kako mogu pratit trendove kad je roba od proslih sezona?Ledenko wrote:niste normalni odjeca im je predobra samo treba izabrati,i nije tacno da su demode bas prate trendove, proguglaj malo o markama koje mozes naci u njhovim prodavnicama Bershka, Masimo Duti, Zara. ma predobre da se bar samo hoce otvoriti kod nas prava Zara to bi bilo beton
Sarajevo shopping
Moderator: anex
- alica.k
#1551 Re: Sarajevo shoping
-
pin-up
#1552 Re: Sarajevo shoping
Prije mjesec i po', probala sam jednu haljinicu u Azelu na Socijalnom, bila cijelih 9 KM.
Sad ta ista haljina "svečano" visi u ovom novom, a cijena 40 KM
- ema_
#1553 Re: Sarajevo shoping
pin-up wrote:Prije mjesec i po', probala sam jednu haljinicu u Azelu na Socijalnom, bila cijelih 9 KM.
Only in Bosnia.
Fuj.
- FreeSol
#1554 Re: Sarajevo shoping
Zalosno je kakvim se stvarima zamarate, radnja otvorena, nikome ne smeta, a niko se ne buni sto se vise centrom grada ne moze proci od silnih kafica. Svako ljeto se po 1 metar prosire. Kakve veze ima sto je otvoren Azel, sto je roba stara 1 ili 2 godine. Svi bi da nose Armani-ja, Channel-a da je iz 2011, a da za 20KM to kupe...

- suncica24
#1555 Re: Sarajevo shoping
I da prate trendove robom od proslih sezona, 50KM za Zarinu haljinu iz pretprosle kolekcije nije previse, vec je cisti bezobrazluk.alica.k wrote:kako mogu pratit trendove kad je roba od proslih sezona?Ledenko wrote:niste normalni odjeca im je predobra samo treba izabrati,i nije tacno da su demode bas prate trendove, proguglaj malo o markama koje mozes naci u njhovim prodavnicama Bershka, Masimo Duti, Zara. ma predobre da se bar samo hoce otvoriti kod nas prava Zara to bi bilo beton
I u tome je caka. Dok je Azel bio neka vrsta secondhand,tj. jeftine "marke", prodavnica u kojoj si za sitan i pristojan novac mogao kupiti pristojnu majicu "staru" par godina (ne mislim nosenu, vec...), mjesto za rovarenje i jeftinu kupovinu jeftine robe, i dalje nesto skuplje nego sto je vani, ali boze moj, i vlasnikovo je da zaradi, negdje "sastrane", to je bilo ok.
Kad je Azel postao "planetarno popularna marka
-
*mima*
#1556 Re: Sarajevo shoping
FreeSol wrote:Zalosno je kakvim se stvarima zamarate, radnja otvorena, nikome ne smeta, a niko se ne buni sto se vise centrom grada ne moze proci od silnih kafica. Svako ljeto se po 1 metar prosire. Kakve veze ima sto je otvoren Azel, sto je roba stara 1 ili 2 godine. Svi bi da nose Armani-ja, Channel-a da je iz 2011, a da za 20KM to kupe...![]()
eis
- alica.k
#1557 Re: Sarajevo shoping
meni je ovo zamjerka i azelu i tiffanyju. al smo vec pisali o tome...MOZE IM SE.suncica24 wrote: Kad je Azel postao "planetarno popularna marka", poceo u nebesa dizati cijene (sto bih kupila Zarinu "polovnu" haljinu za 50, kad mogu Mangovu novu za 70KM? ili Zarinu novu nesto dalje za istu cijenu? ) i biti skuplji od ovosezonske kolekcije marki koje preprodaje, te poceo biti kreator gradskog stila, zapecativsi sve to otvaranjem radnje u centru grada, na najatraktivnijoj i reprezentativnijoj lokaciji, to je postalo cisto... nazovite to kako vec.
