Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kokuz_sa

#1551 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

ultima_palabra wrote:
kokuz_sa wrote:ja mislim da ces jezik pregristi kad te posjetim na
skandiranje manijaka

"svi u napad mrtav je Hase"

toliko o tome da nemate lose misljenje i da imate respekt prema mrtvim
Taj debilni slogan nije pjevalo 100 ljudi... nažalost jedan od njih je imao megafon, a utakmicu je prenosila TV tako da je ta sramota otišla u javnost :roll:
pa dobro ti ide..prvo rece ne znas ni jednog manijaka..sada ispade da ih je samo 100..
a bogme pjevalo je bar pola juga ;-)
ultima_palabra

#1552 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Ja ih ne znam lično :-D
43522541N18243114E

#1553 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by 43522541N18243114E »

FnatiC wrote:
JThomas wrote:hvala bogu, nismo svi isti.

k'o što rekoh, pametnom i išaret dosta, a hordaši nek' i dalje pljuju, ližu, pa opet pljuju. takav svijet...

Licno meni je veca legenda Dzilda i ostalih 10000000 ljudi koji su branili zemlju i poginuli za nju.A Ivica Osim je za mene sto i Hanka Paldum Koke i nenadjebivi Dzej :D Javna licnost i nista vise
23.05. 1992 Ja sam do tada kao stari pitar vec odlezao 21 dan u bolnic lijececi rane zadobijene u odbrani grada.
Mani te se patriotizma. Mislite da je Papetu bilo lahko u Parizu te '92? Ovi forumi su postali pravo zlo, samo raspiruju mrznju radi glupih komentara. Ovim ne zelim da umanji postupak gdina Osima, ali nije bas ni
" gromada ", iako razumijem da vam je prirastao srcu i kao i Amar.
veljaca

#1554 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Citajuci ove postove na par zadnjih stranica: BOJIM SE VELIKIH NEREDA na narednom derbiju ....

Pa ispada da su TM i HZ dva najveca neprijatelja i da se ubijaju svakodnevno .... A navescu vam primjer moga sina ( clan TM87 ) i njegovog najboljeg druga ( clan HZ ) ....

Stvarno se bojim nereda i incidenata na narednom derbiju .... Tome je doprinijeo i ovaj Komitet svojom odlukom o sprecavanju organizovanog dolaska gostujucih navijaca ....

Sta oni misle da su HZ ( a da je obrnuto i TM87 ) p.i.c.k.e i da nece na derbi doci organizovano - nego kao ilegalci - sto bi bilo krajnje porazno za tu grupu .... Cuj ilegalno ....

Komitet je skinuo suspenziju ( to mu je najveci doprinos ) i mozemo gledati Repku, a da nije ukinuta suspenzija pitanje je da li bi gledali i ovu nasu premier ( ko je samo tako nazva ) ligu ....

Komitet je doprinijeo i tjeranju Dominkovica, Colakovica i Ceke ...

Na zalost - Komitet je i odraz stanja ( nastalog agresijom ) na Drzavu BiH ....
Last edited by veljaca on 17/10/2011 21:14, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1555 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

Komitet na celu sa Ivicom Osimom nije uradio nista za PL(osim select lopti) i to komsije ne mozete poreci, zasto branite toliko komitet i Osima???
veljaca

#1556 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

43522541N18243114E wrote:
FnatiC wrote:
JThomas wrote:hvala bogu, nismo svi isti.

k'o što rekoh, pametnom i išaret dosta, a hordaši nek' i dalje pljuju, ližu, pa opet pljuju. takav svijet...

Licno meni je veca legenda Dzilda i ostalih 10000000 ljudi koji su branili zemlju i poginuli za nju.A Ivica Osim je za mene sto i Hanka Paldum Koke i nenadjebivi Dzej :D Javna licnost i nista vise
23.05. 1992 Ja sam do tada kao stari pitar vec odlezao 21 dan u bolnic lijececi rane zadobijene u odbrani grada.
Mani te se patriotizma. Mislite da je Papetu bilo lahko u Parizu te '92? Ovi forumi su postali pravo zlo, samo raspiruju mrznju radi glupih komentara. Ovim ne zelim da umanji postupak gdina Osima, ali nije bas ni
" gromada ", iako razumijem da vam je prirastao srcu i kao i Amar.
E, do 23.05.1992. godine ja sam vec CIJELU godinu radio na organizovanju otpora u Drzavi Bosni i Hercegovini, jer smo mi neki znali sta se sprema .... a za to ne ocekujem ( i ovo nisam nigdje i nikad napisao ) da mi neko kaze hvala - jer sam to radio za MOJU drzavu BiH :bih: ....
Ali i ja, kao i i ti - smo to radili u nasoj BiH a ovaj covjek - Ivica Osim :thumbup: jeto uradio usred Beograda - gdje, ja priznajem ( a vjerovatno i ti tako mislis ) razmislio bih da to uradim .... A Ivica je to uradio i sada mu ti tako vracas ...

