Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#1551 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

n1965 wrote:Ova je tema otisla u pogresan pravac ocito. : :shock: P .
Priblizava mi se godisnjica braka I ima namjeru da iznenadim i sebe a naravno i njezniju dio brcne zajednice :o sa nekim izlaskom u restoran sa lijepom atmosferom po mogucnosti da im ai neka lagana fina muzika uzivo , sa dobrom klopom naravno. Citajuci zadnjih 7-8 stranica postova koji su pisani od restorana doli smo do pekara , ascinica ..... pa i do tufinih garaza :izet: .
Posto ja nisam bas tip koji puno skace po restoranima hajde vi koji imate lijepa iskustva dajte mi koji prijedlog.
Sto se tice cijen ualuga nije problem za pare . Para nemam ali perem sudje ko masina :D
Vidi ako bude kakve muzike u Coloseumu, da se poklapa sa datumom, može i tu večerica uz muziku...
Banksy

#1552 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

S ''muzikom'', nijedan...
Rosso

#1553 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Rosso »

Priblizava mi se godisnjica braka I ima namjeru da iznenadim i sebe a naravno i njezniju dio brcne zajednice :o sa nekim izlaskom u restoran sa lijepom atmosferom po mogucnosti da im ai neka lagana fina muzika uzivo , sa dobrom klopom naravno. Citajuci zadnjih 7-8 stranica postova koji su pisani od restorana doli smo do pekara , ascinica ..... pa i do tufinih garaza :izet: .
Posto ja nisam bas tip koji puno skace po restoranima hajde vi koji imate lijepa iskustva dajte mi koji prijedlog.
Sto se tice cijen ualuga nije problem za pare . Para nemam ali perem sudje ko masina :D
Pivnica HS možda. Ima haman svaku noc neka svirka uživo. Ako planiraš vikend petak su ti tamburaši, a ako ste više za pop/rock subotom je Nešad Selman. :D
leigh

#1554 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by leigh »

Je li išao neko u Fiori na Koševskom? Kakva je hrana, cijene?
thekupus

#1555 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by thekupus »

Koliko kosta vecera za dvoje bez vina u Karuzu? I znate li koliko ranije treba rezervirati?
ultima_palabra

#1556 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

thekupus wrote:Koliko kosta vecera za dvoje bez vina u Karuzu? I znate li koliko ranije treba rezervirati?
60-ak KM, predjelo, glavno i dezert. Mislim da je dovoljno da prije podne rezervišete za navečer. I pripremite se na malo duže čekanje :D
JaneEyre

#1557 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JaneEyre »

S Kibetom mislim dati nema fule za tu namjenu...budu tamburaši vikendom sigurno, a ja sam nedavno išla u četvrtak bili i tad...tad kad sam bila su ih dvojica što je opet super za namjenu za koju ti treba. I naravno klopa suer, i ekstra izbor vina :)
Irm@

#1558 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Irm@ »

leigh wrote:Je li išao neko u Fiori na Koševskom? Kakva je hrana, cijene?
isla sam ja Giro Pizza.. vrlo pristojno.. hrana fina, platis 10 KM za pizze cijelu vecer razlicite sluze, pice posebno platis...
va Giro Pizza sam isla.. isto cijene prosjecne ukusna hrana :)
JaneEyre

#1559 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JaneEyre »

thekupus wrote:
Velkoski wrote:ovi donuti će radit' četiri mjeseca
Mislis? Mrvica i Espresso lab rade punom parom, a ovo je dosta slicno, valjda
Prije nekih par dana odem i vidim: 2,30 KM. Jedan donat. I uzela sam tad samo da probam da vidim sta je, jel unutra mozda skriveni zlatni novčić za te pare ili...jok vala, fakat, za 2,30 KM krofna ko krofna.

Al se nije moglo doci na red od urbane rOje i gradskijeh cura tako da...radiće to :-)
Nepass

#1560 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nepass »

Nikad brze nisam potrosio 12KM nego u donat shopu ili kako se vec zove :D
Jebo slot aparate :D
JThomas

#1561 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

kad ide macaron komad za marku, ići će i donat. bitna je samo percepcija da je to in, da to sad jedu i kupuju "prava raja"...
Nepass

#1562 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nepass »

JThomas wrote:kad ide macaron komad za marku, ići će i donat. bitna je samo percepcija da je to in, da to sad jedu i kupuju "prava raja"...
Vise je stranaca nego nase raje tamo
Tomahawk11
Globalni moderator

#1563 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

A kod Meme pohovani mozak sa musakom i satarasom - 5 KM :)
Kakvi donati...ono, ok otici, ako ces popiti kafu i to, ali raja ide da doruckuje, ruca tamo :-)
I to najvise iz razloga sto tamo ide ''prava raja''.
Nepass

#1564 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nepass »

