VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#1551 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

@Smrcak

Može li svako od nas snimiti svoje roditelje kako daju izjave da su vakcine super jer su im danac djeca živa, zdrava, uglavnom mentalno neoštećena?
Smrcak15

#1552 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
eh Ovako ako sumnjate u nekoga sto govori protiv vakcinama, najbolje je onda slusati ispovijesti roditelja koja su djeca nastradala od vakcinama pa onda zakljucite je li vakcinama moze bii stetna ili ne.
Na svakog tvog roditelja dolazi jedna ili više roditelja koji imaju ispovijesti o prednostima vakcina.
Šta ćeš sad?

https://www.youtube.com/watch?v=kgtEBqVPz6E
https://www.youtube.com/watch?v=ug0tdLo3IFk dijete im umrlo jer nisu vakcinisali
https://www.youtube.com/watch?v=FdVeDZt1ov4 zazalili sto nisu vakcinisali
https://www.youtube.com/watch?v=GA6fyZNbIJ8 pokajala se sto nije vakcinisala
https://www.youtube.com/watch?v=-FXBYs2m_40
djeca koja umru od ovih bolesti, mora se prvo vidjeti da li su bili imali druge bolesti koja su ubrzale smrt.
mad_max_ba

#1553 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by mad_max_ba »

Smrcak15 wrote:
djeca koja umru od ovih bolesti, mora se prvo vidjeti da li su bili imali druge bolesti koja su ubrzale smrt.
Smrle

Imaš li djece???
Smrcak15

#1554 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:@Smrcak

Može li svako od nas snimiti svoje roditelje kako daju izjave da su vakcine super jer su im danac djeca živa, zdrava, uglavnom mentalno neoštećena?
cije roditelje

one prijasnje vakcine su bile super naspram ovih sada.
Smrcak15

#1555 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

mad_max_ba wrote:
Smrcak15 wrote:
Smrle

Imaš li djece???
imam
Bloo
Globalna šefica

#1556 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:@Smrcak

cije roditelje
one prijasnje vakcine su bile super naspram ovih sada.
Ja svoje.
Ili npr da snimim svoje prijatelje koji imaju djecu od 10 godina, a djeca vakcinisana, vesela, čila, zdrava?
mad_max_ba

#1557 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by mad_max_ba »

Smrcak15 wrote:
imam
I nisi ih vakcinisao niti jednom??
Bloo
Globalna šefica

#1558 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
eh Ovako ako sumnjate u nekoga sto govori protiv vakcinama, najbolje je onda slusati ispovijesti roditelja koja su djeca nastradala od vakcinama pa onda zakljucite je li vakcinama moze bii stetna ili ne.
Na svakog tvog roditelja dolazi jedna ili više roditelja koji imaju ispovijesti o prednostima vakcina.
Šta ćeš sad?

https://www.youtube.com/watch?v=kgtEBqVPz6E
https://www.youtube.com/watch?v=ug0tdLo3IFk dijete im umrlo jer nisu vakcinisali
https://www.youtube.com/watch?v=FdVeDZt1ov4 zazalili sto nisu vakcinisali
https://www.youtube.com/watch?v=GA6fyZNbIJ8 pokajala se sto nije vakcinisala
https://www.youtube.com/watch?v=-FXBYs2m_40
Znači u ovom slučaju je nešto drugo, a ne nevakcinacija, a u tvojim slučajevima je uvijek vakcina.
Poslije ove rečenice, da sam ti, ja bih se odjavila sa kompletnog WWW, a ne sa foruma.
foton

#1559 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by foton »

Glupo je pricati o raznoraznim "studijama" i interpretacijama... Hajmo jednostavne cinjenice - smrtnost prije i smrtnost poslije ere vakcinacije.

Smrle ne rece protiv cega su njegova djeca sve vakcinisana.
Smrcak15

#1560 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

mad_max_ba wrote:
Smrcak15 wrote:
imam
ni jednom
Smrcak15

#1561 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

foton wrote:Glupo je pricati o raznoraznim "studijama" i interpretacijama... Hajmo jednostavne cinjenice - smrtnost prije i smrtnost poslije ere vakcinacije.

jesi li citao ikad historiju o vakcinama, i sto je prije bila smrtnost velika?
Bloo
Globalna šefica

#1562 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

foton wrote:Glupo je pricati o raznoraznim "studijama" i interpretacijama... Hajmo jednostavne cinjenice - smrtnost prije i smrtnost poslije ere vakcinacije.

