Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baudelaire

#1551 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

Šta je s ovim Brazilom, hoće li biti išta od tog?

Na stranici brazilskog tima na Wikipediji piše da bi se utakmica trebala odigrati 21.02.2012. u Švicarskoj, a na stranici naše reprezentacije da bi se trebala odigrati 29.02.2012. Znači nije još ništa usklađeno i dogovoreno.
and

#1552 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

Baudelaire wrote:Šta je s ovim Brazilom, hoće li biti išta od tog?

Na stranici brazilskog tima na Wikipediji piše da bi se utakmica trebala odigrati 21.02.2012. u Švicarskoj, a na stranici naše reprezentacije da bi se trebala odigrati 29.02.2012. Znači nije još ništa usklađeno i dogovoreno.
ja se nadam da će se ta utakmica igrati i da će se u ovih par dana sve precizirati.vjerujem da će nešto biti jer je i osim spominjao ovu utakmicu,čak je spominjao i st.galen kao mjesto gdje bi se igralo.taj stadion prima 21000,ne znam je li to malo :mrgreen: ?
nihoniho

#1553 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

hordash wrote: Vidis, tvoj problem je generalizacija. To sto su neki pitari pisali i govorili tako ne znaci da dijelim isto misljenje sa njima, ali ocito tebi znaci. Evo pojasnit cu ti na jasnom primjeru zasto mislim da Sehic nece nesto znacajno napredovat u karijeri. Tolga Zengin brani za Trabzon i odlican je golman. Ove sezone je bio jedan od najboljih u LP, a ne vidim da se nesto otimaju za njega (osim navodnog interesa wolfsburga). E sad zamisli kad neko kao jedan od najboljih golmana u najkvalitetnijem takmicenju nije obasut ponudama kako ce bit neko ko uopce ne ucestvuje u takvom takmicenju. Znam, Zengin je stariji od Sehica i sl., ali ima i on sigurno jos 6-7 god karijere na vrhunskom nivou. Kakvo dalje objasnjenje hoces, jedino da ti kontaktiram Milana Tarota da ti smiri neizvjesnost i da cvrste garancije na buducnost karijere Sehica. Pa Bolic je har'o turskom ligom pa nije mogao u ozbiljnim klubovima lige 5 zaigrat, da ne govorim koliko je tezi put jednom golmanu.
prije svega, decku su 23 godine i ne mozemo se baviti pretpostavkama da li ce ili nece zaigrati u nekoj od liga petice. ti si taj koji se bavi predvidjanjem buducnosti. sehic je najmladji standardni golman u jednoj od jacih evropskih liga ,s obzirom odakle dolazi, da mu je ovo prva sezona i da je skinuo s gola golmana koji se smatra jedni m od boljih u turskoj, dovoljno govori. to da li brani u ligama petice i nije pretjerano relevantan faktor kada su u pitanju golmani, trenutno, u ligama petice su svega dva golmana sa prostora ex yu standardni (handanoivic, brkic) i jedan rezerva (begovic). mislim da sehic napreduje vewlikim koracima i moze se od njega dosta ocekivati.
and

