Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
channel10

#1551 Re: Renault Megane all about

Post by channel10 »

530i wrote:Ma nije kroz vrata, obrati pažnju na odvode vode koji su ispod haube, možda su se začepili...
Gledao sam ove odvode ispod sajbe,a iznad haube ( ispod brisaca ) i ne izgledaju zacepljeni. Jedino ovaj saraf ima dobro lufta i on drzi tu plastiku za odvode.
Gray

#1552 Re: Renault Megane all about

Post by Gray »

channel10 wrote:
530i wrote:Ma nije kroz vrata, obrati pažnju na odvode vode koji su ispod haube, možda su se začepili...
Gledao sam ove odvode ispod sajbe,a iznad haube ( ispod brisaca ) i ne izgledaju zacepljeni. Jedino ovaj saraf ima dobro lufta i on drzi tu plastiku za odvode.

Mislim da ta plastika nije problem, ona je samo maska, odvodi su ispod i ako je slično kao na cliu moraš skinuti tu masku da imaš pristup kanalima za odvod ispod.
channel10

#1553 Re: Renault Megane all about

Post by channel10 »

Gray wrote:
channel10 wrote:

Mislim da ta plastika nije problem, ona je samo maska, odvodi su ispod i ako je slično kao na cliu moraš skinuti tu masku da imaš pristup kanalima za odvod ispod.
Otici cu do majstora u narednih par dana pa da skinemo tu plastiku i provjerimo odvode i usput da taj saraf poslije stegne ( sa donje strane nema matice da drzi ).
tutku

#1554 Re: Renault Megane all about

Post by tutku »

tutku wrote:Od ove sedmice sam ponosni vlasnik Meganea III 1.5DCI 105ps, kakva su vasa iskustva s ovim autom, na sta da obratim paznju, kakva je situacija po pitanju kradje, je li potrebno da stavim hudiny ili cobru... i vase misljenje, mislio sam mu staviti felge 17ke, onako malo momacki da mi izgleda ako nista :D
Moze li kakav komentar ljudi :D
biske

#1555 Re: Renault Megane all about

Post by biske »

tutku wrote:
tutku wrote:Od ove sedmice sam ponosni vlasnik Meganea III 1.5DCI 105ps, kakva su vasa iskustva s ovim autom, na sta da obratim paznju, kakva je situacija po pitanju kradje, je li potrebno da stavim hudiny ili cobru... i vase misljenje, mislio sam mu staviti felge 17ke, onako malo momacki da mi izgleda ako nista :D
Moze li kakav komentar ljudi :D
može, naravno. :mrgreen:
kod mene je benzinac.
a felge 15, teške čelične - odlične za zimskih guma.
bila je tema o jednom ukradenom. frajer kupio od nekog prevaranta, a nije uzeo rezervni ključ. :roll:

eto... :run:
zedo_m

#1556 Re: Renault Megane all about

Post by zedo_m »

Jedno pitanjce, koliko okvirno košta zamjena torzija na zadnjim točkovima kod megana I. Bio bih zahvalan za info
citroen xm

#1557 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Zavisi je li počela tek da se krivi ili je u već skroz stradala. Otprilike oko 400 KM za obje strane.
zedo_m

#1558 Re: Renault Megane all about

Post by zedo_m »

nemam pojm,a
citroen xm

#1559 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Uglavnom oko 400 KM. Treba promjeniti ležajeve, tuljke i majstor koji bude radio neka obavezno ugradi mazalice. Mada to većina zna.
raskopusa

#1560 Re: Renault Megane all about

Post by raskopusa »

treba da radim veliki i mali servis. zvao kod bunje,kazu 800 do 900KM.na to kad dodam registraciju ne smijem ni da zbrojim.
NESTO MI PUNO PARA a penzija mala. :D
kakva su vasa iskustva,da li ste ga radili ,gdje..... i za koliko para. :(
milojicabrzi

#1561 Re: Renault Megane all about

Post by milojicabrzi »

Kod Bunje vise niko normalan ne odrzava Renaulta, imas Guma M, Halilovica, budu neke akcije svake godine, pa bude veliki servis 599 KM.

To je korektna cijena, mozda cete izaci nesto manje, kod majstora koji rade po garazama, ali u sustini, ako hoces ok dijelove, a mislim da se sa remenom i razvodnim mehanizmom nije igrati, to je to.

Sve ostalo je improvizacija koja se moze odbiti o glavu :D
530i

#1562 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Raspitaj se za cijene dijelova i u ovlaštenim servisima i u kakvim autodijelovima. Iako nekada i orginalni dijelovi znaju biti po istoj cijeni kao i zamjenski...
raskopusa

#1563 Re: Renault Megane all about

Post by raskopusa »

milojicabrzi wrote:Kod Bunje vise niko normalan ne odrzava Renaulta, imas Guma M, Halilovica, budu neke akcije svake godine, pa bude veliki servis 599 KM.

