GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Baudelaire

#1551 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Ne valja ti rezon. Haj da su ostalom narodu karte po 20 feninga, al kad svi plaćaju ogromne svote, za nas je 200 km sasvim prihvatljivo, čak i poslije onih 50.
neo7

#1552 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Prosječna neto plaća u KM
02010 03-2011 04-2011 05-2011
804,37 822,85 814,97 822,96
Godisnja 200KM...
Prosječna plaća u Hrvatskoj u zadnjih je godinu dana iznosila 5.909,85 kuna=1477KM.
Godisnja studentska 829 kn=207,49KM

Cisto onako da uporedis :)
Last edited by neo7 on 20/07/2011 02:00, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1553 Re: GRAS - karte

Post by bordo gandalf »

kokuz_sa wrote:
rashtiman wrote:Izlazim na sljedecoj :skoljka: :D
vise ne pali to :D
u zadnjih mjesec i po nisam vidio da su nekom oprstili sto su ga zatekli bez karte
nema starih reva nego neki novi :sad:
I sta ce, napasti nekoga? Jednostavno napustis vozilo na iducoj stanici i cao :)
fidoremilienko

#1554 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

MAN-lion's coach wrote:
fidoremilienko wrote:
Drugo, što reče Baudelaire, sračunajte sami kad, gdje koliko puta idete i vraćate se, pa metnite dnevno pa sedmično pa mjesečno pa godišnje, i onda cifru vidi. S druge strane, imaš brate sve zone, živo te se *ebe, možeđ gdje hoćeš, eto sad su metnuli i centru. Ja ne vidim fkt šta je toliko loše :roll:
Centrotrans je i prošli put dobio novac od KS za subvenciju cca 2.800 korisnika.Stavljen je CTS i ko koristi njihov prevoz predaće ovaj papir od Ministarstva kod njih kada se bude karta izdavala. 8-)
Eto i to je dobro 8-)
Baudelaire

#1555 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

neo7 wrote:
Prosječna neto plaća u KM
02010 03-2011 04-2011 05-2011
804,37 822,85 814,97 822,96
Godisnja 200KM...
Prosječna plaća u Hrvatskoj u zadnjih je godinu dana iznosila 5.909,85 kuna=1477KM.
Godisnja studentska 829 kn=207,49KM

Cisto onako da uporedis :)

Haj jednu kartu kod njih uporedi sa jednom kartom kod nas.
Baudelaire

#1556 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

I nemoj molim te Hrvatsku navoditi kao primjer, ionako će bankrotirati radi vanjskih dugova.
perfect_guy

#1557 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

Baudelaire wrote:I nemoj molim te Hrvatsku navoditi kao primjer, ionako će bankrotirati radi vanjskih dugova.
ni mi po tom pitanju nismo predaleko od njih
madner

#1558 Re: GRAS - karte

Post by madner »

perfect_guy wrote:
Baudelaire wrote:I nemoj molim te Hrvatsku navoditi kao primjer, ionako će bankrotirati radi vanjskih dugova.
O cemu to ti? Mi imamo jedak kratkorocni kredit, Hrvati veci dug nesto je Juga imala :D
perfect_guy

#1559 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

madner wrote:
perfect_guy wrote:
O cemu to ti? Mi imamo jedan kratkorocni kredit, Hrvati veci dug nesto je Juga imala :D
znaš da naši najviše vole MMF :D
Baudelaire

#1560 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Naši nisu ni blizu Hrvatske po dugovanjima. Uostalom, najlakše je kupovati socijalni mir, al šta kad para nestane? Ali to nije tema ovdje.
SonnyB

#1561 Re: GRAS - karte

Post by SonnyB »

Eh ovako....danas sam isao da izvadim...studentsku...polugodisnju(96 KM)....medjutim iako imam indeks sa ovjerenim semestrom i obrazac(ministarstva) i sliku i novac..nisu mi htjeli dati kartu zato sto nemam potvrdu od fakulteta...!
Fakulteti su na kolektivnom godisnjem odmoru (do 24. Augusta)...tako da potvrdu ne mogu dobiti...
prosli put kad sam vadio kartu nikkva mi potvrda od fakulteta nije bila potrebna samo indeks i slika...sta sada seru one guzonje iz grasa...(jos ja onom klocu na salteru napominjem da radim trenutno i nemam vremena da hodam tamo vamo i da faks ne radi...al djaba)...kaze on meni: Organizujte protest, zalite se ispred vlade!"...
mislim iskreno fkt su bezobrazno pokraj svega sto im je usluga ne losa, nego prelosa!
Znaci do Augusta ja nemam karte a na dan mi treba najmanje 4.80 za prevoz! (znaci oko 130 KM cu do Augusta da spickam...zbog gRASA kretenskog!) :x :x :x :x :x
perfect_guy

#1562 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

SonnyB wrote:Eh ovako....danas sam isao da izvadim...studentsku...polugodisnju(96 KM)....medjutim iako imam indeks sa ovjerenim semestrom i obrazac(ministarstva) i sliku i novac..nisu mi htjeli dati kartu zato sto nemam potvrdu od fakulteta...!
Fakulteti su na kolektivnom godisnjem odmoru (do 24. Augusta)...tako da potvrdu ne mogu dobiti...
prosli put kad sam vadio kartu nikkva mi potvrda od fakulteta nije bila potrebna samo indeks i slika...sta sada seru one guzonje iz grasa...(jos ja onom klocu na salteru napominjem da radim trenutno i nemam vremena da hodam tamo vamo i da faks ne radi...al djaba)...kaze on meni: Organizujte protest, zalite se ispred vlade!"...
mislim iskreno fkt su bezobrazno pokraj svega sto im je usluga ne losa, nego prelosa!
Znaci do Augusta ja nemam karte a na dan mi treba najmanje 4.80 za prevoz! (znaci oko 130 KM cu do Augusta da spickam...zbog gRASA kretenskog!) :x :x :x :x :x
imao si vremena prije godišnjih da je izvadiš
SonnyB

