U Sarajevu protest protiv queer festival
-
Edin 24,5
#1551 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ono sto Sarajevo je trebalo kao mjesto odrzavanje ovakve manifestacije ciniti drugacijim od Zagreba i Beograda je ono sto se cesto naglasava- da je Sarajevo grad tolerancije, suzivota, razlicitosti, ...kao metafora za citavu ideju kojom stremi tzv. probosanska filozofija, ciji sam i sam sljedbenik, kao i mnogi Bosanci i Sarajlije.
Nazalost, pokazalo se da je rijec bilo samo o praznim floskulama.
sarajevo je palo na ispitu.
Naslov u Oslobodjenju danas "(Izgubljena) bitka za Sarajevo" je sve rekao.
- saibaba
#1552 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Misliš za čitaoceEdin 24,5 wrote:Ono sto Sarajevo je trebalo kao mjesto odrzavanje ovakve manifestacije ciniti drugacijim od Zagreba i Beograda je ono sto se cesto naglasava- da je Sarajevo grad tolerancije, suzivota, razlicitosti, ...kao metafora za citavu ideju kojom stremi tzv. probosanska filozofija, ciji sam i sam sljedbenik, kao i mnogi Bosanci i Sarajlije.
- shuriken
#1553 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
to je istosaibaba wrote:Misliš za čitaoceEdin 24,5 wrote:Ono sto Sarajevo je trebalo kao mjesto odrzavanje ovakve manifestacije ciniti drugacijim od Zagreba i Beograda je ono sto se cesto naglasava- da je Sarajevo grad tolerancije, suzivota, razlicitosti, ...kao metafora za citavu ideju kojom stremi tzv. probosanska filozofija, ciji sam i sam sljedbenik, kao i mnogi Bosanci i Sarajlije.
-
#1554 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Imaju li igdje slike ili video snimci protesta protiv Queer Festival?
- moler
#1555 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
mene samo zanima da li ovi što brane homiće dozvoljavaju li SVOJOJ DJECI da se bave nastranostima i da li ih tako odgajaju brate što je naopako naopako je ima onaj vic DOBIO MUJO TREĆU KĆERKU I RAJA GA ZEZAJU A DABET JEDAN ŠTO IMA TRI SINA KAŽE NJEMU MUJO OK TREĆA CURICA PA BUDE KURVA STOJI JOJ ALI KAD BI MI NEKO REKO SIN TI PEDER UBIO BIH I NJEGA I SEBE 
- moler
#1556 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
majke ti imaš li ti djecu??????Edin 24,5 wrote:Ono sto Sarajevo je trebalo kao mjesto odrzavanje ovakve manifestacije ciniti drugacijim od Zagreba i Beograda je ono sto se cesto naglasava- da je Sarajevo grad tolerancije, suzivota, razlicitosti, ...kao metafora za citavu ideju kojom stremi tzv. probosanska filozofija, ciji sam i sam sljedbenik, kao i mnogi Bosanci i Sarajlije.
- Better Man
#1557 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Sarajevo jeste palo na ispitu. Najgore od svega što brafate spodobe koje su vršile nasilje mlatili posjetioce nisu uopće iz Sarajeva, već došlje koje su se tu nakotili za vrijeme rata. Danas je teško vidjeti u Saqrajevu rođenog Sarajliju, večinom su to došlje iz istočne Bosne, Sandžaka itd. Treba uzeti snimak od Televizije i sve one bradate spodobe koje se vide na snimku pohapsit, oduzeet im državljanstvo i protjerati ih u Afaganistan i slične zemlje. A prije svega tog ih treba sve do jednog obrijati i ošišati i sve ih metnuti u kakvu ogromnu kadu da se dobro operu. Vrijeme je da se Sarajevo probudi i digne na noge i zauvijek kaže ne vehabijama i sličnim bradatim spodobama i ostalim primitivcima i da im se onemogući bilo kakvo ispoljavanje primitivnog načina razmišljanja i njihove ne kulture i poganluka.
