Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Mariella

#1551 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mariella »

I meni je Scrubs smijesna :thumbup: Al su zato i te druge dvije spomenute :lol: A npr. rules of engagement sto neko jos gore spomenu mi je skroz prosjecna serija, ono za pogledat kad naidje na tv-u, a nikako ne za skidat i gledat sve redom :lol: Al sta ces, ukusi se razlikuju, nece se niko slozit 100 % :D
Jeff Bingham

#1552 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jeff Bingham »

Mariella wrote:I meni je Scrubs smijesna :thumbup: Al su zato i te druge dvije spomenute :lol: A npr. rules of engagement sto neko jos gore spomenu mi je skroz prosjecna serija, ono za pogledat kad naidje na tv-u, a nikako ne za skidat i gledat sve redom :lol: Al sta ces, ukusi se razlikuju, nece se niko slozit 100 % :D
:shock: :shock: :shock:
prokleta bila :D :lol:
Skockoloptica

#1553 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Skockoloptica »

Baš super da sam nabasala na ovu temu, jer kako ide zime...skidanje serija s neta i gledanje je jedan od najinteresantnijih hobija. TV je totalno prevaziđen.

Skinula sam prvih par epizoda Modern Family...i još uvijek je ne kontam. Ipak, dat ću šansu još nekim epizodama...

Entourage - pregledala sve sezone. Vrlo interesantna priča, ali me happy ending na kraju nekako vratio u taj Hollwoody-ski mainstream kada je riječ i o filmovima i serijama, tako da sam na kraju ostala malo razočarana. Ali kako god, vrlo zanimljiv "insight" kada je riječ o životu poznatih.

I na kraju...fascinara me Mad Men priča. Šovinizam 60-tih, cuga i cigare na sve strane, razvoj brand-ova koji su i nama danas poznati, odnos muškarca i žene...Definitivno jedna od najzanimljivih priča iz nama, ne tako davne historije. Toplo preporučujem.

HIMYM - simpatična kopija Friendsa. Glumačka postavka i nije baš najbolja. Barney je dalekoooo ispred svih ostalih. I iako se 7 sezona emituje u Americi, nakon 5 priča postaje malo dosadna...Nekako upoznaj više tu mamu svoje djece :)

Eto...over&out :)
Mariella

#1554 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mariella »

Jeff Bingham wrote:
Mariella wrote:I meni je Scrubs smijesna :thumbup: Al su zato i te druge dvije spomenute :lol: A npr. rules of engagement sto neko jos gore spomenu mi je skroz prosjecna serija, ono za pogledat kad naidje na tv-u, a nikako ne za skidat i gledat sve redom :lol: Al sta ces, ukusi se razlikuju, nece se niko slozit 100 % :D
:shock: :shock: :shock:
prokleta bila :D :lol:
:lol: :lol: :lol:

Sorry Jeff :mrgreen:
jastuk1

#1555 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

Mariella wrote::lol: Nije problem, ljudi imaju razlicite ukuse, meni je Sheldon legendaran lik :lol: I meni kad neko kaze da mu je How I Met Your Mother bolji od Friends mislim da je lud :lol:
Oni kojima je How I Met Your Mother bolji od Friends (a među njima sam i ja :-D :-D :-D ) ne žele da daju svoje srce odvratnom, glupom, bezobraznom i krajnje NEproduhovljenom SARKAZMU kojim Friends obiluju. Maksimalna pokvarenost koja se piša po ljudskim vrijednostima i ismijava stvari koje su u suštini tužne, a ne smiješne. :x

How I Met Your Mother ima zdrav, humanistički, većinom jezički humor, dok Friends imaju sarkastično-omalovažavački humor čiji jedini cilj može biti samo genocid protiv srca i duše. Patetični su u svom idijotluku i ifrizluku.
Jeff Bingham

#1556 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jeff Bingham »

dati svoje srce? genocid protiv duse?

a sta mislis o rossovom stylingu, ili tedovoj manikuri? :D
jastuk1

#1557 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

Jeff Bingham wrote:dati svoje srce? genocid protiv duse?

