To je mojoj macki ritual da mi hoce otkinuti ruku iz ramena. Svima se pravdam imam mackuminjonja wrote:garoCrni pijjuun wrote:Pozz mačkoljupcima. Samo da se javnemo ja i moj maček. Ima tek tli mjeseca. Dobrica je, ide na wc,
ne pravi belaje, samo sam u početku imala problema sa buhama. To sam riješila sa neo pitroidom i kupanjem.
Sav je crne boje i jos mu nisam dala ime, pa ako ko ima neki fini domaći prijedlog![]()
Negdje sam pročitala da mačeke male ne treba učiti na igru sa rukom. Obično na svaki pokret rukom, skoče.
Još uvijek radim na tome, mada i kad mi zgrabi ruku, ne grebe, sto je napredak![]()
Lijep pozdrav svima![]()
a sto se tice toga oko ruke i igre, to je potpuno tacno samo sto ja to nisam znala na pocetku pa se moj macak zaleti na mene, al to nije nimalo slatko kad ti zazdije macka od 6 kg kandze i ocnjake u ruke i noge :/
kao poslije masakra.. Helem ono sto sam ja skotno je kada se igram sa njom recimo sa bacanjem loptica, vucenjem konca po stanu jedno pola sata macka dobije svoju dozu i poslije toga je sve ok.
Sto se tice dresiranja imas dvije metode kako da je nacusi sta smije sta nesmije. Jedna je spricaljka sa vodom i obavezno je zaganjati kad uradi belaj ne dozvolit joj da pobjegne i drugio je fisek pa malt izmedju usiju. (ovo ne boli ali unosi strah).
BTW imal ko plavog ruskog muzijaka neka mi se javi.