Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
frameni

#1551 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by frameni »

forest gump wrote:Bojim se da sam dijetalni režim ishrane bez fizičke aktivnosti nije nimalo dobar po organizam.
Slazem se sa napisanim...ali treba oslusnut svoje tijelo...pronaci aktivnost u kojoj pronalazimo zadovoljstvo...
Nesto sto ce nam prijati i dati zeljeni rezultat uz vec postojecu dijetu...
forest gump

#1552 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

frameni wrote:
forest gump wrote:Bojim se da sam dijetalni režim ishrane bez fizičke aktivnosti nije nimalo dobar po organizam.
Slazem se sa napisanim...ali treba oslusnut svoje tijelo...pronaci aktivnost u kojoj pronalazimo zadovoljstvo...
Nesto sto ce nam prijati i dati zeljeni rezultat uz vec postojecu dijetu...

Naravno. Ali opet sa druge strane pronalaženje tog zadovoljstva u nekoj fiz.aktivnosti ne može i ne smije biti imperativ.

Ipak se na kraju sve svodi na onu staru kinesku "No pain no gain" 8-)

Ja možda u jednom od deset trčanja osjetim zadovoljstvo, ostalo je stisni zube i trpi.
frameni

#1553 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by frameni »

forest gump wrote:
Ja možda u jednom od deset trčanja osjetim zadovoljstvo, ostalo je stisni zube i trpi.
Zato ja ni ne pomisljam na trcanje...isto bi mi bilo...suti i trpi... :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#1554 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

pa dobro, i meni je kad trcim "stisni zube"....
Ali pravo da kazem, najvece mi je zadovoljstvo kad zavrsi trcanje. Ne zbog toga sto je zavsilo, nego se nekako dobro osjecam ...
forest gump

#1555 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

L00d wrote:pa dobro, i meni je kad trcim "stisni zube"....
Ali pravo da kazem, najvece mi je zadovoljstvo kad zavrsi trcanje. Ne zbog toga sto je zavsilo, nego se nekako dobro osjecam ...
Endorfin je u pitanju. Legalna droga :-D

http://www.nytimes.com/2008/03/27/healt ... .html?_r=1
skafiskafsnjak

#1556 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

HAhahahahha nisam ovo znao ... Hahahahah jaaaoo odoh trcati :D :run:
Michun

#1557 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Michun »

najteze je skinuti 2 kg viska!
pa poludicu :-)
hogar strasni

#1558 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by hogar strasni »

mene beli ima sta, al ja to nisam uzimao za ozbiljno dok mi nije pritisak poceo rast, i dobio sam probleme zvane glavobolja, narocito zatiok i sto mi je kondicija postala pravo losa. radio sam po principu preskacem dorucak, kasno se ruca a vecera jos kasnije.
Onda sam odjednom sve okrenuo..poceo sam da doruckujem i ranije rucam, ali ne onoliko koliko sam znao pojest, veceru preskocim osim ako zagusti e onda maznem vocku..banana ili smiksam nesta dvije tri vocke koje budu na repertoaru, al to je vala urijetko. Vikendom sam na biciklu kad dozvoljava vrijeme i radim sklekove i trbusnjake i dizem se na vratilu aman svako vece.
Rezultat..nakon dva mjeseca 10 kg ravno dole sad imam 110 kg, a cilj mi je da vagam oko stoje jer tad sam se najbolje osjecao. jedem znaci sve sto sam i dosad jeo, ali manje, i vise se krecem, ne vjerujem u razno razne dijete i izgladnjivanje, a sa ovim sam dobio rezultat.
bull21

#1559 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bull21 »

Postoji li način da se malo stesa izgled bez da se mora baš ići na one mišiće i fazone? Ja bih volio izgubiti malo sala svuđe ali iskreno me strah da ne pretjeram a i užasno me strah viška kože i onog potkožnog sala što se nikad riješit ne može. Imam 100 kg i 173 cm i ne da sam debeo već predebeo i svjestan sam toga. Doslovno me koči svugdje u životu. Uspio sam izgubiti oko 20 kila (pao sa 117 na 95 pa dobio 5kg nazad za 6 mjeseci zbog stresa), izbacio sam ogromne količine hrane (pomfrit pojedem jednom mjesečno, hamburger ponekada iako se pokušavam kontrolisati, hebe me što živim sa roditeljima pa jedem šta mati napravi a to je često il neko bosansko jelo -pite, sarme i ostalo ili nešto nabrzaka napravljeno - prženo i pečeno). Jedini mi je čejf kola, light i to veoma često. Počeo sam piti zeleni čaj i nadam se da će za mjesec dana imati nekog efekta pa da nastavim i sa tim. Od opreme imam biciklo, tegove one male (9kg, podesivo) i velike (40kg). 'et, ako ko ima kakvu pametnu cijenio bih iskreno... :)
quarterback

