Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
zlo zlo

#1551 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zlo zlo »

.........a ja se ponadah da će biti dobri recepti ovdje :run:
zenit dozic

#1552 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

tututuuuu wrote:
zenit dozic wrote: Vjeruj mi između nas da smo oke u oke ne bi imo damu da mi to kazes.
Inace imam vise skole od tebe a nije ona vecernja iz listice ili vaks iz kiseljaka.
I da post ti je prijavljen jer kad nemas argumenata pocnes sa vrijeđanjem inace odlika pametnih ljudi :thumbup:
Igraj se kockica. Ostavi se ti ovog. I dalje stojim pri napisanom kao sto i ti stojis za Siroki. vjerujem da si i oto prijavijo. :-D
Djecace ne znas raspravljat pa bacas neke fore koje su samo u listici fensi i to curicama tvojih godina :lol:
hizo ramidovic

#1553 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

tututuuuu wrote: Ne ne Covic je samo promijenio taktiku. Covic nije odgovoran politicar niti takav postoji u ovoj zemlji. Svima njima na prvom mjestu je clanstvo, baza i glasovi.

A to za adz... Pa eto, vidis, svako se cese gdje ga svrbi... Kako rekoh, necemo sad mi ovdje gatati na osnovu informacija iz stranackih centrala i poslusnika. SDA ima Sud BiH. Ovaj tip iz HDZ-a ima parnicu i naknadu stete na opcinskom sudu pored ovog sto ide po sluzbenoj duznosti i gotovo...

To da u ga prematili samo zato sto je Hrvat ne znam ko tvrdi i je li tako ili ne.

https://www.google.ba/webhp?sourceid=ch ... je+bosnjak

Zelis li sa takvom sigurnoscu reci da i ovi ljudi na brzinu izguglani nisu napadnuti samo zato sto su Bosnjaci te da je to "cirkus zivi", Sogolj itd.?
covic nije promijenio taktiku niti se generalno taktika adz-a u bih nesto bitno mijenjala jos od 90-tih, tako da lupas u prazno. osim toga. pozicija te stranke u hrvatskom puku je prakticno nedodirljiva, tako da tu pricu o glasacima i glasackom tijelu mozes okaciti macku o rep.
ovaj govnar iz adz-a, pored parnice, treba da ima i krivicnu prijavu za krsenje zakona i zloupotrebu polozaja. i naravno da taj posao treba da radi sud.
tututuuuu

#1554 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tututuuuu »

hizo ramidovic wrote:
tututuuuu wrote: Ne ne Covic je samo promijenio taktiku. Covic nije odgovoran politicar niti takav postoji u ovoj zemlji. Svima njima na prvom mjestu je clanstvo, baza i glasovi.

A to za adz... Pa eto, vidis, svako se cese gdje ga svrbi... Kako rekoh, necemo sad mi ovdje gatati na osnovu informacija iz stranackih centrala i poslusnika. SDA ima Sud BiH. Ovaj tip iz HDZ-a ima parnicu i naknadu stete na opcinskom sudu pored ovog sto ide po sluzbenoj duznosti i gotovo...

To da u ga prematili samo zato sto je Hrvat ne znam ko tvrdi i je li tako ili ne.

https://www.google.ba/webhp?sourceid=ch ... je+bosnjak

Zelis li sa takvom sigurnoscu reci da i ovi ljudi na brzinu izguglani nisu napadnuti samo zato sto su Bosnjaci te da je to "cirkus zivi", Sogolj itd.?
covic nije promijenio taktiku niti se generalno taktika adz-a u bih nesto bitno mijenjala jos od 90-tih, tako da lupas u prazno. osim toga. pozicija te stranke u hrvatskom puku je prakticno nedodirljiva, tako da tu pricu o glasacima i glasackom tijelu mozes okaciti macku o rep.
ovaj govnar iz adz-a, pored parnice, treba da ima i krivicnu prijavu za krsenje zakona i zloupotrebu polozaja. i naravno da taj posao treba da radi sud.
Ne mijenja nista Covic zbog biraca, vec zbog MZ. To je preuzeo od bosnjackih stranaka kojima su usta uvijek puna bosne za svaku pizdariju (a u biti bitniji su mu ti glasovi i Peric). Zeli da ga MZ vidi kao branitelja Bosne a ne kao nekakav remetilacki faktor. Tako mu je lakse provoditi planove. A o njegovom karakteru sto ti rece ne bih, niti mislim da je sta losiji ili bolji od vecina BiH politicara. Jedino sto je istina i sto je bitno jeste njihov interes.
hizo ramidovic