#1563 Re: GRAS - karte

Post by SonnyB »

[/quote]
imao si vremena prije godišnjih da je izvadiš[/quote]
zasto da vadim kad mi nije bila potrebna! ..:$ vadio sam karte najnormalnije bez te potvrde!
smoki_choko

#1564 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

pa tuzi fakultet sto je otisao na godisnji odmor, ili se prepisi ne ekonomiju. tamo studentska radi 365 dana u godini
Eleonora

#1565 Re: GRAS - karte

Post by Eleonora »

Kakva potvrda sa fakulteta, o redovnom skolovanju?!
Zasto ce im to, ako imas uredno ovjeren zadnji semestar?!

Seru. :zoka:
SonnyB

#1566 Re: GRAS - karte

Post by SonnyB »

smoki_choko wrote:pa tuzi fakultet sto je otisao na godisnji odmor, ili se prepisi ne ekonomiju. tamo studentska radi 365 dana u godini
Ne zelim ja nikoga tuziti ne shvatam zasto se toliko frke pravi oko potvrde koja kosta marku-dvije...a voljan sam dati 96...da dobijem kartu i imam ovjeren semestar u indexu(sto automatski znaci da sam do septembra redovan student) jer je indeks validan kao dokument a samo shabani iz grasa to ne razumiju...ko kad je obrazovanje na nivou kod njih! :x
perfect_guy

#1567 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

Eleonora wrote:Kakva potvrda sa fakulteta, o redovnom skolovanju?!
Zasto ce im to, ako imas uredno ovjeren zadnji semestar?!

Seru. :zoka:
trebala je i za onu godišnju, i s te strane nije čudno što je traže i sad
neo7

#1568 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

:lol: :lol: :lol:
Jest, svi spavamo do podne, od podne gledamo tv a navece izlazimo...jee studentiiI!!! ;) Imamo vremenaa na bacanjeeeeeeee :)
perfect_guy

#1569 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

neo7 wrote:
Jest, svi spavamo do podne, od podne gledamo tv a navece izlazimo...jee studentiiI!!! ;) Imamo vremenaa na bacanjeeeeeeee :)
ko hoće - traži razlog
ko neće - traži opravdanje
tako je i u tvom slučaju ;)
SonnyB

#1570 Re: GRAS - karte

Post by SonnyB »

perfect_guy wrote:
neo7 wrote:
ko hoće - traži razlog
ko neće - traži opravdanje
tako je i u tvom slučaju ;)

jeste vi meni cudni likovi i ne procitate tudji post a komentarisete...
JA RADIM tako da ne spavam do podne, nego u 7 "ujutru" sam vec u gradu...ima nas koji zaista pokusavamo zavrsiti fakultet iz sopstvenog djepa...(znam ne mozete vjerovati ali tako je)....pokusaj ti po kafama hodat ako ides na germanistiku, ja ti dukat dam:D
perfect_guy

#1571 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

SonnyB wrote:

jeste vi meni cudni likovi i ne procitate tudji post a komentarisete...
JA RADIM tako da ne spavam do podne, nego u 7 "ujutru" sam vec u gradu...ima nas koji zaista pokusavamo zavrsiti fakultet iz sopstvenog djepa...(znam ne mozete vjerovati ali tako je)....pokusaj ti po kafama hodat ako ides na germanistiku, ja ti dukat dam:D
imam puno ljudi oko sebe na fakultetu koji rade i niko od njih nije kukao na temu potvrde. Za šta god da im je trebala, imali su je
dharma

#1572 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Imas neku drugu potvrdu od ove godine (stipendije, zdravstvo), samo da je od ove godine tj. od ovog semestra, pa probaj sa njom da predas, jer, stvarno je puno da svaki dan placas kartu.Sretno
SonnyB

#1573 Re: GRAS - karte

Post by SonnyB »

dharma wrote:Imas neku drugu potvrdu od ove godine (stipendije, zdravstvo), samo da je od ove godine tj. od ovog semestra, pa probaj sa njom da predas, jer, stvarno je puno da svaki dan placas kartu.Sretno
Konacno jedan pametan savjet hvala za info, nisam znao da moze i druga potvrda ja mislim da imam negdje potvrdu za stipendiju)...hvala puno:D :)
dharma

#1574 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

SonnyB wrote:
dharma wrote:Imas neku drugu potvrdu od ove godine (stipendije, zdravstvo), samo da je od ove godine tj. od ovog semestra, pa probaj sa njom da predas, jer, stvarno je puno da svaki dan placas kartu.Sretno
Konacno jedan pametan savjet hvala za info, nisam znao da moze i druga potvrda ja mislim da imam negdje potvrdu za stipendiju)...hvala puno:D :)
Ne znam moze li, ali probaj, nista ne gubis. Vidim sad na fb grupi SPUS-a pitaju za ove potvrde, i odgovor je da su u pregovorima, ali konkretno nista nema. Valjda ce to brzo rijesiti :)
dharma

#1575 Re: GRAS - karte

Post by dharma »

Obavjestavamo studente, da se SPUS dogovorio sa GRASom da se na svim prodajnim mjestima gdje se izdaju polugodisnje karte, od danas karte mogu vaditi i bez potvrda sa fakulteta uz uslov da se priloži ovjerena kopija ( ovjereno u opcini ) prve strane indexa ( sa slikom ), strane gdje se nalazi ovjeren semestar, te na uvid index.

Preuzeto sa fb stranice (grupe) SPUS-a
Post Reply