#1560 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

ta koza ce ti se "pokupiti" vremenom, neces svakako toliko smrsati da bi ti nesto extremno visilo...

salo se i gubi svuda, kada mrsas - ne mrsas samo po stomaku ili guzovima nego se skida sa svih mjesta

kola light ne deblja (sad ce se javiti milion vas da kaze da to nije istina - nemam se namjeru raspravljati s bilo kim) s tim da nije pametno bas da je pijes puno radi zeluca i radi zuba
petunija

#1561 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by petunija »

Trčanje, trčanje i samo trčanje = mršanje i zatezanje
thea

#1562 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by thea »

ja trcim redovno, suma, makadam, setalista, 1h non stop, tempo varira.
da bi ste trcali tako dugo morate imati dobro sportsko srce. :D

ishrana, nema konzervisana hrane, brza hrana vrlo rijetka bas da se mora, voce jedem kilama
povrca mora biti servirano za svaki obrok, hljeb crni male kolicine, a jedem sve, cak i cokoladu bez koje ne mogu zivjeti, bitna je kolicina koju unosis i da ishrana cesto varira, 300gr mesa sedmicno max.
shin

#1563 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

Nakon male pauze nastavljamo, plan 10kg za mjesec dana. (spremam se za more) :D

pirmin

#1564 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

Formula je volja!

http://www.youtube.com/watch?v=zTDKGPfv5Lo

Prava lozionicka! :thumbup:

8-)
caros

#1565 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by caros »

thea wrote:300gr mesa sedmicno max.
:shock: :-)

Kila piletine svaki dan.
quarterback

#1566 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

izadji ponekad iz teretane :lol:
quarterback

#1567 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

[quote="shin"]Nakon male pauze nastavljamo, plan 10kg za mjesec dana. (spremam se za more) :D

Taj sistem koji imas - mrsam jer se spremam za more je pogresan iz razloga sto, kada se vratis s mora, tvoj motiv nestaje...

Mrsas jer je to dio tvog zivota sada i promjena tvog odnosa prema sebi samom.
frameni

#1568 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by frameni »

quarterback wrote: Mrsas jer je to dio tvog zivota sada i promjena tvog odnosa prema sebi samom.

Lijepo i tacno napisano :thumbup:
quarterback

#1569 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

hvala, smisljao sam tu recenicu od jutros da budem iskren :D
shin

#1570 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

quarterback wrote:
shin wrote:Nakon male pauze nastavljamo, plan 10kg za mjesec dana. (spremam se za more) :D

Taj sistem koji imas - mrsam jer se spremam za more je pogresan iz razloga sto, kada se vratis s mora, tvoj motiv nestaje...

Ja sam svojim sistemom izgubio skoro 25kg i nisam kile dobio, i jos skidam 8)
forest gump

#1571 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

shin wrote:
quarterback wrote:
shin wrote:Nakon male pauze nastavljamo, plan 10kg za mjesec dana. (spremam se za more) :D

Da nije mnogo 10kg za mjesec?
shin

#1572 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

Što bi bilo mnogo? Nigdje ne vodi kada planiraš skinuti pet kila za jednu godinu. Ovako imaš cilj i motivaciju, ide ko halva.
forest gump

#1573 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by forest gump »

shin wrote:Što bi bilo mnogo? Nigdje ne vodi kada planiraš skinuti pet kila za jednu godinu. Ovako imaš cilj i motivaciju, ide ko halva.
Ja upravo radim kao što si pomenuo, 5kg na godinu. I ne fali mi motivacije 8)
caros

#1574 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by caros »

Ja gubim kile samo u ovom proljetnom periodu, ostali dio godine služi za nabijanje mase. :D
quarterback

#1575 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

shin wrote:
quarterback wrote:

samo ti skidaj, znam ja sto ti govorim :D
Post Reply