a sta mislis o rossovom stylingu, ili tedovoj manikuri? :D
Nevažne trivijalnosti. :zzzz:
Mariella

#1558 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mariella »

:-) Ti prolup'o :lol:
jastuk1

#1559 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

Mariella wrote::-) Ti prolup'o :lol:

Ma samo nek je tebi fino na toj plaži, pa nek sam ja i prolupo. 8-)
Mr. Brightside

#1560 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mr. Brightside »

o ukusima raspravljate :zzzz:
Mariella

#1561 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mariella »

jastuk1 wrote:
Mariella wrote::-) Ti prolup'o :lol:

Ma samo nek je tebi fino na toj plaži, pa nek sam ja i prolupo. 8-)
Fino nego sta :D
BJB

#1562 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Image
Yes, nema smisla raspravljati...
Od serija sam gledala svasta..House je odlican, UVod u anatomiju super, Scrubs ako nema nista drugo, Freaks-isto tako, Monk-ako mi je bas dosadno, al' su zato Bones zakon.. Sad sam nasla sestu sezonu na internetu i pregledala dvjie zadnje, pa cu od prve svaki dan po jednu...
Zaboravih spomenut, Red Dwarf i narafno Only Fools and Horses, neprevazidjeno..
zamzija

#1563 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

Ma - sto ljudi , sto ćudi :D

Meni je HIMYM - odlična serija ( vjerovatno što prikazuje ljude moje generacije, imaju pravo dobrih zezancija, režija je izvrsna a i oni dobro glume :) )
Friends su mi okej, simpa - ali mi je himym puno bolja...
Neko je spomenuo Scrubs - nije mi ništa posebno, mogu a i ne moram da je gledam
Rules of Engagement mi nije smiješna, likovi su po meni okej, ali mi ne glume baš pretjerano dobro ( ne možemo uporediti Rusella sa Barnijem, u biti glume slične likove, ma ovaj Barniju nije ni do koljena )
Meni je odlična Modern Familly - duhovita je a i nije "tipični" sitcom, sa smijehom u pozadini
Volim i Raymonda ( pola moje raje ne voli tu seriju ) - smiješni su mi jer me podsjećaju na moju familiju :-D
I dobri su mi Will i Grace ( neprevaziđena Karen )
Neko je spomenuo Bones - gledam seriju dobra mi je ali mi je recimo simpatičnija Castle
itd itd ... :D kao što rekoh sto ljudi , sto ćudi :D
alica.k

#1564 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

ova the middle :D isto jako smeeeeeesna :D
jastuk1

#1565 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

armin.i.am wrote:o ukusima raspravljate :zzzz:

Ne raspravljamo o ukusima, :roll: već o različitim prirodama ljudi. :zzzz:
Mr. Brightside

#1566 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mr. Brightside »

jastuk1 wrote:
armin.i.am wrote:o ukusima raspravljate :zzzz:

Ne raspravljamo o ukusima, :roll: već o različitim prirodama ljudi. :zzzz:
sta's onda za mene reci, gadi mi se fox life :oops: :skoljka:
Jeff Bingham

#1567 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jeff Bingham »

zamzija wrote: Rules of Engagement mi nije smiješna, likovi su po meni okej, ali mi ne glume baš pretjerano dobro ( ne možemo uporediti Rusella sa Barnijem, u biti glume slične likove, ma ovaj Barniju nije ni do koljena
:shock: :shock: :shock: :lol: ne provaljuj se :D david spade je odlican glumac :) pogledaj Just shoot me

Image
Al Swearengen

#1568 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Al Swearengen »

jastuk1 wrote:Oni kojima je How I Met Your Mother bolji od Friends (a među njima sam i ja :-D :-D :-D ) ne žele da daju svoje srce odvratnom, glupom, bezobraznom i krajnje NEproduhovljenom SARKAZMU kojim Friends obiluju. Maksimalna pokvarenost koja se piša po ljudskim vrijednostima i ismijava stvari koje su u suštini tužne, a ne smiješne. :x