-
StupskaBitanga
#1558 Re: Sarajevo shoping
ko lud kupuje u AF kada svi znamo da je to korišteno polovno i prepravljeno
- alica.k
#1559 Re: Sarajevo shoping
realno, moze se naci i dobrih i kvalitetnih stvari.StupskaBitanga wrote:ko lud kupuje u AF kada svi znamo da je to korišteno polovno i prepravljeno
samo mislim da ne treba dizat azel u oblake kad je cinjenica da nam neke stvari prodaju i skuplje nego zara svoju trenutnu kolekciju u zagrebu.
- FreeSol
#1560 Re: Sarajevo shoping
Vjerujem da ti je to vrhunac komunikacije, ne znam sto se uopste trudis da odgovoris.*mima* wrote:FreeSol wrote:Zalosno je kakvim se stvarima zamarate, radnja otvorena, nikome ne smeta, a niko se ne buni sto se vise centrom grada ne moze proci od silnih kafica. Svako ljeto se po 1 metar prosire. Kakve veze ima sto je otvoren Azel, sto je roba stara 1 ili 2 godine. Svi bi da nose Armani-ja, Channel-a da je iz 2011, a da za 20KM to kupe...![]()
eis
-
StupskaBitanga
#1561 Re: Sarajevo shoping
ja sam obisao sve Azele u gradu i jedino šta sam našao su žohari, leglo prašine i odjeća koja liči na sve ali na nosivo ne ličialica.k wrote:realno, moze se naci i dobrih i kvalitetnih stvari.StupskaBitanga wrote:ko lud kupuje u AF kada svi znamo da je to korišteno polovno i prepravljeno
samo mislim da ne treba dizat azel u oblake kad je cinjenica da nam neke stvari prodaju i skuplje nego zara svoju trenutnu kolekciju u zagrebu.
Čak sam vidio jednu jaknu u Interexu Stup je bila 20KM a ista na Vijećnici 50KM
ko je tu kud
- alica.k
#1562 Re: Sarajevo shoping
hoce to, u gradu sam i ja primjetila da je skuplje nego u okolini sarajeva.StupskaBitanga wrote:ja sam obisao sve Azele u gradu i jedino šta sam našao su žohari, leglo prašine i odjeća koja liči na sve ali na nosivo ne ličialica.k wrote:realno, moze se naci i dobrih i kvalitetnih stvari.StupskaBitanga wrote:ko lud kupuje u AF kada svi znamo da je to korišteno polovno i prepravljeno
Čak sam vidio jednu jaknu u Interexu Stup je bila 20KM a ista na Vijećnici 50KM
ko je tu kud
al zohare i to sve nisam nigdje vidjela. i zapravo, kupila sam istu majicu u azelu sto sam i u pravoj zari prije 2 godine (uflekala je neoperivo
-
sarajev_o
#1563 Re: Sarajevo shoping
gdje se nalazi parfimerija Inoma
-
Gospoda Ministarka
#1566 Re: Sarajevo shoping
Meni je fascinanto kako neki na jednoj temi kupuju u Azel Francu, a kad naidu na drugu temu na kojoj se pljuje roba iz istog budu u prvim redovima i najzustriji pljuvaci.
Nego, vezano za "demode" robu iz Azel France,tako bar neki misle, AF je proslo ljeto i ovo forsirao chino hlace, te iste je tek ove godine u jesenjoj kolekciji dobio Mango, doduse svi nosimo posljednje pret-a-porter stvari
ne do Bog da nosis Gucci iz kolekcije SS2010
odmah si out. I ja sam stava da onaj ko ima ukusa i stila moze kupiti i u second handu.
Da, i meni se znalo desiti da ono sto je prije 15 dana bilo na rasprodaji za 9 KM je sad u punoj cijeni 40 KM, ali kako rekoh mi sad imamo robu iz sezone jesen/zima 2010 god. jedan dio te robe je kod nas dosao po zavrsetku rasprodaje u XX zemljama, znaci u martu, i nasao se u prodaji pa na snizenju ljetne robe. Drugi dio njihove isporuke je u toku ljeta bio uskladisten i sad je u prodaji po punoj cijeni. Nista cudno i za osudu, odlicna prilika da kupimo nesto jesenje/zimske kolekcije 70% jeftinije nego ce biti za 1 mj.
