Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qurajber

#1551 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Ellinor wrote:
Nemoj se molim te sramotit, samo noobovi poput tebe mogu misliti da se ovakav idiot-proof program može "ne znati". Vjerovatno si jedan od onih informatičkih retarda što sebi laskaju da su hacker jer, pobogu, koriste tako komplikovan program kao Acronis :lol:
Kako reče čovjek Acronis je vrh......

Izgleda da si baš onakav kakvim mene nazivaš........Ja ću citirati jednog našeg filozofa ""Sa budalama se ne vrijedi raspravljati, prvo te spuste na svoj nivo pa te pobijede iskustvom"". Pošto ja ne želim da se spuštam na taj nivo jer bi me vjerovatno pobijedio svojim iskustvom neću se ni upuštati u raspravu s tobom....ali moram ti reći da se okreneš oko sebe u stanu, vjerovatno imaš u svom bližem okruženju nekoga ko će se sa tobom upustiti u raspravu....nekoga ko je na tom intelektualnom nivou.....
ExNihilo

#1552 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Qurajber wrote:
Ellinor wrote:
Nemoj se molim te sramotit, samo noobovi poput tebe mogu misliti da se ovakav idiot-proof program može "ne znati". Vjerovatno si jedan od onih informatičkih retarda što sebi laskaju da su hacker jer, pobogu, koriste tako komplikovan program kao Acronis :lol:
Kako reče čovjek Acronis je vrh......

Izgleda da si baš onakav kakvim mene nazivaš........Ja ću citirati jednog našeg filozofa ""Sa budalama se ne vrijedi raspravljati, prvo te spuste na svoj nivo pa te pobijede iskustvom"". Pošto ja ne želim da se spuštam na taj nivo jer bi me vjerovatno pobijedio svojim iskustvom neću se ni upuštati u raspravu s tobom....ali moram ti reći da se okreneš oko sebe u stanu, vjerovatno imaš u svom bližem okruženju nekoga ko će se sa tobom upustiti u raspravu....nekoga ko je na tom intelektualnom nivou.....
Pa onog trenutka kada si mi replicirao, već si se upustio u raspravu koju si, na kraju krajeva, sam započeo nakon što si moje iskustvo s Acronisom i kritiku istog djetinjasto doživio na ličnom nivou kao uvredu :-) Svašta sam vidio, ali identifikaciju s programom još ne. Stoga ova tvoja priča "neću se raspravljati, ali ću ti reći koliko je moj intelekt superioran" nije ništa drugo do verbalni proljev pretvoren u jedinice i nule.
Last edited by ExNihilo on 24/02/2013 19:33, edited 1 time in total.
shiljak

#1553 Re: Windows 8

Post by shiljak »

instalirao Acronis, nije moguće napraviti:
clone disk > ISO i
ISO > clone disk

nego samo:
clone disk > to another disk :D

Ili je do mene :-D
Nermin_BH

#1554 Re: Windows 8

Post by Nermin_BH »

shiljak wrote:instalirao Acronis, nije moguće napraviti:
clone disk > ISO i
ISO > clone disk

nego samo:

Acronis ne sprema backup u iso formatu, a kako bi radio backup na isti hdd odnosno particiju. Razmisli što ne može ako ne skontas objasnit cu ti.
topcam
Vozim: uzbrdo

#1555 Re: Windows 8

Post by topcam »

shiljak wrote:instalirao Acronis, nije moguće napraviti:
clone disk > ISO i
ISO > clone disk

nego samo:

Moze ovako, rezultat je isti.
Napravis obican backup sistema (spremis na externi HDD)
Bootas sa novog racunara i taj backup sa externog -restore na novi.

Alternative za kloniranje/migriranje OS-a na veci HDD (na postojecem racunaru):

Free Edition of HDClone
http://www.miray.de/products/sat.hdclone.html

Clonezilla (sa opisom kako inst. na usb.)
http://www.clonezilla.org/clonezilla-live.php

i
Easeus Partition Master Pro (Partition Copy Wizard je u free verziji deaktiviran).
topcam

#1556 Re: Windows 8

Post by topcam »

Nermin_BH wrote: Acronis ne sprema backup u iso formatu, a kako bi radio backup na isti hdd odnosno particiju. Razmisli što ne može ako ne skontas objasnit cu ti.
Nisi ga dobro razumio, a i ti siljak skoncentrisi se malo.

:)
shiljak

#1557 Re: Windows 8

Post by shiljak »

ja sam konto da clone i backup nije isto :D
topcam

#1558 Re: Windows 8

Post by topcam »

Ja vise nista ne kontam :D.
Skrto si objasnio sta ti treba, (tema win 8, na tvom linku gore pise o win 7).

Potrazi ovaj PCmover

http://ww2.laplink.com//products.html

Navodno mozes i preko w-lan prebaciti sistem.

The Easiest Way to Move to Windows ® 7!

PCmover is the ONLY software that moves programs, files and settings from your old PC to your new PC – even restore from an image (or old hard drive) or perform an in-place upgrade.

The easy-to-use wizard will guide you in selecting which programs, files and settings you want on your PC. When complete, your new computer will have the personality and functionality of your old PC. And, PCmover is safe – it removes nothing from your old PC, won’t overwrite anything on your new PC, and includes an easy "Undo" feature.

