Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
A&L

#1551 Re: Haram im bilo.....

Post by A&L »

Pozdrav svima!
Citam vec par dana (i gledam) i vidim da jos ima dobrih ljudi!
Svaka cast! Inace nisam bila na forumu Sa-x, uclanila sam se samo da pitam nesto, a nadam se da pitanje nije neumjesno......
Vidjela sam priloge i slike iz posjete ovoj porodici... Vidjela sam (barem na slikama-tako izgleda) da nemaju kreveta, nikakvog namjestaja.... e sada, ja imam neki namjestaj /neki ormar, 2 kauca/ (nije truhlovina, nego sam kupila novi, pa da ovaj ne bi bio beskoristan :) ) i htjela bih nekako poslati ovim ljudima, a pretpostavljam da je prijevoz toga poprilicno skup do tamo. Vidim da je i put do tamo katastrofa (ispravite me ako grijesim) i da je to nekako nemoguca misija........ :-?
Ako imate neki prijedlog, voljela bih da napisete......
maybelline

#1552 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

istina živa wrote:
maybelline wrote:Ja sad procitah na onoj stranici na FB da je 100 ljudi potvrdilo dolazak veceras u Palmu???!!! Kako cemo se svi stici izljubiti? :D
uh,uh,trebat će nam ozvučenje :lol:
Imam vam saopštiti važnu vijest :thumbup:
Nadam se da ću uspjeti doći,haos sam prehlađena i bolesna :-)

:( Tablete, vitamini, cajevi - nista ne pomaze? Voljeli bismo da dodjes, ozdravi brzo....
istina živa

#1553 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

A&L wrote:Pozdrav svima!
Citam vec par dana (i gledam) i vidim da jos ima dobrih ljudi!
Svaka cast! Inace nisam bila na forumu Sa-x, uclanila sam se samo da pitam nesto, a nadam se da pitanje nije neumjesno......
Vidjela sam priloge i slike iz posjete ovoj porodici... Vidjela sam (barem na slikama-tako izgleda) da nemaju kreveta, nikakvog namjestaja.... e sada, ja imam neki namjestaj /neki ormar, 2 kauca/ (nije truhlovina, nego sam kupila novi, pa da ovaj ne bi bio beskoristan :) ) i htjela bih nekako poslati ovim ljudima, a pretpostavljam da je prijevoz toga poprilicno skup do tamo. Vidim da je i put do tamo katastrofa (ispravite me ako grijesim) i da je to nekako nemoguca misija........ :-?
Ako imate neki prijedlog, voljela bih da napisete......
Malo strpljenja,nadam se da će uskoro biti više informacija za one koji žele pomoći na ovakav način :thumbup:

A što se tiče :sax: ovdje su ti najbolji i najhumaniji ljudi i žene,žene,žene :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Mislim da ima i djece njih nesmijemo zaboraviti :bih:
Hvala što si uz nas
maybelline

#1554 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Napisa jedan ciko na stranici na FB "A ko dodje Edisu taj Ajdin?"...
biscanka2

#1555 Re: Haram im bilo.....

Post by biscanka2 »

Mirso puno hvala na prilogu.Sinoc sam se nacekala ali i docekala :!: hvala Istini zivoj,da vam bog podari snagu,da nam
ustrajete u prenosenju istine :dance:
Ova mlada napacena dusa je puna gorcine i brige ......, treba to sve preraditi -neka se on isplace,svakom isplakanom suzom
bice u dusi vise mijesta za radost i za sve veci osmijeh na licu.
Vama i svim dobrim dusama sirom svijeta postovanje i veliki pozdrav :thumbup: :thumbup: :thumbup: :sax:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1556 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

ma ljudi su poprilicni skepticni, treba ih razumiti, sta ces...
meni jako idu na zivce dove koje se pisu po wall-u, brate dragi :x

nego neko spomenu kanalizaciju, a i sinoc na prilogu je Edis to spomenuo, a mislim i da je kurty vec pricao o tome, nadam se da ce se to rijesiti
pirmin

#1557 Re: Haram im bilo.....

Post by pirmin »

Veliko Bravo za ekipu!!! :sax: :)

Ovo se cijeni - kapa do poda sa moje strane! :thumbup: :thumbup:

Edise, ziv i zdrav bio, stado ti se udesetostrucilo pa i vise! :) :)
istina živa

#1558 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

[quote="ladyblue18"]ma ljudi su poprilicni skepticni, treba ih razumiti, sta ces...
meni jako idu na zivce dove koje se pisu po wall-u, brate dragi :x

Ako neko ima nešto da kaže po pitanju ove akcije nek se obrati meni :x :x :x ,ja ću ga povesti na teren pa nek vidi kako izgleda kad ti ljudi uživo plaču i traže komad hljeba.Njima treba dovu napisati i zapisati.
Zove me čovjek plače a i ja sa njim vjerujte,iz susjedne nam Hrvatske,kaže nemogu mu sine pomoći ali bih volio ako budem živ doći tamo samo da Edisa zagrlim i poljubim.Eto dove nisu potrebne ljudi daju i zagrljaj,jer je to sve što imaju, a nama skromnim dušama i to puno znači.
Takvi nek ne spominju ni nas ni našu akciju,nek idu u zgradu vlade i tamo prosipaju marifetluke i laži.Nama nisu potrebni. :x
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1559 Re: Haram im bilo.....

