnom škripcu i zadnja im je nada vratiti stanje od prije 2004. to jest po 3 općine, sve ostalo ih potapa.
Uostalom, to će se riješiti u idućih par mjeseci i vidjet ćemo koliko će ostati od tvoje priče.
hercegovac_pravi

#1559 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

hercegovac_pravi wrote:
Blagaj wrote:Kada sam rekao ''istraživanje'' nisam mislio na neko zvanično demografsko istraživanje financirano od FZS ili slično. Rekao sam da stranke to obavljaju za sebe uz pomoć insajdera. Kao da je potrebna neka velika pamet i prebrojati novorođenu djecu i imena roditelja ili nabaviti spiskove upisanih prvačića u osnovne škole. Ljudi imali procjenu da su u povoljnijoj demografskoj poziciji i uložili napor da obore statut. Jesi li zadovoljan sada ?
Nego, reci mi stvarno: kako je moguće od jedne cjeline napraviti tri dijela a da u dva manjina bude većina.
Jedino ako se ne misli od lijeve obale napraviti dva izborna područja a od desne jedno. Tada bi bilo to moguće...u teoriji doduše. I onda bi oni delegirali dvije trećinew delegata u gradsko vijeće. Samo nema ništa od toga, znaš i sam. Jer bi opet se pojavio nesrazmjer u glasovima izabranih vijećnika - U te bi dvije općine trebao imati 3-4 000 glasova a u onoj trećoj 20-25 00'0. a znamo što je Sud rekao.
Ili?
De mi reci konture tih budućih triju jedinica, možda griješim.
A ko je manjina i na čemu zasnivaš svoje predpostavke? Izvor informacija molim :dance:
Da ponovim pitanje...

A ko je manjina i na čemu zasnivaš svoje predpostavke? Izvor informacija molim :dance:
giovanni galli

#1560 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by giovanni galli »

hercegovac, imas li ti ikakve podatke u vezi ovoga sto sam naveo opine kocine, zaista mi je covjek koji zivi tamo rekao da ima 18 000 stanovnika i da ce gradit dom zdravlja i skolu. znas li ista o ovome, ovo moze biti vrlo koristan podatak?
Blagaj

#1561 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

hercegovac_pravi wrote: Da ponovim pitanje...

Kao i svake pretpostavke (a ne predpostavke, jer D ispred P prelazi u T - zato nije podpalublje nego potpalublje, i bolnica je Pothrasovi a ne Podhrastovi, potstanar a ne podstanar - meni se čini da si ti Gačanin...slaba škola...ali nejse, idemo dalje :) ).
Znači pretpostavke se obično temelje na manje ili više provjerenim podatcima, i nikada se ne uzimaju sa stopostotnom sigurnošću..inače bi se zvale činjenice.
Znači HDZ-ova je pretpostavka da u ovom trenutku imaju brojnije glasačko tijelo 8pogotovo krahiranjem NRSB i HSP-a).
E sada ti meni reci, otkuda tebi podatak o tih 70% ''kontrole'' grada. Otkuda ti taj izvor?
hercegovac_pravi

#1562 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Blagaj wrote:Nisam lagao, samo sam objašnjavao HDZ-ovu filozofiju. A mogu ti reći, unatoč tvoje priče, izgleda da su dobro ''premjerili'', pa se ti ljuti koliko hoćeš.
Nego ti meni reci zašto stalno lažeš o nekakvih 70% ''kontrole'' grada jer to nema veze sa stvarnošću.
Koji su to izvori u tebe?
I zašto muntaš s pričom o nekakvim OHR-ovim prijedlozima podjele gradskih područja kada o tome ne znaš ama bap ništa. Nego onako, rafalaš bezze, pa ko se uhvati na priču, uhvati.
SDA je u gadnom škripcu i zadnja im je nada vratiti stanje od prije 2004. to jest po 3 općine, sve ostalo ih potapa.
Uostalom, to će se riješiti u idućih par mjeseci i vidjet ćemo koliko će ostati od tvoje priče.
Da se vratimo onda na početak. 30%, ni milimetra pro Bulevara a srednja Bosna zjapi prazna pa se ti ljuti i "premjeravaj" koliko god hoćeš..

