Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Bosnolog

#1551 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

Vidis da zoom zumira brze od paparacija,budi pristojna da ne zavrsisi u karantinu Banovica kao preventivna mjera.Obzirom da si najaktivnija dama na forumu politika moglo bi se desiti da postanes politicki i svakako spremna i uspjesna buduca premijerka od Kantona pa nadalje .Nemoj samo da ti bude uzor KRADE -ZE kosorka cetverokuta premijerka djevojka u ovim njenim vaninstitucionalnim i vanbracnim rabotama,.... :lol: :lol: :lol:

Budi fer i probaj shvatiti da kosorki djevojki nije lahko u njenoj cetverokutnoj premijerskoj vezi dok joj privreda tone u dugovima,narod na ulicama a stranacki sef u komsijskoj prekoalpskoj zatvorskoj buhari,....... :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1552 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

Bosnolog wrote:Vidis da zoom zumira brze od paparacija,budi pristojna da ne zavrsisi u karantinu Banovica kao preventivna mjera.Obzirom da si najaktivnija dama na forumu politika moglo bi se desiti da postanes politicki i svakako spremna i uspjesna buduca premijerka od Kantona pa nadalje .Nemoj samo da ti bude uzor KRADE -ZE kosorka cetverokuta premijerka djevojka o ovim vaninstitucaonalnim i vnbracnim rabotama,.... :lol: :lol: :lol:

Budi fer i probaj shvatiti da kosorki djevojki nije lahko u njenoj cetverokutnoj premijerskoj vezi dok joj privreda tone u dugovima,narod na ulicama a stranacki sef u komsijskoj prekoalpskoj zatvorskoj buhari,....... :mrgreen:
Ma 'ta ce Zoom :oops: :D
Vidis da pricamo o temi, a i ljubavne igre premijerke Kosor desavaju se u Hrvatskoj. :D

Ne znam jesi li citao pismo Aleksandra Stankovica upuceno Jadranki? Ako nisi, procitaj..nakon onog pisma, treba se samo poklopiti po glavi..
Bosnolog

#1553 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

Imas li link???,...je li je to Stankovic razgolacio politicki i moralno,...... :?: :razz:
plain vanilla

#1554 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

Stanković uputio pismo Kosor: Saspite: Ma, j..bite se svi skupa, bando nezahvalna!

Poštovana Jadranka,

ajmo malo u prošlost,
uvijek se lijepo vratit u stare dane…

Sjećate li se '95. i kako ste mi redigirali prvi izvještaj za radio? Martić je bombardirao Zagreb, ja sam intervjuirao ranjene, nisam znao napraviti izvještaj, a vi ste se ponudili za pomoć.

Ili kada ste me par puta vozili kući. Vi ste i tada stanovali na Ravnicama, ja na Savici, pa vam je bilo nekako usput i ne vjerujem da je bilo neka trauma. Bili ste draga kolegica u koju je pola starijih urednika bilo zaljubljeno i koja je svojom empatijom privlačila ljude. OK, ta empatija je ponekad znala i zakazati kada vam se u emisiju o prognanicima javio kakav nesretni srpski izbjeglica, ali takva su bila vremena. Dozvolu za nesreću imali su jedni, a ovi drugi dozvole su dobili nešto kasnije. I važno je da ste se vi svidjeli ovome što dijeli dozvole, pa ste ušli u HDZ i evo, danas ste tu gdje ste. I čemu ovoj patetičan uvod, čemu brljanje po uspomenama koje bi trebale biti osobna stvar, a ne žvakaća za razvlačenje po portalu.

Pa eto, pokušavam naznačiti da ste nekada imali karakteristike čovjeka, a međuvrijeme je donijelo karakteristike političara (pri čemu ne mislim da su svi političari ne-ljudi), pa ste se izmijenili do neprepoznatljivosti, a nekako vjerujem da to ne bi trebalo biti tako.

