Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- mericak
#1551 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala! Cula sam da je tako u bivsij Vojnoj, nisam znala jel ta procedura vazi i za Jezero.
- Felidae
#1552 Re: Trudnjače i porodilje online
e meni su drugacije rekli, trudnocu mozes voditi na Jezeru samo ako je rizicna ili ako imas kakvih problema u trudnoci...inace normalne fizioloske trudnoce se vode iskljucivo u ambulantama, a tek pred sami kraj trudnoce daju ti uputnicu za gore.
ja sam trudnocu vodila gore i vec kontam kako cu sljedecu trudnocu aBd opet traziti svog doktora.
ja sam trudnocu vodila gore i vec kontam kako cu sljedecu trudnocu aBd opet traziti svog doktora.
- sarajevo_84
#1554 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam do 3. mjeseca bila u MUP-ovoj ambulanti, i pred kraj 3. mi je doktorica rekla da ne može više ona pratiti trudnoću, jer joj uslovi to ne dozvoljavaju i pitala me gdje želim nastaviti sa pregledima. Napisala mi na uputnici Državna bolnica, ja otišla, izabrala doktora i to je sve.Felidae wrote:e meni su drugacije rekli, trudnocu mozes voditi na Jezeru samo ako je rizicna ili ako imas kakvih problema u trudnoci...inace normalne fizioloske trudnoce se vode iskljucivo u ambulantama, a tek pred sami kraj trudnoce daju ti uputnicu za gore.
Mislim da je isto i na Jezeru, jer moja kolegica gore vodi trudnoću i najnormalnije je otišla, prije toga se raspitala o doktorima, izabrala koga želi i to je to. Kakve veze ima jel rizična trudnoća ili nije, svašta...
- Felidae
#1556 Re: Trudnjače i porodilje online
zato sto u ambulantama imas svoj karton i doktor te prati vec godinama i sve mu fino pise u kartonu sta i kako, na Jezeru nema kartona i doktor te pregleda samo ultrazvukom dok ne dodjes pred sami termin poroda, mada ginekoloski pregled tokom trudnoce je savrseno normalna stvar, ali na Jezeru te niko nece pregledati ginekoloski....tj. mozes ne daj boze od 5.mjeseca biti otvorena 3 prsta (sto nije normalno i rizicno je) a da to i ne znas. trudnoca se ne vodi na Jezeru osim ako nema indikacija da je to rizicna trudnoca (mada i pored toga moras da ides svom doktoru u ambulantu),znaci da ides doktoru u porodiliste da bi dodatno zastitila trudnocu, jer su gore doktori ipak ti koji poradjaju i imaju vise iskustva.
a sad ako neko hoce bez potrebe da ide gore i stvara guzvu nekome kome je taj pregled potrebniji...njegova stvar
a sad ako neko hoce bez potrebe da ide gore i stvara guzvu nekome kome je taj pregled potrebniji...njegova stvar
- Irish
#1557 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja isto prvi put cujem za ovo da se na Jezeru vode samo rizicne trudnoce
Sve mame i aktualne trudnice koje poznajem su vodile trudnocu na Jezeru ili u Vojnoj
Kao sto neko gore rece, cak i one koje su isle kod privatnika su povremeno isle i gpore, i birale doktora koji ce ih gore voditi..I sama sam cijeeelu, sasvim urednu i normalnu trudnocu vodila na Jezeru. Ako bi koji put moj dr. bio odsutan, primio bi me bilo ko drugi, da bi sljedeci put naravno opet dosla kod svog
Trenutno mi je prva rodica trudna i isla je u ambulantu do 4. mjeseca, kada ju je njena doktorica uputila da se javi u boplnicu, jer nemaju uslova za dalje 
U ambulantu, kod svoje dr. na pregled nisam otiosla niti jednom,..Javljala sam joj se samo kada su mi trebale uputnice.
U ambulantu, kod svoje dr. na pregled nisam otiosla niti jednom,..Javljala sam joj se samo kada su mi trebale uputnice.
Last edited by Irish on 14/02/2012 12:37, edited 1 time in total.
- Irish
#1558 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni, kako su rekli, ginekoloski pregled se obicno i ne radi do tamo negdje oko 8. mjeseca, osim ako naravno postoje neke indikacije za to..
Bas je to bila tema jednom na vjezbama i isto je potvrdjeno. ŽMeni je radjen ginekoloski pregled u 5. mjesecu, jer sam trbala letjeti avionom pa kao da se provjeri jel sve ok, i kada sam to spomenula na vjezbama, receno mi je da nije bilo nikakve potrebe za tim, osim ako nisam imala kontrakcije ili neke druge indikacije
ps. i da, pomenuti ginekoloski pregled mi je obavio dr. koji se slucajno zatekao u smjeni taj dan..na Jezeru..( mog nije bilo..)
Bas je to bila tema jednom na vjezbama i isto je potvrdjeno. ŽMeni je radjen ginekoloski pregled u 5. mjesecu, jer sam trbala letjeti avionom pa kao da se provjeri jel sve ok, i kada sam to spomenula na vjezbama, receno mi je da nije bilo nikakve potrebe za tim, osim ako nisam imala kontrakcije ili neke druge indikacije
ps. i da, pomenuti ginekoloski pregled mi je obavio dr. koji se slucajno zatekao u smjeni taj dan..na Jezeru..( mog nije bilo..)