Ničega. Plus vodi diskusije sa pedijatrom.
evo ja nisam svoju djecu vakcinisao nakon sto sam analizirao ovu temu o vakcinama debelih 5 Godina, gledajuci dokuemntarce, emisije izjave doktora, knjige itd

djeca su zdrava, i hvala Bogu nista im ne fali.

odluka da se ne vakcinisu je nakon sto se temeljito analizirala situacija sa vakcinama.

toliko sam naucio bio o vakcinama i nekim stvarima u onom sto daju djecu da sam mogao diskusiju voditi sa pedijatrom koji nije upucuen bio nikako, pa postavim pitanja zasto se nalaze kancerogene stvari koje se daju bebama D vitamin kapima, gdje jasno evropski parlement govori da je to cancerogena sastojak a oni ga daju bebama u D vitamin kapima, i kad pitam pedijatrikinju ostane shokirana pa mora da ide da pita doktore o tome, kazu joj ma to su male kolicine da bi bile stetne :-)

pazi sad ovo sto cu ti reci

Ja kazem toj pedijatrici, pa imate D vitamin kapi u prodavnici koje nemaju aditiva, tih cencerogenih sastojaka, zasto nam dajete ove kad mozete te davati. io znas li sta mi je rekla,
Smrcak15

#1563 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

ni protiv cega
mad_max_ba

#1564 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by mad_max_ba »

Smrcak15 wrote:
mad_max_ba wrote:
Smrcak15 wrote:
imam
ni jednom
svaka čast na hrabrosti i voljnost žrtvovanja svoje djece
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1565 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

neke se odmah dobiju po rođenju tako da nemas uticaja
Smrcak15

#1566 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

mad_max_ba wrote: svaka čast na hrabrosti i voljnost žrtvovanja svoje djece
da sam ja isao na hrabrost i na osjecaje ja bi vjerovatno vakcinisao djecu

ali sam dao prednost razumu , dokazima, argumentima, naucnim studijama, , knjigama

dosao u sarajevu u ordinaciju i pitam jednog neurohirurga onako , malo razpricali se, pitam ga bili ti dao djecu svoju da vakcinisu, kaze ne bi, i nisam dalje htio zapitkivati dalje, sve mi je bilo receno :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1567 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Velkoski »

razumu hahaha
lajkujMe

#1568 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by lajkujMe »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote: djeca su zdrava, i hvala Bogu nista im ne fali.
Zahvali se ti kolektivnom imunitetu, a ne Bogu.
zasto su onda vakcinisana djeca bolesljivija od nevakcinisane prema istrazivackim studijama?
E haj sad fino stavi linkove i izvor tih "studija"
Inace " studija" davno dokazano da se 90% njih pravi zbog para tako znanstvenici sebi osiguraju platu hajmo studije praviti pa kad ih prave ne prave ih po zmanstvenim procedurama na hiljade studija izadje godisnje i vecina ne valja.
U jednoj studiji grah dobar za imunitet u drugoj kaze los za imunitet.
Ja vjerujem samo klinickim islitivanjima i ozbiljnim studijama radjene godinama na velikom broju ljudi.
I za kraj to sto su tvoja djeca trenutno zdrava ne znaci da ce ostati, ja znam 150 ljudi svi uredno vakcinisani niko nije bolesljiv, to cak ima vise veze sa pretjeranom higijenskom zastitom kod djece gdje im roditelji ne daju da se valjaju u blatu i s tim razlogom imaju oslabljeni imunitet.

I na za kraj jedan podsjetnik, prije vakcina prije samo 50-70 godina zena je rađala po 5 i vise djece razlog vrlo jednostavan ocekivalo se da ce od 5 djece 3 umrijeti prije dostignuca punoljetnosti od raznih bolesti. Smrtnost je bila ogromna danas nije sta vi mislite zbog cega?
Bloo
Globalna šefica

#1569 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
mad_max_ba wrote: svaka čast na hrabrosti i voljnost žrtvovanja svoje djece
da sam ja isao na hrabrost i na osjecaje ja bi vjerovatno vakcinisao djecu

ali sam dao prednost razumu , dokazima, argumentima, naucnim studijama, , knjigama

dosao u sarajevu u ordinaciju i pitam jednog neurohirurga onako , malo razpricali se, pitam ga bili ti dao djecu svoju da vakcinisu, kaze ne bi, i nisam dalje htio zapitkivati dalje, sve mi je bilo receno :-)
Hmm, a šta sa ovim vakcinama koje labudan spominje?
Smrcak15

#1570 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

lajkujMe wrote: E haj sad fino stavi linkove i izvor tih "studija"
Inace " studija" davno dokazano da se 90% njih pravi zbog para tako znanstvenici sebi osiguraju platu hajmo studije praviti pa kad ih prave ne prave ih po zmanstvenim procedurama na hiljade studija izadje godisnje i vecina ne valja.
U jednoj studiji grah dobar za imunitet u drugoj kaze los za imunitet.
Ja vjerujem samo klinickim islitivanjima i ozbiljnim studijama radjene godinama na velikom broju ljudi.
I za kraj to sto su tvoja djeca trenutno zdrava ne znaci da ce ostati, ja znam 150 ljudi svi uredno vakcinisani niko nije bolesljiv, to cak ima vise veze sa pretjeranom higijenskom zastitom kod djece gdje im roditelji ne daju da se valjaju u blatu i s tim razlogom imaju oslabljeni imunitet.