-
#1558 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Neka je djete zivo, a sada hoce mu se svidjeti isti pol ili ne to je manje bitno. Vise ce biti bitno onima oko nase familije nego nama, to je sigurno.moler wrote:mene samo zanima da li ovi što brane homiće dozvoljavaju li SVOJOJ DJECI da se bave nastranostima i da li ih tako odgajaju brate što je naopako naopako je ima onaj vic DOBIO MUJO TREĆU KĆERKU I RAJA GA ZEZAJU A DABET JEDAN ŠTO IMA TRI SINA KAŽE NJEMU MUJO OK TREĆA CURICA PA BUDE KURVA STOJI JOJ ALI KAD BI MI NEKO REKO SIN TI PEDER UBIO BIH I NJEGA I SEBE
- Babsy
- Prpa.ba
#1560 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
moler wrote:mene samo zanima da li ovi što brane homiće dozvoljavaju li SVOJOJ DJECI da se bave nastranostima i da li ih tako odgajaju brate što je naopako naopako je
Nije stvar u homicima, stvar je u postovanju prava. Dokle god homoseksualac postuje zakone i ne narusava prava nikome oko sebe, nikome nista ne namece, jednako je vrijedna osoba kao sto si i ti, i kao takav ima ista prava kao i ti. Jer ako danas nista ne zabranjuje radikalnim islamistima da prebijaju posjetioce festivala, sta ce ih sutra sprijeciti da tebe prebiju jer si jucer zaboravio klanjati svih pet vakata?
-
popajic
#1561 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Oni se ne BAVE nastranostima,nije to ziv bio zanimanje...nikome ne mozes zabraniti da bude to sto jeste .Zamisli da tebi neko zabrani da budes hetero?!!@moler
mene samo zanima da li ovi što brane homiće dozvoljavaju li SVOJOJ DJECI da se bave nastranostima
Ali zakon zabranjuje fizicko nasilje zbog razlicitosti.
- moler
#1562 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
đe li vi biste 92 da tako branite prava muslimanskog naroda kad je ona spodoba prijetila sa tribine skupštine nestankom jednog naroda?????popajic wrote:Oni se ne BAVE nastranostima,nije to ziv bio zanimanje...nikome ne mozes zabraniti da bude to sto jeste .Zamisli da tebi neko zabrani da budes hetero?!!@moler
mene samo zanima da li ovi što brane homiće dozvoljavaju li SVOJOJ DJECI da se bave nastranostima
Ali zakon zabranjuje fizicko nasilje zbog razlicitosti.
- moler
#1563 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
možda si i ti jedan od njih pa tako plitko mislišPrpa.ba wrote:moler wrote:mene samo zanima da li ovi što brane homiće dozvoljavaju li SVOJOJ DJECI da se bave nastranostima i da li ih tako odgajaju brate što je naopako naopako je
Nije stvar u homicima, stvar je u postovanju prava. Dokle god homoseksualac postuje zakone i ne narusava prava nikome oko sebe, nikome nista ne namece, jednako je vrijedna osoba kao sto si i ti, i kao takav ima ista prava kao i ti. Jer ako danas nista ne zabranjuje radikalnim islamistima da prebijaju posjetioce festivala, sta ce ih sutra sprijeciti da tebe prebiju jer si jucer zaboravio klanjati svih pet vakata?
- moler
#1564 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
misliš??????location wrote:Neka je djete zivo, a sada hoce mu se svidjeti isti pol ili ne to je manje bitno. Vise ce biti bitno onima oko nase familije nego nama, to je sigurno.moler wrote:mene samo zanima da li ovi što brane homiće dozvoljavaju li SVOJOJ DJECI da se bave nastranostima i da li ih tako odgajaju brate što je naopako naopako je ima onaj vic DOBIO MUJO TREĆU KĆERKU I RAJA GA ZEZAJU A DABET JEDAN ŠTO IMA TRI SINA KAŽE NJEMU MUJO OK TREĆA CURICA PA BUDE KURVA STOJI JOJ ALI KAD BI MI NEKO REKO SIN TI PEDER UBIO BIH I NJEGA I SEBE
-
bhxxl
#1565 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
mene zanima samo u cemu je razlika izmedju homo i hetero umjetnosti i zasto je recimo festival morao da nosi prefiks sexualnog opredjeljenja .dali je u pitanju necija ne kreativnost pa recimo umjetnicko djelo nije dovoljno da zainteresira javnost pa se tu mora staviti i prefiks sexualne orijentacije. mislim da nije bas ok potencirati sexualnu orijentaciju i mjesati zajedno sa kulturom ili umjetsnoscu. zar to nije privatna stvar skim lezez u krevet i mislim da to treba ostati izmedju 4 zida spavace sobe. i jedna i druga extremna frakcija su odraz ne zaposlenosti koja je prisutna.