Kako olako mi pljujemo tudje a velicamo svoje ....
ganjeta

#1557 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

kokuz_sa wrote: a bogme pjevalo je bar pola juga ;-)
Pola juga nije sigurno, ali dobro za razliku od cijelog sjevera " tata šlagiran" velika razlika, jelde?
KPNCTNJAH

#1558 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

Poslije onog sto se desilo na utakmici Borac - Zeljeznicar, a prije donosenja odluke da ce utakmica biti registrovana 0:3 pojedini navijaci Zeljeznicara na ovom istom forumu pricaju o tome kako Sarajevo i Zeljeznicar trebaju istupiti iz lige jer ovo vise nema smisla, liga karina ovo ono, mi smo bolji od toga, krade nas ko stigne ... vidjeli da je registrovano 0:3 i lagano se povukli, nema vise price protiv lige, komiteta, saveza... nova odluka da nema navijaca Sarajeva na derbiju i odjednom se taj komitet pocinje braniti na forumu kao da neko prica protiv njihovog kluba... nema price s njima, svi su isti, pa cak i oni sto nam slucajno obrisu temu s 150 stranica :razz: pojedini forumasi su izdrzali neko vrijeme da budu 'objektivni', ali onda se vrate na staro... jos malo i bice na onom istom nivou kad im je svaka druga rijec bila 'kompleksas' ;-)

vidjecemo hoce li se promijeniti prica ako dodje do nekih problema na derbiju zbog odluke da se zabrani gostovanje navijacima, ali onda bi moglo biti kasno... neka komiteta, sad opet ljudi imaju o cemu pricati i razmisljati do sredine novembra, pa se opet vracamo na staro ako (kad) ispadnemo u barazu :bih:
veljaca

#1559 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

rashtiman wrote:Komitet na celu sa Ivicom Osimom nije uradio nista za PL(osim select lopti) i to komsije ne mozete poreci, zasto branite toliko komitet i Osima???
Hajde reci da se salis, sa ovom izjavom .... :D

Pa da nije bilo Komiteta , ne bi bilo ni igranja PL - jer cemu je ona svrha, ako ne izlasku i igranju evropskih utakmica ....
Mozete vi mrziti Ivicu Osima - ali isto tako morate priznati da ga vas idol Pape - jako puno cijeni i vjerovatno ce se oba nasmijati - kada im neko bude rekao za pojedine postove ovdje na Forumu ....

Dajte da svi smanjimo dozivljaj i spustimo tenzije - za dobrobit BiH fudbala i navijaca i jednog i drugog tima .... jer previse je onih koji rade na ukidanju svega sto ima oznaku BiH ...
Šibicar

#1560 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Šibicar »

Šta reći?Koju posluku porati?Zar nekima,ni nakon višegodišnjeg staža na ovom forumu,neke stvari nisu postale jasne?Ova posluka je za one što vide a ne čuju...za one što slušaju a ne vide....
bordo gandalf

#1561 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

veljaca wrote:
rashtiman wrote:Komitet na celu sa Ivicom Osimom nije uradio nista za PL(osim select lopti) i to komsije ne mozete poreci, zasto branite toliko komitet i Osima???
Hajde reci da se salis, sa ovom izjavom ....

Pa da nije bilo Komiteta , ne bi bilo ni igranja PL - jer cemu je ona svrha, ako ne izlasku i igranju evropskih utakmica ....
Mozete vi mrziti Ivicu Osima - ali isto tako morate priznati da ga vas idol Pape - jako puno cijeni i vjerovatno ce se oba nasmijati - kada im neko bude rekao za pojedine postove ovdje na Forumu ....