#1555 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

tututuuuu wrote: Ne mijenja nista Covic zbog biraca, vec zbog MZ. To je preuzeo od bosnjackih stranaka kojima su usta uvijek puna bosne za svaku pizdariju (a u biti bitniji su mu ti glasovi i Peric). Zeli da ga MZ vidi kao branitelja Bosne a ne kao nekakav remetilacki faktor. Tako mu je lakse provoditi planove. A o njegovom karakteru sto ti rece ne bih, niti mislim da je sta losiji ili bolji od vecina BiH politicara. Jedino sto je istina i sto je bitno jeste njihov interes.
bosnjacka politicka scena daleko je kompleksnija od hrvatske pa borba za glasove i ima smisla.
mislim, meni su njegovi ciljevi (kao i ciljevi njegove stranke) poznati vec 20 i vise godina, tako da nema smisla prodavati maglu.
tututuuuu

#1556 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tututuuuu »

ja tebi opet kazem da ja ne govorim o borbi za glasove niti percepciji unutar BiH (tu svako ima svoj "tor" i tu se nista nece promijeniti. a na to sam mislio i u prvom postu. Rijec je o borbi za naklonost MZ. Covic je shvatio da ce svaki svoj interes daleko lakse gurati ako ga predstavlja kao borbu za Bosnu i Hercegovinu (sto ne znaci nuzno ni da nije istina). Zato su mu sad u svakom govoru usta puna Bosne i Hercegovine i njene zastite.
plinas

#1557 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plinas »

Altsa wrote:Jedini nacin da se sprijeci glasanje na nacin koji je zelio hdz je da se prekine fizicki i da se ponovi glasanje uz nove biracke komisije. Da nije doslo do fizickog ekscesa glasalo bi pola rvcake sa rvackim pasosima. Sta se desilo na glasackom mjestu i ko se branio a ko napadao nek ispitaju nadlezni organi i shodno tome kaazne krivce.
onda cemo svuda gdje nismo zadovoljni time sto druga strana pobjedjuje fizicki napasti predsjednika i clanove izborne komisije i imat cemo Stolac sirom Fbih,.izbora nece nigdje vise biti..jesi li sad svjestan gluposti koju si izjavio
tandmand

#1558 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

plinas wrote:
Altsa wrote:Jedini nacin da se sprijeci glasanje na nacin koji je zelio hdz je da se prekine fizicki i da se ponovi glasanje uz nove biracke komisije. Da nije doslo do fizickog ekscesa glasalo bi pola rvcake sa rvackim pasosima. Sta se desilo na glasackom mjestu i ko se branio a ko napadao nek ispitaju nadlezni organi i shodno tome kaazne krivce.
onda cemo svuda gdje nismo zadovoljni time sto druga strana pobjedjuje fizicki napasti predsjednika i clanove izborne komisije i imat cemo Stolac sirom Fbih,.izbora nece nigdje vise biti..jesi li sad svjestan gluposti koju si izjavio
To uopće ne bi bilo loše, pa da se uvede neko "vanredno stanje" i da svaka općina u kojoj nisu provedeni izbori dobije svoga Hansa Koschnicka.
MikroBelaj

#1559 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by MikroBelaj »

Ovog Kaplana sam malo je rec mrzio,(uticaj medija i spinova ,cak i po ovom forumu).ali nakon sto sve iscitah ja bih mu sad za zivota digao spomenik i dao mu najduzu ulicu da njegovo ime nosi!