#1554 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

nihoniho wrote:
hordash wrote: Vidis, tvoj problem je generalizacija. To sto su neki pitari pisali i govorili tako ne znaci da dijelim isto misljenje sa njima, ali ocito tebi znaci. Evo pojasnit cu ti na jasnom primjeru zasto mislim da Sehic nece nesto znacajno napredovat u karijeri. Tolga Zengin brani za Trabzon i odlican je golman. Ove sezone je bio jedan od najboljih u LP, a ne vidim da se nesto otimaju za njega (osim navodnog interesa wolfsburga). E sad zamisli kad neko kao jedan od najboljih golmana u najkvalitetnijem takmicenju nije obasut ponudama kako ce bit neko ko uopce ne ucestvuje u takvom takmicenju. Znam, Zengin je stariji od Sehica i sl., ali ima i on sigurno jos 6-7 god karijere na vrhunskom nivou. Kakvo dalje objasnjenje hoces, jedino da ti kontaktiram Milana Tarota da ti smiri neizvjesnost i da cvrste garancije na buducnost karijere Sehica. Pa Bolic je har'o turskom ligom pa nije mogao u ozbiljnim klubovima lige 5 zaigrat, da ne govorim koliko je tezi put jednom golmanu.
prije svega, decku su 23 godine i ne mozemo se baviti pretpostavkama da li ce ili nece zaigrati u nekoj od liga petice. ti si taj koji se bavi predvidjanjem buducnosti. sehic je najmladji standardni golman u jednoj od jacih evropskih liga ,s obzirom odakle dolazi, da mu je ovo prva sezona i da je skinuo s gola golmana koji se smatra jedni m od boljih u turskoj, dovoljno govori. to da li brani u ligama petice i nije pretjerano relevantan faktor kada su u pitanju golmani, trenutno, u ligama petice su svega dva golmana sa prostora ex yu standardni (handanoivic, brkic) i jedan rezerva (begovic). mislim da sehic napreduje vewlikim koracima i moze se od njega dosta ocekivati.
nama će golman trebati za 10-15 godina,do tada nam treba samo dobar rezervni golman
ja71

#1555 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ja71 »

and wrote: nama će golman trebati za 10-15 godina,do tada nam treba samo dobar rezervni golman
Znaci ako se pojavi bolji trebamo ga odbiti.
Zasto ?
hordash

#1556 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hordash »

nihoniho wrote: prije svega, decku su 23 godine i ne mozemo se baviti pretpostavkama da li ce ili nece zaigrati u nekoj od liga petice. ti si taj koji se bavi predvidjanjem buducnosti. sehic je najmladji standardni golman u jednoj od jacih evropskih liga ,s obzirom odakle dolazi, da mu je ovo prva sezona i da je skinuo s gola golmana koji se smatra jedni m od boljih u turskoj, dovoljno govori. to da li brani u ligama petice i nije pretjerano relevantan faktor kada su u pitanju golmani, trenutno, u ligama petice su svega dva golmana sa prostora ex yu standardni (handanoivic, brkic) i jedan rezerva (begovic). mislim da sehic napreduje vewlikim koracima i moze se od njega dosta ocekivati.
E pa da si ti, prije svega, procitao prve postove o sehicu vidio bi da sam ja samo odgovorio na post bhfmanijaka kako ce sehic ubrzo (za god-dvije) u fener pa onda lige petice.
cyprus

#1557 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

and wrote:nama će golman trebati za 10-15 godina,do tada nam treba samo dobar rezervni golman
Zašto ste vi tako dominantno sigurni u Begovića? :?
Edin H.

#1558 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
and wrote:nama će golman trebati za 10-15 godina,do tada nam treba samo dobar rezervni golman
Zašto ste vi tako dominantno sigurni u Begovića? :?
Ne cuga frajer :dance:
ganjeta

#1560 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

ZVANIČNO: BiH – Brazil 28. februara od 20 sati u St. Gallenu

:thumbup:
and

#1561 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

by and on 10/01/2012 11:45
and wrote:
Baudelaire wrote:Šta je s ovim Brazilom, hoće li biti išta od tog?

ja se nadam da će se ta utakmica igrati i da će se u ovih par dana sve precizirati.vjerujem da će nešto biti jer je i osim spominjao ovu utakmicu,čak je spominjao i st.galen kao mjesto gdje bi se igralo.taj stadion prima 21000,ne znam je li to malo :mrgreen: ?
super :bih:
vozač