Post by Latina »

Ne mozes razdvajati ljude koji zele ucestvovati u dobrovoljnoj i dobrotvornoj akciji na 'pozeljne' i 'nepozeljne'. Ko god zeli da pomogne ovoj nesretnoj porodici je dobrodosao, zar ne ?

pozdrav :)
pustopoljina

#1560 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

ma,oprostite na upadici,ali kako nemam FB ne kontam taj dio s dovom...
je li neko pise pravu pravcatu dovu? ili neko pise kilometre teksta?
ako pise dovu,pa recite mu da je korisnije da dovi,nego sto radi copy/paste svako malo.
istina živa

#1561 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

Latina wrote:Ne mozes razdvajati ljude koji zele ucestvovati u dobrovoljnoj i dobrotvornoj akciji na 'pozeljne' i 'nepozeljne'. Ko god zeli da pomogne ovoj nesretnoj porodici je dobrodosao, zar ne ?

pozdrav :)
Latina možda greška mala u čitanju ili pisanju.Dušo svi ljudi su dobro došli bez obzira ko su,šta su,šta rade.Mi ovdje dijelimo samo poštene i dobre ljude koji su izuzetno važni od nepoštenih koji su nevažni u ovoj našoj priči.Eto u tome je poenta :thumbup:
mIrSooo

#1562 Re: Haram im bilo.....

Post by mIrSooo »

biscanka2 wrote:
Mirso puno hvala na prilogu.Sinoc sam se nacekala ali i docekala :!: hvala Istini zivoj,da vam bog podari snagu,da nam
ustrajete u prenosenju istine :dance:
Ova mlada napacena dusa je puna gorcine i brige ......, treba to sve preraditi -neka se on isplace,svakom isplakanom suzom
bice u dusi vise mijesta za radost i za sve veci osmijeh na licu.
Vama i svim dobrim dusama sirom svijeta postovanje i veliki pozdrav :thumbup: :thumbup: :thumbup: :sax:
Ma Vi ste moja najdraza ekipa :-D :-D :-D :-D :-D :thumbup:
sasa_t

#1563 Re: Haram im bilo.....

Post by sasa_t »

Respekt za odradjeni posao, humanitarni radi i veliko srce!!!

Mislim da smo svi pomalo uspavani ali ovakvi pozitivni primjeri su nam potrebni da vidimo da nije sve tako crno u nasem okruzenju i da postoji nada za one koji misle da je sve gotovo!!!
d700

#1564 Re: Haram im bilo.....

Post by d700 »

Gledao jutros na Hayat-u....Tragedija. Nekad covjek i nezna koliko mu je dobro....

Nego podrzavam akciju & akcije, i ako ce to biti "samo" financijski...

Poz
kurty

#1565 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

ma dodju ljudi procitaju 2 odgovora i nesta odmah sumnjaju ko je Ajdin ili sta vec...veliki broj vas je upoznao mene i zna me sa imenom i prezimenom i adresom, a i likom, tako da mi je drago sto svi koji prate forum vjeruju u mene , a normalno ljudi su nepovjerljivi, tako da je normalno da sumnjaju ko sam ja na prvu loptu....
POz svima
Bistra_boza

#1566 Re: Haram im bilo.....

Post by Bistra_boza »

Svaka cast KURTY-u, on nam dodje ko svijetlo u mraku BiH, jes da je svijetlo na snimku CRVENO ko paprika ali svijetli (shala mala).
Kurty
  • :thumbup:
    • :bih:
kurty

#1567 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

ko nema stida nema ni imana....
to mi je rekla jedna zena da kazem kad me ljudi pitaju sto sam se zacrvenio :oops: :oops:
lepeza

#1568 Re: Haram im bilo.....

Post by lepeza »

kurty wrote:ma dodju ljudi procitaju 2 odgovora i nesta odmah sumnjaju ko je Ajdin ili sta vec...veliki broj vas je upoznao mene i zna me sa imenom i prezimenom i adresom, a i likom, tako da mi je drago sto svi koji prate forum vjeruju u mene , a normalno ljudi su nepovjerljivi, tako da je normalno da sumnjaju ko sam ja na prvu loptu....
POz svima
ne brini kurty, na licu ti se vidi da si fin momak :thumbup: ...neku ljudi na fb se cine da su nepovjerljivi al to nema veze s tobom, bilo bi tako da je bilo ko drugi..ti nastavi da radis sto radis..dosta si uradio za edisa i njegovu porodicu :thumbup:
:) :)
ahmed19

#1569 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed19 »