I na za kraj jedan podsjetnik, prije vakcina prije samo 50-70 godina zena je rađala po 5 i vise djece razlog vrlo jednostavan ocekivalo se da ce od 5 djece 3 umrijeti prije dostignuca punoljetnosti od raznih bolesti. Smrtnost je bila ogromna danas nije sta vi mislite zbog cega?
E haj sad fino stavi linkove i izvor tih "studija"
bilo je nekad i na avazu, meni bas bilo cudno kada sam citao davno

Vaccinated children have up to 500% more disease than unvaccinated children
https://www.naturalnews.com/036220_vacc ... rgies.html

Large German Study Proves That Vaccine Free Children Are Healthier!
Vaccine Free Children Are Healthier
!

https://www.vaccinationinformationnetwo ... healthier/
neznaci da ce ostati, niko nikome nista na garantuje sad u ovim vremenima.

ali treba znati baratati sa rizicima, treba znati vagati stvari.....

ali ja sam inace tvrdoglav insan, to su osjetili mnogi na ovome forumu u diskusijama samnom , pa kad su meni stali pedijatri na zub sa kancerogoenim sytvarima i nece da mi daju cistiju varijantu samo sto su u ugovoru sa tom firmom koja im isporucuje...shvatio sam da moram stvari uzeti u svoje ruke....

ja sma morao analizirati, od historije vakcina, pa sve periode prije vakcinama i poslije vakcinama, anilizirao diagrame , i mnogo toga jos da bi donio konacnu odlouku, moras razmisljati, a sta ako dijete dobije sta onda, a sta ako ovo a sta ako ono, morale su se sva pitanja prostudirati prije konacne odluke.
Smrcak15

#1571 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Hmm, a šta sa ovim vakcinama koje labudan spominje?
ja samo znam da je u mene mala samo dobila inekciju ili vakcinu pri rodjenu sa K-vitaminom, to inace sva djeca dobiju pri rodjenu, tad kad nisam nista znao o vakcinama.

a neznam koje dobivaju ostala djeca pri rodjenju.

vakcine su kao ruski rulet, neko pogodi nekoga mimoidje, zavisno kakav je imuni sistem i sta se aktivira tacno u tijelu i sta je zaprljano u vakcini.

imas slucajeva gdje sastojak iz vakcine se aktivirao poslije 5 Godina u djetetovom mozgu, takvi slucajev su jao teski povezati sa vakcinom kao i mnoge stvari.

a znate li da vakcine koje djecu shikate mou upravo prourokovati te iste bolesti ?

zamisli se vakcinises dijete protiv tuberkuloze i dijete fasuje tuberkulozu zbog vakcine jer se aktivirao virus iz vakcine i prouzokrovao tuberkuolozu...ili zausnjake naprimjer.
Bloo
Globalna šefica

#1572 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
ja samo znam da je u mene mala samo dobila inekciju ili vakcinu pri rodjenu sa K-vitaminom, to inace sva djeca dobiju pri rodjenu, tad kad nisam nista znao o vakcinama.

vakcine su kao ruski rulet, neko pogodi nekoga mimoidje, zavisno kakav je imuni sistem i sta se aktivira tacno u tijelu i sta je zaprljano u vakcini.

imas slucajeva gdje sastojak iz vakcine se aktivirao poslije 5 Godina u djetetovom mozgu, takvi slucajev su jao teski povezati sa vakcinom kao i mnoge stvari.

a znate li da vakcine koje djecu shikate mou upravo prourokovati te iste bolesti ?

zamisli se vakcinises dijete protiv tuberkuloze i dijete fasuje tuberkulozu zbog vakcine jer se aktivirao virus iz vakcine i prouzokrovao tuberkuolozu...ili zausnjake naprimjer.

BCG - Vakcina protiv tuberkoloze
Kada i u koliko doza?
U porodilištu. Deca koja nisu vakcinisana dan nakon rođenja, vakcinu bi morala da dobiju do navršenih 12 meseci života.

Revakcinacija: u detetovoj desetoj godini.

Hep-B - Vakcina protiv akutnog hepatitisa B
Kada i u koliko doza?
Vakcina se daje u četiri doze. Beba prvu vakcinu dobija još u porodilištu ili sa napunjenih mesec dana, drugu kad beba napuni 2 meseca, treću sa 6 meseci, a poslednju, prema indikacijama, sa godinu dana.
Bloo
Globalna šefica

#1573 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

Očito tvoja djeca nisu čista kao rani mraz ili jutarnja rosa....od vakcina.
Smrcak15

#1574 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Kada i u koliko doza?
U porodilištu. Deca koja nisu vakcinisana dan nakon rođenja, vakcinu bi morala da dobiju do navršenih 12 meseci života.

Revakcinacija: u detetovoj desetoj godini.

Hep-B - Vakcina protiv akutnog hepatitisa B
Kada i u koliko doza?
Vakcina se daje u četiri doze. Beba prvu vakcinu dobija još u porodilištu ili sa napunjenih mesec dana, drugu kad beba napuni 2 meseca, treću sa 6 meseci, a poslednju, prema indikacijama, sa godinu dana.
Kada i u koliko doza?
neznam , kolika doza.
Smrcak15

#1575 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Očito tvoja djeca nisu čista kao rani mraz ili jutarnja rosa....od vakcina.
nisu dobili nista osim K-vitamin inekcije u petu.

nikakve

BCG niti MMR itd
Post Reply