Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

seln

#1551 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

sarajevac071 wrote:
seln wrote:Inace, evo nam bajramskog izvjestaja...nek nam zive nasi lijepi silamski adeti.

Na sarajevskim ulicama sinoć od posljedica nasilja čak 68 teže ili lakše povrijeđenih osoba
Sarajevo, 09.12.2008 - FTV

Samo u dvije tuče koje su se sinoć dogodile u Sarajevu, pet osoba je zbodeno nožem, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo. Prema još nezvaničnim podacima, u tuči na području općine Stari Grad jedna je osoba zbodena, dok su četiri povrijeđene na isti način na tramvajskom stajalištu na Otoci. U najtežem stanju je 24-godišnji Adnan Sušić, koji je i nakon operacije još životno ugrožen, a nije ni poznato u kojoj od tuča je on stradao. Na sarajevskim ulicama sinoć je bilo još nasilja – posljedica toga je čak 68 teže ili lakše povrijeđenih osoba koje su od ponoći do jutros zbrinute u sarajevskom Kliničkom centru.
nemoj biti zlonamjeran znaš da to nema nikakve veze sa islamom
Naravno da nema. To sam pokazuje koliki ljakse smo svi skupa postali, koliko smo izgubili od naseg divnog, tolerantnog bosanskog islama i koliko smo postali vukovi jedni drugima. Pravi se problem oko Djeda Mraza, ti si spomenuo i novu godinu u negativnom kontekstu...a vidi nam Bajrama.
Gomila pijanih krkana i napirlitanih kurvica...quo vadis,Bosna?
chuchumbamayumbe

#1552 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

seln wrote:
sarajevac071 wrote:
seln wrote:Inace, evo nam bajramskog izvjestaja...nek nam zive nasi lijepi silamski adeti.

Na sarajevskim ulicama sinoć od posljedica nasilja čak 68 teže ili lakše povrijeđenih osoba
Sarajevo, 09.12.2008 - FTV

Samo u dvije tuče koje su se sinoć dogodile u Sarajevu, pet osoba je zbodeno nožem, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo. Prema još nezvaničnim podacima, u tuči na području općine Stari Grad jedna je osoba zbodena, dok su četiri povrijeđene na isti način na tramvajskom stajalištu na Otoci. U najtežem stanju je 24-godišnji Adnan Sušić, koji je i nakon operacije još životno ugrožen, a nije ni poznato u kojoj od tuča je on stradao. Na sarajevskim ulicama sinoć je bilo još nasilja – posljedica toga je čak 68 teže ili lakše povrijeđenih osoba koje su od ponoći do jutros zbrinute u sarajevskom Kliničkom centru.
nemoj biti zlonamjeran znaš da to nema nikakve veze sa islamom
Naravno da nema. To sam pokazuje koliki ljakse smo svi skupa postali, koliko smo izgubili od naseg divnog, tolerantnog bosanskog islama i koliko smo postali vukovi jedni drugima. Pravi se problem oko Djeda Mraza, ti si spomenuo i novu godinu u negativnom kontekstu...a vidi nam Bajrama.
Jos ce ispasti da je Bozic cestitiji od Bajrama!
8-) :-)
neprilagodjena

#1553 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by neprilagodjena »

Treba imati respekt prema svim praznicima a ne samo prema praznicima koji spadaju u tvoju vjeru!!
seln

#1554 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

chuchumbamayumbe wrote:
seln wrote:
sarajevac071 wrote: nemoj biti zlonamjeran znaš da to nema nikakve veze sa islamom
Jos ce ispasti da je Bozic cestitiji od Bajrama!
8-) :-)
Braca, ne reci glasno....vidio sam svega u zivotu....
puterice koje na Bozic planiraju izgubiti ono sto se samo jednom gubi.....trovanja alkoholom...porodicne svadje koje zavrse razvodom...
otisli smo mi davno u qratz i praznici su nam samo izgovor za divljanje.
sarajevac071

#1555 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by sarajevac071 »

neprilagodjena wrote:Treba imati respekt prema svim praznicima a ne samo prema praznicima koji spadaju u tvoju vjeru!!
apsolutno
Abacija

