Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
akcija007

#1551 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Kako smo mi glupi , sad ce se na nasem trzistu boriti JAT i Croatia kako cemo iz Sarajeva letiti preko Amsterdama za dalje... Dal cemo letiti Sarajevo Zagreb Amsterdam Minneapolis ili Sarajevo Beograd Amsterdam Minneapolis. Umjesto da letimo Sarajevo Amsterdam Minneapolis . Zalosno majke mi,dajemo pare zagrebu i beogradu i kaze kupuj domace pa kako kupovati domace kada su nasi nesposobni vazno je samo da si u stranci i da ti daju da budes generalni direktor ili da se preko stele zaposlis u drzavnu firmu i prst u uho...More se pjeni j... se meni ...

Nemojte samo napisati pa mozete ovo isto uraditi preko Istanbula...Kad se vec toliko ponosimo strateskim partnerom Turkish Airlinesom evo jednog primjera. Kad se nose TK oznake leta i leti se preko Istanbula i taj put zahtjeva nocenje u IST, TK ce platiti nocenje u hotelu s 4*samo kad se leti iz Sarajeva njihovim letom u 13:55h, da se leti s BHA u 18:05h i nosi TK oznaku leta i sutradan nastavlja dalje iz IST sa TK sam placas nocenje u tom slucaju. Tako je isto u povratku. Nidje veze ...
jefferson

#1552 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:Kako smo mi glupi , sad ce se na nasem trzistu boriti JAT i Croatia kako cemo iz Sarajeva letiti preko Amsterdama za dalje... Dal cemo letiti Sarajevo Zagreb Amsterdam Minneapolis ili Sarajevo Beograd Amsterdam Minneapolis. Umjesto da letimo Sarajevo Amsterdam Minneapolis . Zalosno majke mi,dajemo pare zagrebu i beogradu i kaze kupuj domace pa kako kupovati domace kada su nasi nesposobni vazno je samo da si u stranci i da ti daju da budes generalni direktor ili da se preko stele zaposlis u drzavnu firmu i prst u uho...More se pjeni j... se meni ...

Nemojte samo napisati pa mozete ovo isto uraditi preko Istanbula...Kad se vec toliko ponosimo strateskim partnerom Turkish Airlinesom evo jednog primjera. Kad se nose TK oznake leta i leti se preko Istanbula i taj put zahtjeva nocenje u IST, TK ce platiti nocenje u hotelu s 4*samo kad se leti iz Sarajeva njihovim letom u 13:55h, da se leti s BHA u 18:05h i nosi TK oznaku leta i sutradan nastavlja dalje iz IST sa TK sam placas nocenje u tom slucaju. Tako je isto u povratku. Nidje veze ...
Ne pada mi na pamet nociti u IST! Jesul oni normalni? Gubiti dva dana na putovanje do SAD. Samo kod nas.
Nek ukinu tu kompaniju. Trzisna utakmica, ko zna nek leti, ko ne zna nek ne leti. ovo je cisto finansiranje propalih politicara iz SDA.
beautyfool

#1553 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by beautyfool »

akcija007 wrote:
A nek BH Airlines uvodi direktne letove za Zagreb i Beograd i jos po koji nidje veze grad ...
Cuj... jel to uvodi let za Zagreb i Beograd, masala jesul' to pameti dosli :D Croatia leti 2 put dnevno godinama a nas jadni Bh Airlines ni jednom, bas me obradova ova novost :D
Timotije

#1554 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

Stupio je na snagu ljetni red letenja. Podrazumijeva se da ga jos nema na stranici kompanije :x :?:, radi se garant veoma studiozno na istom.... :D . Uzima to vremena, a nije ni neka zurba, uradice se do ljeta!
Tradicija se nastavlja... :(
akcija007

#1555 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Koliko vidim po danasnjem statusu letova s aerodroma Kopenhagen i Stokholm su spojeni u jedan let i nedjeljom ima let za Bec sto ga prije nije bilo. Cekamo na netu taj red letenja da vidimo ...
akcija007

#1556 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Iako BH Airlines nije jos objavila red letenja , moze se vidjeti na stranicama aerodroma.
Prije BH Airlines-a da prodiskutujem strane aviokompanije. Valjda zbog recesije ostali smo bez drugog dnevnog leta za Minhen. Norwegian ce nas i dalje povezivati s Oslom Rygge i Stokholmom. Germanwings ce jednom sedmicno letjeti za Stutgard, ali zato svaki drugi dan za Keln.

