MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bingov buraz

#1551 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Ne znam,mozda je taj mec da se digne gledanost TUF-u,oni ce biti treneri zar ne,je li zvanicno borba za pojas?
phenom1921

#1552 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

Cracked wrote:
phenom1921 wrote:ova odluka zuffe za mec jones vs sonnen je cirkus zivi.. i ona druga borba sa andersonom je koliko toliko "pravedna", ipak je u prvom mecu bio dominantan nad silvom (doduse dopingovan, al hajde), slomio stana, i nategnutom odlukom uzeo bisping.. koliko toliko i fanovi i borci mogu preci preko te odluke za drugu sansu sa silvom, ali dobiti priliku protiv jonesa, nakon sto je izblamiran u mecu sa silvom je smijurija.. wwe.. nekad me dana i ufc toliko iznerviraju da im najradije pozelim sudbinu pridea.. a u zadnje vrijeme gledajuci i prodaju ppv-a, i posjetu, i odbijanje borbi od strane boraca, i povrede, i jos neke stvri, nije bas bajno stanje..

PA sta je sa belfortom? Zar mu isto Silva nije gurnuo stopalo u lice i usao u historiju borilackih sportova kao prvi koji je nakautiran sa Front kick to the face? cak imas i postere sa tim udarcem, pa je opet dobio priliku protiv Jonesa. Ako moze belfort sto ne i sonnen koji je btw bolji bio i u drugom mecu protiv andersona nego belfort
ima razlike itekako.. belfort je kao prvo upao u zadnji moment da spasi event, a i imao je dvije pobjede poslije silve (akiyama, anthony).. za razliku od sonena, koji em nema nijednog nastupa poslije silve (time ni pobjede), em ga se pokusava ugurati u "regularni" event u brobi za pojas.. nemam ja nista protiv sonena, nit mi je nesto drag, nit mrzak, ovo govorim iskljucivo radi mma, tj. ufc-a jer ovim polahko, ali sigurno ne da stagniraju vec lagano idu nizbrdo.. a to meni kao nekom ko prati i voli mma nije dragao..
phenom1921

#1553 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

muhafuca wrote:
phenom1921 wrote:ova odluka zuffe za mec jones vs sonnen je cirkus zivi
Ne pratim nesto profesionalno mozda kao neki ovde UFC ali
UFC vjerovatno se osjeca duzna Sonnenu zato sto je jedini bio
koji je prihvatio mec na "short notice" kad su trazili protivnika za onaj otkazani event
(cini mi se 151 da je bio) protiv Jones-a (i to mi se cini :))
Po meni je skroz OK i neke stvari se ne trebaju zaboravljati

Sonnena volim jer je dobar borac i dobar show maker
ali najvise mi se svidja i sto nakon puno laprdanja prije meca
(da se nabije hype) zna prihvatit poraz
mislim na njegove izjave nakon drugog meca koji je izgubio i rekao
"niko mi nista nije duzan imao sam sansu Silva me posteno pobjedio i to je to"

Isto bilo je na svim vijestima kad su zvali njega par dana prije UFC-151 (otkazani)
da je rekao "ako treba odmah cu sjesti na avion i boriti se veceras"

Neke stvari se ne zaboravljaju i uvijek ce mi ostat drag pobjedjivao ili gubio
Postujem ja i ove sto su odbili mec - realno je da se nemozes pripremiti na borbu
u par dana sa potpuno novim protivnikom itd ... ali Sonnenu kapa dole
ipak je ovo borilacki sport prije svega i za uletiti nespreman u borbu
treba imati velko srce a Sonnen je pokazao da ima
ti ko pjesnik haha :D na stranu to sto je on svjestan da u mecu sa jonesom (pa i sa silvom) nema sansi i sto vjerovatno ulazi u te meceve iz finanskijsih razloga, on opet ima koliki toliki respekt sto ima muda i ipak prihvata te meceve.. al bez obzira na sve njegove zasluge tipa tih sto se "nudi" i spasava evente, jednostavno ne smije
se desiti da borac direktno iz izgubljene borbe za pojas ulazi u drugu.. jednostavno takve odluke nisu dobre za ovaj sport..
phenom1921

#1554 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

UnscarD wrote:Sta se desava sa Cormierom zna li iko ?
odgodjen mec sa mirom zbog povrede, poslije su cak otkazivali cak i cijele evente, uglavnom i tamo sranje veliko.. za sad mu ne mogu naci protivnika, a on dok ne odradi jos jednu borbu u sf-u, ne moze preci ufc.. jedno vrijeme se i tim sylvia spominjao kao protivnik.. mozda i ne bi bilo lose, samo nek se vise to zavrsi i da ga gledamo u ufc-u.. toliko sam ja upratio, mozda ima jos..
drugodtvogdruga