Dajte da svi smanjimo dozivljaj i spustimo tenzije - za dobrobit BiH fudbala i navijaca i jednog i drugog tima ....
Komitet je "dosao" radi reprke samim tim i PL je "opstala" ali reci sta su uradili da se regularnost i kvalitet PL poveca??? I ja nikog ne mrzim...Osima cijenim kao covjeka i nasu legendu ali u sluzbi predsjednika komiteta nije uradio nista da bi podigao kvalitet PL....NISTA!!! Ako jeste ispravi me
kokuz_sa

#1562 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

veljaca wrote:
Hajde reci da se salis, sa ovom izjavom .... :D

Dajte da svi smanjimo dozivljaj i spustimo tenzije - za dobrobit BiH fudbala i navijaca i jednog i drugog tima .... jer previse je onih koji rade na ukidanju svega sto ima oznaku BiH ...
PL bi se igrala i da su nas suspendovali..samo ne bi moglo se igrati u evropi..
JThomas

#1563 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

e vidiš, samo su jako naivni mislili da će se nešto stvarno promijeniti nakon što je osim uspio izmoliti dodika da se statut usvoji.

jel konačno neko skont'o?

ja sam strogo PROTIV zabrane gostovanja, od prve priče o tome.
veljaca

#1564 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

rashtiman wrote:
veljaca wrote:
Hajde reci da se salis, sa ovom izjavom ....

Dajte da svi smanjimo dozivljaj i spustimo tenzije - za dobrobit BiH fudbala i navijaca i jednog i drugog tima ....
Komitet je "dosao" radi reprke samim tim i PL je "opstala" ali reci sta su uradili da se regularnost i kvalitet PL poveca??? I ja nikog ne mrzim...Osima cijenim kao covjeka i nasu legendu ali u sluzbi predsjednika komiteta nije uradio nista da bi podigao kvalitet PL....NISTA!!! Ako jeste ispravi me
A sta mislis da je iko u stanju za par mjeseci uraditi i popraviti ovo sto su oni godinama unistavali .... Zar iko moze u ovom stanju konstantnog rada na unistenju Drzave vise uraditi ? Moze li se spasiti tijelo kojeg je 90% zahvatio karcinom ...
Kako podici kvalitet PL? Izgradnjom novih i boljih stadiona ( odakle PARE :-) ), pojavom boljih i kvalitetnijih igraca u PL ( pa bolan svako iole dobar - bjezi odavde. Ovdje se vracaju samo oni koji ne uspiju vani :( ) ....
Komitet je dao sansu PL da opstane i da oni koji joj zele dobro ( a takvih je na zalost malo )pokusaju da je ozdrave i poprave ....
Ali znas ti nas - jebo ti nas ....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1565 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

i zbog cega onda branite komitet ? :lol:

mogli smo i nekoga sa foruma poslat' da moli dodika
veljaca

#1566 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

leet wrote:i zbog cega onda branite komitet ? :lol:

mogli smo i nekoga sa foruma poslat' da moli dodika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ti ne poznajes dodika dovoljno izgleda ....
JThomas

#1567 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

vala ne vidjeh da mi pravimo parole podrške komitetu.

nije takav stav grupe :lol:
bordo gandalf

#1568 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

veljaca wrote:
A sta mislis da je iko u stanju za par mjeseci uraditi i popraviti ovo sto su oni godinama unistavali .... Zar iko moze u ovom stanju konstantnog rada na unistenju Drzave vise uraditi ? Moze li se spasiti tijelo kojeg je 90% zahvatio karcinom ...
Kako podici kvalitet PL? Izgradnjom novih i boljih stadiona ( odakle PARE :-) ), pojavom boljih i kvalitetnijih igraca u PL ( pa bolan svako iole dobar - bjezi odavde. Ovdje se vracaju samo oni koji ne uspiju vani :( ) ....
Komitet je dao sansu PL da opstane i da oni koji joj zele dobro ( a takvih je na zalost malo )pokusaju da je ozdrave i poprave ....
Ne moraju se graditi novi stadioni...cak se ni postojeci ne moraju odma renovirati...kvalitet se moze podici i samom regularnoscu takmicenja...stati u kraj sudijama...pisao je kokuz na predhodnoj strani sta se sve moze uraditi ali ili se nece ili ne smije
ultima_palabra

#1569 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Ja mislim da ima napretka... manje je sudijskih grešaka, gosti su zaštićeniji, kazne koje su izrečene za upade na teren i fašističko skandiranje su bile nezamislive u prethodnom periodu. Ima nekih trulih kompromisa ali svi smo znali da će toga biti... jbg nema niko čarobni štapić.

