Banksy wrote:Zašto bi se suprotstavljao svom najboljem poslovnom partneru i prijatelju ... Ne razumijemnosara wrote:
Ma ovaj samo trola... Kakvo suprotstavljanje dodiku, nema od toga nista sve dok on dere svake izbore u rs... Nema tu leba, zato je hare i ispusio... Znaju to esdepederi vrlo dobro, ali zna i sda, tako da to nema veze...
![]()
Banjaluka: Hotel u parku?! .
29 maj 2012
Još jedan stambeno-poslovni kompleks niče u gradu, i to na prostoru od 30.000 kvadratnih metara između ulica Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Pave Radana i Prvog Krajiškog Korpusa ili, preciznije, na zelenoj površini kod Medicinske elektronike.
U sklopu prve faze izgradnje, koja je počela proteklog vikenda, radiće se na iskopavanju zemljišta, a planirana je i gradnja tri velika objekta. Jedan od njih trebao bi da bude izgrađen do sredine 2014. godine. Izvođač radova je firma "Butmir" iz Sarajeva.
Potpisan ugovor o izgradnji pet kilometara autoceste koridora Vc
25 maj 2012
Predstavnici konzorcija češke kompanije OHL ŽS i poduzeća Niskogradnja Laktaši
potpisali su danas s Javnim preduzećem Autoceste Federacije BiH
ugovor o izgradnji pet kilometara duge dionice Zvirovići – Kravice na južnom dijelu koridora 5c.
Ugovor je vrijedan 61,6 milion eura,
Prema riječima direktora JP Autocesta FBiH Ensada Karića (SDP),
( ... po cijeni od 25 miliona KM po kilometru, najskuplje na svijetu ...
cijena gradnje jednog kilometra autoceste u Hrvatskoj prosječno stoji 6 milijuna eura)
SDA-All about
-
kix.ba
#1551 Re: SDA-All about
Ovako otvoreno i naveliko ni SDA i SDS nisu pljačkali...
-
VjecitiStudent
#1552 Re: SDA-All about
nosara wrote:Upitaj kad odes po dnevnice...Skijaš wrote:Evo druga je građevinska sezona otkako je SDP na vlasti u FBiH a koliko kilometara novog autoputa imamo ?
-
Innovation
#1553 Re: SDA-All about
Pitanje za tebe S4mpion.
- S4mpion
#1554 Re: SDA-All about
Ko kaze da smo mogli provuci??Naoruzanje koje je izbavljeno iz pretisa nas je spasilo.SDA je imala mnostvo naoruzanja koje su nabavili njima poznatim putevima,ali kvaka je u tome da to oruzje nije bilo podjeljeno borcima.Svaki borac je morao izvuci najmanje 200 maraka na sto da bi dobio pusku od profiterske SDA i da bi mogao da ide na liniju da pogine za domovinu.-ETOInnovation wrote:Za tebe pitanje. Kuda je i ono malo naoruzanja sto smo mogli provuci,dolazilo? A ovo drugo ti je sve pogresno.
"A ovo drugo ti je sve pogresno." -ovo obicno napisu ljudi koji ne znaju opovrgnuti moje tvrdnje
-
Bosnjak333
#1555 Re: SDA-All about
SDA je nabavljala oruzje za ARBiH jeftino,a onda ga preprodavala u toku rata i slala za Bliski Istok...S4mpion wrote:Ko kaze da smo mogli provuci??Naoruzanje koje je izbavljeno iz pretisa nas je spasilo.SDA je imala mnostvo naoruzanja koje su nabavili njima poznatim putevima,ali kvaka je u tome da to oruzje nije bilo podjeljeno borcima.Svaki borac je morao izvuci najmanje 200 maraka na sto da bi dobio pusku od profiterske SDA i da bi mogao da ide na liniju da pogine za domovinu.-ETOInnovation wrote:Za tebe pitanje. Kuda je i ono malo naoruzanja sto smo mogli provuci,dolazilo? A ovo drugo ti je sve pogresno.