#1556 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

zonbirile wrote:udario himber u glavu.
Sta Ceric stavlja u taj himber? :-)
zonbirile

#1557 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

seln

ima i molitva Božična tih curica:Sveta Marijo,ti koja si začela ne zgrešeći,učini da ja zgrešim,a ne zanesem.

abacija

ne znam za himber,ali u glavu gore od extazija-ludilo,mješaju im se boje,ne valja ni za nas ni za njih,a Reis je ionako iznad svega.
tranquil

#1558 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by tranquil »

chuchumbamayumbe wrote:Vidim da jos niko nije odgovorio na moj konstruktivni i nadasve kompromisni prijedlog!
Ovo pogotovu vazi za one koji smatraju da ce njihovo dijete biti "ugrozeno" ili sta vec ne.
chuchumbamayumbe wrote:Po anketi ispada da skoro 90% ljudi nema nista protiv Deda Mraza, prema tome, zasto ne vidim razloga zasto ga protjerivati?
Neka dodje DM u obdaniste, neka obraduje djecu (ciji roditelji to zele), a oni koji misle da to nije za njihovu djecu neka odu u drugu prostoriju dok DM ne odradi sto ima.Isto kao i sa vjeronaukom. Neka razdvoje djecu, kao i za vrijeme vjeronauke, i to je to.
I mirna Bosna.
Ha ja.

8-)
Pa eto, ako je prijedlog dat u sarkastičnom tonu, hajde de, da ga i ja podržim :-) Ovim forumom je u zadnje vrijeme prošlo toliko nevjerovatnih postova, od kojih su mnogi dati u sarkastičnom, a mnogi nažalost u ozbiljnom tonu tako da više ne znam šta pisac stvarno misli.

Međutim, ozbiljno govoreći, razdvajanje djece mi je loša ideja pri vjeronauci u javnim vrtićima, i ostaje loša ideja pri primanju poklona u istim.
Abacija

#1559 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

tranquil wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Vidim da jos niko nije odgovorio na moj konstruktivni i nadasve kompromisni prijedlog!
Ovo pogotovu vazi za one koji smatraju da ce njihovo dijete biti "ugrozeno" ili sta vec ne.
chuchumbamayumbe wrote:Po anketi ispada da skoro 90% ljudi nema nista protiv Deda Mraza, prema tome, zasto ne vidim razloga zasto ga protjerivati?
Neka dodje DM u obdaniste, neka obraduje djecu (ciji roditelji to zele), a oni koji misle da to nije za njihovu djecu neka odu u drugu prostoriju dok DM ne odradi sto ima.Isto kao i sa vjeronaukom. Neka razdvoje djecu, kao i za vrijeme vjeronauke, i to je to.
I mirna Bosna.
Ha ja.

8-)
Pa eto, ako je prijedlog dat u sarkastičnom tonu, hajde de, da ga i ja podržim :-) Ovim forumom je u zadnje vrijeme prošlo toliko nevjerovatnih postova, od kojih su mnogi dati u sarkastičnom, a mnogi nažalost u ozbiljnom tonu tako da više ne znam šta pisac stvarno misli.

Međutim, ozbiljno govoreći, razdvajanje djece mi je loša ideja pri vjeronauci u javnim vrtićima, i ostaje loša ideja pri primanju poklona u istim.
Ocigledno je da je @chuchumbamayumbe bio ironican. Ali kad bi prijedlog stvarno postojao onda bi se nabavio dovoljan broj paketica, tako da bi i ona djeca, ciji roditelji ne zele da vide Djeda Mraza, dobili paketice, pa bilo to na hodniku od vaspitacice ili putem poste.
zonbirile

#1560 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

pa može se dati na času vjeronaku uz prigodan program,a i paketići da budu prigodni,ha ha ha
istocnjak