Kako bola ja lažem? pa i ti sam kažeš da je to istina...

Opet evo tvog posta..
Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Postao/la Blagaj dana 09/02/2013 16:24

70% - čega?? Grada? Pa u tih tvojih (ovo je uslovno rečeno) 70% ne postoji niti jedan jedini lift. U tih 70% grada je otprilike 25% urbanog dijela grada, ni postotka više.
Svašta čovjeka...vi ste bola totalno prsli..više i ne znate šta pišete..dobro možda sam omašio u koji procenat ali u globalu nebitno je radi li se o 66% ili 74%..barem meni dok za vas znam da to predstavlja ogromnu stvar.

Kako bola ne znam ništa u vezi OHR-ovih prijedloga? Čak i da zanemarimo to što sam detaljno upućen u stvari vezane za Mostar, ovaj OHR-ov istup je zabilježen od strane većine relavantnih medija...ne kontam da je stranački "insajder" propustio jednu ovakvu informaciju.. :mrgreen:
SDA je naravno u tolikom "škripcu" da čak i ne idu na razgovore sa OHR-om..a HDZ koji je u tako odličnoj situaciji da mora pregovarat da sačuva i ovo što danas ima. Aferim na uspjehu...nema šta.. :-) . ali ovo je tipično za HDZ-ove uspjehe..

I opet da podsjetim još uvjek nisi odgovorio na pitanje zašto si lagao o "istraživanju" ..pardon "procjeni"...Koja se motivacija krije iza takve laži? Pa onda ko je "manjina" i izvor informacija.
Blagaj

#1563 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

hercegovac_pravi wrote:
Kako bola ne znam ništa u vezi OHR-ovih prijedloga? Čak i da zanemarimo to što sam detaljno upućen u stvari vezane za Mostar, ovaj OHR-ov istup je zabilježen od strane većine relavantnih medija...ne kontam da je stranački "insajder" propustio jednu ovakvu informaciju.. :mrgreen:
SDA je naravno u tolikom "škripcu" da čak i ne idu na razgovore sa OHR-om..a HDZ koji je u tako odličnoj situaciji da mora pregovarat da sačuva i ovo što danas ima. Aferim na uspjehu...nema šta.. :-) . ali ovo je tipično za HDZ-ove uspjehe..

I opet da podsjetim još uvjek nisi odgovorio na pitanje zašto si lagao o "istraživanju" ..pardon "procjeni"...Koja se motivacija krije iza takve laži? Pa onda ko je "manjina" i izvor informacija.
Bulevar, Srednja Bosna :lol: :lol: :lol: (oprosti morao sam, jer nisi odavno starno)

I šta veliš, SDA ne mora ići na sastanke jer je u toliko lagodnoj poziciji i u suglasju s OHR-om, da su im ovi rekli: neka vas kući, mi ćemo to s ujama i SDP-om riješiti.
Tako i odlični đaci sjede kod kuće dok se oni loši pate i nastavnici ih rešetaju.
U tebe šta god okrene, uvijek šićar.
Nego, daj nam konačno razotkrij tu izmišljenu famu o hrvatskoj ekonomskoj prevlasti u Mostaru.
PreDpostavljam da se radi o taktici: pustimo hin da se istroše još neko vrijeme, a onda ćemo sve to pokupovati budzašto. Ili tako nekako :)
hercegovac_pravi

#1564 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

giovanni galli wrote:hercegovac, imas li ti ikakve podatke u vezi ovoga sto sam naveo opine kocine, zaista mi je covjek koji zivi tamo rekao da ima 18 000 stanovnika i da ce gradit dom zdravlja i skolu. znas li ista o ovome, ovo moze biti vrlo koristan podatak?
Broj stanovnika je u tu negdje. Možd par stotina dole ili gore. Zavisi šta se smatraju Kočine jer bi detaljan odgovor na takvo pitanje zahtejvao jasnu formulaciju granice. Opet kaže, najrelavantniji podatci su oni koji su dostupni na stranici izbori.ba jer u potpunosti daju jasnu sliku demografske strukture. Osobito podatci po izbornim mjestima.