BH Airlines sam vidio da ce na ljeto letjeti za Cirih s boingom ; Let za Zagreb iz Sarajeva ce biti navecer u 18h pa ce tamo nociti i vracat ce se iz Zagreba u 6h ujutro za SJJ, tako je nesto slicno i s Banja Lukom.

Skoro svako drugi dan ima za Skandinaviju; al su spojeni gradovi u jedan let GOT via CPH; ARN via CPH i sl...
Reduciran je za Dizeldorf nesto . Bec skoro svaki dan ima ,Cirih svaki dan i FRA skoro svaki dan

To je onako sto sam ja preletio prema reda letenja na stranici aerodroma
macan prvi

#1557 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Timotije wrote:Stupio je na snagu ljetni red letenja. Podrazumijeva se da ga jos nema na stranici kompanije :x :?:, radi se garant veoma studiozno na istom.... :D . Uzima to vremena, a nije ni neka zurba, uradice se do ljeta!
A ko si ti da ti dadnu red letenja? :oops:

(Ista stvar je bila prošle godine.) :roll:
Timotije

#1558 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

macan prvi wrote:
Timotije wrote:Stupio je na snagu ljetni red letenja. Podrazumijeva se da ga jos nema na stranici kompanije :x :?:, radi se garant veoma studiozno na istom.... :D . Uzima to vremena, a nije ni neka zurba, uradice se do ljeta!
Pa Macane, majka mu stara, i Zeba-trans je ekspeditivniji po tom pitanju, ljudi sigurno na vrijeme okace red voznje!
Ovako samo rijetki entuzijasti, koji se bave istrazivackim radom, uspiju nekako prokontati (koristeci druge izvore), kad i gdje doticna kompanija leti :!: :?:
Je li to pravi model poslovnosti?
macan prvi

#1559 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Timotije wrote:
macan prvi wrote:
Pa Macane, majka mu stara, i Zeba-trans je ekspeditivniji po tom pitanju, ljudi sigurno na vrijeme okace red voznje!
Ovako samo rijetki entuzijasti, koji se bave istrazivackim radom, uspiju nekako prokontati (koristeci druge izvore), kad i gdje doticna kompanija leti :!: :?:
Je li to pravi model poslovnosti?
Naravno - razumno bi bilo objaviti ako ništa privremeni red letenja, ako (a to je jedno debelo ako) postoje opravdani reazlozi da se ljetni red letenja ne objavi na početku važenja tog reda letenja. Nama ostaje samo da s nevjericom posmatramo šta se događa i razmišljamo kako takva kompanija uspijeva opstati... :oops:
jefferson

#1560 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Stupio je na snagu ljetni red letenja. Podrazumijeva se da ga jos nema na stranici kompanije :x :?:, radi se garant veoma studiozno na istom.... :D . Uzima to vremena, a nije ni neka zurba, uradice se do ljeta!
Naravno - razumno bi bilo objaviti ako ništa privremeni red letenja, ako (a to je jedno debelo ako) postoje opravdani reazlozi da se ljetni red letenja ne objavi na početku važenja tog reda letenja. Nama ostaje samo da s nevjericom posmatramo šta se događa i razmišljamo kako takva kompanija uspijeva opstati... :oops:
Tako sto napravi dugove, pa se onda njihovi pajdasi iz iste kriminalne organizacije (SDA i SZBiH) sastanu na vladi FBiH i onda otpisu te dugove.
Jel sad malo jasnije?
macan prvi