Kakva "prava raja" bio tri puta sve stranci i djecurlija.
Nije losa opcija za posla 6 krofni 12KM bolje nego kolace u metropolisu uzeti. Mislim jeftinije je :D kad hoces da pocastis
addy_sa

#1565 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by addy_sa »

1.Vinoteka Sarajevo (Skenderija)
2.Golf klub
3.Začin
racionalista

#1566 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by racionalista »

Tomahawk11 wrote:A kod Meme pohovani mozak sa musakom i satarasom - 5 KM :)
Kakvi donati...ono, ok otici, ako ces popiti kafu i to, ali raja ide da doruckuje, ruca tamo :-)
ko je memo i gdje je ??? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1567 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

racionalista wrote:
Tomahawk11 wrote:A kod Meme pohovani mozak sa musakom i satarasom - 5 KM :)
ko je memo i gdje je ??? :D
Jesi cuo za Moscanicu?
E, slicno, tj. Memo je suvlasnik Moscanice, samo je ovo kod GRAS-ovog depoa preko puta bazena na Otoci.
Klopa prva liga. Naravno, to je ascinica, nije restoran.
racionalista

#1568 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by racionalista »

ma znam to kad se hoce premma nadvoznjaku :D

nisam znao kako se lik zove
ultima_palabra

#1569 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Memo aka 'kod prljave kasike' :mrgreen:
Naslovnica

#1570 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

ultima_palabra wrote:Memo aka 'kod prljave kasike' :mrgreen:
Nije valjda tako?
Nameračio sam se bio da odem na kašiku, ali ako je tako, ništa od toga.
Mnogo sam muhanat na peksinluk.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1571 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Mene nije jos potrefila ta prljava kasika :mrgreen:
Ma odem nekad nesto na kasiku, utuzi i suha hrana :roll:
Da ne pricam o konzerviranoj ili salamama, pastetama....to vise ne mogu smisliti.
ultima_palabra

#1572 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Ma to je neka interna zajebancija... hrana je odlicna. Dolaze radnici iz Grasa i okolnih firmi, a ima i kravatasa pofino :D
rossobianchi

#1573 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by rossobianchi »

Pozdrav raja,

Htio bih da postavim par pitanja, pa bih vas zamolio za konstruktivne odgovore. Naime, ja bih htio u nekoj doglednoj budućnosti da se bavim sa restoranskim biznisom. Pošto imam limitirani budžet, nisam u mogućnosti platiti agenciju da mi uradi relevantno istraživanje tržišta. Stoga bih vas zamolio da ova pitanja shvatite na taj neki nacin, kao amatersko istraživanje. Ja vam nisam u mogućnosti dati neku kompenzaciju za vaše odgovore, jedino sto mogu ponuditi jeste da kad nekad otvorim restoran da ću onim osobama koje budu davale konstruktivne odgovore omogućiti besplatan ručak ili večeru.
Što se pitanja tiče interesuje me slijedeće:

1. Koliko često jedete u restoranima? ( više puta sedmicno, jednom sedmično, nekoliko puta u mjesecu, jednom mjesečno, nekoliko puta godišnje)

2. Koju vrstu hrane obično jedete u restoranima?

3. Koju vrstu hrane biste željeli jesti, a nema je u ponudi kod nas?

4. Koja dva aspekta za kvalitet ukupnog dojma biste izabrali kao najvažnije za vas kao gosta restorana od pobrojanih (kvalitet hrane, kvalitet usluge, cijena hrane, čistoća objekta, brza priprema jela, da ima dostavu hrane, atmosfera u restoranu, da je restoran trendi).

5. Koliko novca smatrate da je OK potrošiti za jednu osobu, za jedan obrok? Znam da ovo može jako da varira zavisno od toga jede li se kod trovača ili u začinu, odnosno jede li se hamburger ili steak. Ali za recimo restoran srednje vrijenosti, npr. neka trattoria i za neko jelo srednje vrijenosti, recimo lignje na žaru? Koliko novca biste platili rahat, što kažu halalili za takvo jelo?

Siguran sam da ima još puno toga što bih trebao da pitam, ali ne mogu sada da se sjetim. Uglavnom, najiskrenije bih bio zahvalan kad biste mi poklonili par minuta svoga vremena da odgovorite na moj upit. Može i na pp ako neko smatra da tako treba.
Pozdrav
Tomahawk11
Globalni moderator

#1574 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

rossobianchi wrote:Pozdrav raja,

Htio bih da postavim par pitanja, pa bih vas zamolio za konstruktivne odgovore. Naime, ja bih htio u nekoj doglednoj budućnosti da se bavim sa restoranskim biznisom. Pošto imam limitirani budžet, nisam u mogućnosti platiti agenciju da mi uradi relevantno istraživanje tržišta. Stoga bih vas zamolio da ova pitanja shvatite na taj neki nacin, kao amatersko istraživanje. Ja vam nisam u mogućnosti dati neku kompenzaciju za vaše odgovore, jedino sto mogu ponuditi jeste da kad nekad otvorim restoran da ću onim osobama koje budu davale konstruktivne odgovore omogućiti besplatan ručak ili večeru.
Što se pitanja tiče interesuje me slijedeće:

1. Koliko često jedete u restoranima? ( više puta sedmicno, jednom sedmično, nekoliko puta u mjesecu, jednom mjesečno, nekoliko puta godišnje)

2. Koju vrstu hrane obično jedete u restoranima?

3. Koju vrstu hrane biste željeli jesti, a nema je u ponudi kod nas?

4. Koja dva aspekta za kvalitet ukupnog dojma biste izabrali kao najvažnije za vas kao gosta restorana od pobrojanih (kvalitet hrane, kvalitet usluge, cijena hrane, čistoća objekta, brza priprema jela, da ima dostavu hrane, atmosfera u restoranu, da je restoran trendi).

5. Koliko novca smatrate da je OK potrošiti za jednu osobu, za jedan obrok? Znam da ovo može jako da varira zavisno od toga jede li se kod trovača ili u začinu, odnosno jede li se hamburger ili steak. Ali za recimo restoran srednje vrijenosti, npr. neka trattoria i za neko jelo srednje vrijenosti, recimo lignje na žaru? Koliko novca biste platili rahat, što kažu halalili za takvo jelo?

Siguran sam da ima još puno toga što bih trebao da pitam, ali ne mogu sada da se sjetim. Uglavnom, najiskrenije bih bio zahvalan kad biste mi poklonili par minuta svoga vremena da odgovorite na moj upit. Može i na pp ako neko smatra da tako treba.
Pozdrav
Da bi dobio odgovore, moramo prvo precizirati sta spada pod restoran.
Je li pizzeria restoran? Ne mozemo reci da nije, ima ih u tom fazonu.
Ali, najvise je onih koji imaju kombinovano pizzu i ostali fast food.
Dalje, McDonalds se takodje vodi pod kategorijom restorana.

Ono sto ja smatram pod restoranom, ne jedem tako cesto. Moglo bi se reci, nekoliko puta mjesecno.
Ali, jedem dosta vani. Takav je zivot da se puno vise vremena provodi izvan stana.

Jedem sve :-D Nisam nesto izbirljiv, sve sto se lijepo spremi i sto je ukusno, moze.

Hm, nesto nisam razmisljao, sta to nema kod nas, a da bih volio jesti....mozda vise ribe? Mada, cini mi se da u Sa to s ribom i ne prolazi najbolje.

Kvalitet hrane je svakako na prvom mjestu. Spreman sam platiti ono sto je kvalitetno. Najveci problem je sto kod nas ljudi pocnu kvalitetno i nakon nekog vremena, taj kvalitet pocne da se gubi.
Na drugom mjestu kvalitet usluge (koji, mogli bismo reci, obuhvata dosta ovog iza pobrojanog).
Mada, ne zaboravi, mnogi ce staviti cijenu na prvo mjesto. Moze i smece, al ako je jeftino. Standard.

Platio bih 10 KM. Samo, ako ces nesto za siroke narodne mase, ljudi hoce da jedu za 5 KM i da je kvalitetno. Primjer ti je Montana. Ljudi ne mogu stici koliko imaju narudzbi.
golman

#1575 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by golman »

Najvažniji su svi aspekti,a ne samo 2.Ako jedan aspekt ne zadovoljava,gubiš goste.Ako svi zadovoljavaju,osim cjenovnika,onda cjenovnik nije ni bitan.Dobro je rečeno iznad,šta podrazumijevaš pod restoranom?Ćevabdžinice i buregdžinice svakako nisu restorani,ali danas ima mnogo takozvanih kafe-restorana,gdje je u prvom planu piće,ali ima i neki sendvič,neka fensi salata ili pica.
Što se tiče klasičnih restorana,tu obični ljudi rijetko svraćaju,možda jedino kad su na nekom odmoru ili za praznike.Biznismeni svraćaju u restorane svaki dan,a neki i po dva puta dnevno.
Što se tiče vrste hrane,moja ti je preporuka da se preorjentišeš na nešto,npr.nacionalni restoran(tradicionalna jela,domaća kuhinja,zavisi od podneblja),riblji restoran(riba ,lignje,rižota,školjke,rakovi),italijanski restoran(pice i razne pašte..taljatele,lazanje i ostalo),klasični grill(jela sa roštilja)..itd..
Može restoran da sadrži i sve gore navedeno,ali tad je već malo teže sačuvati i održati kvalitet.Tu bi već trebao da imaš mnogo jakog šefa kuhinje i to je jedna od najbitnijih stvari.Ne može svako da vodi restoran.
Post Reply