ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BiH-x

#1551 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

krusty wrote:zasto mislis da se nekome isplati prodavati sa savrsenom kombinacijom kvalitete i cijene u jednoj smijesnoj Bosni sa 3 miliona stanovnika? eto probaj ti pa ces vidjet da li se to isplati nekoj velikoj firmi iz Amerike, da ovdje tako jeftino prodaju, tamo u jednoj saveznoj drzavi prodaju stvari za 1 dan ko ovdje za 5 godina...
Nije ni do toga, krusty. Podgorica je puno manji grad od Sarajeva, pa ima recimo Zaru, Skoplje ima stanovnika koliko i Sarajevo, pa ima McDonalds...Problem je nas lijenost i pasivnost kao narod, i taj nas pacenicki, donatorski mentalitet. Uvijek ocekujemo da neko drugi nesto uradi za nas; da nam neko nesto daruje. Zato smo i toliko uzivali u socijalizmu....

Dobar primjer:
zasto niko nije u stanju da dovede i da ponudi savrsenu kombinaciju kvalitete i cijene?
Pa sta cekas, karanana? Pokreni biznis i pokusaj ti da nam dovedes tu "savrsenu kombinaciju kvalitete i cijene". To vazi i za ostale pljuvace (a ima ih, masala :-) ) URADITE NESTO!
karanana

#1552 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

na koji nacin ja da prikazem milion dolara kapitala da bih doveo nekoga?
koja ce mi to banka odobriti garanciju ili kredit na to da dovedem nekoga?

mcdonalds u beogradu i nije niko doveo niti je uzeo fransizu nego ga je otvorila direktno mcdonalds korporacija.

ok, firme nisu zainteresovane da dodju ovdje i ulazu svoj kapital jer smo jos rizicna zona. razumijem ja i to. fakticki smo zemlja koja je samo u primirju a ne u miru, ima nas samo 3 miliona, veoma smo podijeljeni i isparcelisani kao drustvo, nemamo puno love....par bogatijih privatnika koji bi mozda i mogli uloziti lovu i dovesti nekoga nece da se zajebaje sa retailom niti sa nekakvim mcdonalds standardima, ok njihov izbor.
osudjeni smo na vaikikije, bate i tom tailore i beogradske burger house. nije problem. ali i dalje imamo pravo da se zalimo na ono sto sada imamo i da kukamo za onim cega nemamo.
BiH-x

#1553 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

^^Ocekivano :)

"Ne, necu nista uraditi ali i dalje zadrzavam za sebe pravo da zalim i kukam" :lol: A mi se cudimo sto nam Sandzaklije polako kupuju grad i uzimaju poslove. Bolje i ne zasluzujemo :)
hakimo

#1554 Re: ALTA Centar

Post by hakimo »

BiH-x:
Konzum,
Mercator,
Interex,
Tuš,
Merkur
Tempo,
Techno market,
Office shoes,
Alpina,
Planika,
NLB,
Nicola's
Ciciban,
Exit, etc,etc,
sve sami Sandžaklije...
BiH-x

#1555 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

...
Last edited by BiH-x on 25/12/2010 01:43, edited 2 times in total.
BiH-x

#1556 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

...
mr.gugl

#1557 Re: ALTA Centar

Post by mr.gugl »

jao koje gluposti valjate. sad vam i Sandzaklije smetaju, eto kao da njih nema, nama bi bilo pravo dobro. smetali su nam i kinezi, pa eto vecina ih je i otisla, sta sad imamo umjesto njih? sto svaku temu unistite..
ultima_palabra

#1558 Re: ALTA Centar

Post by ultima_palabra »

babyline wrote:
karanana wrote:na koji nacin ja da prikazem milion dolara kapitala da bih doveo nekoga?
koja ce mi to banka odobriti garanciju ili kredit na to da dovedem nekoga?
mcdonalds u beogradu i nije niko doveo niti je uzeo fransizu nego ga je otvorila direktno mcdonalds korporacija.