#1555 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

Ocito je da ovdje mnogi mrze Chael P. Sonnen-a i zato ne zele da vide istinu. Istina je da je The American Gangster jedini prihvatio borbu protiv JBJ-a na 8 days notice da sacuvaju event. Borbu je odbio Machida, Shogun, Henderson se povrijedio tri sedmice prije event-a i nije rekao nikome i djelimicno je kriv sto je event otkazan. Sada, nakon Belfort i JBJ borbe JBJ ima povredu i ne moze se boriti do Aprila. Trenutno The Ultimate Fighter show u Americi ima los rejting, treneri su Carwin i Big Country. JBJ ce svakako morat cekat do Aprila da se bori, i sta je bolje nego stavit JBJ-a i The American Gangster-a da odrade TUF show za UFC. UFC mora placat racune i mora nastaviti rasti i zaradjivati pare. Za Fox, za borce i za sebe. Ne placaju im racune ljudi sirom svijeta koji kradu streams preko interneta, vec raja u Americi je razlog sto je MMA ziv danas i popularan koliko jeste. Svaki event kosta $55 dolara i to Amerikanci samo placaju. Da nema toga ne bi ni bilo UFC-a. Znaci da politicki korektno je rec da ovaj i ovaj zasluzuje title shot prije Chael P. Sonnena, ali UFC je odlucio da ga nagradi sto je jedini htio da uzme borbu za UFC 151 i plus najpopularniji je borac u svijetu, ili jedan od najpopularnijih, i zbog njega i zbog poverede JBJ-a najvise smisla ima da urade TUF zajedno i da se bore u Aprilu. Niko drugi u UFC-u, nema popularnost koju The American Gangster ima i ne bi mogao uraditi taj show i ono sto je trenutno potrebno UFC-u jer svakako ostali contenders moraju da se bore, a Jones mora da odmara do Aprila, a UFC treba ovo i TUF treba ovo, i 100% se slazem sa odlukom Chael P. Sonnena i UFC-a da urade sta su uradili.
amra67

#1556 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Chris Leben vs. Karlos Vemola
Matt Mitrione vs. Phil DeFries
Alan Belcher vs. Yushin Okami
Chris Weidman vs. Tim Boetsch
Joe Lauzon vs. Gray Maynard
Phil Davis vs. Forrest Griffin
Cain Velasquez vs. Junior dos Santos (UFC heavyweight championship fight)

UFC 155 :dance: :thumbup:
enisss

#1557 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:Chris Leben vs. Karlos Vemola

sta reci..koju posluku porati :D
4m3l

#1558 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

medjutim

#1559 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

amra67 wrote:Chris Leben vs. Karlos Vemola

Odlican card za kraj borilacke 2012. godine. Iskreno drago mi je sto je UFC napravio event pred kraj godine,jer sam se navikao jos iz Pride dana da gledam fight-ove na kraju godine ,eh lijepi stari Pride FC :(
od 6 ovih parova,5 su mi super interesantni,jos cekamo prelims-e da objave gdje ce sigurno biti jos dobrih borbi.
Sto se Poturka tice,zao mi je iskreno zbog poraza,ali izgubio je domacinski,tuzno je sto je to tako postalo u K1 sportu,bodovno je imao prednost iako je rumun dosta opasan bio.
Ne treba sada puno zaliti,idemo dalje (dobijao je i on par domacinskih borbi),poznato vec nepisano pravilo u borilackim sportovima je to da bi dobio sampiona (domacina) moras ga nokautirati ili totalno dominirati u citavoj borbi,sto u ovom slucaju nije bilo tako.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1560 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

I ovo je odlican card 08.12 ako ne bude znacajnijih otkazivanja .. :

Benson Henderson (c) vs United States Nate Diaz
Light Heavyweight Brazil Maurício Rua vs Sweden Alexander Gustafsson
Welterweight United States BJ Penn vs Canada Rory MacDonald
Welterweight United States Mike Swick vs United States Matt Brown
Preliminary Card
Heavyweight United States Brendan Schaub vs United States Lavar Johnson
Lightweight United States Michael Chiesa vs Brazil Rafaello Oliveira
Featherweight Germany Dennis Siver vs United States Eddie Yagin
Lightweight United States Ramsey Nijem vs United States Joe Proctor
Lightweight United States Daron Cruickshank vs United States Henry Martinez
Bantamweight United States Scott Jorgensen vs United States John Albert
Lightweight United States Tim Means vs United States Abel Trujillo
bingov buraz

#1561 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Ode Schaub u prelimse :roll:
UnscarD