#1561 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

Abacija wrote:Ocigledno je da je @chuchumbamayumbe bio ironican. Ali kad bi prijedlog stvarno postojao onda bi se nabavio dovoljan broj paketica, tako da bi i ona djeca, ciji roditelji ne zele da vide Djeda Mraza, dobili paketice, pa bilo to na hodniku od vaspitacice ili putem poste.
Kako neko nakon održavanja "Queer festivala" za vrijeme mjeseca Ramazana i paljenja džamije za Bajram u Fazlagića kuli, može nakon 63 stranice napisane o djeda mrazu - koji nije ukinut - i dalje pisati o istom?
Klodovik

#1562 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Klodovik »

zonbirile wrote:seln

ima i molitva Božična tih curica:Sveta Marijo,ti koja si začela ne zgrešeći,učini da ja zgrešim,a ne zanesem.

abacija

ne znam za himber,ali u glavu gore od extazija-ludilo,mješaju im se boje,ne valja ni za nas ni za njih,a Reis je ionako iznad svega.
Tim curicama je lakše otići kod plastičnog hirurga i vratiti sve u prvobitno stanje.
zaratustra

#1563 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

Red je da se i ja malo uozbiljim. Kao musliman, protivim se uvođenju vjeronauke u javne predškolske ustanove. Dovoljno mi je da, kao otac dvoje djece, samo pomislim kako bi bilo mom djetetu da čeka u nekoj prostoriji dok druga djeca završe sa tim dijelom aktivnosti.
Božićna jelka ili Dedica su stvari kojima teško može odoljeti oko bilo kojeg djeteta, i ja svom djetetu ne bih uskratio doživljaj dobivanja poklona od dotičnog Djeda Mraza. Blagovremeno moje dijete bi, što od mene što svojom spoznajom, saznalo istinu o njemu. Međutim molim sve diskutante na ovoj temi da stvari nazivaju pravim imenima i da ne prodaju .uda pod bubrege. Djeda Mraz nije nikakav, neovisno nastali, međunarodni lik već je inačica Svetog Nikole. Po meni, djeca treba da dobiju poklone, ali od vaspitača ili vaspitačice koji radi u datoj ustanovi.
Što se mene tiče kažem Ne vjeronauci u vrtićima i kažem NE Djedici u vrtićima.
Abacija

#1564 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

zaratustra wrote:Red je da se i ja malo uozbiljim. Kao musliman, protivim se uvođenju vjeronauke u javne predškolske ustanove. Dovoljno mi je da, kao otac dvoje djece, samo pomislim kako bi bilo mom djetetu da čeka u nekoj prostoriji dok druga djeca završe sa tim dijelom aktivnosti.
Božićna jelka ili Dedica su stvari kojima teško može odoljeti oko bilo kojeg djeteta, i ja svom djetetu ne bih uskratio doživljaj dobivanja poklona od dotičnog Djeda Mraza. Blagovremeno moje dijete bi, što od mene što svojom spoznajom, saznalo istinu o njemu. Međutim molim sve diskutante na ovoj temi da stvari nazivaju pravim imenima i da ne prodaju .uda pod bubrege. Djeda Mraz nije nikakav, neovisno nastali, međunarodni lik već je inačica Svetog Nikole. Po meni, djeca treba da dobiju poklone, ali od vaspitača ili vaspitačice koji radi u datoj ustanovi.
Pa ako provrtis par stranica unazad vidjeces da sam ja, kao alternativu Djeda Mrazu, predlagao HVucka.
A djeca i dobiju paketice od vaspitaca koji se preobuce.. Zar ti stvarno vjerujes da je to "pravi" Djeda Mraz? :-)
zaratustra

#1565 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

Abacija wrote:
zaratustra wrote:Red je da se i ja malo uozbiljim. Kao musliman, protivim se uvođenju vjeronauke u javne predškolske ustanove. Dovoljno mi je da, kao otac dvoje djece, samo pomislim kako bi bilo mom djetetu da čeka u nekoj prostoriji dok druga djeca završe sa tim dijelom aktivnosti.
Pa ako provrtis par stranica unazad vidjeces da sam ja, kao alternativu Djeda Mrazu, predlagao HVucka.
A djeca i dobiju paketice od vaspitaca koji se preobuce.. Zar ti stvarno vjerujes da je to "pravi" Djeda Mraz? :-)
:lol:

Jel ovo HVucka - Hadži Vučka :run:
Abacija

#1566 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

istocnjak wrote:
Abacija wrote:Ocigledno je da je @chuchumbamayumbe bio ironican. Ali kad bi prijedlog stvarno postojao onda bi se nabavio dovoljan broj paketica, tako da bi i ona djeca, ciji roditelji ne zele da vide Djeda Mraza, dobili paketice, pa bilo to na hodniku od vaspitacice ili putem poste.
Kako neko nakon održavanja "Queer festivala" za vrijeme mjeseca Ramazana i paljenja džamije za Bajram u Fazlagića kuli, može nakon 63 stranice napisane o djeda mrazu - koji nije ukinut - i dalje pisati o istom?
Zato sto ta djeca ne nasljedjuju od nas nego mi posudjujemo od njih... Mozda ti zivis u proslosti i neces da pogledas ispred sebe ali ja sam u stanju (usudjujem se) da pogledam u buducnost. Na drugoj temi - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p2309745 - (ko je to shvatio) sam napisao da je djeci potrebno sto vise mastanja i igre, i da ce to mastanje cini preduslov za zdrav zivot kada odrastu. Ako ces ti njima danas ukinuti Djeda Mraza, sutra Duska Dugouska, prekosutra onog vuka SKJTovskog, pa onda cetvrti dan spaliti bajke o Crvenkapici itd., onda ti toj djeci unistavas preduslove za buducnost. A koliko znam, to je protiv povelje UN-a o zastiti djecijih prava.
seln

#1567 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

istocnjak wrote:
Kako se ti, poslije holokausta, usudjujes da jedes jela koja nisu kosher na Jom Kipur?
Prodji nas, ziv bio, idi klanjaj nafilu...veci ti je sevap..
istocnjak

#1568 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

Abacija wrote:Zato sto ta djeca ne nasljedjuju od nas nego mi posudjujemo od njih... Mozda ti zivis u proslosti i neces da pogledas ispred sebe ali ja sam u stanju (usudjujem se) da pogledam u buducnost. Na drugoj temi - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p2309745 - (ko je to shvatio) sam napisao da je djeci potrebno sto vise mastanja i igre, i da ce to mastanje cini preduslov za zdrav zivot kada odrastu. Ako ces ti njima danas ukinuti Djeda Mraza, sutra Duska Dugouska, prekosutra onog vuka SKJTovskog, pa onda cetvrti dan spaliti bajke o Crvenkapici itd., onda ti toj djeci unistavas preduslove za buducnost. A koliko znam, to je protiv povelje UN-a o zastiti djecijih prava.
De ba prestani više šupljirati zaista nema potrebe za tim ... ti si taj koji živi u prošlosti i koji veze nema sa realnošću sadašnjosti ... preduslov za budučnost djece nije "djeda mraz" nego država Bosna i Hercegovina koju svakim danom negiraju ... vezano za bajke ... ti si taj koji živi u nekom svijetu bajki pa ništa ne vidiš šta se dešava ili to namjerno radiš ... drugo, djeda mraz nije ukinut. Što više uopšte pišeš o tome?
istocnjak

#1569 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

seln wrote:
istocnjak wrote:
Kako se ti, poslije holokausta, usudjujes da jedes jela koja nisu kosher na Jom Kipur?
Prodji nas, ziv bio, idi klanjaj nafilu...veci ti je sevap..
Izgleda da si se našao u ovome gore napisanom ... pa prodjite se vi koji ste "IN" svih nas normalnih ljudi, a za moje nafile i sevape se ti ne brini ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1570 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

Thus spoke...
zaratustra

#1571 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

mIRCerka wrote:
Thus spoke...
Nadam se da će govoriti i dalje... :wink:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1572 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

zaratustra wrote:
mIRCerka wrote:
Thus spoke...
Nadam se da će govoriti i dalje... :wink:
Govoriti? Ne. Pisati? Da ;)

Ma meni je sega kako se sve ovo uporno gura kao nesto trivijalno...Prosle godine prica bila NEMAJU SVI RODITELJI PARE ZA PAKETIC BLA BLA, ove godine NIKO RODITELJIMA NE BRANI DA DJECU ODVEDU NA PAKETICE...