Prve naznake preobražaja pojavile su se odmah nakon ulaska u stranku. Bezrazložno ste počeli gnjaviti bivše kolege s radija da vas se mora pratiti svugdje i uvijek: kada polažete vijence, posjećujete djecu, igrate tenis, čistite nokte, idete u zoološki, letite u svemir, razmišljate o bitku... I znate kako je, ljudi u strahu za posao ispunjavali su vaše hirove, istodobno se pitajući što joj je, pa do jučer smo radili skupa, nije bila takva, čemu sve ovo… Ali OK, taština je naopaka stvar svi je imamo i ajmo u ovom trenutku zaboraviti na nju.

Stan

Međutim, možda ne bismo trebali zaboraviti stan. Kažem MOŽDA, jer prošle su neke godine i nije taj stan više tako aktualan, sve se o njemu zna, zna se da ste ga dobili za poslušnost HDZ-u, zna se da je taj stan veći nego vam pripada, ali opet, Šeks je dobio veći, i Glavaš je dobio veći, i Praljak, i Vidošević, i Tolj, i ovaj, i onaj, i nije u redu da se samo vama to nabija na nos. Ali, draga Jadranka, šta vas briga za nos, kolega Hebrang će ostati upamćen po njemu, a vi biste trebali po jednom drugom organu, po organu koji imaju oni hrabriji, oni koji mogu izaći pred ljude i reći: "Da, stan nisam baš najsretnije stekla, ali ima načina da se to popravi. Možda da pokušam pomoći onom nesretnom momku koji je nekada živio u tom stanu. Ništa me ne košta, čovjek skapava gladan, možda padne i neki plus kod onog gore…"

Zašto šaljete Đakića i 12 uvrijeđenih mome uredniku?

I sada ćete reći da se ponašam paternalistički i, što je najgore, bit ćete u pravu, ali, draga Jadranka, pa učio sam od najboljih. Od vas, dakako! Pa niste li vi cijelu jednu populaciju paternalizirali (ili, da budemo precizniji, maternalizirali)? Niste li vi kao braniteljska majka ljudima isposlovali mirovine, a kada to kažem u emisiji onda dignete Đakića i još njih 12, pa ih uvrijeđene šaljete kod mog urednika da traže isprike i penale, i zadovoljštinu, i čast, i ponos, i ugled. (K'o da ugled stanuje na HRT-u.) I vi ste im isposlovali mirovine, a ja sam kriv za to. Ma hajte! Pa nismo djeca, odrasli smo ljudi koji znaju da stvari tako funkcioniraju, da ste godinama kupovali socijalni mir, da ste potpisivali sve i svašta (recimo Aluminij), ali 2011. je. Možda treba preispitati sve te potpise, možda je pola milijuna previše, možda je došlo vrijeme, možda, možda, možda. Eto, idealiziram stvari, ali može mi se. Nisam ucijenjen ničim, osim stambenim kreditom u Zagrebačkoj banci, ali i njih 'ko jebe, bit će za mene krovova.

Čime su vas ucijenile protuhe?

A pod koji ćete se vi sakrit jednog dana? Čime su vas ucijenili lopovi, lažovi, sjecikese, mlatimudani, ništarije, protuhe, lijenčine, pa da s njima sjedite skupa i igrate preferans. Čemu više ta lažljiva muška banda, ta prijetvorna momčad ratnih profitera? Imate već neke utakmice u nogama, što ne birate društvo, zar nije bio dovoljan obožavani Sanader? Zar vas već nije dovoljno izmajmunirao? Čemu riskirate sutrašnja opravdanja da niste znali, da su se činili finim momcima, da im znate roditelje, da je to bio samo jedan ples, a oni su vas napili i iskoristili na prijevaru?

No, dobro, vaša stvar. Punoljetna ste cura, sami birate društvo, ali jedno drugo društvo samo nije izabralo vas i eto, ako imate vremena, molim za malo pažnje.

