Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#1551 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

kupila sam neki schwarzkopfov got2be nesto guardian angel (mislim da sam fulala zestoooko)
to je nesto kao za velike temperature bla bla ... samo se stavi na mokru kosu i onda se susi kosa
valjda ce raditi :)
Majlo

#1552 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Majlo »

swirl wrote:@otherside Meni je najbolja John Frieda pjena za loknavu kosu, ail nema je nazalost kupiti kod nas.

Image
Kako nema kod nas? Martimex ima J.Friedu.
swirl

#1553 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

Majlo wrote:
swirl wrote:@otherside Meni je najbolja John Frieda pjena za loknavu kosu, ail nema je nazalost kupiti kod nas.

Image
Ja nikad nisam vidjela, stalno molim nekoga da mi donese, jer npr. u Njemackoj se moze i u DM kupiti. Ako ima super, svima preporucujem, super su im proizvodi!
Majlo

#1554 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Majlo »

swirl wrote:
Majlo wrote:

Image
Ja nikad nisam vidjela, stalno molim nekoga da mi donese, jer npr. u Njemackoj se moze i u DM kupiti. Ako ima super, svima preporucujem, super su im proizvodi!
Ima, mislim da je pjena oko 17km. Moja sestra je koristi i prezadovoljna je.
Sampon za volumen je odlican, mirise super i dugo moze biti i on je ok 16-17km (samo mojoj komplikovanoj kosi nije odgovarao ali ostali kazu da je odlican)
d.a.d.a.

#1555 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by d.a.d.a. »

Imam mali problem s kosom, tj.s rascesljavanjem kose (imam tanku dlaku pa mi se kosa nenormalno petlja),da li bi mi iko mogao preporuciti neku masku ili nesto slicno, da mi olaksa cesljanje ? :)
me22

#1556 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by me22 »

i kod mene je isto tanka dlaka pa se bas petlja, ja stavljam klasov silikon za kosu na vrhove :D meni bas pomogne :D
d.a.d.a.

#1557 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by d.a.d.a. »

me22 wrote:i kod mene je isto tanka dlaka pa se bas petlja, ja stavljam klasov silikon za kosu na vrhove :D meni bas pomogne :D
Koristila sam ja 2 vrste tih silikona, al ne pomaze, jer su za vrhove i od njih se bas masti kosa, meni je najgore sto mi bude skroz cickavo iznad vrata, par puta sam morala odsjeci pokoji pramen kose :cry:
me22

#1558 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by me22 »

ajoj :cry: meni nije bas tako, ali se isto brzo zamrsi :roll: pa mi je frizerka to preporucila i meni pomaze :-D
d.a.d.a.

#1559 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by d.a.d.a. »

me22 wrote:ajoj :cry: meni nije bas tako, ali se isto brzo zamrsi :roll: pa mi je frizerka to preporucila i meni pomaze :-D
Ja sam malo teza kategorija :D u svakom slucaju, hvala ;-)
alica.k

#1560 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

kupila u lushu onaj juniper kruti sampon za kosu sto je lady preporucila, men uzasan.

al sam kupila i nekakvu masku za kosu hua hua nesto, za suhu je kosu al posto se i tako ispire samponom, nije mi to problem. dobra je :)
alica.k

#1561 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

eo mene, opet se kanirala, boja ovaj put povukla malo na crveno posto sam spavala s tim i morala pokriti...al mi lajki.
ladyada

#1562 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

d.a.d.a. wrote:Imam mali problem s kosom, tj.s rascesljavanjem kose (imam tanku dlaku pa mi se kosa nenormalno petlja),da li bi mi iko mogao preporuciti neku masku ili nesto slicno, da mi olaksa cesljanje ? :)
stavi lak za kosu poslije feniranja , i onda drzi ne petlja se barem moja ........ cuvam je ,kad se oznojim po celu i vratu, da je znoj ne skvasi ito mi je super..........ne koristim pjene i tome slicno......
Crvena.Papricica

#1563 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Crvena.Papricica »

d.a.d.a. wrote:Imam mali problem s kosom, tj.s rascesljavanjem kose (imam tanku dlaku pa mi se kosa nenormalno petlja),da li bi mi iko mogao preporuciti neku masku ili nesto slicno, da mi olaksa cesljanje ? :)
Imam u zadnje vrijeme sličan problem od kako mi je kosa prešla dužinu pola leđa. Stalno se mrsi i ne mogu joj stati u kraj. Prije jedno sedam dana sam u kozmu (bbi) vidjela (po prvi put i jedini) od L'oreala sprej za raščešljavanje. Od njih inače koristim regenerator za tanku kosu koja se masti (onaj rozi) i predobar mi je, ali ne mogu stalno s njim ispirati kosu kad se moram češljati pa sam uzela ovo čudo i špricam vrhove prije češljanja. Meni je pomoglo. Probaj, ako nađeš sprej pošto je bio tada samo jedan i već prošle sedmice kad sam svraćala nije više nijednog bilo. :(
d.a.d.a.

#1564 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by d.a.d.a. »

ladyada wrote:
stavi lak za kosu poslije feniranja , i onda drzi ne petlja se barem moja ........ cuvam je ,kad se oznojim po celu i vratu, da je znoj ne skvasi ito mi je super..........ne koristim pjene i tome slicno......
Budem probala i to :) Inace ne koristim ni lakove, ni pjene i bilo sta od toga, hvala :)
d.a.d.a.