A kad niko roditeljima nije branio da se pobune protiv vjeronauka, odjednom je to "napad na nju licno jer je pokrivena i buhuuu islam i bosnjaci ugrozeni u Sarajevu"...

a ja svo vrijeme pratim vijesti i novine, jer kontam KOJI SE KLINAC SAD POKUSAVA PROVUCI DOK NAROD TALASA OKO DEDA MRAZA....
jer sam naucena iskustvom rasprave o aerodromu Alija IZetbegovic, ukidanju titove dok se pokusavao ENERGOPETROL prodat za marku...

Mozda mi imamo kablovsku i auta, ali nismo daleko od rimskih arena, have i igara (jer je hljeb skup vec)....
Abacija

#1573 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

mIRCerka wrote:
Ma meni je sega kako se sve ovo uporno gura kao nesto trivijalno...Prosle godine prica bila NEMAJU SVI RODITELJI PARE ZA PAKETIC BLA BLA, ove godine NIKO RODITELJIMA NE BRANI DA DJECU ODVEDU NA PAKETICE...

A kad niko roditeljima nije branio da se pobune protiv vjeronauka, odjednom je to "napad na nju licno jer je pokrivena i buhuuu islam i bosnjaci ugrozeni u Sarajevu"...

a ja svo vrijeme pratim vijesti i novine, jer kontam KOJI SE KLINAC SAD POKUSAVA PROVUCI DOK NAROD TALASA OKO DEDA MRAZA....
jer sam naucena iskustvom rasprave o aerodromu Alija IZetbegovic, ukidanju titove dok se pokusavao ENERGOPETROL prodat za marku...

Mozda mi imamo kablovsku i auta, ali nismo daleko od rimskih arena, have i igara (jer je hljeb skup vec)....
Pa pitaj Dodika i Brankovica. Odgovor se sastoji iz dvije rijeci i pocinje sa E.............. i zavrsava sa BiH.
JThomas

#1574 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

nije, nije ukinut, samo mu je maksimalno otežano da se pojavi, isto kao što je vjeronauci maksimalno olakšano da se pojavi...sve u duhu demokratije i ravnopravnosti.
Abacija

#1575 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

istocnjak wrote:
Abacija wrote:Zato sto ta djeca ne nasljedjuju od nas nego mi posudjujemo od njih... Mozda ti zivis u proslosti i neces da pogledas ispred sebe ali ja sam u stanju (usudjujem se) da pogledam u buducnost. Na drugoj temi - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p2309745 - (ko je to shvatio) sam napisao da je djeci potrebno sto vise mastanja i igre, i da ce to mastanje cini preduslov za zdrav zivot kada odrastu. Ako ces ti njima danas ukinuti Djeda Mraza, sutra Duska Dugouska, prekosutra onog vuka SKJTovskog, pa onda cetvrti dan spaliti bajke o Crvenkapici itd., onda ti toj djeci unistavas preduslove za buducnost. A koliko znam, to je protiv povelje UN-a o zastiti djecijih prava.
De ba prestani više šupljirati zaista nema potrebe za tim ... ti si taj koji živi u prošlosti i koji veze nema sa realnošću sadašnjosti ... preduslov za budučnost djece nije "djeda mraz" nego država Bosna i Hercegovina koju svakim danom negiraju ... vezano za bajke ... ti si taj koji živi u nekom svijetu bajki pa ništa ne vidiš šta se dešava ili to namjerno radiš ... drugo, djeda mraz nije ukinut. Što više uopšte pišeš o tome?
Mi se samo prepucavamo preko Djeda Mraza ali u stvari problem je vjeronauka u vrticima. I upravo to vodi ka unistavanju ovog drustva pa bi te zamolio da se zapitas da li si i ti (kao zagovornik te vjeronauke) jedan od onih sto unistavaju Bosnu i Hercegovinu.
Locked