Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
realna do boli
#1551 Re: Raiffeisen banka
eto ti sad
...a meni lijepo javlja u pola jedan..broj se vise ne koristi...
- O'zone
- Globalni moderator
#1552 Re: Raiffeisen banka
Evo ja sad pozvao broj i radi....realna do boli wrote:eto ti sad...a meni lijepo javlja u pola jedan..broj se vise ne koristi...
-
realna do boli
#1553 Re: Raiffeisen banka
Poslije zvanja direktra...kartica vracena, covjek ljubazan, rece da sam rekla da je hitno bilo bi brze 
- 4m3l
#1554 Re: Raiffeisen banka
Ostala i meni kartica u bankomatu, pogrijesio pin 3x, znaci i ja kad bi ih nazvao mogao bi prije doci do kartice a ne da cekam do 10 dana 
-
realna do boli
#1555 Re: Raiffeisen banka
Ne kontam, uredno sam prijavila karticu u svojoj filijali, ali nakon sedam dana cekanja i kada su me poceli setati, naljutila sam se jer mi je, realno, period od deset dana za takvu "uslugu" bio predugacak...ali rijeseno je.4m3l wrote:Ostala i meni kartica u bankomatu, pogrijesio pin 3x, znaci i ja kad bi ih nazvao mogao bi prije doci do kartice a ne da cekam do 10 dana
- Nisrin
- perfect_guy
#1557 Re: Raiffeisen banka
kao i uvijek, 1,99Nisrin wrote:Koliko naplacuju za vodjenje racuna kad je kartica neaktivna godinu i po? S obzirom da se i PIN zaboravio ...
- Nisrin
-
Android Knego
#1559 Re: Raiffeisen banka
koji su ti argumenti bili?O'zone wrote:Da se pohvalim da su mi smanjili kamate na kredit nakon zahtjevaZnači može se. Nije neka cifra na ukupan kredit oko 1.500,00 KM ali od koga je jebitačno je
- O'zone
- Globalni moderator
#1560 Re: Raiffeisen banka
10 godina klijent, već jedan isplaćen kredit, širok osmjeh i Zlatan zubAndroid Knego wrote:koji su ti argumenti bili?O'zone wrote:Da se pohvalim da su mi smanjili kamate na kredit nakon zahtjevaZnači može se. Nije neka cifra na ukupan kredit oko 1.500,00 KM ali od koga je jebitačno je
- iceman ze
#1561 Re: Raiffeisen banka
Greska u prezimenu prilikom reizdavanja kartice.....supruga isla 5-6 puta.....cca mjesec cekala da dobije novu...tada je bila u 8 mjesecu trudnoce.
- Dr.medicine
#1562 Re: Raiffeisen banka
Neki dan zovu mene. Dobar dan, imamo super ponudu samo za vas. Kredit u iznosu ......prekidam
i rijecima: vi ste se davno pokazali kada sam ja i kredit u pitanju. hvala i doviđenja. p.s. ne zamarajte me više glupostima
ko ja ne znam gdje mi je povoljno. kad mi bude trebalo, lako se raspitati.
a ne, dogovoris jednu kamatu, dodjes da potpises, a oni je podigli za 2%
- Ratoborna Gljiva
#1563 Re: Raiffeisen banka
još ne djele jadnim penzionerima penzije preko te šupačke banke, gledam danas red se otego 10 metara, čeka jadni narod ono malo sirotinje.Dr.medicine wrote:Neki dan zovu mene. Dobar dan, imamo super ponudu samo za vas. Kredit u iznosu ......prekidami rijecima: vi ste se davno pokazali kada sam ja i kredit u pitanju. hvala i doviđenja. p.s. ne zamarajte me više glupostima
![]()
- Dr.medicine
#1564 Re: Raiffeisen banka
[quote="Ratoborna Gljiva"
još ne djele jadnim penzionerima penzije preko te šupačke banke, gledam danas red se otego 10 metara, čeka jadni narod ono malo sirotinje.[/quote]
zar penzioneri ne mogu promijeniti banku?
mislio sam da to funkcionise kao s platom.ja nakon te situacije s kreditom, sam automatski obrisao sve moguce kod njih i prebacio platu u unicredit.
zar penzići ne mogu otvoriti račun negdje drugo, odnijeti broj računa i kraj price
još ne djele jadnim penzionerima penzije preko te šupačke banke, gledam danas red se otego 10 metara, čeka jadni narod ono malo sirotinje.[/quote]
mislio sam da to funkcionise kao s platom.ja nakon te situacije s kreditom, sam automatski obrisao sve moguce kod njih i prebacio platu u unicredit.
zar penzići ne mogu otvoriti račun negdje drugo, odnijeti broj računa i kraj price
- Ratoborna Gljiva
#1565 Re: Raiffeisen banka
Dr.medicine wrote:[quote="Ratoborna Gljiva"
još ne djele jadnim penzionerima penzije preko te šupačke banke, gledam danas red se otego 10 metara, čeka jadni narod ono malo sirotinje.
zar penzići ne mogu otvoriti račun negdje drugo, odnijeti broj računa i kraj price[/quote]
đuturumi od 70-80 godina nemaju oni pojma
-
Dzontra_Volta
#1566 Re: Raiffeisen banka
Kakve veze sad ima banka sa "nedijeljenjem" penzija? Valjda kad uplati PIO, tad će i penzije biti isplaćene.
