hercegovac_pravi wrote:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prvo ću se oĆitovati glede boldanog...nemoj nam brata samo to raditi "tako ti krvi iz nosa". Znaš da mi oDŽe u IstoĆnom samo Ćekamo na "intelektualne gromade" tvoga tipa koje će nas prosvijetliti i nauĆiti nekim stvarima
A sada konkretno da pogledamo ovo što si ti napisao...
Iznosis nove podatke ignorirajuci one koje sam ja iznio.. nema veze. Idemo korak po korak:
410 000 Hrvata
------------------
54% izlaznost
------------------
Ti nikakve podatke nisi iznio već samo
predpostavke. Podatak je činjenica koja se može verfikovati a to sa tvojim predpostavkama nije slučaj.
Dalje, 54% je broj koji predstavlja izlaznost birača (i Hrvata i Bošnjaka) u kompletnoj Federaciji. Dakle, ti PREDPOSTAVLJAŠ da je izlaznost Hrvata bila 54% i onda tu predpostavku proturaš kao činjenicu. Nećemo tako Dino...Npr. Izlaznost Hrvata u opštini Stolac uveliko premašuje ovaj prosjek od 54%, tako da tvrdoglavo tvrditi da je izlaznost Hrvata na prošle izbore bila 54% može samo "intelektualna gromada".
=221 400 Hrvatskih glasaca
(to je prosjek, to sto ti mislis da je u hercegovini 90% ljudi izaslo i glasalo za HDZ je sto bi ti rekao "suplja prica")
------------------
Sa boldanim se slažem, ali de nas zdravlja ti "prosvijetli",
čega je to prosjek? I tu padaš u generalizaciju koja je u najmanju ruku djetinjasta. Ali popravljaš se, ovaj put si bar "kobasičare" isključio iz kompletnih izbornih rezultata "vaistinu" hrvatskih stranaka.
170021 su glasali za HDZ i HDZ 1990
+
barem 20 000 za Lijanovica
(namjerno sam u proslom postu izostavio Bosnjake koji su glasali za njega jer sam smatrao da je i onako dovoljno jasna racunica)
=
190021 glasova za HDZ, HDZ 1990 te za pastete i kobasice(Lijanovica)
---------------
Preostaju 31 379 Hrvata koji su glasali za Komsica i ostale stranke(kao sto si naveo najvjerovatnije Hrvati Tuzle, Sarajeva i Zenice) kojih po tvojim optimisticnim procjenama ima nesto vise 60 000 sto bi opet otprilike odgovaralo procentu od 54% izlaska.
Sto puta ponovljena laž ne postaje istina već mitomanija. Ako mi ne vjeruješ pitaj one što u današnje vrijeme izdaju sertifikate hrvatstva.
Dakle,
ti predpostavljaš da je izlaznost Hrvata na prošle izbore bila 54% što je daleko od stvarnosti.
Ako sada nisi skonto sam si kriv. Takodjer ukoliko nesto konkretno ne izneses u svom odgovoru(ako ga i bude) nemoj ocekivati da cu ti odgovorit. Konkretno mislim na recenice tipa:
"Odkud ti ideja da je izlaznost Hrvata van ZHK-a bila 54%. Otkuda znaš da npr u Tuzli hrvatska izlaznost nije bila 90% a Bošnjačka 40%? Vidiš koliko je vaša priča šuplja."
Ma skontao sam sve pa da uprostim. Ti koristiš generalne informacije i prosjeke da bi podkrijepio svoju tvrdnju što je smiješno ali sam ti u suštini zahvalan jer si iznio sljed misli i bazu na kojoj se zasniva logika "ugroženih". Siguran sam da će veliki broj forumaša cijeniti tvoju iskrenost. A što se tiče pitanja : "Odkud ti ideja da je izlaznost Hrvata van ZHK-a bila 54%. Otkuda znaš da npr u Tuzli hrvatska izlaznost nije bila 90% a Bošnjačka 40%? Vidiš koliko je vaša priča šuplja."..na njega još nisi odgovorio već u nedostatku validnog odgovora bježiš na "intelektualnu visinu" nadajući se da će se na ovo pitanje jednostavno zaboraviti. E pa neće legendo...u ovome pitanju i jeste srž tvoje demagogije zasnovane "ni na čemu". pees. Ta visina sa koje misliš da gledaš je samo drvo na kome visi još majmuna.
Tvoje zadnje pitanje je samo smijesno i nije zasluzilo moju paznju, a kamo li odgovor

Jel ti smiješno od humora ili od muke što na njega ne možeš odgovoriti?
Bilo smiješno ili ne, ti na njega još uvjek nisi odgovorio. Jel te to sramota kad neko ukaže na vašu licimjernost?
U svakom slučaju evo da ponovim pitanje ako ništa da se još malo "smiješ".
Dalje, ukoliko su Srbi glasali za Krišto a Bošnjaci glasali za Komšića, po čemu bi Krišto imala legitimitet na koji se ti i takvi kao ti danas pozivate?