How I Met Your Mother ima zdrav, humanistički, većinom jezički humor, dok Friends imaju sarkastično-omalovažavački humor čiji jedini cilj može biti samo genocid protiv srca i duše. Patetični su u svom idijotluku i ifrizluku.
:thumbup: Dobra zajebancija, al fale izrazi "cinizam", "antiumjetnost" i "kliše". Ukupna ocjena: 3+
neo7

#1569 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by neo7 »

Opet odgodjen Fringe..pa nije ni cudo sto im opadne gledanost i serija se otkaze... :x
zamzija

#1570 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

Jeff Bingham wrote:
zamzija wrote: Rules of Engagement mi nije smiješna, likovi su po meni okej, ali mi ne glume baš pretjerano dobro ( ne možemo uporediti Rusella sa Barnijem, u biti glume slične likove, ma ovaj Barniju nije ni do koljena
:shock: :shock: :shock: :lol: ne provaljuj se :D david spade je odlican glumac :) pogledaj Just shoot me

Image
e meni nije :D šta'š sad :P

Neil Patrik Harris zna i gestama, i mimikom lica i bojom glasa da dočara ono što od njega zahtjeva uloga, plus što zna da pjeva i pleše, znači kompletan glumac ...
Meni je D.Spade mlak - okej je ali ništa posebno...previše je statičan za moj ukus...
U rules of engagement koriste samo riječi da iznesu humor, podbadaju jedni druge ( neke šale su mi smiješne, neke ne ) - u himym ipak idu kompleksnije - i muzikom, i konkretnom pričom, vizuelnim prikazom, kamerom, ponekad grafikom, i režijom ...radnja im je dinamičnija nego u Rul.of.E.
suncica24

#1571 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by suncica24 »

Skockoloptica wrote:Baš super da sam nabasala na ovu temu, jer kako ide zime...skidanje serija s neta i gledanje je jedan od najinteresantnijih hobija. TV je totalno prevaziđen.

Skinula sam prvih par epizoda Modern Family...i još uvijek je ne kontam. Ipak, dat ću šansu još nekim epizodama...

Entourage - pregledala sve sezone. Vrlo interesantna priča, ali me happy ending na kraju nekako vratio u taj Hollwoody-ski mainstream kada je riječ i o filmovima i serijama, tako da sam na kraju ostala malo razočarana. Ali kako god, vrlo zanimljiv "insight" kada je riječ o životu poznatih.

I na kraju...fascinara me Mad Men priča. Šovinizam 60-tih, cuga i cigare na sve strane, razvoj brand-ova koji su i nama danas poznati, odnos muškarca i žene...Definitivno jedna od najzanimljivih priča iz nama, ne tako davne historije. Toplo preporučujem.

HIMYM - simpatična kopija Friendsa. Glumačka postavka i nije baš najbolja. Barney je dalekoooo ispred svih ostalih. I iako se 7 sezona emituje u Americi, nakon 5 priča postaje malo dosadna...Nekako upoznaj više tu mamu svoje djece :)

Eto...over&out :)
Da potpisem tekst :D

Ja sam trenutno u fazonu Mad Men. Inace obozavam to razdoblje 50 - 60, zatim i samu tematiku... marketinska agencija, a onda i temu posao: zene - muskarci, tako da mi je serija pun pogodak.
Nervira me malo neko sabloniziranje musko - zenskih odnosa na ljubavnom planu, koje se sad polako uvlaci, i to insistiranje na stetnosti duhana i alkohola, koje je zapravo "peace making" sa danasnjim standardima na tu temu, ali cijela prica o brendingu, marketingu, kako stvari zapravo funkcionisu, odnosima musko - zensko na poslovnom planu, odnosima unutar grupe, politici... je odlicno predstavljena.
Cisto kao da mi serija crta moje iskustvo na tom planu.
Naravno, uz dizajn 60-tih kojim sam, ako sto vec rekoh, svakako ocarana :D

Entourage, iako mnogima plitka, meni je bila sasvim cool. Pucanje po savovima, slika svijeta iza zavjese, prikaz te supljine, praznih odnosa, paralelno sa jakim prijateljskim i porodicnim vezama... zapravo sve ono sto gledamo ili citamo po novinama prikazano iz drugog ugla...
Naravno, kraj je vise nego naivan i holivudski, sto opet ne znaci da sama serija nije vrijedna gledanja.