Ja sam prvi koji je kritikovao neke poteze, ali trebamo staviti stvari u kontekst. Ako ništa vidi se da pokušavaju nešto popraviti, iako nisu sigurni kako... i nisu tu iz materijalnih pobuda kao oni prije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1570 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

JThomas wrote:vala ne vidjeh da mi pravimo parole podrške komitetu.

nije takav stav grupe :lol:

zvanicni stav grupe o osimu ne postoji :-) vi ne morate ni praviti nikakve parole, dovoljno je da pisete po forumima :D

vas stav je da je on neka vrsta boga koji nikad ne grijesi 8-)

@veljaca nek ga ti poznajes :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 17/10/2011 21:31, edited 1 time in total.
JThomas

#1571 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ja, ono je zbog beusa... :-)
lijek-za-sve

#1572 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by lijek-za-sve »

E ovako da ja kao ljubitelj Bordo boje pokusam nesto objasniti ,prije svega komsijama a onda i svima ostalima.
Zamislimo to sve kao jednu porodicu otac(Osim i komitet) majka i dva sina,stariji(reprezentacija i sve oko nje) i mladji(PL i ostale selekcije) i da taj isti otac(Osim) cijelo vrijeme pazi i brine se za starijeg sina a zapostavi mladjeg i zenu(sudije i ostalo) sta bi vi(prije svega navijaci Zelje i ostali) gledajuci sastrane mislili o toj porodici?Jel bi vama to bilo normalno i OK.Meni bas i ne...ali za to treba vidjeti dalje od svog nosa......za dobrobit svih nas,nase djece,brace rodjaka i prijatelja pa tek onda za dobrobit najvaznije sporedne stvari svima nama......pokusajte to svatiti i radi sebe i radi drugih kojima je stalo do sporta fudbala i svega sto ide uz to
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1573 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

JThomas wrote:ja, ono je zbog beusa... :-)

eto svi smo prije parole svrsavali na osima, budi ozbiljan.

vama trenutno stanje vise nego odgovara.. 0 odluka na vasu stetu, smijesni penali itd. :)
veljaca

#1574 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

rashtiman wrote:
veljaca wrote:
Ne moraju se graditi novi stadioni...cak se ni postojeci ne moraju odma renovirati...kvalitet se moze podici i samom regularnoscu takmicenja...stati u kraj sudijama...pisao je kokuz na predhodnoj strani sta se sve moze uraditi ali ili se nece ili ne smije
Ne slazem se sa tobom u svezi stadiona .... Pa zar da se Premier liga igra po nekim poljanama - gdje igrac samo gleda da mu ko ne slomi nogu ili on sam sebi u nekoj kaljuzi ili po terenu kao betonu ...
Prvo se polazi od infrastrukture ( a tu smo kokuzi ) - na zalost ....
Regularnost takmicenja ( ponavljam ti to ) je odraz stanja u drzavi .... Ko ovo ne shvati - zlonamjeran je ...
Iako se regularnost donekle popravila - pa evo imamo u proslu nedjelju 3 gostujuce pobjede - sto bi nekada bila misaona imenica ....
bordo gandalf

#1575 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

ultima_palabra wrote: Ja mislim da ima napretka... manje je sudijskih grešaka, gosti su zaštićeniji, kazne koje su izrečene za upade na teren i fašističko skandiranje su bile nezamislive u prethodnom periodu. Ima nekih trulih kompromisa ali svi smo znali da će toga biti... jbg nema niko čarobni štapić.

Ja sam prvi koji je kritikovao neke poteze, ali trebamo staviti stvari u kontekst. Ako ništa vidi se da pokušavaju nešto popraviti, iako nisu sigurni kako... i nisu tu iz materijalnih pobuda kao oni prije.
Ja ono (zabrana gostijucim navijacima) vise vidim kao ograđivanje od problema nego rjesenje ili pokusaj....svi znamo da su ovdje samo zbog repke...sve sto urade/ne urade za pl je bonus...ali do sada nista pozitivno
Locked