The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
jalijas74

#1551 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

Partijaner wrote:Meni zao Merla, al se oprostio momacki jbg.
I ja sam istog misljenja bas onako "jalijaski" i sarsijanerski. Samo mi nije jasno sto nije isao malo vise gore da ih koka snajperom ovako niti je imao dobar vidik a bio je lak pljen za zombije. Maska mi je bila odlicna.

Nikada nisu prikazali ta oni jedu i koliko je ostalo od hrane iz zatvora ?
Onolika trava ispred zatvora mogli su zasaditi paradajiz i slicno povrce niko nista ne radi? Neka se vrate na farmu mozda uhvate i koju zivotinju i nek se pobrinu za hranu na drugi nacin ili pravac Atalanta na u soping ponovo.
dezurni_ucenik

#1552 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Mangupskijeg odlaska nisam vidio odavno.Motorhead,Jack Daniels,rokanje sa Guvernerovim ljudima.. :thumbup:

Pretpostavljam da je sljedeca na listi za odstrel,ona kratko osisana ,kako se zove.Mama od Sofije.
ExNihilo

#1553 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Andreu će oslobodit onaj naučnik, Milton, il kako već. Mislim da je to jasno :D

Morgan će im pomoć da naprave booby traps.

Mislim da će izginut ona plavušica, kćerka od Heršla.

Guvernera će roknut Mišon ili Glen. Možda i Andrea.

Tajson :D će vjerovatno imati duel sa onim klošarčićem iz svoje grupe, a Daryl sa Martinezom :D
buba80

#1554 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by buba80 »

maybe, sve je moguce.. mada mislim da ce daryl roknuti guvernera, nekako on sada ima najveci motiv za osvetom, sad je to na licnoj osnovi i nekako on mi tu polaze najvise prava :D ali kako god, znamo da guverner gine :D
Kyuss

#1555 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Kyuss »

http://www.youtube.com/watch?v=53I2_DbVUqU

nešto za zagrijavanje prije finala.
Mali_Vuk

#1556 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Kad se sjetim kako mi je u početku bilo jezivo kad se one nakaze počnu približavati nekom od glumaca... ta dramatika, pa napetost, svi elementi horora.. a sad su ih načinili skoro bezopasnim, ljudi kao da prolaze pored krava koje pasu okolo :lol: Ono, nešto arghhhkljjjššmrnjj, i žena mu najnormalnije zabije kažiprst u vugla i gotovo :D Sad su ljudi puno opasniji jedni drugima. Čovjek je čovjeku zombi. To mi se ne sviđa.

Za ljubitelje stripa, The Walking Dead ili kako je to već prevedeno Okružen mrtvima

http://www.darkwood.co.rs/assets/files/ ... privju.pdf

http://www.megablog.rs/category/stripoteka/
Last edited by Mali_Vuk on 26/03/2013 19:41, edited 2 times in total.
BadBoy

#1557 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by BadBoy »

Najlakši način za odredit ko će umrijeti u ovoj seriji je: ko u datoj epizodi ima najviše životne priče prikazane i/ili najviše dijaloga ili ako si crnac (onda si svakako ugrožen i bez ova dva prethodna uslova :D). U ovoj epizodi smo saznali više o Merlu nego u svim sezonama do sada i naravno da u toj epizodi i zagine.

*Slijedi traktat - kome je mrsko čitati ne odnosi se na ovu temu direktno*
Eh sada onako općenito o zombijima. Ova serija očito prati Romerovu školu zombija što znači da je po svojoj prirodi mračna i depresivna. Prema Romerovoj školi, zombiji su konačni kraj ljudske rase - apokalipsa. Svi su zaraženi i bez obzira na koji način umru uvijek se vraćaju kao zombiji. To znači da koliko god jaku utvrdu/grad/skrovište imao, dovoljna je samo jedna smrt na bilo koji način (srčani udar, starost, moždani) i imate jednog šetača u svojim redovima. Dakle, "bolest" je neizlječiva i nema načina da se smanji broj zombija sve dok i jedan posljedni čovjek na svijetu ne postane zombi. Filmovi/serije/knjige koje imaju ovu vrstu zombija obično prate manje grupice ljudi koji pokušavaju preživjeti koliko dugo mogu i zombiji u njima predstavljaju samo pozadinu i neku generalnu smetnju, jer ljudi onda formiraju klanove i plemena i ratuju jedni s drugima. U suštini mi kao gledaoci pratimo posljednje dane ljudi na zemlji.

Ima i drugih "škola zombija" recimo kojoj pripada Max Brooks i Zombie Survival Guide u kojima se ne postaje zombi osim ukoliko te ne ujede jedan tako da je u konačnici moguće "očistiti" planetu od zombija samo se treba čuvati da te koji ne ujede. Ovo je optimističniji pristup jer u končanici postoji happy end.