- Ratoborna Gljiva
#1567 Re: Raiffeisen banka
zadnji put naslov u avazu zbog greške raiffaisen banke nema isplate penzija, šta je bilo uplatili pare na drugi račun i tamo stajale 10 dana pa tek onda počeli djelit penzijeDzontra_Volta wrote:Kakve veze sad ima banka sa "nedijeljenjem" penzija? Valjda kad uplati PIO, tad će i penzije biti isplaćene.
- vjesticanametli
#1568 Re: Raiffeisen banka
i mene zvali hahah kazu imam cistu kred. Istoriju a on8 su povoljni. Hahahha reko pa biste da mi zaprljate....nece moci a ima povoljnijih od vas....jos sam rekla gospoji da to zapise i da me v8se ne zoveDr.medicine wrote:Neki dan zovu mene. Dobar dan, imamo super ponudu samo za vas. Kredit u iznosu ......prekidami rijecima: vi ste se davno pokazali kada sam ja i kredit u pitanju. hvala i doviđenja. p.s. ne zamarajte me više glupostima
![]()
- bach
#1569 Re: Raiffeisen banka
Je li zbog te greške i ovih dana kasne penzije kasne preko RF banke. Moj stari ludi zbog toga...Ratoborna Gljiva wrote:zadnji put naslov u avazu zbog greške raiffaisen banke nema isplate penzija, šta je bilo uplatili pare na drugi račun i tamo stajale 10 dana pa tek onda počeli djelit penzijeDzontra_Volta wrote:Kakve veze sad ima banka sa "nedijeljenjem" penzija? Valjda kad uplati PIO, tad će i penzije biti isplaćene.
- iceman ze
#1570 Re: Raiffeisen banka
Meni na salteru uvije nude neko novo osiguranje. Reko nema sanse jer se ne bi ni vama ni meni isplatilo.... 
- Dr.medicine
#1571 Re: Raiffeisen banka
ja sam kod njih dizao dava puta kratkorocne kredite do godinu,vjesticanametli wrote: mene zvali hahah kazu imam cistu kred. Istoriju a on8 su povoljni. Hahahha reko pa biste da mi zaprljate....nece moci a ima povoljnijih od vas....jos sam rekla gospoji da to zapise i da me v8se ne zove
i onda dosao da uzmem dugorocni, dogovorimo kamatu koja je bila.....dodjem nakon par dana da potpisem ugovor oni meni sa 9,5 digli na 11,99%
reko šta je ovo? kaže zbog vašeg prethodnog zaposlenja
u međuvremenu promjenio ustnaovu. mislim nigdje veze. te prethodne sam cak i prijevremena otplatio.
odem u unicredit i tamo neka akcija 4,99%
- Raigor Stonehoof
#1572 Re: Raiffeisen banka
Trebale mi potvrse o zatvorenim racunima za firmu iz dvije banke. Haj reko trazice nekakavu molbu da im napravim, otkucam na memorandumu i podjem
Odem u Unicredit i za 5 minuta izadjem s potvrdom, bez ikakvih troskova.
Odem u Raiffeisen, posalju me u drugu poslovnicu. Odem u drugu poslovnicu, posalju me u glavnu zgradu kod importanea. Odem tamo, nema te nekakve sto radi, dodji sutra. Odem sutra, kaze nije zatvoren racun, mora se uplatit neki iznos, al ne mozes ti nego gazda. I kad zatvoris onda platis 10km da ti izdaju potvrdu da su zatvorili
jebem im mater komplikovanu
Odem u Unicredit i za 5 minuta izadjem s potvrdom, bez ikakvih troskova.
Odem u Raiffeisen, posalju me u drugu poslovnicu. Odem u drugu poslovnicu, posalju me u glavnu zgradu kod importanea. Odem tamo, nema te nekakve sto radi, dodji sutra. Odem sutra, kaze nije zatvoren racun, mora se uplatit neki iznos, al ne mozes ti nego gazda. I kad zatvoris onda platis 10km da ti izdaju potvrdu da su zatvorili
- Sodom1
#1573 Re: Raiffeisen banka
Imam racun u RB nije devizni, ako bi ja uplatio €, bi li bilo provizije ili bi samo racunali po kursu?
Ako neko zna hvala
Ako neko zna hvala
-
Saka
#1574 Re: Raiffeisen banka
Provizija 1%, uvijek ti je tako kad se mijenjaju EUR.Sodom1 wrote:Imam racun u RB nije devizni, ako bi ja uplatio €, bi li bilo provizije ili bi samo racunali po kursu?
Ako neko zna hvala
- Sodom1
#1575 Re: Raiffeisen banka
Znaci njih definitivno zaobilaziti u sirokom lukuSaka wrote:Provizija 1%, uvijek ti je tako kad se mijenjaju EUR.Sodom1 wrote:Imam racun u RB nije devizni, ako bi ja uplatio €, bi li bilo provizije ili bi samo racunali po kursu?
Ako neko zna hvala