Draga Jadranka Kosor, hvala vam na zagrljajima s Pahorom, hvala vam na Europi, hvala vam na odlučnom Bajiću, hvala vam na NATO-savezu, na brizi za branitelje, majke, rodilje, dojilje, hvala vam na one dvije vožnje u favoritki od prije 15 godina i hvala vam na redigiranju tekstova. MEĐUTIM, čini mi se da je došlo vrijeme za neke druge teme. Nekako mi se čini da je došlo vrijeme za svođenje računa, a oni izgledaju ovako:

2007. obećanje 2011. ispunjenje
- smanjenje nezaposlenosti na 7% - nezaposlenost 14%
- smanjenje deficita na 0% - deficit 10%
- rast BDP-a na 7% - pad BDP-a 1,5%
- rast industrijske proizvodnje 3% - pad 1,8%
- smanjenje zaduženosti zemlje - povećanje na 46 milijarde dolara
- smanjenje nelikvidnosti sa 18 milijardi kn - povećanje nelikvidnosti na 37 milijardi
- smanjenje uvoza hrane - povećanje za 10%
- smanjenje PDV-a od 22% - povećanje na 23%
- porast inozemnih ulaganja - pad inozemnih ulaganja za 3 puta
- smanjenje javne uprave za 10% - smanjenje za 0,5%
- aktiviranje ZERP-a - odustanak od ZERP-a
- izgradnja autoceste do Dubrovnika - nije realizirano
- pomoć mladim obiteljima za kupnju stana - kupljeno 12 stanova
- broj insolventnih tvrtki 2300 - broj insolventnih tvrtki 31000
- …itd, itd, itd - …itd, itd, itd

Duboko udahnite i zagledajte nam se u oči

I šta sad? Pa ništa... nekako si mislim, poštovana Kosor, da bi bilo tako lijepo, tako čovječno, tako humano, tako hrvatski, tako građanski, tako manjinski, tako heteroseksualno, tako homoseksualno, tako animalno, tako lezbijski, tako faunski, tako floralno, tako srpski, tako ciganski, tako europski, tako ustavno, tako logički da nakon sve ove muke, nakon svih ovih porođaja, nakon konstantnog daveža, lažnog osmijeha, tužnog trijumfalizma, nespretnog izvlačenja, izvrtanja riječi, izvrtanja smisla, izvrtanja logike, jednom riječju teškog izmotavanja, stanete pred kamere nakon Dnevnika, napravite frizuru, odjenete onaj crveni kostim što vam ističe struk, stavite broš, uzmete torbicu koju ste imali s Obamom, duboko udahnete, al' ono, baš duboko, duboko, zagledate se u oči svakom Hrvatu i građaninu, al' ono, baš hipnotički, sugestivno, da nas prođu srsi k'o od Mate Granića, i napokon kažete:

"MA, JEBITE SE SVI SKUPA, BANDO NEZAHVALNA!"

I… odete s ekrana.

Uuu, to bi bio potez! Kluzov potez. Prvo sunovrat, pa luping s dvostrukim okretom oko osi i onda pod 3 G uzdizanje u prostor političke invencije. Neviđeno za ove prostore. Nakon toga sigurno bih glasao za HDZ. Bih, majke mi! Meni je to uvrnuto i sviđa mi se maksimalno i za mene biste bili… a šta ja znam, nešto između Nade Dimić, majke Tereze i Niki Belucci. Međutim, ako vam baš nije glavni prioritet dobiti mene za glasača, postoji i alternativa. Vratimo se na vrijeme neposredno nakon Dnevnika, ono vaše duboko uzimanje zraka, ono vaše zagledavanje u dušu svakog hrvatskog čovjeka i napokon riječi:

"LJUDI, JA JEDNOSTAVNO NE ZNAM!"

Ova opcija, poštovana Jadranka, također ima izvjesnih prednosti, mislim da čak ne morate ni otići s vlasti, ne morate otići iz stana, iz EPH, Vjesnika, s televizije, ma ne morate otići nigdje. Budite tu s nama, primit ćemo vas kao najbližu, sve će biti nekako relaksiranije, ja ću vam skuhati kavu, pojest ćemo nešto, sjetit ćemo se starih vremena, i kako se Stazić zatvarao u sobu i pisao one svoje lude komedije, kako su vas salijetali udvarači, i kako je nekad k'o fol bilo više ljudskosti, i kako smo se svi nekako više cijenili i poštivali, a kada vam dosadi, kada se umorite od sentimenta, ako dopuštate, draga Jadranka, ovaj put ja ću vas odvesti kući kao vi mene nekada, jer eto, u međuvremenu sam kupio auto, po diskontnoj cijeni, istočnoevropski, i, vjerujte mi, iznenadit ćete se, dobar je, dobaar! K'o i favoritka, ako ne i bolji.

