Uploaded with ImageShack.us
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Pa to ti kažem, šta će tek biti u drugom dijelu ako se već sada bune( 6 od 7)1946 wrote:Do tebe je. Svi se treneri, igrači i navijači iz premijer lige slažu da se na proljeće najviše štima, kupuje i prodaje i da je neregularno. Kako to da žljčr redovno svoje najbolje rezultate ostvaruje na proljeće?sieraleone wrote:KhmVrlo zanimljivo. Već sada(7 kola) se više ekipa bunilo na suđenje nego za cijelu prošlu sezonu kada je Željo štimao. Ne znam za vas ali je meni nešto čudno. Možda je do mene
![]()
![]()
Ovo "haman" te je izvuklo da ti izjava ne bude baš smiješnasieraleone wrote:A haman se niko nije bunio osim navijača manjeg sarajevskog prvoligaša.
A ko se bunio protiv Sarajeva 2007. godine?sieraleone wrote:Argumente na stol kolegaLijepo sam ti dao primjere ko se bunio protiv Želje kao i bodovne razlike kada smo uzimali titule. To što navijači manjeg sarajevskog prvoligaša neke stvari ne mogu da prežale, eh, to je već drugi par rukava
Sumnjivi penal u Vrapčićimahz__semir wrote:A ko se bunio protiv Sarajeva 2007. godine?sieraleone wrote:Argumente na stol kolegaLijepo sam ti dao primjere ko se bunio protiv Želje kao i bodovne razlike kada smo uzimali titule. To što navijači manjeg sarajevskog prvoligaša neke stvari ne mogu da prežale, eh, to je već drugi par rukava
Možda Slavija, kojoj su se "cccc bratski" klubovi tog proljeća sklanjali sa terena?
U Bosni i Hercegovini ne postoji klub koji neka općina godišnje pomogne sa 500.000KM, a s obzirom na to da budžet Općine Travnik iznosi cca 12 miliona KM suvišan je svaki drugi komentar. RK "Borac" Travnik osnovan je 1954., a NK "Travnik" 1922. godine, dakle, 32 godine duža tradicija nogometnog kluba. Pa, kad već pišeš, piši o onom što znaš. A, ovo s prosjekom gledalaca malo je previše i za tebe.ultima_palabra wrote:Prosjek gledalaca u Travniku je oko 400...1500-2000 se skupi kada dođu Željo, Sarajevo ili Čelik, od čega je pola navijača tih klubova. Samim tim je klub ekonomski neodrživ na ovom nivou, a na životu ga održava SDA klika koja je na vlasti u općini i u klubu. Za preko pola miliona KM koje se izdvajaju iz budžeta mogla se svake godine igrati Evropa sa rukometnim klubom koji u Travniku ima puno veću tradiciju i gledanost (šampioni BiH 1998.).
Ništa drugo nisam ni tražio. Većina "tvojih kolega"hz__semir wrote:Gledaj, u principu mene ta priča ne interesuje. Možeš se vratiti na moje postove, pa ćeš vidjeti da nigdje nisam rekao da je Željezničar došao do titule uz pomoć sudija. Jedino što sam rekao i iza čega i dalje stojim, jeste da se Željezničar pobrinuo za pošteno suđenje u gostima, a da je uz takvo suđenje bio bolji od većine svojih protivnika i ZASLUŽENO pobjedio svakog od njih (u priču oko Veleža ne bih da ulazim, jer su sve te priče manje-više rekla-kazala) i tu je kraj priče. I ja lično ne vidim u tome problem i nadam se da će i moje Sarajevo tako postupiti ove, ali i svake naredne sezone.
Ali me isto tako nervira kad neko priča da je Sarajevu poklonjena titula 2007. godine ili da smo do nje došli uz pomoć sudija, što je apsolutno smiješno. Jer prvo Sarajevu niko ni boda nije dao, Slaviji su se naguzili i Borac i lištica i Velež (kojeg je tad vodio Šešlija, čiji je brat bio direktor Slavije), dok Sarajevu takvu pomoć niko nije pružio i neka nije, drago mi je, jer mi je titula tako slađa.