- beautyfool
#1559 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja koliko znam ginekoloski pregled se radi tek tamo negdje oko termina jer taj pregled moze izazvati kontrakcije i da nisi bila otvorena ranije od tog pregleda mozes biti.
I ja sam cula da samo rizicne trudnoce i stele mogu tamo po bolnicama da vode trudnocu
doduse ja sam citavu trudnocu vodila privatno pa ne znam ovu informaciju 100% tek sam zadnji mjesec presla na Jezero.
Ih lako mi je za tebe irish ti sve preko stele

I ja sam cula da samo rizicne trudnoce i stele mogu tamo po bolnicama da vode trudnocu
Ih lako mi je za tebe irish ti sve preko stele
- Irish
#1560 Re: Trudnjače i porodilje online
haha, ma kakve stele boona?beautyfool wrote:Ja koliko znam ginekoloski pregled se radi tek tamo negdje oko termina jer taj pregled moze izazvati kontrakcije i da nisi bila otvorena ranije od tog pregleda mozes biti.
I ja sam cula da samo rizicne trudnoce i stele mogu tamo po bolnicama da vode trudnocudoduse ja sam citavu trudnocu vodila privatno pa ne znam ovu informaciju 100% tek sam zadnji mjesec presla na Jezero.
Ih lako mi je za tebe irish ti sve preko stele![]()
Ne znam da me nisi s nekim zamijenila
A stvarno prvi put cujem za ovo
- beautyfool
#1561 Re: Trudnjače i porodilje online
Irish wrote: haha, ma kakve stele boona?![]()
![]()
Ne znam da me nisi s nekim zamijenilaako mi vjerujes, ja ti nemam stele ni na trafici za zvake kupiti preko reda
![]()
![]()
![]()
A stvarno prvi put cujem za ovoDa ne ispadnem sumnjiva
, cak me na kraju nije ni porodio dr. koji me je vodio
![]()
Ramazan bio, covjek postio, niko ga nije budio, kad je ustao na sehur, ja rodila..cekam sivenje, Cestitao mi i vise se nikad nismo vidjeli
Ni mene doktorica koja je bila dezurna nije porodila, otisla zena kahvu da pije i rekla mi poradjaj se sama
- Felidae
#1562 Re: Trudnjače i porodilje online
moja doktorica u ambulanti, obe sestre na vjezbama, sestre na Jezeru i moj doktor Nikulin.....svi oni su mi potvrdili da se uredna trudnoca vodi po ambulantama...ako lazu i petljaju oni...lazem i ja.
prvi put kad sam otisla kod dr. Nikulina, covjek mi se odmah svidio i ja ga pitala na koji nacin mogu voditi trudnocu kod njega, on fino rekao da se normalne trudnoce vode u ambulanti, ali posto sam ja imala nekih problema, rece mi da cu svakako morati cesce biti na Jezeru nego u amb.
za ginekoloski pregled u trudnoci su mi rekle sestre na vjezbama, a i moja doktorica u ambulanti me napala kad sam joj dosla tek pred sami kraj trudnoce....navodno sam trebala doci prije.
prvi put kad sam otisla kod dr. Nikulina, covjek mi se odmah svidio i ja ga pitala na koji nacin mogu voditi trudnocu kod njega, on fino rekao da se normalne trudnoce vode u ambulanti, ali posto sam ja imala nekih problema, rece mi da cu svakako morati cesce biti na Jezeru nego u amb.
za ginekoloski pregled u trudnoci su mi rekle sestre na vjezbama, a i moja doktorica u ambulanti me napala kad sam joj dosla tek pred sami kraj trudnoce....navodno sam trebala doci prije.
- Ridjobrki
#1563 Re: Trudnjače i porodilje online
Budući daidža online. 
- wewa
#1564 Re: Trudnjače i porodilje online
nek je sa srecom, dajooooooooooRidjobrki wrote:Budući daidža online.
- Ridjobrki
#1565 Re: Trudnjače i porodilje online
Fala, wewooooowewa wrote:nek je sa srecom, dajooooooooooRidjobrki wrote:Budući daidža online.
- mericak
#1566 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma ja sam proslu trudnocu cuvala dva mjeseca na patologiji, imala hipertenziju, gestacioni dijabetes, edemi (klasicni simptomi preeklampsije) zbog cega sam porodjena carski. Djete mi jedva zivo ostalo, 2 mjeseca smo se borili za nju. Sad sam zatrudnila sa 114 kg, imam inzulinsku rezistenciju i pijem zato metformin, za kojeg ginekolozi tvrde da je stetan u trudnoci, a dr. Velija-Zelija (endokrinolog) mi je rekla da ga ne smijem prekinut piti jer bih mogla pobaciti. Sad sam 9.sedmica i isla sam privatno Hadziomerovicu, nisam pretjerano zadovoljna tretmanom i ja nekako sama sebe smatram rizicnom trudnocom? Meni ovo sve sto napisah djeluje rizicno?? valjda bih mogla se lijeciti na Jezeru? Nisam nikad ni isla u ambulantu, morat cu otici i vidjeti da li su moji jadi dovoljni za bolnice 
- Felidae
#1567 Re: Trudnjače i porodilje online
zao mi je sto to cujem, velike su sanse da ces opet morati lezati na patologiji trudnoce, ali samo da te utjesim, tamo su sad uslovi fenomenalni. ti bi trebala u ambulantu samo po uputnicu da ides na Jezero, e onda izaberes kojeg ces doktora i nazoves i pitas kad on radi da se narucis.
zelim ti puno srece i javi sta je i kako je bilo.