Ovo za dom zdravlja zaista ne znam u novije vrijeme. Znam da je takva ideja potezana prije 2-3 godine ali sam smatrao da se radi o predzbornoj "demagogiji". Ali takve stvari je lahko provjerit. A škola će se definitvino praviti. Takva nešto je zagovarno već duži vremenski period ali zbog blokada u gradskom vijeću nikada nije formulisano kao zvanični plan. Međutim, tome je sada došao kraj jer se na takve blokade više uopšte neće reagovati. Dakle, mi ćemo graditi a "oni" neka dođu pa sruše. :thumbup:
hercegovac_pravi

#1565 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Blagaj wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Bulevar, Srednja Bosna :lol: :lol: :lol: (oprosti morao sam, jer nisi odavno starno)

I šta veliš, SDA ne mora ići na sastanke jer je u toliko lagodnoj poziciji i u suglasju s OHR-om, da su im ovi rekli: neka vas kući, mi ćemo to s ujama i SDP-om riješiti.
Tako i odlični đaci sjede kod kuće dok se oni loši pate i nastavnici ih rešetaju.
U tebe šta god okrene, uvijek šićar.
Nego, daj nam konačno razotkrij tu izmišljenu famu o hrvatskoj ekonomskoj prevlasti u Mostaru.
PreDpostavljam da se radi o taktici: pustimo hin da se istroše još neko vrijeme, a onda ćemo sve to pokupovati budzašto. Ili tako nekako :)
Šta bola bi sa onim pitanjem o 70%.. :lol: Trolaš diskusiju bez veze..ali eto..moremo i tako...
Naravno, situacija je takava, 30%, ni milimetra pro Bulevara a srednja Bosna zjapi prazna..prošo voz..
Ne velim ja to. To ti veliš. Ja samo velim da SDA nema potrebe da pregovara. Zašto bi? I sam kažeš šta se god dogovore dobro je...Čemu onda pregovori..

Što se tiče ekonomske" nadmoći, zar i u srednjoj Bosni koliko do juče niste prosipali istu priču o "ekonomskom poklapanju" i "glupim balijama" koji će radi tog morat selit u Sarajevo? I onda dođoše ti nesretnii izbori i uvid u realnost na terenu.
Zašto mislite da će u Mostaru biti imalo drugačije? To vaše stalno ponavljanje istih stvari sa drugačijim očekivanjima se kosi sa osnovnom ljudskom logikom.
Ali dobro, do vas je..nemojte samo opet cmizdrit o "zlim balijama koje ugrožavaju puĆanstvo"

i da ponovim, zašto si lagao ljudima o "istraživanju"..pardon "procjeni"? Kakva se motivacija krije iza takve laži?
Fajcak

#1566 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Fajcak »

hercegovac_pravi wrote:
evo mu izvor informacija http://--- NO LINKS ---/forum/politika/1 ... -t252.html
:bih:
Blagaj