Uostalom, najbolji dokaz koliko je Sarajevu tada trebala pomoć ičija su rezultati u Evropi, u Kupu UEFA 2006/07 i Ligi prvaka 2006/07, te pobjede nad Rapidom i Genkom
A što se tiče penala iz Vrapčića, penal čist kao suza, čim dođem kući postaviću ti video, pa se sam uvjeri
amar007 wrote:Najbolji pokazatelj koliko je posteno osvojena titula su nastupi u europi.
Pa da, Genk i Hapoel su tu negdje. U par svjetlosnih godinaamar007 wrote:Najbolji pokazatelj koliko je posteno osvojena titula su nastupi u europi.
amar007 wrote:Najbolji pokazatelj koliko je posteno osvojena titula su nastupi u europi.
Ja sam čak došao do informacije da su jedne godine nagurali na 900 hiljada... svako malo bude sjednica OV gdje se pokrivaju neki dugovi od 50-60 hiljada i prođe a da niko ne postavi pitanja... koliko se od toga opere sam zaključidzenan_tr wrote:U Bosni i Hercegovini ne postoji klub koji neka općina godišnje pomogne sa 500.000KM, a s obzirom na to da budžet Općine Travnik iznosi cca 12 miliona KM suvišan je svaki drugi komentar. RK "Borac" Travnik osnovan je 1954., a NK "Travnik" 1922. godine, dakle, 32 godine duža tradicija nogometnog kluba. Pa, kad već pišeš, piši o onom što znaš. A, ovo s prosjekom gledalaca malo je previše i za tebe.ultima_palabra wrote:Prosjek gledalaca u Travniku je oko 400...1500-2000 se skupi kada dođu Željo, Sarajevo ili Čelik, od čega je pola navijača tih klubova. Samim tim je klub ekonomski neodrživ na ovom nivou, a na životu ga održava SDA klika koja je na vlasti u općini i u klubu. Za preko pola miliona KM koje se izdvajaju iz budžeta mogla se svake godine igrati Evropa sa rukometnim klubom koji u Travniku ima puno veću tradiciju i gledanost (šampioni BiH 1998.).
NK Travnik za sezonu u eliti namjerava potrošiti 400.000 KM. Popularni "veziri" finansiraju se dijelom od budžeta opštine, resornog ministarstva Srednjebosanskog kantona, od vlastitih marketinških aktivnosti, te od sponzora: "Unis energetika" Sarajevo, "Borac" konfekcija Travnik, "BH pošta", Motel ABA i "Teling". (Nezavisne novine)ultima_palabra wrote:Ja sam čak došao do informacije da su jedne godine nagurali na 900 hiljada... svako malo bude sjednica OV gdje se pokrivaju neki dugovi od 50-60 hiljada i prođe a da niko ne postavi pitanja... koliko se od toga opere sam zaključi
Ja sam jedan od onih, koji su rekli da je tekma sa Velezom, prosle godine namjestena. Prvo mi ovi moji jarani ( neki u R.A. ) rekli da je tekma namjestena a druga stvar, kada sam ( kunem se a zna me sa foruma par likova ) vidio trenera FK Veleza sa jos par kolega, kako u kaficu preko puta mesare " Maksumic ", kod autobuske stanice, jasno i glasno govore kako su igrali dvicu i da je dogovoreno sve.sieraleone wrote:Sezona 2006/2007Pika se za Sarajevo jer drugih titula u BiH neJma.
Bez obzira na sve, samo repliciram i komentarišem kako se priča promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Navijači Sarajeva su počeli tu priču, sada se prave blesavi i sve je u redu. Pričam u globalu.
Što se mene tiče, neka je ovako, biće zanimljivo. Samo, smeta mi licemjerstvo većine. Prošle godine su vjerovali Ibrakoviću, ove godine ne vjeruju. Ili je neko besav ili neko baš ne može da proguta knedlu i barem zaveže ako ništa.
Kako posiješ tako ćeš i kusati. Finta je što je prošle godine bilo par "sumnjivih" sudijskih odluka(Velež, Zvijezda, Slavija) i jedna "sumnjiva utakmica"(Velež away) u korist Želje.
S druge strane, u prvih 7 kola, već imamo jednu sumnjivu utakmicu(Budućnost away koja se namirila u Lukavici gdje je zabila 3 gola) i par sumnjivih sudijski odluka u korist Sarajeva(penal protiv Borca, gol protiv Čelika, poništen gol Rudaru). Sarajevo je već stiglo Želju a tek je počela liga