Da, takoder zna se desiti da stvari izgledaju koristeno, ali kad nesto visi na vjesalici ili lutki 2-3 mj. pa ga isproba 50ak osoba, pa ode u skladiste narednih pola godine logicno je da ne izgleda novo.
Nego, vezano za "demode" robu iz Azel France,tako bar neki misle, AF je proslo ljeto i ovo forsirao chino hlace, te iste je tek ove godine u jesenjoj kolekciji dobio Mango, doduse svi nosimo posljednje pret-a-porter stvari
Da, i meni se znalo desiti da ono sto je prije 15 dana bilo na rasprodaji za 9 KM je sad u punoj cijeni 40 KM, ali kako rekoh mi sad imamo robu iz sezone jesen/zima 2010 god. jedan dio te robe je kod nas dosao po zavrsetku rasprodaje u XX zemljama, znaci u martu, i nasao se u prodaji pa na snizenju ljetne robe. Drugi dio njihove isporuke je u toku ljeta bio uskladisten i sad je u prodaji po punoj cijeni. Nista cudno i za osudu, odlicna prilika da kupimo nesto jesenje/zimske kolekcije 70% jeftinije nego ce biti za 1 mj.
Da, takoder zna se desiti da stvari izgledaju koristeno, ali kad nesto visi na vjesalici ili lutki 2-3 mj. pa ga isproba 50ak osoba, pa ode u skladiste narednih pola godine logicno je da ne izgleda novo.
-
*mima*
#1567 Re: Sarajevo shoping
I meni je fascinantno sto niko ne cita........veliko razocarenje je novootvoreni Azel u Titovoj koji nam nije ponudio nista novo pri otvaranju....nego je pokupio robu i magacina i ostalih prodavnica i jos opalio vece cijene.......sve smo to vec vidjeli.........
-
♥ Julianna ♥
#1568 Re: Sarajevo shoping
Azel u centru grada, loše, vrlo loše.
Pa nije samo uzeti kiriju i vozi. Ono je udarna gradska lokacija u kojoj je bila nekadašnja Nama. U drugim gradovima na onakvim lokacijama su prestižne galerije (Selfridges, La Fayette) koje su svojevrsni simbol grada uvršten u gradske mape. Šta je nama simbol, smetljarnik Azel? Ustvari i jeste kad bolje razmislim, svakako smo ispod svakog dna.
Pa nije samo uzeti kiriju i vozi. Ono je udarna gradska lokacija u kojoj je bila nekadašnja Nama. U drugim gradovima na onakvim lokacijama su prestižne galerije (Selfridges, La Fayette) koje su svojevrsni simbol grada uvršten u gradske mape. Šta je nama simbol, smetljarnik Azel? Ustvari i jeste kad bolje razmislim, svakako smo ispod svakog dna.
-
pin-up
#1569 Re: Sarajevo shoping
Pa da, kupovala sam ja svašta, navikla sam na sve i svašta što se tiče ponude i potražnje, to je neka druga tema, ali kad pričam o ovom novom AF, prvenstveno želim reći da sam razočarana "otvorenjem", da smo haman ostali, moram se tako izraziti, popi$ani.*mima* wrote:I meni je fascinantno sto niko ne cita........veliko razocarenje je novootvoreni Azel u Titovoj koji nam nije ponudio nista novo pri otvaranju....nego je pokupio robu i magacina i ostalih prodavnica i jos opalio vece cijene.......sve smo to vec vidjeli.........
Jbg, kad imaš takvu lokaciju, kad se jedna radnja zatvorila a uveliko vidiš pripreme za drugu, pa jedno vrijeme ne znaš ni šta će tu biti, ima se za pravo očekivati ipak nešto više, bolje...
Od svake nove radnje očekuješ da će se "Sarajevo shopping" pomjeriti za jedan stepenik više, kad ono...
-
*mima*
#1570 Re: Sarajevo shoping
pin-up wrote:Pa da, kupovala sam ja svašta, navikla sam na sve i svašta što se tiče ponude i potražnje, to je neka druga tema, ali kad pričam o ovom novom AF, prvenstveno želim reći da sam razočarana "otvorenjem", da smo haman ostali, moram se tako izraziti, popi$ani.*mima* wrote:I meni je fascinantno sto niko ne cita........veliko razocarenje je novootvoreni Azel u Titovoj koji nam nije ponudio nista novo pri otvaranju....nego je pokupio robu i magacina i ostalih prodavnica i jos opalio vece cijene.......sve smo to vec vidjeli.........
