Pa to je superhowdy wrote:nisi u toku, pojeftinila za 60 KMcondy wrote:Jel poskupio tehnički pregled od ove godine![]()
Neko mi reče da će registracija biti skuplja za nekih 30 KM.
A šta su izbacili u čemu je kvaka
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pa to je superhowdy wrote:nisi u toku, pojeftinila za 60 KMcondy wrote:Jel poskupio tehnički pregled od ove godine![]()
Neko mi reče da će registracija biti skuplja za nekih 30 KM.
condy wrote:Pa to je superhowdy wrote:nisi u toku, pojeftinila za 60 KMcondy wrote:Jel poskupio tehnički pregled od ove godine![]()
Neko mi reče da će registracija biti skuplja za nekih 30 KM.![]()
A šta su izbacili u čemu je kvaka
Nema logike i kod hrvata.Bakir1 wrote:b) posebni dio (ispitivanje ispušnih plinova motornih vozila – EKO test)
Potvrda Cijena
4 Vozilo s DIESEL motorom 116,75 kn
5 Vozilo s BEZ-KAT motorom 60,33 kn
6 Vozilo s REG-KAT motorom 113,31 kn
7 Ponovljeni EKO dizel 58,38 kn
8 Ponovljeni EKO BEZ KAT 30,17 kn
9 Ponovljeni EKO REG KAT 56,65 kn
evo jos malo
http://www.hak.hr/vozila/tehnicki-pregl ... d-naknada/
Meni bode oci razlika u cijeni dizel vozila i benzinca, vec se pričalo o tome.Bakir1 wrote:ima logike, treba procitati pravilnik koji ima jedno 350 stranica, treba uzeti u obzir statistiku koja kaze da je puno vise benzinaca sa katom nego onih bez...
zar ne vidite da je prepisano sve?
moramo se uskladiti sa EU i to je to...
sto cigare skupljaju?

+mjerenje vrelišta kočione tečnostiBakir1 wrote:ne moze to milojice tako, vozni park pomladi se u prosjeku za 2 godine za svake 3. ovaj prelazni period je ostavljen kako bi se neke stvari jos poslozile.
posebna eko naknada je jedna od tih stvari, i biti ce....
ovo je dobra stvar, ovim putem otpadaju vjecni grobovi, otpadaju pregazeni grobovi iz uvoza...
slobodno vi na mene drvlje i kamenje, ja pored cinjenice da zastupam jednu stranu mogu govoriti i o onoj koja me se tice kao nekoga ko registruje 4 auta, nije tih stotinjak maraka vise nista sto ja ne mogu podnjeti...
Bakir1 wrote:ici ce tu dosta toga, najbolje je od svega sto ce grobovi sami eko testom otpadati, ja ga jos nisam vidio da je les sa dobrim motorom
Gdje si argumentas!!Bakir1 wrote:ovako u mom univerzumu u kojem stanice tehnickog pregleda rade svoj posao, postoji zvanicna evidencija, mupa, koja kaze tehnička neispravnost vozila kao razlog saobracajnih nezgoda iznosi 2%.
sta je diskriminirajuce u pravilniku? to sto eko test za dizel motor koji je veci zagadjivac placa skuplji eko test![]()
radile su stanice mjerenje izduvnih gasova statisticki, sada ce to biti eliminatorno.
stanica pustila nekoga kome rucna slabije fata, ima li dovoljnu kocionu silu? znas li koja je?
xenoni nisu decidno pravilnikom o teh.preg. formulisani ali jesu pravilnikom o certifikaciji i to je jos uvijek siva zona u kojoj ti i takvi plivate.
navedi svoje argumente kontra pravilnika o eko testu, decidne, statisticki, primjerima iz prakse potkovane, iz zemalja u okruzenju, bilo kakve, sem klepetanja u prazno i presipanje iz supljeg u prazno.
i dalje te pozivam da dostavis broj sasije, da vidis na licnom primjeru kako se radi pravi tehnicki...
i logika da pricas o stanicama i neradu istih navodjenjem licnog primjera, vozila kao neispravnog, cini te debilom
grobovi su najveći finansijeri državeBakir1 wrote:ici ce tu dosta toga, najbolje je od svega sto ce grobovi sami eko testom otpadati, ja ga jos nisam vidio da je les sa dobrim motorom
@Bakir1: E nemoj mi reći da je to bilo prošle godine i da će biti sad sve po novom drugačije. Hoće ali u qrc-ushlauf wrote: Juče registrovao auto, produženje saobraćajne, 1,5 zapremina i snage 81 KW, 2010, Euro 5 motor,katalizator, DPF... 520,oo kermica, niko nije gledao ispod auta ima li kakvih nedostataka niti je mjereno šta na auspuh.... Tehnički u Strojoradu (bivšem).