ok, firme nisu zainteresovane da dodju ovdje i ulazu svoj kapital jer smo jos rizicna zona. razumijem ja i to. fakticki smo zemlja koja je samo u primirju a ne u miru, ima nas samo 3 miliona, veoma smo podijeljeni i isparcelisani kao drustvo, nemamo puno love....par bogatijih privatnika koji bi mozda i mogli uloziti lovu i dovesti nekoga nece da se zajebaje sa retailom niti sa nekakvim mcdonalds standardima, ok njihov izbor.
osudjeni smo na vaikikije, bate i tom tailore i beogradske burger house. nije problem. ali i dalje imamo pravo da se zalimo na ono sto sada imamo i da kukamo za onim cega nemamo.
na pamet :D a kako je marc zuckenberg mogao :-D
Misliš da Marca ne bi ismijao neki kreditni službenik Raiffeisena/Unicredita/Intese? U Americi banke i ostali investitori traže ljude sa idejama više nego ovi njih... kod nas ne moraju jer im je profit ionako zagarantovan regulativom i nepostojanjem državnih banaka koje bi stimulirale domaće :roll:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1559 Re: ALTA Centar

Post by Entropio »

Čovjek se zove Mark, a ne Marc.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1560 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

kaćemo u njujorker baby
treba mi neko da mi kaže kako mi stoji zeleni džemper
respo

#1561 Re: ALTA Centar

Post by respo »

komi wrote:kaćemo u njujorker baby
treba mi neko da mi kaže kako mi stoji zeleni džemper
stoji ti ezdeaovski :)
Jara

#1562 Re: ALTA Centar

Post by Jara »

karanana wrote: ... mcdonalds u beogradu i nije niko doveo niti je uzeo fransizu nego ga je otvorila direktno mcdonalds korporacija ok, firme nisu zainteresovane da dodju ovdje i ulazu svoj kapital jer smo jos rizicna zona...
Netačno. Jeste doveo i jeste franšiza! U bivšoj nam državi. Pazi sad ovo:
Franšizing je u Srbiji, odnosno bivšoj SFRJ počeo da se širi krajem 80-tih godina prošlog veka ulaskom stranih franšiznih mreža – Carte Blanch, American Express, Diners, Coca-Cola, Intercontinental, McDonald’s (zajedničko ulaganje McDonald’s-a i domaćeg preduzeća Genex), Delifrance, Dunat. Neke od navedenih franšiznih mreža privremeno su obustavile rad u Srbiji početkom 90-tih godina zbog sankcija i političke krize, ali su ubrzo obnovili svoje poslovne aktivnosti u Srbiji (prvo je to učinio Diners Club International 1996. god).
Ne samo prvi i Beogradu, nego prvi i u Moskvi:
Genex is also one of the pioneers in introduction of business and financial information systems, and was the first to introduce Mc’Donalds in Yugoslavia and Russia
Last edited by Jara on 25/12/2010 13:32, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#1563 Re: ALTA Centar

Post by Ma.Le.Na »

nikome ne stoji zeleno 8-) :D

Image
Truba

#1564 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

army green
ne ta pederska boja
Ma.Le.Na

#1565 Re: ALTA Centar

Post by Ma.Le.Na »

:D :run:
Jara

#1566 Re: ALTA Centar

Post by Jara »

Nisam bila ali vidim izvana da se puno svijeta vrti u i ispred. Ima li knjižara i papirnica?
minjonja

#1567 Re: ALTA Centar

Post by minjonja »

ja otisla danas da kupim neke stvari koje sam vidjela prije par dana kad je bila guzva. ja ulazim, kad danas jos veca guzva :shock: to svadje u kabini, one zene se samo zale i kukaju i broje koja koliko ima vise godina da je puste prije, zanovijetaju, guraju se, svadjaju... ja samo izasla. vidjela sam lijepih stvari u waikikiju. meni se ono svidja, jednostavne su stvari. al cu morati jos cekat da se razbije ova guzva, inace cu ubit nekog ako ostanem duze od 10 min unutra.
Truba