S poštovanjem,
Aleksandar Stanković, Danas.hr
Bosnolog

#1555 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

Auuuuuu ovaj Stankovic je ovim pismom unistio i nju i njenu stranku,.....Ovo mu ga dode kao bumerang detaljnije analize proslosti,.....Nema nista gore nego kada si javna licnost a imas materijala i mnogo zivotnih kao i politickih repova iza sebe na koje ti mogu stajati ili te za njih povlaciti novinari,.....Novinari to znaju najbolje stilski doraditi i eterirati...Nije bez veze ona narodna ako zelis nekog da upoznas i saznas ko je i kakv je dadni mu moc odnosno vlast,.....Mada se nadu rijetki koje ne promjeni ta uloga,..

Sve u svemu Krade-Ze zasigurno tone u Croatia-i na nadolazecim izborima samo ako to bude znao SDP iskoristiti,.Mada je vreo krompir teske privredne i politicko turbulentne sadasnjice kojoj je kumovao KRADE-ZE,...
plain vanilla

#1556 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

Bosnolog wrote:Auuuuuu ovaj Stankovic je ovim pismom unistio i nju i njenu stranku,.....Ovo mu ga dode kao bumerang detaljnije analize proslosti,.....Nema nista gore nego kada si javna licnost a imas materijala i mnogo zivotnih kao i politickih repova iza sebe na koje ti mogu stajati ili te za njih povlaciti novinari,.....Novinari to znaju najbolje stilski doraditi i eterirati...Nije bez veze ona narodna ako zelis nekog da upoznas i saznas ko je i kakv je dadni mu moc odnosno vlast,.....Mada se nadu rijetki koje ne promjeni ta uloga,..

Sve u svemu Krade-Ze zasigurno tone u Croatia-i na nadolazecim izborima samo ako to bude znao SDP iskoristiti,.Mada je vreo krompir teske privredne i politicko turbulentne sadasnjice kojoj je kumovao KRADE-ZE,...
Rekoh ti, bas ju potopio. Nakon ovog pisma je trebala uzeti torbu i otici kuci, ali simptomaticno za visoke duznosnike kako Hrvatske tako i nase drage BiH, da svega imaju, ali obraza (stida) nemaju.
Bosnolog

#1557 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

zoom66 wrote:
Bosnolog wrote:Imas li link???,...je li je to Stankovic razgolacio politicki i moralno,...... :?: :razz:

vala poshteno da ti rechem :D nije bilo bash moralno ovako nastupiti oralno :D bash je bio zlochest :D
Ma ono je bilo vise nego oralno,kako bih rekao lnoana uz boju i marku predpremijerkinih underwear-a, :mrgreen:
Bosnolog

#1558 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

plain vanilla wrote:
Bosnolog wrote:Auuuuuu ovaj Stankovic je ovim pismom unistio i nju i njenu stranku,.....Ovo mu ga dode kao bumerang detaljnije analize proslosti,.....Nema nista gore nego kada si javna licnost a imas materijala i mnogo zivotnih kao i politickih repova iza sebe na koje ti mogu stajati ili te za njih povlaciti novinari,.....Novinari to znaju najbolje stilski doraditi i eterirati...Nije bez veze ona narodna ako zelis nekog da upoznas i saznas ko je i kakv je dadni mu moc odnosno vlast,.....Mada se nadu rijetki koje ne promjeni ta uloga,..

Rekoh ti, bas ju potopio. Nakon ovog pisma je trebala uzeti torbu i otici kuci, ali simptomaticno za visoke duznosnike kako Hrvatske tako i nase drage BiH, da svega imaju, ali obraza (stida) nemaju.
Zato se prijetelj Eno uzivio u fotomontirana objasnjenja zivotnih tegoba i nesuglasica oko nase kone premijerke,..

Neka je ziva i zdrava,sama je kriva sto se nije mogla samokontrolisati a zaboravila je na ono sto je bila prije nego je postala prva i najmocnija dama susjedne drzave,.

