Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Madame de Pompadour

#1551 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

Lincoln-Burrows wrote:
Madame de Pompadour wrote:
ZELI SLOBODU, SLOBODU ZELI!!! :x :x :x :-x :-x
Bez vike nije potrebno, jasno je da narod želi slobodu,
ali Hamas je želi na način koji uključuje uništenje života.

On je teroristička organizacija sa neprihvatljivom ideologijom. http://bs.wikipedia.org/wiki/Hamas

Sloboda svakako ali ne može se na ovaj način.
Ne opravdavam Izrael ali nek onda UN preuzme odgovornost i riješe stvar.
Izrael neda da UN preuzme stvar, navela sam razloge u nekom o dprethodnih postova.
Hamas ili sasvim neko drugi nece promijeniti misljenje ljudi u Palestini, oni imaju jedna generalan problem kako se osloboditi okupacije!???

I prije Hamasa su sporazumi pravljeni i obecavano im je koje sto sta, ali jedan glavni i jedini uslov je sto gamad ne dozvoljavaju "Pravo na Povratak", i bez ovog nema mira!

Sve dok se pravo na povratak ne ostvari izraelci ence imati mir, i tako im i treba, tu ljudi nema zivota, tu se strah u vazduhu osjeti dok se seta ulicama, izraelci se boje svoje sjene,..zamislimo koliki je strah kad ti ides na goloruk narod sa oklopnim vozilima :shock: :shock:

Izraelci bi rado sklopili mir i rado dali paralelnu drzavu ali se boje i tog, jer moraju povezati Gazu i West Bank a kako? A ako ne daju drzavu Palestini, onda im demografska bomba prijeti i kud onda?

U Izraelu zvanicno zivi 30% Arapa, koji su jako obrazovani, izraelci im nedaju nikakve poslove i ako imas PHD mozes najvise biti nastavnik, posjetila sam mjesto zvano Dzat, arapi su dobro organizovani i dobro zive i svako ima 7-9 djece....
tornjak-bosanski

#1552 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

Bas je Hamas narodni pokret... vela havle

Apsolutno. Hajd vidi sta ti IDF kaze da znas sta mislis o Hamasu...
Point.

#1553 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Point. »

anaisa

pitanje, mozel? Jesi li ikada bila u BiH, i da li se smatras bosankom?
aseemic

#1554 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

tornjak-bosanski wrote:
Stavi se u polozaj Hamasa i reci zadnju recenicu

Valjda je do sada svima jasno o kakvoj se osobi radi...

over and out
Hamas je teroristicka organizacija, a Izrael međunarodno priznata drzava...

Pametan dečkić. :thumbup:

tornjak-bosanski wrote:

Smesan si... ako ne znas da je Hamas teroristicka organizacija, slobodno se ujedi za guzicu. :bih:
Last edited by aseemic on 06/01/2009 16:49, edited 1 time in total.
tornjak-bosanski

#1555 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

anaisa wrote:Ne ne misli tako nego zato sto je Hamas teroristicki islamisticki pokret

A-Q je teroristicki islamisticki pokret. A je li ti moram objasnjavati da se Hamas i A-Q ne podnose bas najbolje? Znam da bi volio da sve strpas u isti kos...
anaisa

#1556 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Lincoln-Burrows wrote:
ZELI SLOBODU, SLOBODU ZELI!!! :x :x :x :-x :-x
Bez vike nije potrebno, jasno je da narod želi slobodu,
ali Hamas je želi na način koji uključuje uništenje života.

On je teroristička organizacija sa neprihvatljivom ideologijom. http://bs.wikipedia.org/wiki/Hamas

Sloboda svakako ali ne može se na ovaj način.
Ne opravdavam Izrael ali nek onda UN preuzme odgovornost i riješe stvar.
Izrael neda da UN preuzme stvar, navela sam razloge u nekom o dprethodnih postova.
Hamas ili sasvim neko drugi nece promijeniti misljenje ljudi u Palestini, oni imaju jedna generalan problem kako se osloboditi okupacije!???

I prije Hamasa su sporazumi pravljeni i obecavano im je koje sto sta, ali jedan glavni i jedini uslov je sto gamad ne dozvoljavaju "Pravo na Povratak", i bez ovog nema mira!