Jbg, kad imaš takvu lokaciju, kad se jedna radnja zatvorila a uveliko vidiš pripreme za drugu, pa jedno vrijeme ne znaš ni šta će tu biti, ima se za pravo očekivati ipak nešto više, bolje...
Od svake nove radnje očekuješ da će se "Sarajevo shopping" pomjeriti za jedan stepenik više, kad ono...
pa o tome i ja pisem......ali ovdje svak okrece nesto na svoju vodu.............al vecina su nake frustracije
-
*mima*
#1571 Re: Sarajevo shoping
♥ Julianna ♥ wrote:Azel u centru grada, loše, vrlo loše.
Draga Sevala....i meni se place kad ono vidim......al eto....
- alica.k
#1572 Re: Sarajevo shoping
ako ovim aludiras na mene, nisam nikad rekla da ne kupujem tamo, cak stavise, i sve odreda je kvalitetno jer to je ipak zara (zara <3) cak sam u azelu nasla haljinu koju sam obisla sve zare u zg da nadjem i nisam je nasla, ALI sam protiv azela u strogom centru grada, jednoj od najprometnijih ulica u gradu, i itekako se slazem da nas lopatom uzimaju.Gospoda Ministarka wrote:Meni je fascinanto kako neki na jednoj temi kupuju u Azel Francu, a kad naidu na drugu temu na kojoj se pljuje roba iz istog budu u prvim redovima i najzustriji pljuvaci.
ukratko, nit ga hvalim nit ga pljujem.
da ima kod nas zara, u azel ne bih nikad usla...al ne moze se stalno u zagreb.
-
LaCici
#1573 Re: Sarajevo shoping
Ovdje se ocigledno brkaju stvari. U pitanju je lokacija ovakve jedne prodavnice a ne prodavnica kao prodavnica i ko kupuje u njoj. Svako ima pravo da kupuje gdje hoce, problem je samo sto joj nije mjesto u Titiovoj. U svakom normalnom gradu su u centru grada elitne prodavnice, a ne second hand-ovi.
-
Gospoda Ministarka
#1574 Re: Sarajevo shoping
Ama jok, ja samo cekam kad cu nabasati na tebe ili u AF ili u nekom drugom ducanu.alica.k wrote:ako ovim aludiras na mene, nisam nikad rekla da ne kupujem tamo, cak stavise, i sve odreda je kvalitetno jer to je ipak zara (zara <3) cak sam u azelu nasla haljinu koju sam obisla sve zare u zg da nadjem i nisam je nasla, ALI sam protiv azela u strogom centru grada, jednoj od najprometnijih ulica u gradu, i itekako se slazem da nas lopatom uzimaju.Gospoda Ministarka wrote:Meni je fascinanto kako neki na jednoj temi kupuju u Azel Francu, a kad naidu na drugu temu na kojoj se pljuje roba iz istog budu u prvim redovima i najzustriji pljuvaci.
ukratko, nit ga hvalim nit ga pljujem.
da ima kod nas zara, u azel ne bih nikad usla...al ne moze se stalno u zagreb.
Ja sam u prethodnom postu rekla da ni ja nisam odusevljena sto ga imamo u Titovoj, ali Boze moj, moze mu se hoce mu se. I glupo mi je sto ocekuju ljudi nesto novo i nevideno u stotom AF u gradu
- alica.k
#1575 Re: Sarajevo shoping
ma ja, znaci razumjele smo se mi odmaGospoda Ministarka wrote:Ama jok, ja samo cekam kad cu nabasati na tebe ili u AF ili u nekom drugom ducanu.![]()
Ja sam u prethodnom postu rekla da ni ja nisam odusevljena sto ga imamo u Titovoj, ali Boze moj, moze mu se hoce mu se. I glupo mi je sto ocekuju ljudi nesto novo i nevideno u stotom AF u gradu![]()