Balkanski mentalitet je nenadjebiv,....... :razz:

stari grad Visegrad

#1559 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stari grad Visegrad »

Kada Eno ostampa knjigu sa svim slikama , odmah cu je kupiti :))))
hercegovac_pravi

#1560 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hercegovac_pravi »

"Nisko da niže ne može": HDZ-u samo 6,6 posto podrške!
14. 03. 2011. • 22:37 S. B.
HDZ, Hrvatska /
- Ako bi sutra u Hrvatskoj bili održani izbori najviše glasova dobio bi SDP, 30 posto, HDZ bi podržalo 6,6 posto građana, dok je 42 posto neodlučnih, rezultati su ankete GFK-a i RTL-a.
Među pojedincima najbolje se kotira predsjednik Ivo Josipović, zatim Vesna Pusić, a tek je na trećem mjestu Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, prenose hrvatski mediji.

U cijeloj Hrvatskoj većina građana je za što skorije izbore, posebno u Zagrebu i Slavoniji gdje su trenutno i najjači antivladini protesti.
Dooobra...
vee-jay

#1561 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vee-jay »

hercegovac_pravi wrote:
HDZ, Hrvatska /
- Ako bi sutra u Hrvatskoj bili održani izbori najviše glasova dobio bi SDP, 30 posto, HDZ bi podržalo 6,6 posto građana, dok je 42 posto neodlučnih, rezultati su ankete GFK-a i RTL-a.
Među pojedincima najbolje se kotira predsjednik Ivo Josipović, zatim Vesna Pusić, a tek je na trećem mjestu Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, prenose hrvatski mediji.

U cijeloj Hrvatskoj većina građana je za što skorije izbore, posebno u Zagrebu i Slavoniji gdje su trenutno i najjači antivladini protesti.
Dooobra...
:thumbup:

na tren sam pomislio kako bi to bilo kad bi HDZ u potpunosti nestao, wow :shock: :D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
hercegovac_pravi

#1562 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hercegovac_pravi »

vee-jay wrote:
hercegovac_pravi wrote:
HDZ, Hrvatska /

Dooobra...
:thumbup:

na tren sam pomislio kako bi to bilo kad bi HDZ u potpunosti nestao, wow :shock: :D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sumnjam da će u potpunosti nestati ali da neće biti dio vladajuće klike nakon pristižućih izbora je skoro sigurna stvar.
A onda stižu Milanović i SDP. Šta misliš što su se ovi "naši" HDZ-eovi ovoliko usplahirili ovu zadnju godinu dana? :dance:
black

#1563 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by black »

Taj dan se ni po čemu nije razlikovao drugih.

Kava je bila očajna, lift u kvaru, a glupača koja me mijenja kada sam na terenu nije se pojavljivala i j…o sam joj mater po 151. put. Tražim li previše ako očekujem da se prema meni pokazuje barem minimalno poštovanja? Pa ipad sam j…ni urednik. I najsposobniji od svih nas ovdje, a nema nas puno. Nemam pojma kako uopće pokrivamo sve događaje. Mala smo radio postaja i sponzorima uopće nismo zanimljivi.

Dok sam motao i pripaljivao, pitao sam se što je do vraga dovelo tu ženu k nama. Koliko mi je poznato, nitko je nije poslao… ako shvaćate što želim reći. Baba se samo pojavila niotkuda i Marijana joj je ugovorila sastanak sa mnom. Pa, neće se baš usrećiti ovdje. Bog zna da nitko od nas nije.

Moje su misli odlazile u dim dok sam promatrao kako se brojke na olinjalom kalendaru počinju migoljiti po cijelom zidu, poput žohara. Možda su to i bili, svakakvih gadarija uzgojili smo ovdje. Ne sjećam se kada je posljednji put netko pokušao očistiti studio. Marijana se fura na nekakav dark, pa valjda voli prašinu i paučinu koja se kao zavjesa spušta sa stropa i obavija predmete.