#1561 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

jefferson wrote:
Tako sto napravi dugove, pa se onda njihovi pajdasi iz iste kriminalne organizacije (SDA i SZBiH) sastanu na vladi FBiH i onda otpisu te dugove.
Jel sad malo jasnije?
Nijedna normalna :roll: država ne može na duže staze subvencionirati gubitaša, ili barem ne bi trebala. Postoje dva rješenja: ili čišćenje kompanije od onih koji ne znaju objaviti red letenja prije nego što stupi na snagu ili likvidacija. U Bosni (ali, ako ćemo pošteno, i u okruženju) preferira se treće rješenje: bacanje para na gubitaša. :roll:
Agadafi

#1562 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Agadafi »

Sa B&H Airlines Facebook stranice:

"Od 01.04.2010 B&H Airlines Vam nudi usluge letova za Ameriku sa nasim partnerom United Airlines-om"

Interesuje me odakle kontaju preuzimati putnike, jel mozda Cirih, Frankfurt ili Minhen. Dali ko zna koji grad je hub za UA u Evropi.
akcija007

#1563 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Nidje veze mi je da to kompanija objavljuje na FB stranici a ne na zvanicnoj web stranici . UA je u Star Alliance-u , mozda nesto preko Beca, Ciriha ili Frankfurta. BH Airlines ne leti za Minhen . To ako je istina krece od prvog aprila a prvi april za dva dana nidje veze a nikakvog obavjestenja. Mozda ce to biti preko Ciriha jer ce od ljeta umjesto ATR za ZRH letjetii boing
Last edited by akcija007 on 29/03/2010 22:30, edited 1 time in total.
jefferson

#1564 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Agadafi wrote:Sa B&H Airlines Facebook stranice:

"Od 01.04.2010 B&H Airlines Vam nudi usluge letova za Ameriku sa nasim partnerom United Airlines-om"

Interesuje me odakle kontaju preuzimati putnike, jel mozda Cirih, Frankfurt ili Minhen. Dali ko zna koji grad je hub za UA u Evropi.
United Airlines je clan Star Aliancea u kojem su Lufthansa, U.S Airways itd. Mislim da ce BH Airlines ici na Cirih na preuzimanje kao i Frankfurt jer je to focus point UA.
jefferson

#1565 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:Nidje veze mi je da to kompanija objavljuje na FB stranici a ne na zvanicnoj web stranici . UA je u Star Alliance-u , mozda nesto preko Beca, Ciriha ili Frankfurta. BH Airlines ne leti za Minhen . To ako je istina krece od prvog aprila a prvi april za dva dana nidje veze a nikakvog obavjestenja. Mozda ce to biti preko Ciriha jer ce od ljeta umjesto ATR za ZRH letjetii boing
To se zove amaterizam!
Koshpa

#1566 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

HUB

Zurich i Frankfurt
Agadafi

#1567 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Agadafi »

jefferson wrote:
akcija007 wrote:Nidje veze mi je da to kompanija objavljuje na FB stranici a ne na zvanicnoj web stranici . UA je u Star Alliance-u , mozda nesto preko Beca, Ciriha ili Frankfurta. BH Airlines ne leti za Minhen . To ako je istina krece od prvog aprila a prvi april za dva dana nidje veze a nikakvog obavjestenja. Mozda ce to biti preko Ciriha jer ce od ljeta umjesto ATR za ZRH letjetii boing
To se zove amaterizam!
Ne vidim nista lose sto su objavili vijesti preko FB, mnogo je jednostavnije update status nego moliti nekog webmastera da promjeni nesta na stranici (ne kazem da nije trebo biti neki press release), ali sto se tice update preko Facebooka ili Twitter, to je podpuno normalno u ova vremena. Pratim dosta americkih i stranih firmi na twitteru i dosta ih objave nove vijesti preko istog.
ljubav_aha

#1568 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

No go for Banja Luka and Zagreb
According to exclusive insider information, EX-YU Aviation News has received word that Bosnia and Herzegovina’s national carrier will not commence services to either Banja Luka or Zagreb. The airline had plans to commence services to Banja Luka with 11 weekly flights from Sarajevo, starting May 01. Flights JA002 and JA006 bound from Sarajevo to Banja Luka were to have various departure times, including 12.00, 12.30, 18.45 and 21.45. The flights have been cancelled without explanation although it is believed the airline has failed to secure rights. Despite the setback, B&H is still negotiating with authorities in the hope that flights could soon begin.