#1568 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

za mene nema brojeva ni kaiša ni džempera :-) :-) :-)
minjonja

#1569 Re: ALTA Centar

Post by minjonja »

moramo te udebljati :D
Lakat Jebić

#1570 Re: ALTA Centar

Post by Lakat Jebić »

komi wrote:za mene nema brojeva ni kaiša ni džempera :-) :-) :-)
probaj u londonu :dance:
manki

#1571 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Lakat Jebić wrote:
:lol: :thumbup:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1572 Re: ALTA Centar

Post by Entropio »

Lakat Jebić wrote:
:lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1573 Re: ALTA Centar

Post by -LIBERO- »

P je l' ti sve malo,il' sve veliko?
Truba

#1574 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

treba mi xxl a najveće xl :D

a što se kaiša tiče kad kupim moram sam rupe bušit :mrgreen:
bach

#1575 Re: ALTA Centar

Post by bach »

Qler wrote:Mah, kod nas nikad nista ne valja, sto kolega rece, ne valja skupo, ne valja jeftino. Hoce da udje u prodavnicu i da po svojoj procjeni placa?! Bjezi, hiljadu puta sam ovo napisao ovdje. Jos nista u ovom gradu nije napravljeno, da nije popljuvano od ovih, sto oni znaju najbolje, naravno iz kuce. Ako mislite da mozete bolje, sto ne pocnete biznis. Pare vas cekaju. otvorite vi prodavnicu u Alti da valja, u BBI-u, investirajte vi u trzni centar, renovirajte vi hotel, imate toliko tih dobrih ideja, jer vi znate najbolje, pa hajde, pare samo cekaju da ih pokupite. Meni se svidja, BBI, svidja mi se Alta, drago mi je sto su renovirali Bristol, jedva cekam da zavrse SCC, da pocne renoviranje stadiona Grbavica, drago mi je reci za ATT da je najveci u ovom dijelu evrope (iako Fahru ne mogu smisliti :D), drago mi je reci da se u Sarajevu gradi, pa makar one nove "strehe" za kontejnere, i to kad vidim, drago mi je. A ne, joj sto su ofarbali one trake zutom, sto nisu bijelom, ko to ide u BBI, sve skupo, ko to ide u Altu sve jeftino....

ufff, opet sam se napricao... u glavnom, procitajte onu pricu, narodu niko ne moze ugoditi.

Vidi ja sam htio u ovaj smijesni grad dovesti jedan brand koji ima apsolutni balans kvaliteta i cijene. Radi se o brandu Deichmann, poznatom njemačkom proizvođaču obuće. Evo kakav sam odgovor dobio: :run: :run: :run: :? :-) :? :-)

Flag this message
Ihre Mail an Deichmann
Monday, July 5, 2010 5:24 PM
From:
"[email protected]" <[email protected]>
Add sender to Contacts
To:
[email protected]

Sehr geehrter Herr Bach,

vielen Dank für Ihre Anfrage und Ihr Interesse an unserem Unternehmen. Leider müssen wir Ihnen mitteilen, dass es nicht möglich ist, selbständig eine DEICHMANN-Filiale zu eröffnen und zu führen.

Alle Filialen, die im In- und Ausland eröffnet werden, werden von einer zentralen Stelle der DEICHMANN-Gruppe aus koordiniert.

Wir bedauern, Ihnen keinen anderen Bescheid geben zu können.

Mit freundlichen Grüßen

Ingo Peißig

Deichmann SE
Kundenservice
Deichmannweg 9
D-45359 Essen
http://www.deichmann.com

Telefon: ++49 (0)201 8676 549
Fax: ++49 (0)201 8676 49 549
E-mail: [email protected]

DEICHMANN - Kontaktformular

Nachricht: Sehr Geherte Dammen und Herren