#1567 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

@hercegovac_pravi

Simpa si mi pa ću ti reći jednu anegdotu o toj SDA-ovskoj umješnosti i mudrosti u ovim pregovorima.
Naime, tijekom jednog od sastanaka vladajućih mostarskih stranaka po ovom pitanju s OHR-om, SDA je spremila Lovca na sastanak. Sve je dobro bilo dok se on nije javio za riječ. Kad im je opalio ratnu priču, i to od samog početka: juriš tamo-juriš 'vamo (ovo ' znači da sam namjerno izostavio slovo da se ne brukaš ovdje kao maloprije :) ), baci bombu, pazi Mirko metak. Kolutaju oni stranci očima, ne kontaju otkud lika s tom pričom....neise - prekinulO ga taman negdje kad je došao do početka 1993.
Uglavnom, na to ima se svodi taktika (mislim na SDA). Totalna nekooperativnost, izbjegavanje nuđenja svojih rješenja ili nedolazak na sastanke. SDP se barem trudi.
A ti veliš ''lagodna pozicija'', i još im OHR rekao: neka vas kući, vi ste svoje rekli.
Blagaj

#1568 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

Fajcak wrote:
hercegovac_pravi wrote:
evo mu izvor informacija http://--- NO LINKS ---/forum/politika/1 ... -t252.html
Oho, a sve se ne čita :lol:
Nisam ovo stvarno ranije vidio, ali si me sada pravo izvukao. Eto hercegovcu ''izvora'' koje toliko traži.
Sad će on, k'o da ga gledam da ovo demantira svojim provjerenim podatcima.
hercegovac_pravi

#1569 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Blagaj wrote:@hercegovac_pravi

Simpa si mi pa ću ti reći jednu anegdotu o toj SDA-ovskoj umješnosti i mudrosti u ovim pregovorima.
Naime, tijekom jednog od sastanaka vladajućih mostarskih stranaka po ovom pitanju s OHR-om, SDA je spremila Lovca na sastanak. Sve je dobro bilo dok se on nije javio za riječ. Kad im je opalio ratnu priču, i to od samog početka: juriš tamo-juriš 'vamo (ovo ' znači da sam namjerno izostavio slovo da se ne brukaš ovdje kao maloprije :) ), baci bombu, pazi Mirko metak. Kolutaju oni stranci očima, ne kontaju otkud lika s tom pričom....neise - prekinulO ga taman negdje kad je došao do početka 1993.
Uglavnom, na to ima se svodi taktika (mislim na SDA). Totalna nekooperativnost, izbjegavanje nuđenja svojih rješenja ili nedolazak na sastanke. SDP se barem trudi.
A ti veliš ''lagodna pozicija'', i još im OHR rekao: neka vas kući, vi ste svoje rekli.
Priću o tvojoj superiornosti i mojoj inferiornosti smo več aposlvirali. Priću o tvojoj pismenosti i mojoj nepismenosti smo već utvrdili do u detalje. Priznajem odista sam postidžen pred jednim takim intelektom.. :razz:
Ali ono što nismo utanaćili je zašto si lagao ljudima o "istraživanju" ..pardon "procjeni"? Kakva se motivacija krije iza takve laži?
Ispred koje stranke si ti bio na tom sastanku? Maloprije reče da nisi ni Hrvat ni Bošnjak. Ako uzmemo u obzir podatak o tome koje su stranke ućestvovale u razgovorima navodi se zakljućak da ponovo bezoćno proturaš neistine :mrgreen: (jesam ovo ljepo sroćio jelde ;-) ).

O pozicijama ćemo kad odgovoriš na pitanje koje ti uporno postavljam. Jer ako lažeš o "istraživanjima"..pardon "procjeni", onda čovjek ne može a da se ne zapita o čemu još lažeš?

I još dodatak...ko je manjina i izvor informacija.
hercegovac_pravi

#1570 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Blagaj wrote:
Fajcak wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Oho, a sve se ne čita :lol:
Nisam ovo stvarno ranije vidio, ali si me sada pravo izvukao. Eto hercegovcu ''izvora'' koje toliko traži.
Sad će on, k'o da ga gledam da ovo demantira svojim provjerenim podatcima.
Pa bola tako reci, šta se više stidiš da kažeš odakle ti ovakve gluposti. Zar stvarno misliš da ove stvari treba demantovat? Ovdje gubiš i ono malo kredibiliteta što si imao. Sad mi je jasno zašto si ono "o ćetnićkim podguznim muhama" smatrao uvrijedom...Kako se ti osjećaš kad neko npr. pomene Vukovar? Ili Ovčaru? Ili Škabrnju? Ili Posavinu? ili Ravno ? Bude li te stid svoga naroda ?