#1565 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by d.a.d.a. »

Crvena.Papricica wrote: Imam u zadnje vrijeme sličan problem od kako mi je kosa prešla dužinu pola leđa. Stalno se mrsi i ne mogu joj stati u kraj. Prije jedno sedam dana sam u kozmu (bbi) vidjela (po prvi put i jedini) od L'oreala sprej za raščešljavanje. Od njih inače koristim regenerator za tanku kosu koja se masti (onaj rozi) i predobar mi je, ali ne mogu stalno s njim ispirati kosu kad se moram češljati pa sam uzela ovo čudo i špricam vrhove prije češljanja. Meni je pomoglo. Probaj, ako nađeš sprej pošto je bio tada samo jedan i već prošle sedmice kad sam svraćala nije više nijednog bilo. :(
E, konacno neko ko me razumije :) Pa i kod mene je kosa negdje do pola ledja i jaaako mi je tesko izaci na kraj sa njom, inace frizerke kazu da goru kosu u zivotu nisu vidjele :-) . Nisam ja iz Sarajeva, tako da nema veze, al neki dan, kupih u cm-u Schwarzkopf regenerator onaj sto se ne ispire, isto u spreju, mislim da je slican kao i kod tebe, i nije los, moze proci, lakse se rascesljava nego inace.
Crvena.Papricica

#1566 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Crvena.Papricica »

Ma da razumijem vrlo dobro. Kad odem na šišanje frizeru, uzmem češalj poslije pranja i sama se raščešljavam jer ne mogu da gledam kako mi kasape vrhove i čupaju dlake na sve strane dok me nervozno češljaju po pet - deset minuta. :roll:
To je isti proizvod samo od drugih marki i evo meni ipak pomaže. Čak i u torbu strpam i nosam sa sobom jer ako puhne imalo vjetra dobijem čvor negdje u sredini koliko se to zamrsi. Primjetila sam i da se puno više mrse vrhovi ako su oštećeni, pa ja svako par mjeseci ošišam malo više kosu... nekih 6-7 cm. Mada se nerijetko i nakon toga opet zna mrsiti, ali u normalnijim količinama. :lol:
Moja sestra ima isti problem. Njoj se nakon pranja kosa bukvalno "ućeba" to je nevjerovatno. A ima paž frizuru i koristi regenerator. :-)
d.a.d.a.

#1567 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by d.a.d.a. »

A i ja sam primjetila kad sam frisko osisana da mi se onda puno manje mrsi, izgleda da moram na sisanje, a sisala sam se prije dva mjeseca :roll: . Zavidim onima koji nemaju problema s tim :zoka:
Ljuska_u_BaklaFi

#1568 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

yellow cat wrote: Image

ja se prefarbala i sad rahat :-D

nikad više neću mijenjati ovu farbu. A onaj Syoss, bože sačuvaj, kako se ispire. Uvijek voda tamna. Od ove garnier kosa mi bude sjajna, ne ispire se i manje je štetna pošto valjda nema amonijaka. Probaj, pa vidi. Djeluje tamna, ali nije. I nema crvenog odsjaja 100%.
I ja sam napravila isti belay sa Syoss, znaci ovom se popravlja stanje....inace sam dosada uvijek koristila Loreal-ovu bez amonijaka i neki me đavo navrati .....na crveni odsjaj i sve ostale probleme zhute machke :-D
yellow cat

#1569 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

ma ja sad rahat.. još se sjećam onog smrada na kosi iz syossa..
LaCici

#1570 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LaCici »

Kakva su vam iskustva sa Loreal preference smedjim farbama za kosu? Planiram da uzmem, ali na drugim forumima sam procitala da su smedje boje iz te kolekcije bez veze. Je li iko koristio od vas, kakve su? Inace imam crvenkastog pigmenta pa mi treba neka koja ce to ubiti.
alica.k

#1571 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

LaCici wrote:Kakva su vam iskustva sa Loreal preference smedjim farbama za kosu? Planiram da uzmem, ali na drugim forumima sam procitala da su smedje boje iz te kolekcije bez veze. Je li iko koristio od vas, kakve su? Inace imam crvenkastog pigmenta pa mi treba neka koja ce to ubiti.
jednom davno sam se farbala sa preference i strasno mi je ostetila kosu...pa eto, mojih 5 feninga :)
LaCici

#1572 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LaCici »

Vise ne znam sta da uzmem. Frizeru mi se ne ide na farbanje vise jer sam zahvaljujuci istoj narandzasta jer koristi neke prirodne farbe koje se mei ispreu nakon 3 pranja i onda postanem narandzasta. A opet ne znam da li da se usudjujem sama fvarbati jer u vecini slucajeva boja koja je na kutiji nikad ne ispadne ni slicna na kosi. I eto cula sam za Loreal da nisu lose, ali opet neki ih i ne hvale.
Kojom se sad farbas, imas li sta drugo za preporuciti?
alica.k

#1573 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ne farbam se vise, sad knu stavljam.
mada dok sam se farbala, palette su mi najbolje farme bile (one deluxe).
LaCici

#1574 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LaCici »

I meni dok sam see farbala u crno. Ne znam kakve su smedje jer Palette uvijek budu za 3 nijanse tamnije nego na slici.
alica.k

#1575 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

LaCici wrote:I meni dok sam see farbala u crno. Ne znam kakve su smedje jer Palette uvijek budu za 3 nijanse tamnije nego na slici.
cokoladno smedja, je bas kakva i na slici, barem je meni bila.
Post Reply