#1562 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Vraca ga pobjeda na main card 100% a mislim da ce Lavara dobiti. TKO druga runda prognoziram.
bingov buraz

#1563 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Bolji i kompletniji borac je sigurno ali Lavar je mozda u 3 najaca udaraca u UFC (sirova snaga) i ako potkaci poznatu Schaubovu bradu ko zna :mrgreen:
phenom1921

#1564 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

klocu nabijem i tebe i streams :D
enisss

#1565 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

ja vise necu nista da prognoziram...uvijek fulam... :D...zestoko :)...nego...zanima me sta mislite o mecu GSP-CONDIT?
medjutim

#1566 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

bingov buraz wrote:Bolji i kompletniji borac je sigurno ali Lavar je mozda u 3 najaca udaraca u UFC (sirova snaga) i ako potkaci poznatu Schaubovu bradu ko zna :mrgreen:
Joj jos mi u glavi ona slika kad hvata leptirice u knockdown-u :D
Sto se tice ovog card-a,vrhunski je,Rua mi je jedan od drazih,ali mislim da ce ga Gustafsson isprebijat ko macku i time potvrditi da je jedan od glavnih izazivaca get some fans Jones-u(koji bi mu btw barem sto se fizionomije tice mogao dobro parirati,a i decko ima dobre tehnike fakat),takodjer bit ce sjajno gledati starog lava BJ Penn-a,kao i preludog nonstop napusenog Diaza juniora protiv zvijerke kakva je Henderson. Drama borbe fakat,nakon par usranih card-ova u zadnja dva-tri mjeseca konacno dva fantasticna card-a za kraj godine. Jedva cekam decembar!!! :D
P.s. Gleda li ko TUF 16?
phenom1921

#1567 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

godina i po nije mala pauza, al imam osjecaj da ce se gsp pojaviti jaci i spremniji nego ikad. prekida tesko da ce biti, prognoziram pet rundi i pobjedu gsp podijeljenom odlukom. kad bude blize borba napisat cu i malo detaljnije, sad mi mrsko..
bingov buraz

#1568 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

medjutim wrote:
bingov buraz wrote:Bolji i kompletniji borac je sigurno ali Lavar je mozda u 3 najaca udaraca u UFC (sirova snaga) i ako potkaci poznatu Schaubovu bradu ko zna :mrgreen:
Ovo :mrgreen:

Image
UnscarD

#1569 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

enisss wrote:ja vise necu nista da prognoziram...uvijek fulam... :D...zestoko :)...nego...zanima me sta mislite o mecu GSP-CONDIT?
:D najnepredvidljiviji sport zaista. ...

Duga pauza GSP-a ... moj novac ide na Condita...

Ono sto me zanima je BJ Penn vs Rory MacDonald ... BJ mu je pravi test ...
enisss

#1570 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:
enisss wrote:ja vise necu nista da prognoziram...uvijek fulam... :D...zestoko :)...nego...zanima me sta mislite o mecu GSP-CONDIT?

jeste..to mu je pravi test...gdje god da borba ode ne vidim da bi Rory mogao napraviti neki veci problem Penn-u...iako ja pricam o onom starom Penn-u sto sigurno nece vise nikad biti :D
Cracked

#1571 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

zajebano je, dosta sampiona nakon ovako duze povrede znaju kiksati. Da nije bilo pauze godinu i po GSP bi ga tukao ko blentonju. Ovako dajem Conditu jedno 25% sanse :)

Drag mi je Condit ali GSP je GSP.

Rory vs Penn. NAdam se da ce ga BJ poderati i vratiti se staroj slavi, ali vidjeli smo kako je protiv GSP izgledalo a mali se bori jako slicnim stilom GSP-a
medjutim

#1572 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

bingov buraz wrote:
medjutim wrote:
Ovo :mrgreen:

Image
E to to ,hahaha prejako!!!
Image

I evo jos jedna :)
Image
UnscarD

#1573 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

enisss wrote:
UnscarD wrote:

jeste..to mu je pravi test...gdje god da borba ode ne vidim da bi Rory mogao napraviti neki veci problem Penn-u...iako ja pricam o onom starom Penn-u sto sigurno nece vise nikad biti :D
Ja bas mislim da ce izdominirati BJ-a samo tako ... dakle prognoziram totalnu i potpunu dominaciju Rory-a
muhafuca

#1574 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Za Bajram :D MFC35 : Elvis Mutapcic - Joseph Henle

dobra borba bi trebala biti i

Smealinho (Ameri izgovaraju Smellinho :D ) rama - Albanac
protiv Ryan Fortin-a

Code: Select all

http://www.maximumfighting.com/upcoming-events/fight-card/?currEvent=5675
Post Reply