HIMYM... opustajuce. Fali neka dubina odnosa koju su Friends ipak imali.

Ja jos gledam Housa... cekajuci stvarnog Housa, pa da se i ja udam :D
Jednostavno... mislim da je najbolje profiliran lik, onako naporan, fascinantan, sarkastican, a opet... sasvim ljudski.
Doduse, sad mi je postala malo peglativna serija kao serija (ne lik kao lik), jer recikliraju ideje i karakterizacije ostalih likova, ali i dalje ostajem zaljubljena u Housea... lik, ne seriju.

Fali mi neka serija kao sto je West Wing, ili opet nesto poput CSI (sa pocetka price... ovo sad je potonulo samo tako), ili neki odlican SF, pa ako ima preporuka (mrsko mi svrljati po temi), vise su nego dobrodosle.
pustopoljina

#1572 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pustopoljina »

meni je csi stara ljubav :lol: house nikad nisam imala zivaca pratiti, kao ni onu greys anatomy...ali ta mad man zvuci bas privlacno po vasim opisima...cini mi se da cu to poceti gledati.
alibaba_i_30_godina

#1573 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

House i Dr. Who nisam pogledao nijednu epizodu. Jednostavno nemam volje, nekakav mi je antipatican onaj lik sto glumi House, tako da vjerovatno necu nikad ni pogledati nijednu epizodu. :mrgreen:

Meni je Grey's Anatomy odlicna!!! Ne toliko serija kao serija, vec sami glumci koji su prva klasa! Pogotovo Sandra Oh koja glumi Christinu Yang, uvijek, ali bas uvijek se najmanje 2 put nasmijem ... bilo da je rijec o nekoj njenoj recenici ili pak samo pokretu, odnosno gestikulaciji. :mrgreen:
Npr. sad u posljednjoj epizodi sam se nasmijao kada je iz one bejzbolske rukavice nagela za cuturicom, a ostali oko nje se svadjaju.
Not My Idea

#1574 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Not My Idea »

ne mogu shvatit da neko nece da gleda House-a! pa to je najbolja serija ikad, najgenijalniji lik.
jastuk1

#1575 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

NeyDan wrote:House i Dr. Who nisam pogledao nijednu epizodu. Jednostavno nemam volje, nekakav mi je antipatican onaj lik sto glumi House, tako da vjerovatno necu nikad ni pogledati nijednu epizodu. :mrgreen:

Meni je Grey's Anatomy odlicna!!! Ne toliko serija kao serija, vec sami glumci koji su prva klasa! Pogotovo Sandra Oh koja glumi Christinu Yang, uvijek, ali bas uvijek se najmanje 2 put nasmijem ... bilo da je rijec o nekoj njenoj recenici ili pak samo pokretu, odnosno gestikulaciji. :mrgreen:
Npr. sad u posljednjoj epizodi sam se nasmijao kada je iz one bejzbolske rukavice nagela za cuturicom, a ostali oko nje se svadjaju.
Ja i ti izgleda dijelimo mozak, što bi se reklo u bukvalnom prevodu (we share the brain). Moj problem sa tzv. Dr. Housom je upravo ta cinična antipatičnost, znam da je mnogima glavni lik Hugh Laurie "Tito," meni je maksimalno antipatičan i dosadan. U tom žanru, A Gifted Man koja je nedavno krenula mi je 9 od 10. :thumbup:

Grey's Anatomy nisam pratio poodavno, ali Sandra Oh, koju su mnogi kritičari maksimalno popljuvali, meni je praavo simpa. :-D

David Spade je odličan glumac, ali meni maksimalno odbojan, pa bježim podalje od filmova u kojima je on. Mada nedavno odgledah Grown Ups u kojem je on, gledo zbog Kevin James-a.

A Neil Patrik Harris je miljama ispred mnogih.

Al Swearengen, šta da kažem, znaš me bolje od mene, zahvaljujem. :lol:
Post Reply