Sve dok se pravo na povratak ne ostvari izraelci ence imati mir, i tako im i treba, tu ljudi nema zivota, tu se strah u vazduhu osjeti dok se seta ulicama, izraelci se boje svoje sjene,..zamislimo koliki je strah kad ti ides na goloruk narod sa oklopnim vozilima :shock: :shock:

Izraelci bi rado sklopili mir i rado dali paralelnu drzavu ali se boje i tog, jer moraju povezati Gazu i West Bank a kako? A ako ne daju drzavu Palestini, onda im demografska bomba prijeti i kud onda?

U Izraelu zvanicno zivi 30% Arapa, koji su jako obrazovani, izraelci im nedaju nikakve poslove i ako imas PHD mozes najvise biti nastavnik, posjetila sam mjesto zvano Dzat, arapi su dobro organizovani i dobro zive i svako ima 7-9 djece....
Zive u Izraelu, ali nemaju izraelsko drzavljanstvo, sto ih uskracuje za mnoge beneficije, imaju posebbne izraelske iskaznice, te ih nema kako ti kazes 30% vec 16-20%
RIZVA

#1557 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

To nije rat, tu nema protivničkih vojski. To je ubijanje.

Nema tu odmazde, nisu ručno izrađene rakete što ponovo padaju na izraelsku zemlju izazvale napade, već vremenska blizina izborne kampanje. To nije odgovor na završetak primirja, jer još dok je ono bilo na snazi, izraelska vojska je pooštrila opsadu Gaze i nije zaustavila svoje ubilačke napade - 256 mrtvih za šest mjeseci navodnog prekida vatre, sa ciničnim opravdanjem da su njihovi ciljevi samo pripadnici Hamasa!

To nije eksplozija nasilja. Radi se o planiranoj i već duže vrijeme od okupacionih snaga najavljivanoj ofanzivi. Još jedan korak u uništavanju otpora palestinskog naroda, koji je u zapadnom Jordanu svakodnevno izložen paklu okupacije, a u pojasu Gaze gladovanju, čija je posljedna epizoda pokolj, koji puni ekrane usred prijateljskih i prazničnih božičnih poruka.

Ne radi se ni o neuspjehu međunarodne diplomatije. To je jedan dalji dokaz saučestva sa okupatorom. I ne radi se samo o Americi koja nema ni moralno ni političko polazište, već jedan dio, naime, izraelski dio konflikta; radi se o Evropi, o razočaravajućoj slabosti, neodlučnosti i cmizdravom stavu evropske diplomatije.

Skandalozno u događanjima u Gazi je da se ona događaju, bez da se nešto događa. Nekažnjivost Izraela se ne dovodi u pitanje. I dalji nastavak kršenja međunarodnog prava, Ženevskih konvencija i minimalnih normi ljudskosti ostaje bez ikakvih posljedica. Naprotiv, čini se da će sve to biti još i nagrađeno povlaštenim trgovačkim ugovorima ili prijedlozima za ulazak Izralea u OSZE.
A kako samo nepristojno zvuče izjave iz usta nekih političara, koji odgovornost dijele jednako između okupatora i okupiranog, krvnika i žrtve. I kako je neozbiljna navodna ravnoteža odgovornosti, koja potlačene stavlja na istu razinu sa tlačiteljima.
Govor nije nedužan. Riječi ne ubijaju, ali pomažu da se zločini opravdaju i ovjekovječe.

To što se u Gazi događa je zločin. I dešava se već izvjesno vrijeme pred očima svjetske javnosti. Možda će se za nekoliko godina neko usuditi, kao što se već dešavalo u neka druga vremena, da kaže da nismo ništa znali.
anaisa

#1558 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

tornjak-bosanski wrote:
anaisa wrote:Ne ne misli tako nego zato sto je Hamas teroristicki islamisticki pokret

A-Q je teroristicki islamisticki pokret. A je li ti moram objasnjavati da se Hamas i A-Q ne podnose bas najbolje? Znam da bi volio da sve strpas u isti kos...
Ja sam zensko :) ne bi volio
Madame de Pompadour