Prijatno i maksum selam preCeniku i roooojkanu....
Blagaj

#1571 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Blagaj »

Pa nisam ja to ni ćito a ne nešto drugo :sad:
To je Fajcak postavio.
E golemo, napast ćovjeka ni kriva ni dužna za nešto što nije ni ćito a ni postavio.
Odoh i ja zemljak (neču reči mostarac jer vidim da nisi izvorni več onaj novopećeni).

Dovidženja i pozdravi efendiju Smajkića i polako niz Koćine.
stokton

#1572 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by stokton »

Blagaj wrote:Pa nisam ja to ni ćito a ne nešto drugo :sad:
To je Fajcak postavio.
E golemo, napast ćovjeka ni kriva ni dužna za nešto što nije ni ćito a ni postavio.
Odoh i ja zemljak (neču reči mostarac jer vidim da nisi izvorni več onaj novopećeni).

Đesi rođeni Mostarac :-). Ja mislio ti iz Blagaja.
Sad ozbiljno kakve ima veze odakle je ko, bitno je to ko je bio ovde kad je trebalo a ko u Norwege da izvineš
Selam :D
hercegovac_pravi

#1573 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Blagaj wrote:Pa nisam ja to ni ćito a ne nešto drugo :sad:
To je Fajcak postavio.

otišo si ni sarmu provo nisi

Sabur bola polaHako..đe ćeš a nisi još odgovorio na nekolika osnovna pitanja pa kontam evo da ih ponovim prije već što utekneš..

Zašto si lagao o "istraživanju"..pardon "procjeni" i kakva se motivacija krije iza proturanja takve laži?
Zašto forumsko laprdanje nekolicine frustriranih "ćetnićkih podguznih muha" pokušavaš proturiti kao "istraživanje"?
Stidiš li se svoga naroda kad pomenu Vukovar, Škabrnju, Ravno, Ovčaru, Posavinu..itd..itd..?
Ispred koje stranke si prisustvovao OHR-ovom skupu, ako nisi ni Bošnjak ni Hrvat (sam to tvrdiš)? Jedino ako nisi Perić iz SDP-a :-)

dakleM?
Almond

#1574 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Almond »

hercegovac_pravi wrote: Broj stanovnika je u tu negdje. Možd par stotina dole ili gore. Zavisi šta se smatraju Kočine jer bi detaljan odgovor na takvo pitanje zahtejvao jasnu formulaciju granice. Opet kaže, najrelavantniji podatci su oni koji su dostupni na stranici izbori.ba jer u potpunosti daju jasnu sliku demografske strukture. Osobito podatci po izbornim mjestima.

Ovo za dom zdravlja zaista ne znam u novije vrijeme. Znam da je takva ideja potezana prije 2-3 godine ali sam smatrao da se radi o predzbornoj "demagogiji". Ali takve stvari je lahko provjerit. A škola će se definitvino praviti. Takva nešto je zagovarno već duži vremenski period ali zbog blokada u gradskom vijeću nikada nije formulisano kao zvanični plan. Međutim, tome je sada došao kraj jer se na takve blokade više uopšte neće reagovati. Dakle, mi ćemo graditi a "oni" neka dođu pa sruše. :thumbup:
Bilo je i vrijeme :thumbup:
Ima li kakvih projekata za Sjeverni logor?
giovanni galli

#1575 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by giovanni galli »

Ima li kakvih projekata za Sjeverni logor?
i mene ovo zanima, ima li naznaka da ce se onde nesto radit, mozda neke zgrae i slicno, postoje li investitori?
Locked