"A ovo drugo ti je sve pogresno." -ovo obicno napisu ljudi koji ne znaju opovrgnuti moje tvrdnje
-
Innovation
#1556 Re: SDA-All about
I to sve preko Hrvatske , pola meni malo tebi. 
- seln
#1557 Re: SDA-All about
Kad se prestanes keziti, napisi nam, vjerujes li stvarno da je @Skijas placenik?VjecitiStudent wrote:nosara wrote:Upitaj kad odes po dnevnice...Skijaš wrote:Evo druga je građevinska sezona otkako je SDP na vlasti u FBiH a koliko kilometara novog autoputa imamo ?
- seln
#1558 Re: SDA-All about
Ne,SDA je radila po metodi 1500 maraka meni, kalasnjikov i 100 metaka tebi.Innovation wrote:I to sve preko Hrvatske , pola meni malo tebi.
-
VjecitiStudent
#1559 Re: SDA-All about
seln wrote:Kad se prestanes keziti, napisi nam, vjerujes li stvarno da je @Skijas placenik?VjecitiStudent wrote:nosara wrote: Upitaj kad odes po dnevnice...
Apsolutno, apsolutno.
- jazzer
#1560 Re: SDA-All about
seln wrote:Ne,SDA je radila po metodi 1500 maraka meni, kalasnjikov i 100 metaka tebi.
A onaj sto ti proda pusku obavezno kaze ''samo se vi borite, i ja cu, samo da tetki odnesem lekove..''
I onda se pridruzi I minhenskoj brigadi
- Banksy
#1561 Re: SDA-All about
Ovako naveliko sigurno jesu,kix.ba wrote:Ovako otvoreno i naveliko ni SDA i SDS nisu pljačkali...Banksy wrote:Zašto bi se suprotstavljao svom najboljem poslovnom partneru i prijatelju ... Ne razumijemnosara wrote:
Ma ovaj samo trola... Kakvo suprotstavljanje dodiku, nema od toga nista sve dok on dere svake izbore u rs... Nema tu leba, zato je hare i ispusio... Znaju to esdepederi vrlo dobro, ali zna i sda, tako da to nema veze...
![]()
Banjaluka: Hotel u parku?! .
29 maj 2012
Još jedan stambeno-poslovni kompleks niče u gradu, i to na prostoru od 30.000 kvadratnih metara između ulica Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Pave Radana i Prvog Krajiškog Korpusa ili, preciznije, na zelenoj površini kod Medicinske elektronike.
U sklopu prve faze izgradnje, koja je počela proteklog vikenda, radiće se na iskopavanju zemljišta, a planirana je i gradnja tri velika objekta. Jedan od njih trebao bi da bude izgrađen do sredine 2014. godine. Izvođač radova je firma "Butmir" iz Sarajeva.
Potpisan ugovor o izgradnji pet kilometara autoceste koridora Vc
25 maj 2012
Predstavnici konzorcija češke kompanije OHL ŽS i poduzeća Niskogradnja Laktaši
potpisali su danas s Javnim preduzećem Autoceste Federacije BiH
ugovor o izgradnji pet kilometara duge dionice Zvirovići – Kravice na južnom dijelu koridora 5c.
Ugovor je vrijedan 61,6 milion eura,
Prema riječima direktora JP Autocesta FBiH Ensada Karića (SDP),
( ... po cijeni od 25 miliona KM po kilometru, najskuplje na svijetu ...
cijena gradnje jednog kilometra autoceste u Hrvatskoj prosječno stoji 6 milijuna eura)
ovako drsko, otvoreno i bezočno, bez trunke stida, obzira ili straha da će za to od bilo koga biti sankcionirani ... nisu, zaista.
Ta bezočnost, to bahato pljuvanje u lice javnosti (Nikšić/brat, Selimović/procedure i sl), taj izostanak bilo kakve odgovornosti ili straha da će nekad pred nekim morati položiti račune, to je strašno ... TO ih čini i gorim od prethodnika ...
- seln
#1562 Re: SDA-All about
Ne mogu lagati, nije to uradio...jazzer wrote:seln wrote:Ne,SDA je radila po metodi 1500 maraka meni, kalasnjikov i 100 metaka tebi.![]()
![]()
A onaj sto ti proda pusku obavezno kaze ''samo se vi borite, i ja cu, samo da tetki odnesem lekove..''![]()
doduse, bio je pozadinac, a poslije rata na sigurnom i dobro placenom radnom mjestu.
-
kix.ba
#1563 Re: SDA-All about
Banksy
Kada kažem "naveliko" mislim na relativnu IMT-maržu, s ostalim se slažem. Postavljamo nove rekorde, pljačke su sve otvorenije i jednostavnije za provaliti, sistem pljačkanja je sve jači i uvezaniji, odličo nam ide. Sve kao što se moglo i unaprijed lako predvidjeti..
Kada kažem "naveliko" mislim na relativnu IMT-maržu, s ostalim se slažem. Postavljamo nove rekorde, pljačke su sve otvorenije i jednostavnije za provaliti, sistem pljačkanja je sve jači i uvezaniji, odličo nam ide. Sve kao što se moglo i unaprijed lako predvidjeti..
- Banksy
#1564 Re: SDA-All about
A tek pripremaju teren za najvećeg meštrakix.ba wrote:Banksy
-
kix.ba
#1565 Re: SDA-All about
Ako mislimo na istog, evo moderator neki dan napisa kako su njegovi brutalni prema kriminalu, mora da jeistina.Banksy wrote:A tek pripremaju teren za najvećeg meštrakix.ba wrote:Banksy
Kada kažem "naveliko" mislim na relativnu IMT-maržu, s ostalim se slažem. Postavljamo nove rekorde, pljačke su sve otvorenije i jednostavnije za provaliti, sistem pljačkanja je sve jači i uvezaniji, odličo nam ide. Sve kao što se moglo i unaprijed lako predvidjeti..![]()
-
Akibh
#1566 Re: SDA-All about
A onda ja sa puskom i jos desetak istih odbranim naselje i sprijecim pokolj nasih familija.jazzer wrote:seln wrote:Ne,SDA je radila po metodi 1500 maraka meni, kalasnjikov i 100 metaka tebi.![]()
![]()
A onaj sto ti proda pusku obavezno kaze ''samo se vi borite, i ja cu, samo da tetki odnesem lekove..''![]()
Neee, bolje bi bilo da sam isao u Zetru na koncerte za mir, potpisivao peticije, zamrznuo svoj rad tokom rata...
Prejaki argumenti, nema sta
- novi.dan.nova.nafaka
#1567 Re: SDA-All about
Ili bio slučajni prolaznik, na primjer...Akibh wrote:A onda ja sa puskom i jos desetak istih odbranim naselje i sprijecim pokolj nasih familija.
Neee, bolje bi bilo da sam isao u Zetru na koncerte za mir, potpisivao peticije, zamrznuo svoj rad tokom rata...
Prejaki argumenti, nema sta
Naravno, drugovi iz štaba će na svaki način popljuvati časnu organizaciju otpora - na čast im bilo (ako je imaju).
-
Bosnjak333
#1568 Re: SDA-All about
Da je Lagumdzija Kukanjcu rekao druze generale ja sam bosnjacki nacionalista i dosao sam napasti srpsku drzavu vjerovatno bi napravio jos vecu scenu jer bi se Servi onda stvarno naljutili i napravili jos veci haos u BiH.Ovako je on pokusao na lijep i ljudski nacin rijesiti sve nesporazume i podsjediti Kukanjca na bratstvo-jedinstvo.novi.dan.nova.nafaka wrote:Ili bio slučajni prolaznik, na primjer...Akibh wrote:A onda ja sa puskom i jos desetak istih odbranim naselje i sprijecim pokolj nasih familija.
Prejaki argumenti, nema sta![]()
Naravno, drugovi iz štaba će na svaki način popljuvati časnu organizaciju otpora - na čast im bilo (ako je imaju).
- seln
#1569 Re: SDA-All about
Ili se sakriti u sef. Ili otici u svijet siriti istinu o BiH. Ili u inostranstvu skupljati pomoc.novi.dan.nova.nafaka wrote:Ili bio slučajni prolaznik, na primjer...Akibh wrote:A onda ja sa puskom i jos desetak istih odbranim naselje i sprijecim pokolj nasih familija.
Prejaki argumenti, nema sta![]()
- novi.dan.nova.nafaka
#1570 Re: SDA-All about
I opet na kraju sa Dodikom, koji negira genocid u Srebrenici, saditi tikve - šteleći tendere na Vc koridoru, a zauzvrat dobijati poslove u Šumskoj.seln wrote:Ili se sakriti u sef.novi.dan.nova.nafaka wrote: Ili bio slučajni prolaznik, na primjer...![]()
edit: da, jednom da se složimo i nas dvoje - sve je to naš Zlatko, Veliki Vođa, Lagumdžija..
-
kix.ba
#1571 Re: SDA-All about
Hajde bar da i to dobiju kako valja, nego dobiju jedan u RS-u, daju tri u Federaciji.
-
VjecitiStudent
#1572 Re: SDA-All about
Kako se spasavanje SDS-a od zabrane lako previdja i zaboravlja.novi.dan.nova.nafaka wrote:I opet na kraju sa Dodikom, koji negira genocid u Srebrenici, saditi tikve - šteleći tendere na Vc koridoru, a zauzvrat dobijati poslove u Šumskoj.seln wrote:Ili se sakriti u sef.novi.dan.nova.nafaka wrote: Ili bio slučajni prolaznik, na primjer...![]()
edit: da, jednom da se složimo i nas dvoje - sve je to naš Zlatko, Veliki Vođa, Lagumdžija..
- novi.dan.nova.nafaka
#1573 Re: SDA-All about
Pa bolje je bilo spašavati SDS nego ustoličiti druga Miću. SDS je nosio i nosi još uvijek stigmu ratnih zločina na sebi: SDS se uvijek vezivao za Karadžića i Mladića, za sve loše što se dogodilo. Na tu kartu ih se uvijek moglo ucjenjivati.VjecitiStudent wrote:Kako se spasavanje SDS-a od zabrane lako previdja i zaboravlja.
Ovi novi su došli "čisti" i opljačkali manji entitet, uz svesrdnu pomoć sabraće iz Federacije, Bakira H. i Zlatka koji ih promovisaše...
-
VjecitiStudent
#1574 Re: SDA-All about
Ratne zlocince spasavati i ostavljati pod zastitom politickom imuniteta je bilo dobro???novi.dan.nova.nafaka wrote:Pa bolje je bilo spašavati SDS nego ustoličiti druga Miću. SDS je nosio i nosi još uvijek stigmu ratnih zločina na sebi: SDS se uvijek vezivao za Karadžića i Mladića, za sve loše što se dogodilo. Na tu kartu ih se uvijek moglo ucjenjivati.VjecitiStudent wrote:Kako se spasavanje SDS-a od zabrane lako previdja i zaboravlja.
Ovi novi su došli "čisti" i opljačkali manji entitet, uz svesrdnu pomoć sabraće iz Federacije, Bakira H. i Zlatka koji ih promovisaše...
Da nije bilo dobrog Dede, cijeli koncept srpskog nacionalizma koji je i poceo rat, bi bio van zakona i prava na politicko organizovanje.
- novi.dan.nova.nafaka
#1575 Re: SDA-All about
Ma gle, tvoje je pravo da pljuješ i po Aliji i svim tekovinama organizovanog otpora.VjecitiStudent wrote:Ratne zlocince spasavati i ostavljati pod zastitom politickom imuniteta je bilo dobro???
Da nije bilo dobrog Dede, cijeli koncept srpskog nacionalizma koji je i poceo rat, bi bio van zakona i prava na politicko organizovanje.
Lahko je tuđim gloginje mlatiti i biti general poslije bitke.
Ja ne kažem da je neko branio SDS, već samo velim da je bilo lakše sarađivati sa njima, obzirom na stigmu koju su nosili sa sobom, već sa Miletom, kako ga Bakir i Zlaja prozvaše i promovisaše...