Tri jointa kasnije, čulo se kucanje i baba je ušla. Počela je glasno kašljucati, očito joj je smetao dim. J…ga, morat će se naviknuti na to ako želi raditi ovdje. Vidio sam fina neka dama, oprezno se spustila na stolac, uspravnih leđa kao carica. Imala je nekog ponosa u očima, to mi se uopće nije svidjelo. Pružila mi je nekakav papir, valjda životopis. Hahahahah! Krenuo sam s uobičajenim rešetanjem.

‘Vidim, pravnica ste i imate novinarskog iskustva… i na radiju. Dobro je to’, rekao sam, strijeljajući je pogledom. Bacio sam te papire među ostale koji će završiti u smeću i još je jednom odmjerio. Njezino lice mi je izgledalo nekako poznato. Tamnosmeđe kovrče uokvirile su lice čvrste čeljusti, a nos onako malen, prgav, ne, uopće mi se nije sviđala.

Obećala je da će raditi za baš onaj bijedan iznos koji smo nudili. Radila bi bilo što, dodala je, s nekakvim malim uzdahom kojega nisam znao protumačiti. Navodno joj ne polazi za rukom zaposliti se, požalila se.

Kad je počela nabrajati puste nagrade i priznanja, odmah sam je zaustavio da joj kažem kako joj to ništa neće promijeniti bude li radila ovdje. Svidjelo mi se samo to što je istaknula kako je svom posljednjem šefu postala vjerna desna ruka, pa postoji mogućnost da se to dogodi i ovdje. Baš lijepo.

Dok je odlazila, odmjerio sam i pozadinu. Baba se za svoje godine drži, pomislio sam, još uvijek mozgajući odakle mi je poznato to lice. Kao da nešto nije bilo u redu, ta frizura možda, ili šminka, ili jednostavno činjenica da sam bio napušen kao stoka. A još nije bilo ni podne.

Sat vremena kasnije, bacio sam pogled na te njezine papire da ih ipak malo bolje pogledam. Smrznuo sam se i… počeo se smijati, smijati kao luđak, moj smijeh odzvanjao je u praznom studiju i nitko ga, zbog zvučne izolacije, nije mogao čuti.

J…na Jadranka Kosor!!!

piše: Iva Pejković
Abacija

#1564 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Abacija »

Ja' dobre temeeeeeeeeee! :sax:
ČikaJosip

#1565 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ČikaJosip »

HDZ, Hrvatska /

Tko išta zna o politici i statistici zna da je ovo glupost. Istina jeste da su sada izbori da bi HDz izgubio glat. Ali sumnjam da bi dobio ispod 20%, vjerojatno bi to bilo oko 22-25%.

Tko je ikada imao statistiku vidjeo je da je ta anketa RTL-a neprofesionalno urađena i nereprezentativna.
ultima_palabra

#1566 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Nema šanse, sa 10% bi se mogli nogama u guzicu udarati... s tim da se taj procenat smanjuje sa svakim danom na vlasti.
ČikaJosip

#1567 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ČikaJosip »

ultima_palabra wrote:Nema šanse, sa 10% bi se mogli nogama u guzicu udarati... s tim da se taj procenat smanjuje sa svakim danom na vlasti.
Pa 10% će nabirikati samo od onih koji od njih žive. Dakle državni do općinski službenici i namještenici, neka javna poduzeća, pa onda članovi i njihove obitelji. Isto tako ti ovamo kod nas HDZ BiH, SDA ne mogu pasti ispod 20% radi ovih i ovakvih ljudi.
ultima_palabra

#1568 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

ČikaJosip wrote:
ultima_palabra wrote:Nema šanse, sa 10% bi se mogli nogama u guzicu udarati... s tim da se taj procenat smanjuje sa svakim danom na vlasti.
Pa 10% će nabirikati samo od onih koji od njih žive. Dakle državni do općinski službenici i namještenici, neka javna poduzeća, pa onda članovi i njihove obitelji. Isto tako ti ovamo kod nas HDZ BiH, SDA ne mogu pasti ispod 20% radi ovih i ovakvih ljudi.
Da, ali miševi prvi bježe s broda koji tone ;-)
Meho Kodro

#1569 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Meho Kodro »

Dobra djela odjekuju svijetom
Prosvjednici iz Zagreba dirnuli Japance do suza

Nakon što su dirnuli Japance kada su prošlu subotu zastali pred japanskim veleposlanstvom i u tišini zapalili svijeće, organizatori prosvjeda u Zagrebu ovaj su put pozvali sve da ponesu po jednog papirnatog ždrala koje će zajedno ostaviti pred veleposlanstvom.