"
اَللَّهُ يَتَوَفَّى الْأَنفُسَ حِينَ مَوْتِهَا وَالَّتِي لَمْ تَمُتْ فِي مَنَامِهَا فَيُمْسِكُ الَّتِي قَضَى عَلَيْهَا الْمَوْتَ وَ يُرْسِلُ اْلاُخْرَى إِلَى أَجَلٍ مُسَمًّى إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآياَتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
“Budite strpljivi! O vi plemeniti! Smrt nije ništa drugo nego most kojim se prelazi s Ovoga svijeta teškoća i problema ka Svi­jetu prostranog Dženneta i neprolaznih Božijih blagodati. Ima li iko od vas da je zabrinut što odlazi nastaniti vječne dvorce. Znajte da je položaj vaših neprijatelja obrnut! Oni odlaze iz ovosvjetskih dvoraca na dno Džehennema.” "

To je ta tkz. dova koju lik pise. Ma nije ovo dova, ovo je kopiran tekst ajeta, a ovo ispod je jedan citat koji nije prijevod arapskog teksta ajeta, vec citat jednog ucenjaka, alima (imam Husejn)...
Ovo arapsko u prijevodu znaci: "Allah uzima duse sebi u casu smrti, a i one koje ne umru uzima dok ljudi spavaju. Pa onu kojoj je određena smrt zadrzava sebi, a ostale vraca u zivot do odredjenog roka. U tome je pouka za ljude koji razmisljaju..." (ovo nije bas tacan prijevod kao U Kur'anu, ali to je to).
Dakle, nije nikakva dova.
Momak koji ovo ostavlja malo je "fulio temu", pa ... da se ne obaziremo na to. Moze?
Last edited by ahmed19 on 19/04/2009 14:50, edited 1 time in total.
ANIBAS

#1570 Re: Haram im bilo.....

Post by ANIBAS »

Zbog sinocnje emisije u centralnom devniku sam se prijavila na ovaj forum.Svaki put kad je govorio da je pozelio da se hljeba najede meni su suze tekle,evo i sad plačem dok ovo pišem.Sutra cu uplatiti novac.Mislim da bismo trebali organizirati akcije na fakultetima,jer sigurno vecina nas studira.
istina živa

#1571 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

ahmed19 wrote:"
اَللَّهُ يَتَوَفَّى الْأَنفُسَ حِينَ مَوْتِهَا وَالَّتِي لَمْ تَمُتْ فِي مَنَامِهَا فَيُمْسِكُ الَّتِي قَضَى عَلَيْهَا الْمَوْتَ وَ يُرْسِلُ اْلاُخْرَى إِلَى أَجَلٍ مُسَمًّى إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآياَتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
“Budite strpljivi! O vi plemeniti! Smrt nije ništa drugo nego most kojim se prelazi s Ovoga svijeta teškoća i problema ka Svi­jetu prostranog Dženneta i neprolaznih Božijih blagodati. Ima li iko od vas da je zabrinut što odlazi nastaniti vječne dvorce. Znajte da je položaj vaših neprijatelja obrnut! Oni odlaze iz ovosvjetskih dvoraca na dno Džehennema.” "

To je ta tkz. dova koju lik pise. Ma nije ovo dova, ovo je kopiran tekst ajeta, a ovo ispod je jedan citat koji nije prijevod arapskog teksta ajeta, vec citat jednog ucenjaka, alima (imam Husejn)...
Ovo arapsko u prijevodu znaci: "Allah uzima duse sebi u casu smrti, a i one koje ne umru uzima dok ljudi spavaju. Pa onu kojoj je određena smrt zadrzava sebi, a ostale vraca u zivot do odredjenog roka. U tome je pouka za ljude koji razmisljaju..." (ovo nije bas tacan prijevod kao U Kur'anu, ali to je to).
Dakle, nije nikakva dova.
Momak koji ovo ostavlja malo je "fulio temu", pa ... da se ne obaziremo na to. Moze?
:thumbup: :thumbup: :thumbup: idemo dalje :sax:
kurty

#1572 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

sestra pravi kolace za veceras :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ....sad se zabrinula da li ce se svi moci okusiti :run:
amrica

#1573 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

Pozdrav svima.

Sve ovo ide toliko dobro da prosto ne mogu vjerovati. :-D

Sve je vec receno i vidjeno, da se ne ponavljam, ali emocije se nisu puno stisale.

A poseban dio dogadjanja koji djeluje tako pozitivno je broj ljudi koji su se uclanili na forum samo zbog ove akcije i svoj prvi post postavili ovdje. :)

Vidimo se veceras, u, ispred i okolo Palme... :-)
maybelline

#1574 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

amrica wrote:Pozdrav svima.

Sve ovo ide toliko dobro da prosto ne mogu vjerovati. :-D

Sve je vec receno i vidjeno, da se ne ponavljam, ali emocije se nisu puno stisale.

A poseban dio dogadjanja koji djeluje tako pozitivno je broj ljudi koji su se uclanili na forum samo zbog ove akcije i svoj prvi post postavili ovdje. :)

Vidimo se veceras, u, ispred i okolo Palme... :-)

Eh ovo ti je odlicno, mislim da ce i biti tako :lol: Neka, sto vise, to bolje! Bravo mi! :thumbup:
Bistra_boza

#1575 Re: Haram im bilo.....

Post by Bistra_boza »

Kurty kad ce se znati za stalu, jel projekat odobren i kad ce poceti graditi?
Locked