To je korektna cijena, mozda cete izaci nesto manje, kod majstora koji rade po garazama, ali u sustini, ako hoces ok dijelove, a mislim da se sa remenom i razvodnim mehanizmom nije igrati, to je to.

to sam i ja cula, danas vec zvali. hvala ti. :) :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1564 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

imate i reno shop interauto u hrasnom ,mislim da su i tamo kvalitetni dijelovi .
direstraits0078

#1565 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

raskopusa wrote:treba da radim veliki i mali servis. zvao kod bunje,kazu 800 do 900KM.na to kad dodam registraciju ne smijem ni da zbrojim.
Edvin. Originalni dijelovi, isto sto platis kod ovlastenih, samo prodjes 2-3 stoje jeftinije. Dijelove neke nabavlja u vec spomenutom Reno shopu na Hrasnom, a ostalo svojim kanalima.
Better Man

#1566 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

raskopusa wrote:
milojicabrzi wrote:Kod Bunje vise niko normalan ne odrzava Renaulta, imas Guma M, Halilovica, budu neke akcije svake godine, pa bude veliki servis 599 KM.

to sam i ja cula, danas vec zvali. hvala ti. :) :)
Vidi u Gumi m, bila je neka akcija na veliki servis.
530i

#1567 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Ako odeš do Gume M priupitaj ih kako im ide sređivanje DPF filtera na jednom plavom Sanderu 2 dCi...
wolf07

#1568 Re: Renault Megane all about

Post by wolf07 »

raskopusa wrote:treba da radim veliki i mali servis. zvao kod bunje,kazu 800 do 900KM.na to kad dodam registraciju ne smijem ni da zbrojim.

Ima momak koji je radio u renoovom servisu u Zenici a sad ima svoju radnju u Biljesevu (kod novog tunela, izmedju Zenice i Kaknja). Dobar je majstor i nije bezobrazan/skup! Mislim da sve radi za manje od 500 KM (dijelovi + ruke)! I on se zove Eldin kao i taj u SA, pa ako ti nije mrsko provozaj se malo do Biljeseva.
romeomoraprezivjeti

#1569 Re: Renault Megane all about

Post by romeomoraprezivjeti »

wolf07 wrote:

Ima momak koji je radio u renoovom servisu u Zenici a sad ima svoju radnju u Biljesevu (kod novog tunela, izmedju Zenice i Kaknja). Dobar je majstor i nije bezobrazan/skup! Mislim da sve radi za manje od 500 KM (dijelovi + ruke)! I on se zove Eldin kao i taj u SA, pa ako ti nije mrsko provozaj se malo do Biljeseva.
Ovaj u Sarajevu se zove Edwin.;-) :-D
wolf07

#1570 Re: Renault Megane all about

Post by wolf07 »

romeomoraprezivjeti wrote:
wolf07 wrote:

Ovaj u Sarajevu se zove Edwin.;-) :-D
Amandman se usvaja! :)
direstraits0078

#1571 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Kod Edvina to ne košta više od 400 KM. Sve uključeno u cijenu.
A originalni dijelovi.
rovac13

#1572 Re: Renault Megane all about

Post by rovac13 »

Megan 2008 1.5 dci .......jel to dodje kao nekakav facelift,ima li kakve prednosti u odnosu na isti auto iz 2005.g.......posto za ovaj stariji sam cuo negativnih komentara vezano za elektroniku ili recimo taj 1.5 dci nesto turbo ovo ono.
Auto meni nije los,dobro ide,extra je stedljiv,karavan je u pitanju pa ima i prostora taman,fino se vozit u njemu.

Koje su mane takvom autu.
vauvau

#1573 Re: Renault Megane all about

Post by vauvau »

u ovom postu nema nista zlonamjerno ali evo iskustvo neko moje licno, naime vec par dana me haba nesto oko motornih gresaka te obidjem par majstora koji imaju dijagnostiku u cilju pronalazenja greske, helem u svakoj avliji ima po jedan megan, 1,5 dci, sa nerjesivim problemima, kako rekose isti ti problemi su sa radilicom najcesce, pored uobicajenih sa diznama.
naravno ovo ne mora znaciti bilo sta ali sta ocekivati od auta, govorim npr o onima u kiseljaku od 5000 2004 godina, da bude dobar, da se ne kvari?
uvjeren sam da je megan dobar auto ali megan koji se skupo (realno) plati i sa tacnim kilometrima.
rovac13

#1574 Re: Renault Megane all about

Post by rovac13 »

vauvau wrote:u ovom postu nema nista zlonamjerno ali evo iskustvo neko moje licno, naime vec par dana me haba nesto oko motornih gresaka te obidjem par majstora koji imaju dijagnostiku u cilju pronalazenja greske, helem u svakoj avliji ima po jedan megan, 1,5 dci, sa nerjesivim problemima, kako rekose isti ti problemi su sa radilicom najcesce, pored uobicajenih sa diznama.
naravno ovo ne mora znaciti bilo sta ali sta ocekivati od auta, govorim npr o onima u kiseljaku od 5000 2004 godina, da bude dobar, da se ne kvari?
uvjeren sam da je megan dobar auto ali megan koji se skupo (realno) plati i sa tacnim kilometrima.
I ja sam cuo za 2004 god da cesto imaju problema.Jel mislis da su svi ti problemi cesti bez obzira dal je 2004 ili 2008 godiste.

Ne rijetko se desi na facelift serijama da su otklonjene mnoge greske,to me sad najvise zanima.
romeomoraprezivjeti

#1575 Re: Renault Megane all about

Post by romeomoraprezivjeti »

Taj facelift ima manje problema od prve serije.
Post Reply