Niz dirljivih zahvala japanskog naroda i dalje se nastavlja na Youtubeu, gdje je objavljen video prosvjednika u Zagrebu koji su prošlu subotu zastali pred japanskim veleposlanstvom i u tišini zapalili svijeće za sve žrtve razornog potresa i tsunamija.

Za prosvjede u subotu 19. ožujka imaju novu ideju. Naime, organizatori prosvjeda poručili su građanima da naprave i ponesu po jednog ždrala, koje će zajedno ostaviti pred veleposlanstvom kako bi još jednom pokazali suosjećanje prema teškoj situaciju u kojoj su se našli Japanci.

''1000 ždralova = 1 želja: Japan želi preživjeti'', poručili su organizatori, a sudeći prema najavama prosvjedi u subotu bi mogli biti najmasovnij do sada, te ako bude tako ispred japanskog veleposlanstva moglo naći i desetak tisuća ždralova.

U svakom slučaju bit će to još jedna velika gesta protuvladinih prosvjednika, koja će, ne sumnjamo, ponovno Japancima prenijeti poruku da nisu sami u nevolji.
slobodni armirach

#1571 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by slobodni armirach »

Novo zaduženje: Po Bloombergu Hrvatska druga zemlja na svijetu po visini kamata

BANKE ARANŽERI, Barclays Capital, Deutsche Bank i JP Morgan službeno su potvrdile kako je Hrvatska ovog tjedna uspjela prodati treću tranšu obveznica na američkom tržištu u posljednjih 18 mjeseci.

Obveznice su bile izdane u protuvrijednosti 1,5 milijardi američkih dolara, s rokom dospjeća u ožujku 2021. godine uz kamatu od 6,3 posto. Gotovo je pa sigurno kako će se novac iskoristiti za krpanje proračunskih rupa a dio će ići i za nove investicije.

Kosor: To je dokaz da smo stabilni

Cijena je 98,2500, a "spread" (marža iznad referentne kamatne stope) je 340 BPS-a (3,4 posto) što je manje od onog koji je postignut prilikom prodaje zadnje tranše obveznica u lipnju prošle godine kada je bio na 380 BPS-a (3,8 posto). To u konačnici pokazuje da je "američko zaduživanje" stoji malo manje od onih prethodnih ministra Ivana Šukera.

Bloomberg donoseći vijest o obveznicama, ima i alarmantan detalj. "Hrvatska ima najviše kamate na svijetu nakon brazilskih kada bi se izuzeo utjecaj inflacije", navodi se u izvještaju misleći na kamate na zaduživanje na domaćem tržištu.

Premijerka Jadranka Kosor danas je odgovarajući na novinarska pitanja bila prilično tajnovita o novim obveznicama.

"Reći ću samo da je to odgovor i onima koji govore o stabilnosti Hrvatske. Obveznice su prodane što je svakako dokaz da smo stabilna zemlja", rekla je Kosor. O detaljima samog posla nije govorila jer će o tome, kako kaže, izvijestiti ministrica financija Martina Dalić kada se vrati iz SAD-a. S tim u vezi, Kosor je i najavila posebnu konferenciju za novinare.
Meho Kodro

#1572 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Meho Kodro »

Mario Mihaljević se oprostio od HDZ-a:
Bez obzira što će se prekrižiti pater, jebo vam pas mater!

POZNATI radijski voditelj i skladatelj te voditelj skupova HDZ-a 90-ih godina, Mario Mihaljević, se na vrlo originalan način oprostio od vladajuće stranke kroz pjesmu stavljenu na internet.
plain vanilla

#1573 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

Image
JADRANKA KOSOR napada "crvene", a sama se ponaša kao Mao Ce Tung. Ali ne kao pravi Mao, već kao njegova karikatura izrezana od kartona i postaljena kao eksponat za slikanje s turistima.