- Felidae
#1568 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitkeRidjobrki wrote:Budući daidža online.
- mericak
#1569 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala puno...Felidae wrote:zao mi je sto to cujem, velike su sanse da ces opet morati lezati na patologiji trudnoce, ali samo da te utjesim, tamo su sad uslovi fenomenalni. ti bi trebala u ambulantu samo po uputnicu da ides na Jezero, e onda izaberes kojeg ces doktora i nazoves i pitas kad on radi da se narucis.
- mericak
#1570 Re: Trudnjače i porodilje online
CestitamFelidae wrote:cestitkeRidjobrki wrote:Budući daidža online.
-
maajaa
#1571 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja imam iste informacije u vezi vodjenja uredne trudnoce na GAK-u kao Felidae. E sad, vjerovatno je moguce i tu zaobici pravila, kao i svugdje uostalom. Ja sam od dr u Domu zdravlja dobila uputnicu i preporuku da trudnocu vodim na GAK-u jer od ranije imam visok tlak, morala sam mijenjati terapiju pa da mi vodjenje trudnoce i pregledi kod interniste budu 'u paketu' za svaki slucaj.
Mericak, sretno sa trudnocom i nadam se da ces uzivati u svakom trenutku
PS. Ja danas usla u 6. mjesec
Mericak, sretno sa trudnocom i nadam se da ces uzivati u svakom trenutku
PS. Ja danas usla u 6. mjesec
- Irish
#1572 Re: Trudnjače i porodilje online
e svasta
Izgleda je najbolje ne biti upucen u neke stvari, ..tako sam ja izgleda sama sebi, nesvjesno i u neznanju nastimala vodjenje trudnoce na Jezeru
Fakat..ne poznajuci pravila, ja sam samo ko sva sretna otisla u svoju ambulantu, rekla da imam pozitivan test i da mi treba uputnica za GAK
bukvalno!! Meni se podrazumijevalo da idem na GAK, a ni na trenutak nisam ni pomislila da me neko tu treba pregledati (nit sam mislila da se to tu uopce radi), nit mi je ko sta rekao
E sad, doduse, jesam ja jednom ranije imala posla (oko jedne ciste) sa dr. kojeg sam gore trazila pa me mozda zato nije odbio
Iako nisam imala karton, nego je otvoren kada sam dosla prijaviti trudnocu..A sumnjam vala i da me se sjetio, kakav je lik
(Pogotovo, za njega kazu da se ne bakce sa trudnicama, jer se inace primarno bavi sterilitetom)..Mene i moju poznanicu uredno trudne primio
Ne znam stvarno..a poznajem jos mnogo mama koje odozgo, ne znam sad doduse jel nekom od njih trudnoca bila rizicna, a nije valjda mogla biti svima
Iako danas vala, ako ti bubuljica iskoci na bradi, odmah si mescini u rizicnoj zoni
a meni eto nije vala ni ta bubuljica iskocila
Ne znam..pokusajte ovako kao ja, na foru
Izgleda je najbolje ne biti upucen u neke stvari, ..tako sam ja izgleda sama sebi, nesvjesno i u neznanju nastimala vodjenje trudnoce na Jezeru
E sad, doduse, jesam ja jednom ranije imala posla (oko jedne ciste) sa dr. kojeg sam gore trazila pa me mozda zato nije odbio
Ne znam stvarno..a poznajem jos mnogo mama koje odozgo, ne znam sad doduse jel nekom od njih trudnoca bila rizicna, a nije valjda mogla biti svima
Ne znam..pokusajte ovako kao ja, na foru
Last edited by Irish on 14/02/2012 16:45, edited 1 time in total.
- Irish
#1573 Re: Trudnjače i porodilje online
ps. Mericak, sretno
Definitivno trazi da te gore prime..
Definitivno trazi da te gore prime..
- Irish
#1574 Re: Trudnjače i porodilje online
@beauty, standardno je to izgleda:-)
A vala, da pravo kazem..kad prigusti i bol udari u mozak, saaaasvim je svejedno ko ce se potrefiti
A vala, da pravo kazem..kad prigusti i bol udari u mozak, saaaasvim je svejedno ko ce se potrefiti
- otherside
#1575 Re: Trudnjače i porodilje online
pliiiiizzzzz
treba mi novi broj telefona dr divanovića.
unaprijed zahvalna
treba mi novi broj telefona dr divanovića.
unaprijed zahvalna