Salmir Kaplan,duboki naklon gospodine,bez obzira sto ne simpatisem vasu stranku! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
tandmand

#1560 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Zna li neko, koliko ima zaposlenih Bošnjaka u stolačkom Domu zdravlja?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1561 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

tututuuuu wrote:
Pa gledaj, ti meni djelujes kao prilicno glupa osoba, ali ipak mora postojati nekakav nacin izrazavanja, osobito na javnom mediju. Za tebe je to subjektivno fasisticko gnijezdo i vukojebina a ti si za mene glupan. To je mislim sasvim posteno. Ali opet nije za javnu televiziju. To ovako izmedju nas samo. :D
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» tututuuuu

mjesec

ostali primirite da ne biste slijedili...
Hafis

#1562 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

tandmand wrote:Zna li neko, koliko ima zaposlenih Bošnjaka u stolačkom Domu zdravlja?
Otprilike koliko i Hrvata u Domu zdravlja Bugojno, jedan-dva gore-dole razlike.
tandmand

#1563 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Hafis wrote:
tandmand wrote:Zna li neko, koliko ima zaposlenih Bošnjaka u stolačkom Domu zdravlja?
Da, to me zanimalo jer kolegij SDA nije iznio tu informaciju. Za ova etnička javna preduzeća u Federaciji, pošte, telekome i elektroprivrede je bespotrebno navoditi etničku strukturu zaposlenih.
Dalje se navodi da načelnik Bošković, izgleda, zaista vjeruje da je Stolac ekskluzivno hrvatski prostor, jer od 58 uposlenika Općine 48 su Hrvati, Bošnjaka nema u Elektrodistribuciji, posljednji Bošnjak i Srbin su iz Poštanskog ureda dobili otkaze netom prije izbora, ove godine je Općina stipendirala 40 đaka hrvatske nacionalnosti i jedno bošnjačko, od 20 pripravnika u Općini 18 su bili Hrvati, ovogodišnji grant za Župni ured bio je izdašan, dok Islamska zajednica nije ni ušla u proračun.

"Na dubravskoj visoravni voda se dovodi selektivno u naselja sa većinski hrvatskim stanovništvom.Inicijativa za Stolac nastala je kao reakcija na četvrt stoljeća apsolutne i apsolutističke, a prije svega loše vlasti u Stocu. Bez obzira na ishod aktuelne krize, borba za bolji i pravedniji Stolac će se nastaviti svim demokratskim sredstvima", ističu iz SDA.
Sanjarko

#1564 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Jesul ovi Hrvati normalni. /vecina cast izuzetcima/
Idu stopama Srba u konflikt sa Bosnjacima Bosancima.
Nekontam sto im ovo treba. :?

Po forumima barem tako trkeljaju.
Nekontam fakat.

Jel i oni hoce zube da polome ovdje ko i Srbi il sta.
Ono Stolac je Hrvatski grad itd. trkeljanja.

Sta im ovo treba.
Sanjarko

#1565 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Jesul ovi Hrvati normalni. /vecina cast izuzetcima/

Nekontam fakat.

Sta im ovo treba.
Po natalitetu ih ima oko 400.000 u Hrvatskoj oko 4 miliona mozda i manje.
Jel ne kontaju kak sta ide i jel misle da su neka sila.
Njih ni 4 i po miliona.
Sanjarko

#1566 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Jesul ovi Hrvati normalni. /vecina cast izuzetcima/

Nekontam fakat.