Tko je to izgledalo u nedjelju u Mimari, Trebala je to biti parada jedinstva i kiča, a ispao je skeč i komunistička parodija. Dok je tisuću novih članova primalo iskaznice HDZ-a, a premijerka se zaklinjala u mlade koji ubrizgavaju svježu krv oronuloj partijskoj nomenklaturi, nedostajala je samo svečana zakletva: "Danas, kada postajem član HDZ-a...".

Zato je tu bila premijerka, s isforsiranom borbenošću i jeftinim parolama. A one kao da nisu bile same po sebi dovoljno smiješne, već ih je morala popratiti mahanjem ruke koja je trebala biti stisnuta u šaku, a izgledala je kao mlitavi rekvizit. Kao Mao od kartona.

Ruganje i pljuvanje

Bilo je to ruganje. Ruganje zdravom razumu, ruganje biračima - pa čak i vlastitim, koliko god ih je ostalo - a nadasve ruganje hrvatskim građanima koji svakoga dana u sve većem broju traže što brži Kosoričin odlazak s vlasti. Ako je pljuvanje po HDZ-u proglasila sportom, premijerka u tom sportu jednako zdušno sudjeluje, uzvraćajući bespoštenim pljuvanjem po javnosti i građanima.

Takvo ponašanje sve više ulazi u sferu ozbiljne dijagnostike. Ne politološke, već one prave.

HDZ štitio sebe, ali i oporbu

Recimo, na što je ličila izjava da se oporba boji antikorupcijskih istraga u vlastitim redovima? Što je premijerka time htjela poručiti: da je HDZ punih sedam godina izbjegavao boriti se protiv korupcije u oporbenim redovima, kao što je to činio u vlastitim? Štitio je sebe, ali je štitio i oporbu. E to se zove dosljednost.

I što je Kosor mislila kad je oporbenjake optužila da se bave podjelom fotelja i da je oporbi jedini cilj osvajanje vlasti? Pa ako je već zaboravila da je glavni zadatak oporbe borba za dolazak na vlast, onda nas nije trebala podsjećati da je njezin glavni zadatak grčevita borba za ostanak u tim foteljama.

Kompliment oporbi

I uostalom, tvrdnja da se oporba dogovorila oko podjele resora uopće nije kritika na njezin račun. To je zapravo kompliment tim strankama koje se ponašaju kao "rogovi u vreći". To znači da su napokon počeli nešto raditi. Da su shvatili kako je postalo ozbiljno.

Ono što se dogodilo u Mimari bilo je obično glancanje kulta ličnosti Jadranke Kosor. Ugrožena premijerka koja se žali da je "pljuvanje po njoj postao nacionalni sport" pokušala je svom ranjenom egu priuštiti jedan welness tretman u društvu najvjernijih pristalica. Tek u takvom sigurnom okruženju smogla je hrabrosti zaprijetiti političkim protivnicima i prkositi svim onim građanima koji su se drznuli ne voljeti je.

To nije radio ni Ivo Sanader. Odnosno, radio je to - ali puno bolje. Puno uvjerljivije. On je bio pravi hrvatski Mao, Kosor je tek njegova kartonska kopija.
ultrajvosa

#1574 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultrajvosa »

Svaka čast Hrvati, trebali bi se ugledati na njih, samo što ovdje nema niko ozbiljan da organizira. Zapravo, ima ali neće da se bavi time, važno je da vi imate za kafe !!! :)
luckypot

#1575 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by luckypot »

ultrajvosa wrote:Svaka čast Hrvati, trebali bi se ugledati na njih, samo što ovdje nema niko ozbiljan da organizira. Zapravo, ima ali neće da se bavi time, važno je da vi imate za kafe !!! :)
tišu mi smo u permanentnoj krizi, tako da nemamo kad demonstrirati (osim ako nije protiv madžorizacije)...sačekaj dok oni sve završe u hrvatskoj, pa ćemo poslije kad vidimo kako je to prošlo...još uvijek su jaki ko beton - nažalost...
Post Reply