Postoji i nekih drugih razlika u samom ponašanju zombija ali ovo su neke temeljne razlike. Zato se možda ova serija čini malo sporijom i dosadnijom jer zombiji su ovdje samo "mjesto i vrijeme" radnje. Recimo Guverner je sto puta veći negativac i gori od čak i cijele horde zombija.
BHCluster

#1558 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by BHCluster »

hajvan76 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=53I2_DbVUqU

Ovo ti je Britanska seriaj o zombijima In The Flesh, nema veze sa The Walking Dead
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1559 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by un1ted »

Za komentar iznad :-) :-) :-) :-)
BHCluster

#1560 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by BHCluster »

un1ted wrote:Za komentar iznad :-) :-) :-) :-)
Tek sam sada skonto sta sam uradio... :-) :-) :-) :-)
BHCluster

#1561 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by BHCluster »

Ja mislim da su napustili zatvor i da su u dvije grupe, gdje vidim mogucnost da Morgan Jhones se pojavi da malo zakuhaju sa Guvernerovim. Ali sigurno su ostavili neku zakusku u zatvoru gdje ce vecina Guvernerovi izginuti...
vee-jay

#1562 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

dječak sa šibicama wrote:Morgan ce spasiti Andreu 8-) :D
znamo da ce Andrea biti spasena, to ocekujemo...

za ponadati se da ce je guverner prije toga prebiti i da ce ona prije spasavanja pasti u komu i da ce je Morgan (ili kovec) prije spasavanja silovati... bilo sta, samo nek se desi nesto sto nismo ocekivali...
vee-jay

#1563 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

ioannes wrote:
jalijas74 wrote:Kad smo vec kod Andre. Mozda se neko od Rikovih usudi da je pokusa osloboditi ili ce mozda cijela grupa ici da je oslobodi dok guvernerovi napadaju zatvor ?
Sumnjam da ce je ovi iz zatvora oslobodit,najvjerovatnije da ce Milton ili Tyreese igrat ulogu
sa obzirom da u ovoj zadnjoj epizodi nisu dobili nikakvu minutazu,cuvaju se za zadnju.

da se mene pita ja bi zadnju epizodu malo produzio,sam se pitam kako ce oni tu svu radnju strpat u ti 40-tak min.
koju radnju?
vee-jay

#1564 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

sta je to?
nino90

#1565 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by nino90 »

svi ocekujemo da ce andreu neko spasiti, iznenadjje bi bilo kad je ne bi spasili :)
BHCluster

#1566 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by BHCluster »

vee-jay wrote:

sta je to?

Engleska serija o zombijima sa twistom ka imaju neki ljek koji ih vraca u razumne ali nespavaju i nejedu vise.
vee-jay

#1567 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

BHCluster wrote:
vee-jay wrote:

sta je to?

Engleska serija o zombijima sa twistom ka imaju neki ljek koji ih vraca u razumne ali nespavaju i nejedu vise.
dobro dobro, to se mora pogledati, hvala. ja sam gledao isto jednu englesku kratku kad zombiji napadaju big brother studio... isto :thumbup:
Mali_Vuk

#1568 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

reni-90 wrote:svi ocekujemo da ce andreu neko spasiti, iznenadjje bi bilo kad je ne bi spasili :)
Ne bi to baš bilo prvo iznenađenje. Sjeti se sudbine male Sofie, ili Lori isto tako..
kakavdanakneiskustvu

#1569 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

iduća epizoda je posljednja ove sezone?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1570 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by un1ted »

ja
ioannes

#1571 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ioannes »

vee-jay wrote:
ioannes wrote:
jalijas74 wrote:Kad smo vec kod Andre. Mozda se neko od Rikovih usudi da je pokusa osloboditi ili ce mozda cijela grupa ici da je oslobodi dok guvernerovi napadaju zatvor ?
Sumnjam da ce je ovi iz zatvora oslobodit,najvjerovatnije da ce Milton ili Tyreese igrat ulogu
sa obzirom da u ovoj zadnjoj epizodi nisu dobili nikakvu minutazu,cuvaju se za zadnju.

da se mene pita ja bi zadnju epizodu malo produzio,sam se pitam kako ce oni tu svu radnju strpat u ti 40-tak min.
koju radnju?
story.....script kako hoces
puno toga se zakuhalo,treba sve strpat u 40 min serije
brain bubbles

#1572 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

vjerovatno ce finale da traje mozda 60 min, ono proslo kad su bjezali s farme mi se cinilo malo duze nego obicno
winkiewinkie

#1574 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by winkiewinkie »

Nije bas povezano sa serijom ali imaju li se igdje u BiH kupiti TWD stripovi i koja im je cijena?
Dugi nožni nokti

#1575 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Dugi nožni nokti »

Image
Post Reply