Sta im ovo treba.
Po natalitetu ih ima oko 400.000 u Hrvatskoj oko 4 miliona mozda i manje.
Jel ne kontaju kak sta ide i jel misle da su neka sila.
Njih ni 4 i po miliona.
Stvarno ne kontam.
Sanjarko

#1567 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Sta im mi skrivismo.
Da nismo Hrvatsku mozda mi napadali.
Mirza007

#1568 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Hafis wrote:
A sto Bugojno docentu moj?
Sto ne spomenu Derventu? Ili Modricu? Ili Bosanski Brod? Da li je HZHB digla ruke od ovih prostora, ili se ne bi htjeli zamjeriti koalicionim partnerima?
GeeTnT

#1569 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Vizionar 1985 wrote:Sta im mi skrivismo.
Da nismo Hrvatsku mozda mi napadali.
Krivi nego sta...ljudi smo cudnog imena, ne volle nas ali trpe zbog interesa i dobiti koju ostvaruju preko nas. Druga stvar je sto se ne uklapamo u fasisoidne projekte nekada pisane na maramicama, a danas na memorandumima.

Samo....smatram da klix nije prava adresa za ocitovanje po ovom pitanju, a i rasprava je nepotrebna jer se uglavnom sve jako dobro zna...
Drvosjeca iz Dejcica

#1570 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Odlično saopštenje Inicijativa za Stolac, vidi se da je pisao neko ko poznaje materiju a neki efendija sa mindera. Svaka čast! :thumbup:
"Pozdravljamo predstavnike hrvatske vlade koji su izjavili da žele da se u Stocu poštuju norme, da se međunarodne institucije uključe, da se poštuje poredak u BiH, da se dogode izbori u Stocu, ali pod vladavinom zakona i prava", poručuju iz Inicijative za Stolac.

Ističu kako se pri insistiranju na poštovanju normi, hrvatskoj delegaciji "omaklo", pa je svojom nenajavljenom posjetom prekršila međunarodne norme ponašanja, nepoštujući uobičajenje procedure pri posjetama zvaničnika drugim državama.

"Čak i stavljajući međunarodne norme po strani, običaj je da se u tuđu kuću ulazi nakon što se kuca, kako domaćin ne bi pomislio da je gost bahat. Čuli smo također da poruka članice Evropske unije sadrži i izjavu "Daćemo podršku Hrvatima u BiH", mada primjećujemo da se članica sastala samo sa predstavnicima jedne stranke. Želimo također napomenuti da nasilje, kao i kršenja zakona BIH treba da utvrde za to zadužene institucije i da se tek onda neko ozbiljan može opredjeliti za podršku. U suprotnom bi mogao doći u situaciju da unaprijed daje podršku nekome, za koga bi se, nakon završene istrage, moglo utvrditi da nije poštovao norme i poredak u BiH", navodi se u saopćenju.

U Inicijativi za Stolac se nadaju da je Evropska unija, nakon posjete njene članice upoznata sa osnovnim činjenicama o neravnopravnosti i neregularnostima u Stocu.

"Od 4 miliona budžeta opštine Stolac, načelnik Bošković iz HDZ-a, koji je na vlasti 12 godina, dodjelio je svega 5 posto budžetskih sredstava građanima koji nisu hrvatske nacionalnosti, iako je takvih 40 posto u Stocu. Od 115 zaposlenih u opštinskim insitucijama samo 10 nisu Hrvati. Sve glavne pozicije u javnim preduzećima zauzeli su Hrvati. I pored toga čuli smo u nedjelju da je članica EU dala podršku HDZ-u, koji je na vlasti u Stocu 26 godina, istovremeno tvrdeći da su Hrvati u Stocu već 26 godina majorizirani. Nismo razumjeli", poručuju iz Inicijative za Stolac.

"Razumijemo interes Hrvatske da podrži gospodina Boškovića i održi siromaštvo u Stocu, kako ne bi skočila cijena mandarina u Hrvatskoj. Građanke i građani Stoca će se samo porazom HDZ-a na ponovljenim izborima oduprijeti takvoj vrsti eksploatacije", zaključuje se u saopćenju.
Zabiberiše im ga sa mandarinama. :mrgreen:

Sada će Hafiz i ekipa potezati argument Bugojna i u tome tražiti opravdanje... :roll:
Hafis

#1571 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obzirom na personalni sastav i gospodarske rezultate koje ima iza sebe, mislim da će Inicijativa za Stolac ako kojim slučajem preuzme vlast od tog gradića načiniti raj.
Drvosjeca iz Dejcica

#1572 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:Obzirom na personalni sastav i gospodarske rezultate koje ima iza sebe, mislim da će Inicijativa za Stolac ako kojim slučajem preuzme vlast od tog gradića načiniti raj.
Pa nakon 26 godina HDZ-a možda ne bi bilo loše nekom drugom dati priliku da vidimo šta znaju napraviti s obzirom da taj HDZ nije napravio ništa specijalno, šta misliš?