Meanwhile, even more puzzlingly, the carrier will not commence its planned 5 weekly service to the Croatian capital Zagreb. The flights were to depart Sarajevo at 18.45 from May 01. According to our sources there is a possibility that the airline will resume services to Macedonia’s capital Skopje. These flights were cancelled last summer and at one point some services were operated via Podgorica.

The only new service for the summer, which seems to be confirmed, is to Belgrade. Flight details can soon be found in the new route launches section.
macan prvi

#1569 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Agadafi wrote:
jefferson wrote:
To se zove amaterizam!
Ne vidim nista lose sto su objavili vijesti preko FB, mnogo je jednostavnije update status nego moliti nekog webmastera da promjeni nesta na stranici (ne kazem da nije trebo biti neki press release), ali sto se tice update preko Facebooka ili Twitter, to je podpuno normalno u ova vremena. Pratim dosta americkih i stranih firmi na twitteru i dosta ih objave nove vijesti preko istog.
Nema tu moljenja webmastera, web-stranica neke aviokompanije je jedino službeno mjesto gdje se takve informacije trebaju objavljivati. Naravno, niko ne može imati nešto protiv toga da se takve informacije objave i na facebooku, twitteru i sl., ali je suludo ne objaviti ih na vlastitoj web-stranici pošto je ona prvo mjesto gdje se takve informacije obično traže.
akcija007

#1570 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Pise na EX-YU aviation da nece od 1.maja poletiti avioni prema Banja Luci i Zagrebu . Samo Beograd ostao potvrdjen .
7 dana kako je u upotrebi lejtni red letenja i dalje nema reda na netu.
ljubav_aha

#1571 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

akcija007 wrote:Pise na EX-YU aviation da nece od 1.maja poletiti avioni prema Banja Luci i Zagrebu . Samo Beograd ostao potvrdjen .
postavih isto jos 30.03 :lol:

ljubav_aha wrote:No go for Banja Luka and Zagreb
According to exclusive insider information, EX-YU Aviation News has received word that Bosnia and Herzegovina’s national carrier will not commence services to either Banja Luka or Zagreb. The airline had plans to commence services to Banja Luka with 11 weekly flights from Sarajevo, starting May 01. Flights JA002 and JA006 bound from Sarajevo to Banja Luka were to have various departure times, including 12.00, 12.30, 18.45 and 21.45. The flights have been cancelled without explanation although it is believed the airline has failed to secure rights. Despite the setback, B&H is still negotiating with authorities in the hope that flights could soon begin.

Meanwhile, even more puzzlingly, the carrier will not commence its planned 5 weekly service to the Croatian capital Zagreb. The flights were to depart Sarajevo at 18.45 from May 01. According to our sources there is a possibility that the airline will resume services to Macedonia’s capital Skopje. These flights were cancelled last summer and at one point some services were operated via Podgorica.

The only new service for the summer, which seems to be confirmed, is to Belgrade. Flight details can soon be found in the new route launches section.

et tak' :mrgreen:
macan prvi

#1572 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

akcija007 wrote:Pise na EX-YU aviation da nece od 1.maja poletiti avioni prema Banja Luci i Zagrebu . Samo Beograd ostao potvrdjen .
Bit će do zimskog reda letenja, ne brini. :roll:
van Basten

#1573 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by van Basten »

jesu li ovo ukinuli let za Istanbul u 13.55 u ovoj ljetnoj šemi letenja? Koliko vidim, sada je samo let u 18.30 ( u Istanbulu si oko 21.40 po njihovom vremenu), a povratak u 08.00 ujutro? A cijene su sada iste u bh airlines i turkish... bar tako nađoh na netu. Deru vala na karti...
burekodsira

#1574 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by burekodsira »

stvarno jos nisu skontali pravila igre, jos uvjek fusere

Image

zaboravili valjda i kako se zovu :lol:
ljubav_aha

#1575 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

burekodsira wrote:stvarno jos nisu skontali pravila igre, jos uvjek fusere

Image

zaboravili valjda i kako se zovu :lol: