SDA-All about

Post Reply
kix.ba

#1551 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Ovako otvoreno i naveliko ni SDA i SDS nisu pljačkali...

Banksy wrote:
nosara wrote:
Ma ovaj samo trola... Kakvo suprotstavljanje dodiku, nema od toga nista sve dok on dere svake izbore u rs... Nema tu leba, zato je hare i ispusio... Znaju to esdepederi vrlo dobro, ali zna i sda, tako da to nema veze...
Zašto bi se suprotstavljao svom najboljem poslovnom partneru i prijatelju ... Ne razumijem :?

Banjaluka: Hotel u parku?! .

29 maj 2012

Još jedan stambeno-poslovni kompleks niče u gradu, i to na prostoru od 30.000 kvadratnih metara između ulica Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Pave Radana i Prvog Krajiškog Korpusa ili, preciznije, na zelenoj površini kod Medicinske elektronike.

U sklopu prve faze izgradnje, koja je počela proteklog vikenda, radiće se na iskopavanju zemljišta, a planirana je i gradnja tri velika objekta. Jedan od njih trebao bi da bude izgrađen do sredine 2014. godine. Izvođač radova je firma "Butmir" iz Sarajeva.

Potpisan ugovor o izgradnji pet kilometara autoceste koridora Vc

25 maj 2012

Predstavnici konzorcija češke kompanije OHL ŽS i poduzeća Niskogradnja Laktaši

potpisali su danas s Javnim preduzećem Autoceste Federacije BiH

ugovor o izgradnji pet kilometara duge dionice Zvirovići – Kravice na južnom dijelu koridora 5c.

Ugovor je vrijedan 61,6 milion eura,

Prema riječima direktora JP Autocesta FBiH Ensada Karića (SDP),

( ... po cijeni od 25 miliona KM po kilometru, najskuplje na svijetu ...
cijena gradnje jednog kilometra autoceste u Hrvatskoj prosječno stoji 6 milijuna eura)

VjecitiStudent

#1552 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
Skijaš wrote:Evo druga je građevinska sezona otkako je SDP na vlasti u FBiH a koliko kilometara novog autoputa imamo ?
Upitaj kad odes po dnevnice... :lol:
:lol:
Innovation

#1553 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Pitanje za tebe S4mpion.
S4mpion

#1554 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Innovation wrote:Za tebe pitanje. Kuda je i ono malo naoruzanja sto smo mogli provuci,dolazilo? A ovo drugo ti je sve pogresno. :mrgreen:
Ko kaze da smo mogli provuci??Naoruzanje koje je izbavljeno iz pretisa nas je spasilo.SDA je imala mnostvo naoruzanja koje su nabavili njima poznatim putevima,ali kvaka je u tome da to oruzje nije bilo podjeljeno borcima.Svaki borac je morao izvuci najmanje 200 maraka na sto da bi dobio pusku od profiterske SDA i da bi mogao da ide na liniju da pogine za domovinu.-ETO
"A ovo drugo ti je sve pogresno." -ovo obicno napisu ljudi koji ne znaju opovrgnuti moje tvrdnje :lol:
Bosnjak333

#1555 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

S4mpion wrote:
Innovation wrote:Za tebe pitanje. Kuda je i ono malo naoruzanja sto smo mogli provuci,dolazilo? A ovo drugo ti je sve pogresno. :mrgreen:
Ko kaze da smo mogli provuci??Naoruzanje koje je izbavljeno iz pretisa nas je spasilo.SDA je imala mnostvo naoruzanja koje su nabavili njima poznatim putevima,ali kvaka je u tome da to oruzje nije bilo podjeljeno borcima.Svaki borac je morao izvuci najmanje 200 maraka na sto da bi dobio pusku od profiterske SDA i da bi mogao da ide na liniju da pogine za domovinu.-ETO
"A ovo drugo ti je sve pogresno." -ovo obicno napisu ljudi koji ne znaju opovrgnuti moje tvrdnje :lol:
SDA je nabavljala oruzje za ARBiH jeftino,a onda ga preprodavala u toku rata i slala za Bliski Istok...
Innovation

#1556 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

I to sve preko Hrvatske , pola meni malo tebi. :mrgreen:
seln

#1557 Re: SDA-All about

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
nosara wrote:
Skijaš wrote:Evo druga je građevinska sezona otkako je SDP na vlasti u FBiH a koliko kilometara novog autoputa imamo ?
Upitaj kad odes po dnevnice... :lol:
Kad se prestanes keziti, napisi nam, vjerujes li stvarno da je @Skijas placenik?
seln

#1558 Re: SDA-All about

Post by seln »

Innovation wrote:I to sve preko Hrvatske , pola meni malo tebi. :mrgreen:
Ne,SDA je radila po metodi 1500 maraka meni, kalasnjikov i 100 metaka tebi.
VjecitiStudent

#1559 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
nosara wrote: Upitaj kad odes po dnevnice... :lol:
Kad se prestanes keziti, napisi nam, vjerujes li stvarno da je @Skijas placenik?

Apsolutno, apsolutno.
jazzer

#1560 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

seln wrote:Ne,SDA je radila po metodi 1500 maraka meni, kalasnjikov i 100 metaka tebi.
:) :)

A onaj sto ti proda pusku obavezno kaze ''samo se vi borite, i ja cu, samo da tetki odnesem lekove..'' :)

I onda se pridruzi I minhenskoj brigadi :lol:
Banksy

#1561 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

kix.ba wrote:Ovako otvoreno i naveliko ni SDA i SDS nisu pljačkali...
Banksy wrote:
nosara wrote:
Ma ovaj samo trola... Kakvo suprotstavljanje dodiku, nema od toga nista sve dok on dere svake izbore u rs... Nema tu leba, zato je hare i ispusio... Znaju to esdepederi vrlo dobro, ali zna i sda, tako da to nema veze...
Zašto bi se suprotstavljao svom najboljem poslovnom partneru i prijatelju ... Ne razumijem :?

Banjaluka: Hotel u parku?! .

29 maj 2012

Još jedan stambeno-poslovni kompleks niče u gradu, i to na prostoru od 30.000 kvadratnih metara između ulica Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Pave Radana i Prvog Krajiškog Korpusa ili, preciznije, na zelenoj površini kod Medicinske elektronike.

U sklopu prve faze izgradnje, koja je počela proteklog vikenda, radiće se na iskopavanju zemljišta, a planirana je i gradnja tri velika objekta. Jedan od njih trebao bi da bude izgrađen do sredine 2014. godine. Izvođač radova je firma "Butmir" iz Sarajeva.

Potpisan ugovor o izgradnji pet kilometara autoceste koridora Vc

25 maj 2012

Predstavnici konzorcija češke kompanije OHL ŽS i poduzeća Niskogradnja Laktaši

potpisali su danas s Javnim preduzećem Autoceste Federacije BiH

ugovor o izgradnji pet kilometara duge dionice Zvirovići – Kravice na južnom dijelu koridora 5c.

Ugovor je vrijedan 61,6 milion eura,

Prema riječima direktora JP Autocesta FBiH Ensada Karića (SDP),

( ... po cijeni od 25 miliona KM po kilometru, najskuplje na svijetu ...
cijena gradnje jednog kilometra autoceste u Hrvatskoj prosječno stoji 6 milijuna eura)

Ovako naveliko sigurno jesu,
ovako drsko, otvoreno i bezočno, bez trunke stida, obzira ili straha da će za to od bilo koga biti sankcionirani ... nisu, zaista.
Ta bezočnost, to bahato pljuvanje u lice javnosti (Nikšić/brat, Selimović/procedure i sl), taj izostanak bilo kakve odgovornosti ili straha da će nekad pred nekim morati položiti račune, to je strašno ... TO ih čini i gorim od prethodnika ...
seln

#1562 Re: SDA-All about

Post by seln »

jazzer wrote:
seln wrote:Ne,SDA je radila po metodi 1500 maraka meni, kalasnjikov i 100 metaka tebi.

A onaj sto ti proda pusku obavezno kaze ''samo se vi borite, i ja cu, samo da tetki odnesem lekove..'' :)

Ne mogu lagati, nije to uradio...
doduse, bio je pozadinac, a poslije rata na sigurnom i dobro placenom radnom mjestu.
kix.ba

#1563 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Banksy
Kada kažem "naveliko" mislim na relativnu IMT-maržu, s ostalim se slažem. Postavljamo nove rekorde, pljačke su sve otvorenije i jednostavnije za provaliti, sistem pljačkanja je sve jači i uvezaniji, odličo nam ide. Sve kao što se moglo i unaprijed lako predvidjeti..
Banksy

#1564 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

kix.ba wrote:Banksy
Kada kažem "naveliko" mislim na relativnu IMT-maržu, s ostalim se slažem. Postavljamo nove rekorde, pljačke su sve otvorenije i jednostavnije za provaliti, sistem pljačkanja je sve jači i uvezaniji, odličo nam ide. Sve kao što se moglo i unaprijed lako predvidjeti..
A tek pripremaju teren za najvećeg meštra :mrgreen: :(
kix.ba

#1565 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Banksy wrote:
kix.ba wrote:Banksy
A tek pripremaju teren za najvećeg meštra :mrgreen: :(
Ako mislimo na istog, evo moderator neki dan napisa kako su njegovi brutalni prema kriminalu, mora da jeistina.
Akibh

#1566 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

jazzer wrote:

A onda ja sa puskom i jos desetak istih odbranim naselje i sprijecim pokolj nasih familija.
Neee, bolje bi bilo da sam isao u Zetru na koncerte za mir, potpisivao peticije, zamrznuo svoj rad tokom rata...
Prejaki argumenti, nema sta
novi.dan.nova.nafaka

#1567 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Akibh wrote:A onda ja sa puskom i jos desetak istih odbranim naselje i sprijecim pokolj nasih familija.
Neee, bolje bi bilo da sam isao u Zetru na koncerte za mir, potpisivao peticije, zamrznuo svoj rad tokom rata...
Ili bio slučajni prolaznik, na primjer... :)
Naravno, drugovi iz štaba će na svaki način popljuvati časnu organizaciju otpora - na čast im bilo (ako je imaju).
Bosnjak333

#1568 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Akibh wrote:A onda ja sa puskom i jos desetak istih odbranim naselje i sprijecim pokolj nasih familija.
Naravno, drugovi iz štaba će na svaki način popljuvati časnu organizaciju otpora - na čast im bilo (ako je imaju).
Da je Lagumdzija Kukanjcu rekao druze generale ja sam bosnjacki nacionalista i dosao sam napasti srpsku drzavu vjerovatno bi napravio jos vecu scenu jer bi se Servi onda stvarno naljutili i napravili jos veci haos u BiH.Ovako je on pokusao na lijep i ljudski nacin rijesiti sve nesporazume i podsjediti Kukanjca na bratstvo-jedinstvo. :)
seln

#1569 Re: SDA-All about

Post by seln »

Ili se sakriti u sef. Ili otici u svijet siriti istinu o BiH. Ili u inostranstvu skupljati pomoc.
novi.dan.nova.nafaka

#1570 Re: SDA-All about

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ili bio slučajni prolaznik, na primjer... :)
Ili se sakriti u sef.
I opet na kraju sa Dodikom, koji negira genocid u Srebrenici, saditi tikve - šteleći tendere na Vc koridoru, a zauzvrat dobijati poslove u Šumskoj.
edit: da, jednom da se složimo i nas dvoje - sve je to naš Zlatko, Veliki Vođa, Lagumdžija..
kix.ba

#1571 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Hajde bar da i to dobiju kako valja, nego dobiju jedan u RS-u, daju tri u Federaciji.
VjecitiStudent

#1572 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ili bio slučajni prolaznik, na primjer... :)
Ili se sakriti u sef.
I opet na kraju sa Dodikom, koji negira genocid u Srebrenici, saditi tikve - šteleći tendere na Vc koridoru, a zauzvrat dobijati poslove u Šumskoj.
edit: da, jednom da se složimo i nas dvoje - sve je to naš Zlatko, Veliki Vođa, Lagumdžija..
Kako se spasavanje SDS-a od zabrane lako previdja i zaboravlja.
novi.dan.nova.nafaka

#1573 Re: SDA-All about

VjecitiStudent wrote:Kako se spasavanje SDS-a od zabrane lako previdja i zaboravlja.
Pa bolje je bilo spašavati SDS nego ustoličiti druga Miću. SDS je nosio i nosi još uvijek stigmu ratnih zločina na sebi: SDS se uvijek vezivao za Karadžića i Mladića, za sve loše što se dogodilo. Na tu kartu ih se uvijek moglo ucjenjivati.
Ovi novi su došli "čisti" i opljačkali manji entitet, uz svesrdnu pomoć sabraće iz Federacije, Bakira H. i Zlatka koji ih promovisaše...
VjecitiStudent

#1574 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:Kako se spasavanje SDS-a od zabrane lako previdja i zaboravlja.
Pa bolje je bilo spašavati SDS nego ustoličiti druga Miću. SDS je nosio i nosi još uvijek stigmu ratnih zločina na sebi: SDS se uvijek vezivao za Karadžića i Mladića, za sve loše što se dogodilo. Na tu kartu ih se uvijek moglo ucjenjivati.
Ovi novi su došli "čisti" i opljačkali manji entitet, uz svesrdnu pomoć sabraće iz Federacije, Bakira H. i Zlatka koji ih promovisaše...
Ratne zlocince spasavati i ostavljati pod zastitom politickom imuniteta je bilo dobro???
Da nije bilo dobrog Dede, cijeli koncept srpskog nacionalizma koji je i poceo rat, bi bio van zakona i prava na politicko organizovanje.
novi.dan.nova.nafaka

#1575 Re: SDA-All about

VjecitiStudent wrote:Ratne zlocince spasavati i ostavljati pod zastitom politickom imuniteta je bilo dobro???
Da nije bilo dobrog Dede, cijeli koncept srpskog nacionalizma koji je i poceo rat, bi bio van zakona i prava na politicko organizovanje.
Ma gle, tvoje je pravo da pljuješ i po Aliji i svim tekovinama organizovanog otpora.
Lahko je tuđim gloginje mlatiti i biti general poslije bitke.
Ja ne kažem da je neko branio SDS, već samo velim da je bilo lakše sarađivati sa njima, obzirom na stigmu koju su nosili sa sobom, već sa Miletom, kako ga Bakir i Zlaja prozvaše i promovisaše...
Post Reply