#1559 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

da bas tako i spasa vam ago bog da nema i nece biti
KemooSA

#1560 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

aseemic wrote:
tornjak-bosanski wrote:

over and out

A ti si mi upravo poslao privatnu poruku gdje se smijes ubijenoj djeci!!!
Gadis mi se i vidi se da si fasista u pravom obliku te rijeci..
FUJ :x :x :x :x
melac

#1561 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by melac »

[/quote]
Nemam riječi, kakav "narodni" pokret.
Nema niti jedne humane stvari u njihovoj ideologiji.[/quote]

To ti mislis jer ti tako odgovara i jer si vidio na CNN i rekli su ti Izrael i SAD...[/quote]

To ti misliš jer si u SAFF-u pročitao da Hamas humana organizacija. Daj nemoj srat molim te!
Hamas je kukavička organizacija koja je svjesno ušla u konflikt sa čifutima, na štetu svojih civila, znali su da će Izrael na njihovu jednu raketu reagirati sa 100 raketa, znali su da će takva akcija dovesti do pogibije civila.
pike

#1562 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pike »

Zasto civili iz gaze ne mogu u neku od susjednih zemalja dok ovo traje, a izrael i hamas nek se rokaju kolko hoce onda. Bratski im Egipat zamandalio granicu ni komarac iz gaze ne moze prec.
tornjak-bosanski

#1563 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

aseemic wrote:
tornjak-bosanski wrote:

over and out

tornjak-bosanski wrote:

Smesan si... ako ne znas da je Hamas teroristicka organizacija, slobodno se ujedi za guzicu. :bih:

100 x ponovljena laz na kraju postaje istina. Nema nista istinito u cionizmu, tako da krades kisik dzaba....
omar little

#1564 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

anaisa wrote:
BaileyS wrote:
karanana wrote:nisam ni za publiciziranje i reklamiranje genocida putem ovih snimaka i slika. ovo su ipak necija djeca, i ovo su ljudi na kojima ne treba zaradjivati poene, jer jedno je sigurno i kod nas u bosni smo imali snimke prepolovljenih ljudi, mrtve djece ubijene snajperom i slicno pa niko nista nije uradio 4 godine. budite sigurni da izraelu niko nece nista uraditi ni za 400 godina i da sad atomsku cibne na gazu, niko im nista ne bi mogao, mozda bi tek tada vijece sigurnosti usvojilo neki poziv na primirje i to je sve.
I ja sam ubijedjen da se Palestinci nemaju cemu nadati.

Mozda u slucaju da onaj Iran dodje do atomske pa da se napravi taj neki balans straha, da se primire duhovi. Ovako, oni nemaju sta izgubiti i nastavit ce ih ubijeti jos 300 god ako treba.
Ne bi im bilo pametno, mada nemam nista protiv ukljucenja diktatorskog Irana, Izrael ima preko 200 nuklearnih bombi uredno rasporedjenih i spremnih za napad, pa da se i ta "velesila" od Irana malo smiri i spusti loptu!
krvi!!! krvi mi dajte! palestina mi nije dosta.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1565 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by -LIBERO- »

Istina,Izrael jeset medjunarodno priznata drzava,ali drzava koja se koristi teroristickim manirima,i drzava koja upotreblajva silu protiv civilnog stanovnistva.

Koja je razlika izmedju Hamasa i Izraela? Nije li onda na pomolu nova definicija...teroristicka drzava?
tornjak-bosanski

#1566 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

melac wrote:
Nemam riječi, kakav "narodni" pokret.
Nema niti jedne humane stvari u njihovoj ideologiji.[/quote]

To ti mislis jer ti tako odgovara i jer si vidio na CNN i rekli su ti Izrael i SAD...[/quote]

To ti misliš jer si u SAFF-u pročitao da Hamas humana organizacija. Daj nemoj srat molim te!
Hamas je kukavička organizacija koja je svjesno ušla u konflikt sa čifutima, na štetu svojih civila, znali su da će Izrael na njihovu jednu raketu reagirati sa 100 raketa, znali su da će takva akcija dovesti do pogibije civila.[/quote]

Sto je Armija ulazila u koflikt a znala je da je JNA jaca? Kakav crni SAFF :mrgreen:
aseemic

#1567 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

KemooSA wrote: A ti si mi upravo poslao privatnu poruku gdje se smijes ubijenoj djeci!!!
Meni je sestra u ratu poginula... kad bi tome rugao, ne bi bio ni sekundu bolji od tebe. Na svu srecu sam...