- Layne
#1566 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ima i onaj: pitaju muju koga pi prije jebo fatu, ili sulju dva puta. Fata je Fata, al brate dva puta je dva putamoler wrote:ima onaj vic DOBIO MUJO TREĆU KĆERKU I RAJA GA ZEZAJU A DABET JEDAN ŠTO IMA TRI SINA KAŽE NJEMU MUJO OK TREĆA CURICA PA BUDE KURVA STOJI JOJ ALI KAD BI MI NEKO REKO SIN TI PEDER UBIO BIH I NJEGA I SEBE
- Prpa.ba
#1567 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Eto jesam. Haj' mi sad odgovori na ovo pitanje, pa me prosvijetli:moler wrote:možda si i ti jedan od njih pa tako plitko misliš
ako danas nista ne zabranjuje radikalnim islamistima da prebijaju posjetioce festivala, sta ce ih sutra sprijeciti da tebe prebiju jer si jucer zaboravio klanjati svih pet vakata?
-
The 51st State
#1568 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
prost odgovor samo se pravis lud, vecina gradjana ne voli pedere, a takodjer i vecina gradjana ne klanja pet vakata...Prpa.ba wrote:Eto jesam. Haj' mi sad odgovori na ovo pitanje, pa me prosvijetli:moler wrote:možda si i ti jedan od njih pa tako plitko misliš
ako danas nista ne zabranjuje radikalnim islamistima da prebijaju posjetioce festivala, sta ce ih sutra sprijeciti da tebe prebiju jer si jucer zaboravio klanjati svih pet vakata?
- pike
#1569 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
I i sta onda????The 51st State wrote:prost odgovor samo se pravis lud, vecina gradjana ne voli pedere, a takodjer i vecina gradjana ne klanja pet vakata...Prpa.ba wrote:Eto jesam. Haj' mi sad odgovori na ovo pitanje, pa me prosvijetli:moler wrote:možda si i ti jedan od njih pa tako plitko misliš
Ne moze se vecina nametati manjini...bar u demokratskim i slobodnim drzavama.
- Prpa.ba
#1570 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
The 51st State wrote:prost odgovor samo se pravis lud, vecina gradjana ne voli pedere, a takodjer i vecina gradjana ne klanja pet vakata...
Pa eto, i u Banjaluci vecina gradjana ne voli Bosnjake. To opravdava maltretiranje i ubojstva tamosnjih Bosnjaka? Krasno.
-
The 51st State
#1571 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
ma ja, povuces dvije cize i mislis da je dobra paralela.Prpa.ba wrote:The 51st State wrote:prost odgovor samo se pravis lud, vecina gradjana ne voli pedere, a takodjer i vecina gradjana ne klanja pet vakata...
Pa eto, i u Banjaluci vecina gradjana ne voli Bosnjake. To opravdava maltretiranje i ubojstva tamosnjih Bosnjaka? Krasno.
-
d2
#1572 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
zar su se branila prava muslimanskog naroda ? ili se branila multietnicka i cjelovita BiH ?moler wrote: đe li vi biste 92 da tako branite prava muslimanskog naroda kad je ona spodoba prijetila sa tribine skupštine nestankom jednog naroda?????![]()
![]()
![]()
![]()
-
omar little
#1573 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Hej, vid' tebe!uroborus wrote:Ne kontam,sto si to ti tako kristalno pojasnio pa da to skontamLenjinova wrote:Skontaces valjda, dug je dan.
A da, nisam doticna vec doticni. Toliko ti mogu pomoci.
Idemo dalje, Evropo silji ga, dolazimo.![]()
Imam posla sa nekim (lokalnim) teoreticarem,stvarno zajebani performansi![]()
-
homar
#1574 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Hajde kad si tako pametan organizuj Q festival u Banja Luci ili bilo kojem gradu na Balkanu, tamo gdje nema vehabija, pa ćeš vidjeti kakav je odgovor.Prpa.ba wrote:The 51st State wrote:prost odgovor samo se pravis lud, vecina gradjana ne voli pedere, a takodjer i vecina gradjana ne klanja pet vakata...
- [Matrix]
#1575 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Evo i rektor caklovica,kaze,pozivajuci se na Moskvu i Jerusalem (ahahaha),da treba zabraniti ovakve manifestacije.Inace
rektor je Veterinar,ljubitelj i lijecnik za nemocna i jadna stvorenja,zivotinje.Izgleda "veterinar" treba veterinara.
Oooo zemlje,o ljuuuuidi,oooo pedera...
U nasoj malo vehabijskoj dezeli,na 21% teritorije bih.
rektor je Veterinar,ljubitelj i lijecnik za nemocna i jadna stvorenja,zivotinje.Izgleda "veterinar" treba veterinara.
Oooo zemlje,o ljuuuuidi,oooo pedera...
U nasoj malo vehabijskoj dezeli,na 21% teritorije bih.