Primjer mogu biti Vitez, Goražde, Gračanica...
Hafis

#1573 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:Obzirom na personalni sastav i gospodarske rezultate koje ima iza sebe, mislim da će Inicijativa za Stolac ako kojim slučajem preuzme vlast od tog gradića načiniti raj.
Pa nakon 26 godina HDZ-a možda ne bi bilo loše nekom drugom dati priliku da vidimo šta znaju napraviti s obzirom da taj HDZ nije napravio ništa specijalno, šta misliš?

Ne kontam, kakve veze imaju spomenuta mjesta s nekom eventualnom pobjedom Koalicije za Stolac.
Valjda te općine dobro stoje...za Vitez znam, a o Gračanici i Goraždu stvarno nemam pojma. U stvari, tko vlada u njima pa ih poistovjećuješ sa slučajem Stolac.

Ja samo znam da je ovo dobro uzdrmalo političku situaciju u Stocu i da će trebati vremena da se stvari opet slegnu.
Drvosjeca iz Dejcica

#1574 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Ne kontam, kakve veze imaju spomenuta mjesta s nekom eventualnom pobjedom Koalicije za Stolac.
Valjda te općine dobro stoje...za Vitez znam, a o Gračanici i Goraždu stvarno nemam pojma. U stvari, tko vlada u njima pa ih poistovjećuješ sa slučajem Stolac.

Ja samo znam da je ovo dobro uzdrmalo političku situaciju u Stocu i da će trebati vremena da se stvari opet slegnu.
Navodim kao primjer relativno uspješnih ekonomskih sredina, mislio sam da to ne trebam naglašavati ali eto. Čak nema ni veze ko vlada u tim općinama, barem meni, ako ljudi imaju posao, ako je nezaposlenost mala u odnosu na federalni ili državni prosjek. Poenta je da HDZ vlada u Stocu 26 godina i da je tamo atmosfera kao da je 1995. godina netom poslije potpisivanja mirovnog sporazuma. :( To je poražavajuće za taj kraj, prije svega za vlast koja je tamo 26 godina. Naravno dio odgovornosti snose i ostali politički subjekti u Stocu ali najveća odgovornost je na onima koji vladaju gotovo tri decenije a ništa nisu napravili od takvog grada koji ima enorman potencijal. Zategnuti politički odnosi su samo vrh brijega tako da ne znam šta se ima više uzdrmati u takvoj sredini gdje je gotovo pola prosjelnog životnog vijeka sve naopako? :oops:
Altsa

#1575 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Altsa »

plinas wrote:
To sto ti navodis se nije desilo u Stocu jer se nije znalo ko pobjeduje. Nije se ni doslo do brojanja listica. Tamo su se svjesno vrsile nepravilnosti od strane rvata (nezakonito smijenjivanje clanova komisija kada su upozoravali na lopovluk, ne kontrolisanje validnosti licnih dokumenata itd.) koje niko nije ni htio ni mogao sprijeciti s obzirom da su hdz-ovi jastrebovi = ustaše zasjeli na sva mjesta predsjednika komisija. Sta si mislio da je ovo '93 kada ste odvodili bosnjake ko ovce u svoje logore a oni samo sutili. Prema tome ne pravi se blesav kada svi znamo sta je bilo i da je jedini nacin da se prekine nezakoniti izborni proces u Stocu bilo sila. E sad da li je trebalo rvata namarati ili samo pobacati kutije vise je pitanje tehnicke prirode.
Post Reply