tornjak-bosanski wrote:
100 x ponovljena laz na kraju postaje istina. Nema nista istinito u cionizmu, tako da krades kisik dzaba....
OT - Zato je ova BiH kakva i jeste... na kraju ce imati buducnost kao krava u mekdonaldsu zbo tebe i tebi slicnim...
Last edited by aseemic on 06/01/2009 16:55, edited 1 time in total.
tornjak-bosanski

#1568 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

To ti misliš jer si u SAFF-u pročitao da Hamas humana organizacija
Prije sam napisao da se ne slazem sa njihovom politikom prema svom narodu, posto vidim da nisi citao prije postove...
anaisa

#1569 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

pike wrote:Zasto civili iz gaze ne mogu u neku od susjednih zemalja dok ovo traje, a izrael i hamas nek se rokaju kolko hoce onda. Bratski im Egipat zamandalio granicu ni komarac iz gaze ne moze prec.
Zato sto su takvi kavi su, a Egipat je zbog takvih 3 puta pushio foru i valjda neche vishe ili sta vec?!
karanana

#1570 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

sta znaci to OT na pocetku postova?
valjda kako sam u folu operacije trijumf, OT mi jos uvijek izgleda kao skracenica za ovaj reality show.
Madame de Pompadour

#1571 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Zive u Izraelu, ali nemaju izraelsko drzavljanstvo, sto ih uskracuje za mnoge beneficije, imaju posebbne izraelske iskaznice, te ih nema kako ti kazes 30% vec 16-20%

Ima ih draga moja 30% okruglo, radila sam na biznis analizama gdje se je dotico i broj stanovnika....na nesrecu tvoju :lol: :lol: :lol:

A sto nemaju pasos? na svojoj zemlji u svojoj drzavi, eto oni ne ratuju?

Fala bogu pa nemaju vase benefite, mogu zamisliti koji bi to benefiti bili :lol: :-D
tornjak-bosanski

#1572 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

aseemic wrote:
KemooSA wrote: A ti si mi upravo poslao privatnu poruku gdje se smijes ubijenoj djeci!!!
Meni je sestra u ratu poginula... kad bi tome rugao, ne bi bio ni sekundu bolji od tebe. Na svu srecu sam...

tornjak-bosanski wrote:
OT - Zato je ova BiH kakva i jeste... na kraju ce imati buducnost kao krava u mekdonaldsu zbo tebe i tebi slicnim...

Hehe naravno naravno, cionizam i Izrael su pravi put sa dobrobit svih nas :lol:
anaisa

#1573 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Ima ih draga moja 30% okruglo, radila sam na biznis analizama gdje se je dotico i broj stanovnika....na nesrecu tvoju :lol: :lol: :lol:

A sto nemaju pasos? na svojoj zemlji u svojoj drzavi, eto oni ne ratuju?

Fala bogu pa nemaju vase benefite, mogu zamisliti koji bi to benefiti bili :lol: :-D
Opleti :)
Lincoln-Burrows

#1574 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

Slažem se sa većonom, Izrael vodi pogrešnu politiku, njih ne opravdavam što se tiče politike,
problem je što Palestince predstavlja pogrešan pokret. Ljudi su iz očaja i bijede skloniji
ekstremistima, čega smo svjedoci svugdje u svijetu. Mislim da bi palestinski zahtjevi bili
bolje prihvaćeni da se narod okrene nekom istinskom palestnskom pokretu a ne "džihad" pokretu.
Tada bi UN mogao ucijenjivati Izrael, ovako je suprotno i samo vodi još goroj situaciji za
Palestince. Potpuno razumijem te ljude, ali zlouptrebljeni su i obmanuti.
Imali smo i mi rat.
Point.

#1575 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Point. »

Kako mi se gade anaisa i ovaj ekavski stvor aseemic. Fuj zlonamjerna djubrad, ti Anaisa ucini nam uslugu svima i nikad ne dolazi u BiH i ni za sta na svijetu ne govori da si iz BiH. Drzi se padina teroristicke drzave Izrael i uzivaj u otetoj basti i kuci. Ruka pravde mozda jeste spora, ili dodje....kad-tad.
Locked