Mada o w-lan opciji ovdje nista ne pise.

http://ww2.laplink.com/pcmover/

Dobio si dovoljno smijernica.
Nermin_BH

#1559 Re: Windows 8

Post by Nermin_BH »

shiljak wrote:ja sam konto da clone i backup nije isto :D
Clone ne može u arhivu jedino direkt.
Abracadabra

#1560 Re: Windows 8

Post by Abracadabra »

image sistema (naziv image-a.tib) na isti hdd moguće je preko acronisa ali moraš koristiti opciju acronis secure zone, nešto slično kao recovery particije na laptopu. Mnogo dobra stvar, u slučaju da sistem nešto zeza, možeš slobodno formatirati tu particiju sa sistemom i za nekih od 7 do 10 minuta vratiš sistem u ono stanje u kakvom je bio kad si napravio taj image, samo ne smiješ mjenjati veličinu te particije na kojoj se nalazio sistem. Npr: Windows 8 sa office paketom i još nekih osnovnih programa može spakovati u nekih 8 gb, a tih 8 gb može da ide i na jedan dvd dual layer...

Image
Qurajber

#1561 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Vidi čuda, izgleda da se ipak može sa Acronisom nešto napraviti.....naravno, samo treba znati upotrijebiti program.. :D :D :D , ali očigledno je da treba biti bar malo informatički pismen... :D :D :D
shiljak

#1562 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Acronis mi nije radio preko boota-nja (zaledi) pa sam na kraju koristio clonezilla.

Evo sad jedno drugo pitanje :P
Ima li ko da je nedavno aktivirao microsoft office novi sa ključem (bez ikakvih dodatnih programa)? Ako jest da mi pošalje key na pp :)

Već sam jednom tako aktivirao, ali ne mogu sada da nađem novi ključ koji radi :-D
ExNihilo

#1563 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Qurajber wrote:Vidi čuda, izgleda da se ipak može sa Acronisom nešto napraviti.....naravno, samo treba znati upotrijebiti program.. :D :D :D , ali očigledno je da treba biti bar malo informatički pismen... :D :D :D
shiljak wrote:Acronis mi nije radio preko boota-nja (zaledi) pa sam na kraju koristio clonezilla.
:lol:
Maharadza

#1564 Re: Windows 8

Post by Maharadza »

shiljak wrote:Acronis mi nije radio preko boota-nja (zaledi) pa sam na kraju koristio clonezilla.

Evo sad jedno drugo pitanje :P
Ima li ko da je nedavno aktivirao microsoft office novi sa ključem (bez ikakvih dodatnih programa)? Ako jest da mi pošalje key na pp :)

Već sam jednom tako aktivirao, ali ne mogu sada da nađem novi ključ koji radi :-D
Imaš pp! Aktivacija je malo gadna (preko KMS-a) ali ako uspiješ nećeš nikada više morati tražiti novi ključ ili sl. :thumbup:

Ovako to izgleda ako uspiješ:

Image

Inače, da li se ikome još redovno dešava da prilikom paljenja win8 stalno provjerava diskove (Disk Checking), meni to govno stalno skenira prilikom svakog boot-a! Možel' se to gdje ugasiti ili prebaciti na "manual" skeniranje tj. samo kad' ja to hoću!?
krater

#1565 Re: Windows 8

Post by krater »

Nema nista za ovaj kljuc :-? :roll:
shiljak

#1566 Re: Windows 8

Post by shiljak »

office aktiviran :-D
shandrprcSA

#1567 Re: Windows 8

Post by shandrprcSA »

shiljak wrote:office aktiviran :-D
haj na pp posalji ako nije frka :D :D
IlijaLadin

#1568 Re: Windows 8

Post by IlijaLadin »

shandrprcSA wrote:
shiljak wrote:office aktiviran :-D
haj na pp posalji ako nije frka :D :D
takodjer ;)
shiljak

#1569 Re: Windows 8

Post by shiljak »

evo svima da znaju :) Ukucaš u google "office 2013 february key" (dakle noviji datum, da još ključ nije blokiran) i tako uzmeš neki od tih ključeva i kad ga dodaš u office aktiviraš ga normala preko telefona (uzmeš broj za UK, besplatno preko skype-a)..

A da bi dodali novi ključ u office, moraš pokrenuti instalaciju office-a ponovo i odma na početku će biti opcija da dodaš novi ključ (nećeš ponovo instaliravati office, samo dodat ključ na taj način).

to je to :-D

p.s. ovo je oliko-toliko legalan način, tako da nije zabranjeno na forumu :-D
ExNihilo

#1570 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Ne mora instalacija ponovo. Control panel - MS Office - desni klik - change - enter key.
shandrprcSA

#1571 Re: Windows 8

Post by shandrprcSA »

Image

uopste mi ne da opciju za tel.
shiljak

#1572 Re: Windows 8

Post by shiljak »

trebalo bi da dozvoljava, možda si više puta pokušavao da aktiviraš, ili ti je to stari ključ a ne novi?
shandrprcSA

#1573 Re: Windows 8

Post by shandrprcSA »

shiljak wrote:trebalo bi da dozvoljava, možda si više puta pokušavao da aktiviraš, ili ti je to stari ključ a ne novi?
izbrisao sam office pa ponovo instalirao i nemam opciju tel. aktivacije a kljucevi valjaju jer bi u protivnom izbacili upozorenje
ExNihilo

#1574 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Ako ti ne daje opciju tel. aktivacije, izađi iz programa pa ponovo uđi. Dešavalo se i meni.
shandrprcSA

#1575 Re: Windows 8

Post by shandrprcSA »

Ellinor wrote:Ako ti ne daje opciju tel. aktivacije, izađi iz programa pa ponovo uđi. Dešavalo se i meni.
isto se desava, ne nudi mi aktivaciju tel.

jos prijedloga?
Post Reply