#1562 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vozač »

ganjeta wrote:ZVANIČNO: BiH – Brazil 28. februara od 20 sati u St. Gallenu

znači ako se krene oko npr. 5.00 može se onako lagano, bez žurbe, stići na tekmu :D

kakvo je stanje sa švicarskom, trebaju li nam kakve vize :?:
alica.k

#1563 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by alica.k »

vozač wrote:
ganjeta wrote:ZVANIČNO: BiH – Brazil 28. februara od 20 sati u St. Gallenu

znači ako se krene oko npr. 5.00 može se onako lagano, bez žurbe, stići na tekmu :D

kakvo je stanje sa švicarskom, trebaju li nam kakve vize :?:
svica u sengenu, ne treba :D
vozač

#1564 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vozač »

onda je vrijeme da neko otvori temu BiH - Brazil, karte, cijene, smještaj itd. :D
moglo bi biti gužve, veće nego protiv francuza
Baudelaire

#1565 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

Vrijeme je da im vratimo za onaj poraz iz 1997. kad su nas bestidnici doveli pred svoju publiku da nas pobijede i opet jedva 1-0 bilo samo zahvaljujući tome što su tad imali najboljeg igrača na svijetu. Baš da vidimo kako će sad bez Debe, plus u neprijateljskom ambijentu gdje će brojni švicarski navijači da podrže zemlju svojih predaka :x
north

#1566 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by north »

Tekma sa Brazilom je prava stvar, veliki respect za odrađeni posao svima koji su zaslužni za to.....Po posljednjim prijateljskim utakmicama, vidi se da smo definitivno postali ozbiljna repka: Brazil, Njemačka, Švedska, Gana, Grčka, Irska......ne tako davno smo igrali sa Rijekom, Iranom jedno osam puta, Uzbekistanom, te malo jače provjere sa Slovenijom i sl....
Baudelaire

#1567 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

north wrote:Tekma sa Brazilom je prava stvar, veliki respect za odrađeni posao svima koji su zaslužni za to.....Po posljednjim prijateljskim utakmicama, vidi se da smo definitivno postali ozbiljna repka: Brazil, Njemačka, Švedska, Gana, Grčka, Irska......ne tako davno smo igrali sa Rijekom, Iranom jedno osam puta, Uzbekistanom, te malo jače provjere sa Slovenijom i sl....
Ima na Wikipediji spisak svih utakmica koje smo odigrali, odnosno međusobni omjer sa pojedinim zemljama. Majko moja, s kim smo sve igrali, i od kog smo sve gubili :| Kakva je samo to kriminalna struktura u savezu bila, dole po Indiji milion puta na nekakvim kupovima učestvovali, stoka pokupila hrpe i hrpe para jer oni dole svakom plaćaju da dođe, i ništa nije uloženo od tog u domaći fudbal.
Manic Psycho

#1568 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Manic Psycho »

Brazillllllllll. steta sto se utakmica ne igra na Kosevu ili na Bilinom Polju. mozda bi imali sanse da izvucemo X :D
cyprus

#1569 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Ma možemo mi i vako izvuć X. Nije Brazil što je nekad bio...
Charuga
Globalni moderator

#1570 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Charuga »

@ja71
@Manic Psycho

Ohladite malo da ne bi isli na prisilno hladjenje.
SpiritCrusher

#1572 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SpiritCrusher »

BBC: "Brazil will play friendlies against Bosnia, Denmark, the United States, Mexico and Argentina in 2012 as they seek to land the only major trophy they have yet to win - the Olympic title."

Izgleda da necemo ni igrati s "pravim" Brazilom, vec s U23 reprezentacijom plus dva starija igraca :-?

Nije da se zalim, opet je to Brazil al... :|
Eborg

#1573 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

Možda je i bolje tako. :)
SpiritCrusher

#1574 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SpiritCrusher »

Eborg wrote:Možda je i bolje tako. :)
Jes, pa kad ih pocjepamo bice "ma nije to pravi brazil..." :D
zecko_kupuz

#1575 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zecko_kupuz »

Neću pametovati, ali od početka sam bio sumnjičav po tom pitanju. Da igramo s Brazilom, ok, ali s onim "pravim" Brazilom - teško.
Post Reply