Steta sto nije pisalo u url-u kako se zove...sitna.buranija wrote: Iron gym, naruci sa neta.
Odakle da narucim, dostava?
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Steta sto nije pisalo u url-u kako se zove...sitna.buranija wrote: Iron gym, naruci sa neta.
sitna.buranija wrote:Iron gym, naruci sa neta.mobsterc wrote:Da postavim i ovdje, zna li neko gdje mogu kupiti ovo vratilo:
http://gymshop.lv/en/products_pictures/ ... tinum2.JPGNe postoji najoptimalnije, optimum = najbolje, sto je vec superlativ u latinskom jeziku.test01 wrote:koliko puta sedmicno je najoptimalnije raditi jednu misicnu grupu i dali treba raditi isti dan vise vjezbi za 1 misicnu grupu?
Ovisno o velicini misicne partije, cilju treninga i planiranju mikrociklusa, pojam "najbolje" varira.Moj stav je da naturalci bolje mogu trenirati ako rade upper/lower body split, nego "klasicni bilderski" split (aka svaki-dan-druga-misicna-partija).Vernes_AMG wrote:ja inace radim vecinom po tri vjezbe za odredjenu misicnu grupu.
Ima li neko neki dobar program treninga , 4-5 dana sedmicno treniram pa da imam kvalitetne treninge a da su mi sve misicne grupe ravnopravne
Dakle, umjesto prsa+triceps, ledja+biceps, noge+ramena, bolji nacin treniranja je podjela na dan kada se radi gornji i dan kada se radi donji dio tijela. Organizacija je sljedeca AxBxCxDx, gdje je A trening se vertikalnim guranjem i horizontalnom vucom (rameni potisak, veslanje kao osnovne vjezbe unutar treninga, i asistencijske vjezba poput razboja, triceps kick-backa, biceps curlova, letenja za srednje i zadnje rame), a C trening sa horizontalnim guranjem i vertikalnom vucom (bench-press i vratilo kao osnove, asistencijske vjezbe nesto drugacije od onih u A treningu). B i D su treninzi donjeg dijela tijela i "corea" (kukovi, trbusni misici, donja ledja) - jedan dan se radi cucanj, drugi mrtvo dizanje, uz asistencijske vjezbe poput leg pressa, ledjnjaka na kosoj klupici, leg curlova, sutanja... x je odmor.
Fokusiranje na osnovne vjezbe (tzv. compoundi) ce uvecati generalno kalorijsku potrosnju i mobilizaciju makronutritijenata, stimulirati CNS, i natjerati poviseno lucenje hormona za bolji oporavak.Boze dragi, hocete li ikada nauciti da ne postoje programi za masu i definiciju. To odredjuje hrana.test01 wrote:hvala.
imas programa na internetu za masu i definiciju.
JEDES VISE NEGO STO TROSIS = MASA
JEDES MANJE NEGO STO TROSIS = DEFINICIJA
Ja treniram na gorespomenuti nacin.Vernes_AMG wrote:ma znam da ima , ali eto , vjerujem da ima forumasa koji bi podjielili rado svoj program treninga , nekako vise vjerujem tome nego tim "univerzalnim" programima
Ne.test01 wrote:pa zar za masu nije manji broj ponavljanja,a definiciju veci????
Jok, meni ako nekad nesto zatreba zovnem komsiju majstora da mi to sredi od zeljezachengaba wrote:Kad ste već opleli po vratilu, znaš li buranija (ili neko drugi) gdje se sve ima kupiti vratilo, što varijanta na u zid/plafon, što varijanta za raširiti u štok?
Hvala.
Insanity sta?because_of_you wrote:Imam jedno pitanje za upućene "struku".
Da li se smije nastaviti sa vježbom u slučaju upale mišića? Ne neka upala da ne može čovjek ustati iz kreveta, nego ona gdje su svi mišići zategnuti?![]()
Radi se o vježbama u kućnoj varijanti, tačnije Insanity.
Mozes li renameati temu u "Teretana - ponavljanja nemaju veze sa masom i definicijom"burek_in_space wrote:Sad kad ti sitna.buranija slozhi odgovor, necesh znati shta te je snashlo.![]()
Ponavljanja nemaju nikakav uchinak, ukoliko ih ne prati odgovarajuca ishrana, odnosno kalorijski deficit i suficit.
Ali neka ti on to objasni, struchniji je.
Slijedi program, radi svaki dan, bez obzira na upale.
ja sam nedavno vidjela super vratilo koje se samo zakaci na gornji dio stoka (ali ako ti je prozor iznad vrata, kao npr. kod menechengaba wrote:Kad ste već opleli po vratilu, znaš li buranija (ili neko drugi) gdje se sve ima kupiti vratilo, što varijanta na u zid/plafon, što varijanta za raširiti u štok?
Hvala.
vesna555 wrote:Ljudi, eno vidjela sam da se otvara sport life teretana odmah kod zeljeznicke stanice, gdje je bio onaj supermarket.
To me bas raduje, nadam se da cu se sad i nakaniti da odem jer mi je to punih 5 minuta udaljeno od posla, pa taman poslije posla mogu teretanirati se
ta teretana je vec uveliko otvorena, a evo ti i stranica za infovesna555 wrote:Ljudi, eno vidjela sam da se otvara sport life teretana odmah kod zeljeznicke stanice, gdje je bio onaj supermarket.
To me bas raduje, nadam se da cu se sad i nakaniti da odem jer mi je to punih 5 minuta udaljeno od posla, pa taman poslije posla mogu teretanirati se
Nidje veze.Vernes_AMG wrote:to je super , ako mgnes izdrzati , a ako ne , onda Glutamin i budes ko nova
dr.Gonzo wrote:Ja dok sam isao u teretanu, nisam nesto vise guzio nego inace.
Onda sam krenuo u skolu plesa, i ...![]()